Το chat του δικάναλου

Εστω και λιγο θα βοηθουσε.Το στραβωμα στην περιφερεια δεν υπαρχει μονο εκει, αλλα συνηθως επεκτεινεται και προς το κεντρο, ισως σε μικροτερο βαθμο και εκταση.
Ενα κοίλο ματ , βοηθαει ακομη περισοτερο σε συνδυασμο με κλαμπ. Παλαιοτερα, τα πικαπ της Ariston ειχαν κοίλα ματ και βιδωτα κλαμπ. Υπαρχουν και σημερα τετοια.

Κάτι σαν αυτήν εννοείς...
κάτι σαν αυτήν αλλά κοίτα μην χρειαστεί να ζυγίζεις αντίβαρα και αυτή δεν φτάνει.. αν έχει κάποια μέχρι τα 200γρ προτίμησέ την.. ακριβότερη δεν θα είναι.

Για δείτε εδώ και πείτε μου αν αυτό το στραβωμα το θεωρείτε οκ για σφραγισμένο βινύλιο…

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
έχω αγοράσει χειρότερους από αυτόν.. βίντεο δεν ξέρω να ανεβάσω για να δεις....

Για δείτε εδώ και πείτε μου αν αυτό το στραβωμα το θεωρείτε οκ για σφραγισμένο βινύλιο…

χτες το βράδυ χάζευα στον Thakker και με έτρωγε το χέρι μου να χτυπήσω μια σαν την δική σου...

έτσι απλά να κάνει παρέα με τις άλλες 3 της σειράς που ήδη έχω... :LOL:
τελικά κρατήθηκα, ...μέχρι την επόμενη φορά.... :ROFLMAO:

ΟΚ δε το θεωρώ για κανένα δίσκο, και 5€ να πληρώσω περιμένω να πάρω ίσιο δίσκο. Πάντως πολύ δεν είναι, έχω ελάχιστους στραβούς δίσκους και σε έναν από αυτούς στο πρώτο κομμάτι ο βραχίονας πραγματικά χορεύει αλλά δε χάνει πουθενά!

Clamp συνιστώ να πάρεις, υπάρχουν ελαφριά, βαριά και βαρέων βαρών, εσύ θα κρίνεις τι αντέχει το πικάπ σου και το βάρος δεν θα το εμποδίσει να πιάσει τις σωστές στροφές. Τσέκαρε για αρχή το clever clamp το οποίο δεν έχει βάρος αλλά εφάπτεται σφιχτά και κρατάει τον δίσκο κάτω. Φθηνό για clamp, ακριβό για ένα πλαστικό πραγματάκι. Νομίζω ότι υπάρχουν και φθηνότερες αντιγραφές.

• Like
Reactions: Maestro

Δεν είναι ΟΚ, να το πας πίσω. Για καινούριο βινύλιο το θεωρώ απαράδεκτο.

Αν έχουν πικάπ στο κατάστημα και το τεστάρουν θα στο αλλάξουν σίγουρα. Αρκεί να μην σου δώσουν κάτι παρόμοιο πάλι...

Έχω μερικά τέτοια κι εγώ από παλιά. Κάποιος μου είχε πει να βάλω τον δίσκο κάπου οριζόντια και αρκετά βαριά βιβλία επάνω και σε κανα μήνα θα ισιώσει. Τζίφος...

Πάντως για καινούριο δίσκο, 180άρη και στα 30-40 $ θα τον επέστρεφα σίγουρα ακόμη και αν δεν έχει ακουστό αποτέλεσμα το στράβωμα.

χτες το βράδυ χάζευα στον Thakker και με έτρωγε το χέρι μου να χτυπήσω μια σαν την δική σου...

έτσι απλά να κάνει παρέα με τις άλλες 3 της σειράς που ήδη έχω... :LOL:
τελικά κρατήθηκα, ...μέχρι την επόμενη φορά.
Με την ........... ακρατεια που εχεις δεν σε βλεπω να κρατιεσαι και πολυ :LOL:

• Haha
Reactions: vlad66
Κάποιος μου είχε πει να βάλω τον δίσκο κάπου οριζόντια και αρκετά βαριά βιβλία επάνω και σε κανα μήνα θα ισιώσει. Τζίφος...
το βινύλιο για να "αλλάξει σχήμα" πρέπει να ζεσταθεί.
και εδώ είναι ο κίνδυνος.

• Like
Reactions: mparaxir
Εστω και λιγο θα βοηθουσε.Το στραβωμα στην περιφερεια δεν υπαρχει μονο εκει, αλλα συνηθως επεκτεινεται και προς το κεντρο, ισως σε μικροτερο βαθμο και εκταση.
Ενα κοίλο ματ , βοηθαει ακομη περισοτερο σε συνδυασμο με κλαμπ. Παλαιοτερα, τα πικαπ της Ariston ειχαν κοίλα ματ και βιδωτα κλαμπ. Υπαρχουν και σημερα τετοια.
Και η πρώτη έκδοση του Roxsan Xarxes είχε το ίδιο..βιδωτό μικρό .
Μετά απ ότι θυμάμαι δεν το είχε,χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος.

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
Όσες φορές αγόρασα στραβό δίσκο ή με κάποιο κουσούρι ,ποτέ δεν αντικαταστάθηκε,λόγω απόστασης.
Κουσούρια εννοώ κάποια μικροσκοπικά σκουπίδια ,που η βελόνα ή 'πηδούσε',ή έκανε ένα θόρυβο ...
Πιστεύω και μου ειπώθηκε ότι τα 'σκουπιδάκια΄αυτά προέρχονταν απ το λιώσιμο απούλητων δίσκων,που αφαιρούσαν τις ετικέτες,αλλά με αυτήν την διαδικασία της πολτοποίησης κάποια μικροσκοπικά κομμάτια χαρτιού περνούσαν στις καινούριες εκδόσεις και πολλές φορές ήταν τόσο μικρά ,σχεδόν αόρατα ...
Έχω ακόμα 2-3 με τέτοιο πρόβλημα..
Όσο για στραβό δίσκο,έχω πάρει και εγώ,σκέτη τυρανία για την κεφαλή.

Εν τω μεταξύ, πήραμε κι άλλα δυο την ίδια μέρα, από το ίδιο μαγαζί, το ένα το λες λίγο στραβούλι αλλά όχι τόσο εξώφθαλμα, το άλλο παίζει τόσο τέλεια που το λες και demo. Ηχητικά είναι επίσης πολύ καλό (The Man who sold the world, 180g).

Νομίζω θα επιστρέψω απλά μόνο το Wall που είναι λίγο για τα στραβά πανηγύρια.

Και η πρώτη έκδοση του Roxsan Xarxes είχε το ίδιο..βιδωτό μικρό .
Μετά απ ότι θυμάμαι δεν το είχε,χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος.
Αυτου, εβγαινε και το spindle, ωστε ο δισκος να ακουμπουσε μονο στο ματ οταν επαιζε.

Το clamp το βάζω στη λίστα με τα άπειρα μπιχλιμπίδια που πρέπει να πάρω σιγά σιγά.
μην πάρεις πολύ ελαφρύ , δεν έχει νόημα..
ακόμα και 300γρ να είναι, τον άξονα μην τον φοβάσαι.
λάδι να έχει και δεν θα τραβάει κανένα ζόρι.
ο λόγος είναι διότι το βάρος του clamp είναι ακριβώς από πάνω του.
δώσε σημασία στο πλάτος του clamp.. όσο περισσότερο καλύπτει το label του δίσκου, τόσο καλύτερη δουλειά θα κάνει.

Απογοήτευση, το γύρισα πίσω, μου δώσανε άλλο αφού αναγνώρισαν ότι υπάρχει θέμα (το έβαλαν να παίξει επί τόπου), και το καινούριο είναι πολύ καλύτερο μεν, ακόμα στραβό δε.

Δε νομίζω ότι ακούω επιπτώσεις, εκτός ίσως από τα πρώτα λίγα δευτερόλεπτα (όπου έτσι κι αλλιώς η βελόνα κάνει τα δικά της μέχρι να ξεκινήσει να διαβάζει), ενώ ο ήχος γενικότερα είναι φωτιά και λάυρα (για να μη γράψω άλλη λέξη :D).

Δεν ξέρω τελικά ποιο είναι το όριο για να θεωρείται ένας δίσκος στραβός.

Edit: τώρα στο βίντεο σα να ακούω κάτι πηδηματάκια.

Άσχετο, σ'αυτούς τους ροκ δίσκους, είναι ακόμα εντυπωσιακότερη η διαφορά έντασης ανάμεσα στο πικαπ και το Tidal. Για τις ίδιες στάθμες στα ίδια κομμάτια, στο πικάπ παίζω 75/100 και στο Tidal 55 και βγάλε.

Άσχετο, σ'αυτούς τους ροκ δίσκους, είναι ακόμα εντυπωσιακότερη η διαφορά έντασης ανάμεσα στο πικαπ και το Tidal. Για τις ίδιες στάθμες στα ίδια κομμάτια, στο πικάπ παίζω 75/100 και στο Tidal 55 και βγάλε.
Σχεδόν πάντα αυτό ίσχυε από την εποχή που είχαμε πηγές μόνο πικάπ και cdp.

Μόνο με phono με ρύθμιση κέρδους μπορείς να τα φέρεις στα ίσα.

• Like
Reactions: mparaxir
Απογοήτευση, το γύρισα πίσω, μου δώσανε άλλο αφού αναγνώρισαν ότι υπάρχει θέμα (το έβαλαν να παίξει επί τόπου), και το καινούριο είναι πολύ καλύτερο μεν, ακόμα στραβό δε.

Δε νομίζω ότι ακούω επιπτώσεις, εκτός ίσως από τα πρώτα λίγα δευτερόλεπτα (όπου έτσι κι αλλιώς η βελόνα κάνει τα δικά της μέχρι να ξεκινήσει να διαβάζει), ενώ ο ήχος γενικότερα είναι φωτιά και λάυρα (για να μη γράψω άλλη λέξη :D).

Δεν ξέρω τελικά ποιο είναι το όριο για να θεωρείται ένας δίσκος στραβός.

Edit: τώρα στο βίντεο σα να ακούω κάτι πηδηματάκια.
Στο βίντεο, αμέσως μετά το "might like" έχει ένα κτύπημα που πιάνει όλον το σύστημα κεφαλής βραχίονα.

Μήπως κούνησες το πικαπ όταν βιντεοσκοπούσεις;

• Like
Reactions: vlad66