Το chat του δικάναλου

Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

και απ'οτι βλέπω, ούτε το vta εφτιαξες, ούτε το overhang...... :furious3:

To vta στο 1,5 όπως μου είπες. Το overhang βάσει του πατρόν που βρήκα από το vinylengine πρέπει να είναι εκεί, για να ακολουθεί η ακίδα την καμπύλη που δίνει. Αν τη βάλω πιο πίσω, ξεμένει στα εσωτερικά αυλάκια.

Re: Απάντηση: Το chat του δικάναλου

Καλό, αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να μπει με το δικό μου πλατό... :bigcry:
Αυτό πως προχωράει; Έχει βελόνα;

έχει ένα βαρίδι στον άξονα που το ρυθμίζεις για το βάρος που θα ασκηθεί και το βουρτσάκι μπροστά ακολουθεί τα αυλάκια.
πάντα το βάζεις λίγο πιο μπροστά απο τον βραχίονα του πικάπ.
στο δικό σου νομίζω δεν μπορεί να μπει, εκτός αν κάνεις καμιά πατέντα για να το στηρίξεις

Re: Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

To vta στο 1,5 όπως μου είπες. Το overhang βάσει του πατρόν που βρήκα από το vinylengine πρέπει να είναι εκεί, για να ακολουθεί η ακίδα την καμπύλη που δίνει. Αν τη βάλω πιο πίσω, ξεμένει στα εσωτερικά αυλάκια.

ναι το vta στο 1,5 το έχεις.
μπορείς να βγάλεις φωτογραφία το πατρόν;

βάζοντας την κεφαλή εκεί που ορίζει το εξάρτημα που δίνει το εργοστάσιο και οι 2 προτράκτορες συμφωνούν.
ξέρω οι φωτό μου είναι φτωχές σε ανάλυση, αλλά παίρνεις μια ιδέα.

IMG_20191205_105823[1].jpgIMG_20191205_105954[1].jpgIMG_20191205_110236[1].jpgIMG_20191205_110317[1].jpg

υπενθυμίζω ότι δεν έχει σημασία τι headshell πρόκειται να ρυθμίσουμε. άπαξ είναι international και μπαίνει στον βραχίονα το εξάρτημα σχήματος L θα ορίσει το που θα βιδώσει η κεφαλή.
όποια και νά'ναι αυτή.
το εξάρτημα έχει ένα σημάδι όπου σε αυτό ευθυγραμμίζεις την ακίδα.

Last edited:
Είναι ο Technics Baerwald Arc Protractor από εδώ

Για το βαρίδιο, δεν χρησιμοποιώ το καπάκι της Technics, αλλά το δοκίμασα και χωράει και σε αυτό, έχει περίπου ένα πόντο αέρα.

Re: Απάντηση: Το chat του δικάναλου

Για το βαρίδιο, δεν χρησιμοποιώ το καπάκι της Technics, αλλά το δοκίμασα και χωράει και σε αυτό, έχει περίπου ένα πόντο αέρα.

σούπερ!!
υπάρχει περίπτωση να έρθω σε επαφή με τον μάστορα Μελίδη;

IMG_20131219_212926.jpg

Ο προτράκτορας που τύπωσα είναι όπως ο παραπάνω, και η πορεία της βελόνας ακολουθεί τόξο, όχι ευθεία. Έπρεπε να βάλω τις βίδες σχεδόν στο τέρμα για να μπορεί η 110 να ακολουθεί το ίχνος του τόξου.

Το VTA εγώ το ρυθμίζω με το μάτι και έναν απλό χάρακα:

Παίρνουμε ένα δίσκο με τυπικό πάχος (για τη συλλογή μας, αν έχουμε πολλά βινύλια 180 γρ. χρησιμοποιούμε ένα από αυτά, αν όχι κάποιον απλό δίσκο 100-120 γρ.) Τον βάζουμε στο πλατώ και κατεβάζουμε τη βελόνα (χωρίς, εννοείται, να γυρίζει το πλατώ). μετά τοποθετούμε τον χάρακα κάθεται πάνω στο δίσκο και ρυθμίζουμε το ύψος μέχρι που οι γραμμές του χάρακα να είναι παράλληλες με το βραχίονα.IMG_20191205_103710.jpg

πατε καλά βρε;
ρυθμιζετε vta για δισκους 180 γραμμαριων και για ψυλλου πηδημα;
Μια φορα το εκανα και ουτε θυμαμαι πια πως γινεται...

δεν ξέρω τι λέει ο Υπέρηχας, εγώ σε λίγο θά'χω κλαμπ custom made απο αλουμίνιο αεροπορικού τύπου!!!!!!!
:firstprize:
:fahne90:
(στην τιμή που δεν παίρνεις ούτε το michell των 70γρ)

πατε καλά βρε;

με το ένα χέρι περνάω το βουρτσάκι, με το άλλο φτιάχνω vta.
το έγραψα και στον Μιχάλη τον mdvq
θέλεις technics για αυτή την δουλειά.

Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

με το ένα χέρι περνάω το βουρτσάκι, με το άλλο φτιάχνω vta.
το έγραψα και στον Μιχάλη τον mdvq
θέλεις technics για αυτή την δουλειά.

... ή τρία χέρια.

Ή βοήθεια από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες :p

To VTA αν μιλαμε για ανυψωση βραχιονα στον αξνα ου βεβαια. Δεν ρυθμιζεται στα περισσοτερα πικαπ.
Στο δικο μου δεν ρυθμιζεται για παραδειγμα...εκτος αν παραγγειλεις απο την Ρεγγα το δακτυλιο για να το βαλεις στη βαση του αξονα του βραχιονα...φεξε μυ και γλυστρησα.

Για 180 γρ. δεν το συζητω καν για ρυθμηση VTA

Αντιθετα αν εχει παρει κεφαλη που....δεν ειναι στις προδιαγραφες του κατασκευαστη τοτε ναι.

Η αν εχεις παρει καποιο ματ που αντι για ενα η εναμιση χιλιοστο ειναι τρια. Τοτε χαριζεις το ματ.

Αλλα μια ερωτηση. Ας υποθεσουμε οτι παιζεις τον δισκο με ματ 3 χιλιοστων (αντι ενος το μαμισιο)... Τοτε τι γινεται ρε παιδια.

Καταστρεφεται κατι ; Φθειρεται ο δισκος ; Η η βελονα ;

Ρωταω γιατι εχω ματ 3 χιλιοστων.

Re: Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

... ή τρία χέρια.

Ή βοήθεια από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες :p

:flipout:
σε ευχαριστω για το πμ..
και ο μάστορας δεν έχει θέμα... για όποιον θέλει, μπορεί να φτιάξει!

Η ρύθμιση του VTA ανά δίσκο είναι τουλάχιστον άσκοπη.
Δηλαδή δεν έχετε δει ποτέ τι χορό κάνει ο δίσκος πάνω στο πλατό; Ή όλοι τους περνάτε από πρέσα; :D
Ακόμη και με clamp, αν δεν έχεις περιμετρικό ring, το σκαμπανέβασμα που κάνει ο μέσος δίσκος είναι μεγαλύτερο από την διαφορά που έχουν οι δίσκοι των 180 γραμμαρίων!

πατε καλά βρε;

Υπέρηχα, δεν ξέρω αν αναφέρεσαι σε μένα, πάντως κι εγώ μια φορά το ρύθμισα το VTA και μετά δεν ξανασχολήθηκα. For the record, θεωρώ ότι είναι η ρύθμιση με τη μικρότερη επίδραση στον ήχο και η λιγοτερο κρίσιμη.