Το chat του δικάναλου

Εγώ δεν βάζω ποτέ το καπάκι στη βελόνα..Μόνο αν θέλω να κάνω καμιά ρύθμιση στον βραχίονα..Βαλε-βγαλε ,είναι πιο εύκολο να την πάθεις από το καπάκι παρά απ' οτιδήποτε άλλο.
το κατεβάζω μόνο όταν είναι "προσαρμοσμένο" στην κεφαλή τύπου denon DL 110/160, shure M97, jico sas κλπ..
όταν είναι εντελώς αποσπώμενα δεν τα βάζω ποτέ παρά μόνο όταν είναι να φύγει η κεφαλή, ή να ξεσκονίσω το πικάπ.

Ερώτηση του πρωτάρη: τον μοχλό τον κατεβάζετε μόνο όταν παίζετε μουσική, ή και όταν βάζετε τον βραχιόνα στη θέση αναμονής;
Μόνο το πρώτο..Στο δεύτερο θα πάθεις ζημιά..Όπως επίσης, επιβάλλεται να ανεβάσεις τον βραχίονα με τον μοχλό όταν τελειώσει ο δίσκος..Αν τον πιάσεις χύμα με το χέρι θα πρέπει να είσαι Σαολίν για να μην σου φύγει..Ή να έχεις μια άλφα εμπειρία.

Όπως και να 'χει,αν δεν κατέβει ο μοχλός δεν παίζει μουσική. :)

• Haha
Reactions: vlad66
Μόνο το πρώτο..Στο δεύτερο θα πάθεις ζημιά..Όπως επίσης, επιβάλλεται να ανεβάσεις τον βραχίονα με τον μοχλό όταν τελειώσει ο δίσκος..Αν τον πιάσεις χύμα με το χέρι θα πρέπει να είσαι Σαολίν για να μην σου φύγει..Ή να έχεις μια άλφα εμπειρία.

Όπως και να 'χει,αν δεν κατέβει ο μοχλός δεν παίζει μουσική. :)

Εκεί κατέληξα κι εγώ με τον σκληρό τρόπο. Στην αρχή έτσι όπως το έβλεπα ένιωθα ότι πιέζεται ο βραχιόνας να μπει στο κλιπ αν δεν είναι κατεβασμένος ο μοχλός, οπότε τον κατέβαζα. Τώρα, μετά από εκείνη την απότομη πτώση το'κοψα απότομα.

μπερδεύτηκα.. το κίτρινο πικάπ ακούς;;

αν είχε συμβεί κάτι κακό , θα το καταλάβαινες.

Όχι, το κίτρινο πακεταρίστηκε άμεσα μετά από τον περίεργο ηλεκτρονικό ήχο που μου θύμισε προβληματικό πυκνωτή. Ξανασέταρα το "παλιό". Απλά δεν έχω κανέναν "πεντακάθαρο" δίσκο, οπότε όλο και κάτι κρατσάκια ακούγονται, όχι όμως κάτι συνεχές να με ανησυχήσει.

Ερώτηση του πρωτάρη: τον μοχλό τον κατεβάζετε μόνο όταν παίζετε μουσική, ή και όταν βάζετε τον βραχιόνα στη θέση αναμονής;
όταν σβήνω τα μηχανήματα και πάω για ύπνο, συνήθως κατεβάζω τον μοχλό και ασφαλίζω τον βραχίονα.
αλλά εμένα έχει "κλιπ"

(μερικές φορές βαριέμαι και αφήνω τον βραχίονα χύμα πάνω από τον δίσκο, που επίσης βαριέμαι να τον βάλω στην θήκη του... το καπάκι όμως πάντα κατεβαίνει επειδή τα μ@λ@κιστήρι@ γατιά παραμονεύουν να κάνουν την μ@λ@κί@ τους.. το ίδιο το καπάκι το σκεπάζω με διπλή πετσέτα γιατί αράζουν ακόμα και εκεί.)

Εκεί κατέληξα κι εγώ με τον σκληρό τρόπο. Στην αρχή έτσι όπως το έβλεπα ένιωθα ότι πιέζεται ο βραχιόνας να μπει στο κλιπ αν δεν είναι κατεβασμένος ο μοχλός, οπότε τον κατέβαζα. Τώρα, μετά από εκείνη την απότομη πτώση το'κοψα απότομα.

Όχι, το κίτρινο πακεταρίστηκε άμεσα μετά από τον περίεργο ηλεκτρονικό ήχο που μου θύμισε προβληματικό πυκνωτή. Ξανασέταρα το "παλιό". Απλά δεν έχω κανέναν "πεντακάθαρο" δίσκο, οπότε όλο και κάτι κρατσάκια ακούγονται, όχι όμως κάτι συνεχές να με ανησυχήσει.
τα "χράτσα χρούτσα" είναι φυσιολογικά όταν ο δίσκος είναι βρώμικος ή γρατζουνισμένος

Να και το δικό μου. Θέλει ακουστικά για να καταλάβετε, πρώτα σε 33 και μετά σε 45.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Έχω να μπω δύο μέρες στο θέμα,οπότε αν πρότεινε και άλλο μέλος την επικοινωνία με την εταιρεία και το service team,θα συμφωνήσω και εγώ.
Αν και προσωπικά δεν νομίζω να διαπερνά τον ήχο που βγαίνει απ τα ηχεία....

Μπα, εκεί που προσπαθούσα να βγάλω ένα καλύτερο βίντεο, γυρίζοντας στις 45 στροφές έκανε έναν πολύ περίεργο ηλεκτρονικό ήχο, ο οποίος με τρόμαξε παραπάνω (σαν πυκνωτής; δεν ξέρω). Ο οποίος μετά σταμάτησε και ξανάρχισε το τακ - τακ. Μετά από αυτό απλά το πακετάρισα και φεύγει.

Εν τω μεταξύ, μέσα σε όλη την αναμπουμπούλα, ξεπακετάρισα το παλιό που δεν είχα προλάβει να το στείλω, ώστε να επιβεβαιώσω ότι δεν κάνει τέτοιο θόρυβο (όντως δεν κάνει), αλλά μέσα σε μια ώρα έκανα σερί δυο μαλακίες στη βελόνα. Η πρώτη εκεί που το σετάρισα, έβαλα τη ζυγαριά να βεβαιωθώ ότι πατάει όσο πρέπει, και κάπως βγάζοντας την πήρε γωνία το χέρι μου και "γρατζούνισε" ανεπαίσθητα (?) η βελόνα τη ζυγαριά (άκουσα τον ελαφρύ μεταλλικό ήχο, δεν είχα αναμμένο ενισχυτή). Μετά μέσα στον πανικό μου, πήγα να δοκιμάσω 2-3 καινούρια album να δω αν έκανα μαλακία, και μέσα στα πέρα-δώθε με τον βραχίονα, κάποια στιγμή ξεχνάω να τον ανεβάσω και μετακινώντας τον για να παίξει, πέφτει εν ψυχρώ πάνω στον δίσκο. Χωρίς να αναπηδήσει - ευτυχώς-, αλλά ακούστηκε ωραίο μπαμ στα ηχεία.

Πως μπορώ να βεβαιωθώ ότι δεν έγινε μαλακία στη βελόνα μετά από αυτά τα δυο, οέο;
Σύγκρινε μερικούς δίσκους 'αγαπημένους', με τα αντίστοιχα άυλα σε διάφορες εντάσεις.

@Ζαγγογιάννη, σου επιτρέπω να γελάσεις δυνατά με την επιλογή καινούριου για να μην έχω τρεχάματα...
Καλά, πρώτα θα λύσουμε τα προβλήματά σου και μετά θα γελάσουμε με την ψυχή μας, όταν θα ακούς τα βινύλιά σου πλέοντας σε πελάγη ευτυχίας και δε θα σε νοιάζει.

Έχω μια ιδέα για να δω αν μπορώ να σου βρω κάποιο καλό μεταχειρισμένο σε λογική τιμή, θα στείλω ένα email σε μια "πηγή" που γνωρίζω και θα σου πω.

• Like
Reactions: Maestro
Τώρα που μου μπήκε η ιδέα ότι ταλαιπώρησα τη βελόνα (χωρίς να υπάρχει καμία τέτοια ένδειξη, απλά ιδέα), μήπως να τσίμπαγα και μια βελόνα Sumiko Moonstone που μπαίνει στην ίδια κεφαλή με την Rainier να κάνω μια πρωίμη αναβάθμιση? 🤗🤭

• Like
Reactions: Kostas P. K.
Τώρα που μου μπήκε η ιδέα ότι ταλαιπώρησα τη βελόνα (χωρίς να υπάρχει καμία τέτοια ένδειξη, απλά ιδέα), μήπως να τσίμπαγα και μια βελόνα Sumiko Moonstone που μπαίνει στην ίδια κεφαλή με την Rainier να κάνω μια πρωίμη αναβάθμιση? 🤗🤭
Να σου προτείνω κάτι αντισυμβατικο;

Αυτό το κουκλί

δουλεύει, σε αντίθεση με τα δικά σου. Θελει μόνο καθάρισμα, ποδαράκια, ίσως έναν ιμάντα και λίγο λάδι μηχανής. Μέχρι και βελόνα έχει-αν και σίγουρα θα θέλει αλλαγή. Η τιμή είναι λίγο τσιμπημένη, αλλά ίσως να μπορείς να το παζαρέψεις.

H Micro ήταν εταιρεία με ΤΕΡΑΣΤΙΑ τεχνογνωσία και ήταν υπεύθυνη εκτός από τα πολλά δικά της μοντέλα (από εισαγωγικά μέχρι κορυφαία) και για τη σχεδίαση πλατώ - βραχιόνων για άλλες εταιρείες. Όχι εταιρειούλες αλλά Γιαπωνέζων κολλοσών που απευθύνονταν στην Micro για τα μοντέλα τους. Η τιμή κοντά στο Pro-ject πρέπει να είναι αν του κάνεις προσφορά. Έκανα προεπισκόπηση προσφοράς για να δω τι ζητάει και μου "είπε" The seller will be more likely to respond if your offer is around $506.25 οπότε έχεις περιθώριο να ρίξεις τη τιμή. Ιμάντας, λάδι, βελόνα δεν έχουν μεγάλο κόστος και θα το ευχαριστηθείς περισσότερο με λίγη προσωπική δουλειά (καθάρισμα - σετάρισμα).

• Like
Reactions: westsound