Μιλώντας για σκωτσέζικο ντους... Τα'πα και ιδιωτικά με τον Βλαντ να μη σας πρήζω τα συκώτια κάθε φορά, αλλά τώρα που έκανα τις δοκιμές μου ας γράψω κι εδώ τις περιπέτειές μου.
Τις προάλλες μου μπήκε η ιδέα ότι το cantilever είναι στραβό. όχι ως προς τον κατακόρυφο άξονα (η βελόνα μάλλον πατάει σωστά κατακόρυφα), αλλά αντί να δείχνει 12 η ώρα, δείχνει οριακά στραμμένο προς το κέντρο του πικάπ.
View attachment 195779
Φωτογραφία το έβγαλα, δύσκολο να βγάλεις άκρη αλλά νομίζω πως είναι ξεκάθαρο ότι μπατάρει λίγο προς τη μία. Έψαξα στο internet και είδα ότι αυτό όταν είναι πρόβλημα μεταφράζεται σε θέματα imbalance στα κανάλια κλπ. Το δικό μου όμως δεν καταλαβαίνει τίποτα, η στερεοφωνική εικόνα είναι καταπληκτική (καλύτερη από το streaming σε καλούς δίσκους), τα ηχεία εξαφανισμένα, η φωνή σαφώς προσδιορισμένη χωρικά κλπ.
Ο Vlad μου'πε να κάτσω στ'αυγά μου και να μην ασχοληθώ, ή αν επιμένω να παίξω λίγο προσεκτικά με ένα μικρό εύκαμπτο σωληνάκι για να μην κάνω ζημιά. Έκανα και τα δυο, έκατσα στ'αυγά μου λίγες μέρες, αλλά σήμερα δεν άντεξα. Ζημιά δεν έκανα, αλλά παρατήρησα ότι αν στρίψω το cantilever δεξιά αριστερά δεν μένει σε νέα θέση, αλλά έχει ελευθερία κίνησης και σ'αυτόν τον άξονα (δεν το ήξερα, νόμιζα ότι είχε μόνο κατακόρυφα). Οπότε με άλλα λόγια, δεν ισιώνει.
Κάνω λοιπόν την πάπια μέχρι να το ξεχάσω; Το ότι υπάρχει ελευθερία με κάνει να μην ανησυχώ ιδιαίτερα (η βασική μου ανησυχία ήταν η ανομοιόμορφη καταπόνηση του δίσκου - λες κι έχω κάναν ακριβό δίσκο, λέμε τώρα, αν ποτέ αποκτήσω).
( Τα'θελε ο κ@λος μου, καλά δεν ήμουν με το qobuz μου;; )