Το chat του δικάναλου

και εγω μουσια ειχα για 8 χρονια και μουσακλες κιολας αχαχα.
αλλο που το ξυρισα λογο δερματιτιδας
άσε τα μούσια και τα ξυρίσματα μακριά από τον 2κάναλο γιατί δεν θέλει πολύ ο φίλος σου με τα ξυράφια και τα αρώματα να "πάρει μπροστά"... :ROFLMAO:

έφτιαξα όμορφη, ασφαλή και μελετημένη παροχή 12v DC για τα 2 phono μου και το dac της τιβί....

• Like
Reactions: mparaxir
μια από τις 2 μεγάλες μπαταρίες που έχω στο σπίτι, κρυμμένη πίσω από το ηχείο..
με διακόπτη και ευαίσθητη ασφάλεια 1Α, δίνει το ρεύμα της σε έναν διανομέα.

IMG_20220405_002322[1].jpg

ο διανομέας (βιδωτός κόντρα παξιμάδι στην μεταλλική γωνιά), δίνει 3 παροχές 12v

IMG_20220405_002340[1].jpg

το Lx2 είναι το 1ο phono που παίρνει ρεύμα από την μεγάλη παροχή και αργότερα θα ακολουθήσουν το 2ο μικρότερο mf για το project debut και το dac για την τιβι να ακούμε λίγο youtube και netflix...

IMG_20220405_002434[1].jpg

και ο διανομέας εσωτερικά....

IMG_20220404_222036[1].jpg

πριν γράψω οτιδήποτε για το πως το ακούω εδώ, θα πω ότι μου έκανε πολύ εντύπωση το μεταλλικό του χρώμα...

IMG_20220405_014149[1].jpg

ειδικά στην πάνω πλευρά, βγάζει μάτια....

IMG_20220405_013357[1].jpg

με ξένισε το ότι αυτή η γενιά δεν έχει διακόπτη ΟΝ/ΟFF και το μηχανάκι είναι μόνιμα αναμμένο, χωρίς μάλιστα να φαίνεται κάπου αυτό γιατί δεν υπάρχει πουθενά φωτεινή ένδειξη.
ένα λεντάκι ρε αγγλάκια..!! πόσο κοστίζει πια ;;;;;

άρα το τροφοδοτικό του θα κόψει όταν σβήσω το βράδυ που πάω για ύπνο την γενική παροχή..

IMG_20220405_013453[1].jpg

ο λόγος που θα γράψω αργότερα ακουστικές εντυπώσεις είναι γιατί μόνο μια κεφαλή έχω ακούσει με αυτό και αυτή είναι η μικρή shure M70BX με σφαιρική ακίδα..
IMG_20220403_010158[1].jpg

θα βρω χρόνο να ακούσω και άλλες κεφαλές με καλύτερες ακίδες και φυσικά 1-2 MC...

η 1η εντύπωση είναι πολύ θετική και ας με ενοχλεί κάπως το πολύ δυνατό gain του.. θα το συνηθίσω... :LOL:

το μηχανάκι μου παραχωρήθηκε από τον αγαπητό μου Δημήτρη (analog-jimaras) και υπόσχομαι να το προσέξω πολύ!! :love:

Το gain ποτε ουδής εμισησε.
Παντα ηθελα να το ακουσω με μπαταρία.
Μια απορια μονο, αναγνωριζω το σουκο του μετασχηματιστη του trichord πανω στο κεντρικό σου πολυμπριζο, μαζι με ολες τις συσκευες πως εχεις συνδεσει τη μπαταρία?

άσε τα μούσια και τα ξυρίσματα μακριά από τον 2κάναλο γιατί δεν θέλει πολύ ο φίλος σου με τα ξυράφια και τα αρώματα να "πάρει μπροστά"... :ROFLMAO:

έφτιαξα όμορφη, ασφαλή και μελετημένη παροχή 12v DC για τα 2 phono μου και το dac της τιβί....
Να δω εγω τι θα κανω με το dac που πηρα και δυστηχως δεν ακουω από την tv στο συστημα μου😭😭

ο λόγος που θα γράψω αργότερα ακουστικές εντυπώσεις είναι γιατί μόνο μια κεφαλή έχω ακούσει με αυτό και αυτή είναι η μικρή shure M70BX με σφαιρική ακίδα..
View attachment 196015

θα βρω χρόνο να ακούσω και άλλες κεφαλές με καλύτερες ακίδες και φυσικά 1-2 MC...

η 1η εντύπωση είναι πολύ θετική και ας με ενοχλεί κάπως το πολύ δυνατό gain του.. θα το συνηθίσω... :LOL:

το μηχανάκι μου παραχωρήθηκε από τον αγαπητό μου Δημήτρη (analog-jimaras) και υπόσχομαι να το προσέξω πολύ!! :love:
Γιατί σε ενοχλει το πολύ δυνατό gain; αμα θυμάμαι καλα το trichord πρέπει να βγαζει 45;52 αμα ειναι το δεύτερο αμα θυμάμαι καλα το spa τόσο βγαζει στην mm

Παντα ηθελα να το ακουσω με μπαταρία.
Μια απορια μονο, αναγνωριζω το σουκο του μετασχηματιστη του trichord πανω στο κεντρικό σου πολυμπριζο, μαζι με ολες τις συσκευες πως εχεις συνδεσει τη μπαταρία?
ρεύμα μπαταρίας παίρνει μόνο το mf..
το dino είναι στην πρίζα όπως όλες οι υπόλοιπες συσκευές.
ο λόγος είναι ότι το mf θέλει 12v DC ( ή 24 ) ενώ το dino 22 αν καταλαβαίνω σωστά..
θα ήθελα κάποιος να μου εξηγήσει τι λέει η trichord εδώ:

IMG_20220405_113504[1].jpg

Γιατί σε ενοχλει το πολύ δυνατό gain; αμα θυμάμαι καλα το trichord πρέπει να βγαζει 45;52 αμα ειναι το δεύτερο αμα θυμάμαι καλα το spa τόσο βγαζει στην mm
γιατί με το που θα "ξυπνήσει" και το δεξί κανάλι στο ποτ του προ, η ένταση είναι ήδη ψηλά και ακρόαση σε χαμηλή ένταση τις μεγάλες ώρες αποκλείεται γιατί ενοχλεί.. ακόμα και όταν το gain του προ είναι στο 0.
πέρα από αυτό μου δίνει την εντύπωση ότι "φωνάζει" αν και έχει στοιχεία που μου αρέσουν πολύ.
δεν θέλω να γράψω περισσότερα προς το παρόν, θέλω να το ακούσω και με άλλες κεφαλές... μέχρι τώρα σχολίασα κάτι που με ενόχλησε.. αργότερα θα γράψω και τα θετικά του που δεν φαίνονται να είναι λίγα......

για την διαφορά με το spa , τι να σου πω.. δεν με ενόχλησε το "φαινόμενο" σε καμία περίπτωση -ούτε καν πρόσεξα κάτι τέτοιο τις νυχτερινές ώρες.
φυσικά θα ήταν άδικο να γίνει η οποιαδήποτε σύγκριση με το spa.

• Like
Reactions: mparaxir
μην το λες......
πάντα με ενοχλούσε και η υψηλή έξοδος των cdp και γι'αυτό την έχω "καταβρεί" με το marantz που μπορεί και την μειώνει.
το dino μου δίνει την εντύπωση ότι παίζει αν όχι πιο δυνατά, τουλάχιστον το ίδιο δυνατά.
φυσικά όλα είναι και θέμα προσωπικού γούστου και περί ορέξεως... ;)

Άποψη μου είναι πως το gain του phono είναι θέμα προσωπικού γούστου μέχρις ενός σημείου (μικρομετρικά) .
Αν είναι λίγο, η κεφαλή ακούγεται συνήθως "ψόφια" και ο "θόρυβος" μπαίνει στο παιχνίδι χωρίς να υπάρχει λόγος.
Απο την άλλη, αν είναι υπερβολικό, αμβλύνονται καταρχάς τα δυναμικά και στις εξάρσεις του σήματος υπάρχει περίπτωση υπερφόρτωσης, (ανάλογα και με τη σχεδίαση του phono pre).

πάντα με ενοχλούσε και η υψηλή έξοδος των cdp και γι'αυτό την έχω "καταβρεί" με το marantz που μπορεί και την μειώνει.
;)
Τοτενες ,μας απαγορευαν αυστηρως και δια ροπαλου η μειωση της εντασης στα cdp.
Eχαναν ,λεει ,ενα καρο πληροφορια.

Εγω παντως χτές που ακουγα με το dip στο μειωμένο gain (εκτος απο αυτό που εδωσα στο vlad εχω και αλλο ενα καραφτιαγμένο) κατι μου ελειπε απο αυτο που ειχα συνηθησει

Τοτενες ,μας απαγορευαν αυστηρως και δια ροπαλου η μειωση της εντασης στα cdp.
Eχαναν ,λεει ,ενα καρο πληροφορια.
δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο.. με μειωμένη ένταση (στο περίπου 1/4 κάτω από την max), πιστεύω ότι έχει λιγότερη "σιντίλα" και είναι πιο "απαλό" το άκουσμα.
όλα είναι θέμα συστήματος και χώρου τελικά.....

Εγω παντως χτές που ακουγα με το dip στο μειωμένο gain (εκτος απο αυτό που εδωσα στο vlad εχω και αλλο ενα καραφτιαγμένο) κατι μου ελειπε απο αυτο που ειχα συνηθησει
θα έχει ενδιαφέρον να πεις τις διαφορές του φτιαγμένου με το απλό..

το σίγουρο είναι ότι το Lx2 μου δεν ταιριάζει στο σύστημά σου.. τουλάχιστον από τα λίγα λεπτά (μην πω δευτερόλεπτα) που το ακούσαμε.
"ανεμικό" θα το χαρακτήριζα..

κάτι άλλο που δεν ανάφερα για το dino σου.. αρκετά θορυβώδες σε γενικές γραμμές, πολύ θορυβώδες σε σχέση με το mf/μπαταρία.
θα το ψάξω όμως περαιτέρω μήπως γουστάρει κάτι άλλο στην γείωση.

με ξένισε το ότι αυτή η γενιά δεν έχει διακόπτη ΟΝ/ΟFF και το μηχανάκι είναι μόνιμα αναμμένο...
Έχω τη πρώτη έκδοση που έχει κάποιες διαφορές στο κύκλωμα και ακρυλικό κουτί, οι εντυπώσεις μου είναι από αυτήν. Ηχητικά έχει μεγάλη διαφορά όταν το "ανοίγεις" και 10 ώρες ή ακόμα καλύτερα 1 μέρα μετά. Διαβάζουμε συχνά γι αυτό το φαινόμενο αλλά εγώ σε δυο μηχανάκια μέχρι στιγμής απ' όλα όσα είχα έχω ακούσει διαφορές. Ο ήχος έχει μια θολούρα στην αρχή τόσο που μ' ενοχλεί και αν για κάποιο λόγο το έχω ξεχάσει εκτός ρεύματος δεν ασχολούμαι με δίσκους για μια μέρα.

...κάτι άλλο που δεν ανάφερα για το dino σου.. αρκετά θορυβώδες σε γενικές γραμμές, πολύ θορυβώδες σε σχέση με το mf/μπαταρία.
θα το ψάξω όμως περαιτέρω μήπως γουστάρει κάτι άλλο στην γείωση.
Κι εδώ άλλα ακούω, το δικό μου είναι αθόρυβο με το απλό τροφοδοτικό της εταιρείας.

Έχω τη πρώτη έκδοση που έχει κάποιες διαφορές στο κύκλωμα και ακρυλικό κουτί, οι εντυπώσεις μου είναι από αυτήν. Ηχητικά έχει μεγάλη διαφορά όταν το "ανοίγεις" και 10 ώρες ή ακόμα καλύτερα 1 μέρα μετά. Διαβάζουμε συχνά γι αυτό το φαινόμενο αλλά εγώ σε δυο μηχανάκια μέχρι στιγμής απ' όλα όσα είχα έχω ακούσει διαφορές. Ο ήχος έχει μια θολούρα στην αρχή τόσο που μ' ενοχλεί και αν για κάποιο λόγο το έχω ξεχάσει εκτός ρεύματος δεν ασχολούμαι με δίσκους για μια μέρα.

Κι εδώ άλλα ακούω, το δικό μου είναι αθόρυβο με το απλό τροφοδοτικό της εταιρείας.
Θα συμφωνησω απολυτα με τα λεγομενα σου και ηθελα να πω στο vlad να το εχει πάντα στο ρευμα, ετσι το εχω εγω.