Το chat του δικάναλου

Εεεεε.... οχι καθε παρατήρηση βοηθά το ξερεις πολυ καλύτερα απο μένα.
Επίσης απο τη στιγμή που εδω και πάνω απο 8 μηνες ακουω μονο απο το τρανζιστοράτο η ακουστική μου μνήμη δεν με βοηθά καθόλου
Μη του βαλεις βαρυδια μεσα σε παρακαλώ ο σκοπός υπαρξης του ειναι να κυκλοφορεί σε σπίτια για ακροάσεις συνηθως στην τσάντα πλάτης οταν είμαι με τη μηχανή.
Το ελαφρύ ειναι καλοοο στο κουβαλημα.
ε δεν θα το κάνω ..ασήκωτο :LOL:
να πιάσει όμως σε βάρος το mf μου , που βαρύ δεν το λες.....

Αφου σε κανει χαρουμενο να κανεις οτι θες μη σε στεναχωρήσω.
Εφτασε στα χέρια μου πριν λίγο απο ανταλλαγη, ενα πολυ καλό τροφοδοτικάκι φτιαγμένο για audio σκοπο που με μια μικρη τροποποίηση θα τροφοδοτίσει το παρακάτω
Το οποιο θα κάνει αναγένηση στο σημα μιας πολυ απλης εξωτερικής κάρτας ηχου usb.
Παρεα με το μικρουλι λαπτοπάκι μου τα παραπάνω θα ερθουν μαζί μου στην Κυριακάτικη μας ακρόαση.
Μη ζητησεις φωτο εκπληξη.

• Like
Reactions: vlad66
Μπλε πάντως αν βγαίνει έξω, ούτε να το σκεφτείς.
Ειδικά αν είναι χαμηλωμένα τα φώτα, το μπλε περνάει το μάτι και φτάνει εγκέφαλο.

Μπλε πάντως αν βγαίνει έξω, ούτε να το σκεφτείς.
Ειδικά αν είναι χαμηλωμένα τα φώτα, το μπλε περνάει το μάτι και φτάνει εγκέφαλο.
Για αυτο το λογο ακριβώς υπαρχουν οι μαυροι ανεξιτιλοι μαρκαδοποι που λειτουργουν ως dimmer στο σκοτάδι.

Ε ας πει ο Τζίμης τι χρώμα θέλει...

συμφωνώ για το "όχι προέκταση"

όμως η έτοιμη θέση "μετράει" 35v !
και στις φωτογραφίες του Τζίμη δεν βλέπω κάποια αντίσταση..
Τα 35V δεν λένε τίποτα αν μετράς με πολύμετρο. Δεν θα σου δείξει αν υπάρχει αντίσταση σε σειρά ειδικά αν δεν είναι πάρα πολύ μεγάλη γιατί το πολύμετρο έχει πολύ υψηλή αντίσταση εισόδου.

Είναι DC ή AC;

Αν είναι DC που είναι και το πιο λογικό:

Έστω ότι δεν έχει ή δεν μπορείς άμεσα να μετρήσεις αν υπάρχει αντίσταση σε σειρά και τι τιμή έχει.

Θα κολλήσεις τα καλώδια στη θέση D17 και θα συνδέσεις πρόχειρα μία αντίσταση 3,3Κ (1/2W) στο καλώδιο.
Θα μετρήσεις την τάση πάνω στην αντίσταση. Αν δεν υπάρχει στο κύκλωμα κάποια αντίσταση σε σειρά θα πρέπει να μετρήσεις πάλι 35V.
Σε αυτή την περίπτωση θα συνδέσεις την αντίσταση σε σειρά με το led και είσαι έτοιμος.
Αν υπάρχει θα μετρήσεις μία τάση που θα είναι αντίστοιχη του διαιρέτη τάσης που θα σχηματίζει η αντίσταση που υπάρχει πάνω στην πλακέτα με την αντίσταση των 3,3Κ που πρόσθεσες.
Αν μετράς περίπου τα μισά (~18V) τότε είτε αφήνεις και την αντίσταση των 3,3Κ για ένα ρεύμα γύρω στα 5mA να διαρρέει το LED είτε την αφαιρείς αν θέλεις λίγη παραπάνω ένταση με ρεύμα περίπου 10mA.

• Like
Reactions: vlad66
μόλις γύρισα από την ..γύρα για δικά μου ψώνια σχετικά με το χόμπυ μας και διαβάζω για μαρκαδόρους, λεντάκια που ενοχλούν στο σκοτάδι κλπ....
μα ρε παιδιά.., θα το φτιάξω έτσι το "σύστημα" που αν ενοχλεί το μπλε, πολύ εύκολα θα αλλάξει χρώμα στο led χωρίς να ακουμπήσει κολλητήρι!
κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο ή πράσινο!
δεν φτάνουν;;;; :ROFLMAO:

και επειδή στην γείωση υποσχέθηκα δυνατότητα δίχαλου και γυμνού καλωδίου πέρα από την μπανάνα, η μπόρνα που έβαλα χτες, θα φύγει!!

ευχαριστώ τον tonal για τις πολύτιμες συμβουλές που θα μου γλιτώσουν πολύ χρόνο και θα επανέλθω μόλις τελειώσω..

Τα 35V δεν λένε τίποτα αν μετράς με πολύμετρο. Δεν θα σου δείξει αν υπάρχει αντίσταση σε σειρά ειδικά αν δεν είναι πάρα πολύ μεγάλη γιατί το πολύμετρο έχει πολύ υψηλή αντίσταση εισόδου.

Είναι DC ή AC;

Αν είναι DC που είναι και το πιο λογικό:

Έστω ότι δεν έχει ή δεν μπορείς άμεσα να μετρήσεις αν υπάρχει αντίσταση σε σειρά και τι τιμή έχει.

Θα κολλήσεις τα καλώδια στη θέση D17 και θα συνδέσεις πρόχειρα μία αντίσταση 3,3Κ (1/2W) στο καλώδιο.
Θα μετρήσεις την τάση πάνω στην αντίσταση. Αν δεν υπάρχει στο κύκλωμα κάποια αντίσταση σε σειρά θα πρέπει να μετρήσεις πάλι 35V.
Σε αυτή την περίπτωση θα συνδέσεις την αντίσταση σε σειρά με το led και είσαι έτοιμος.
Αν υπάρχει θα μετρήσεις μία τάση που θα είναι αντίστοιχη του διαιρέτη τάσης που θα σχηματίζει η αντίσταση που υπάρχει πάνω στην πλακέτα με την αντίσταση των 3,3Κ που πρόσθεσες.
Αν μετράς περίπου τα μισά (~18V) τότε είτε αφήνεις και την αντίσταση των 3,3Κ για ένα ρεύμα γύρω στα 5mA να διαρρέει το LED είτε την αφαιρείς αν θέλεις λίγη παραπάνω ένταση με ρεύμα περίπου 10mA.
υπάρχει σε σειρά αντίσταση και είναι αυτή εδώ: (κάτω από την κενή θέση πυκνωτή)
IMG_20220406_184435[1].jpg

αν ο χρωματικός κώδικας σε βοηθάει στην φωτογραφία για την τιμή της, έχει καλώς.

IMG_20220406_175904[1].jpg

επιτρέπει στο μπλε led να φωτίσει αρκετά δυνατά, (όχι ενοχλητικά θα έλεγα) και στα άλλα χρώματα ..έτσι κ έτσι.

να την αλλάξω δεν θέλω γιατί..
1ον, δεν θέλω να βάλω χέρι στην πλακέτα,
2ον, αν δυναμώσουν τα άλλα χρώματα, ο Τζιμισκής θα πανηγυρίζει για το μπλε.... :ROFLMAO:

λίγη προσοχή τώρα στο τρύπημα της πρόσοψης για το led......

Είναι εξαιρετικό άστο έτσι και ασχολήσου με τις ακροάσεις, ένα μεγάλο μπράβο.

Είναι εξαιρετικό άστο έτσι και ασχολήσου με τις ακροάσεις, ένα μεγάλο μπράβο.
τι λε ρε που θα άφηνα τέτοια ικανοποίηση στον βρυκόλακα......
όπως είπε ο tonal πιο πάνω, μία αντίσταση σε σειρά στα 4,64Κ , αλλά και μία παράλληλη στα 1,77Κ έκαναν καλή δουλειά.
(μόνη της η σε σειρά 4,64Κ δεν έκανε τίποτα ιδιαίτερο, -πάλι μάτια μέχρι τον εγκέφαλο έβγαζε το led-, το ίδιο και όταν έβαλα μόνη της την παράλληλη 1,77Κ)

εδώ οι αντιστάσεις κάτω από τα θσ πια...
IMG_20220406_200745[1].jpg

IMG_20220406_200849[1].jpg

αν κάποιος βλέπει κάποιο λάθος ή ατσαλιά/αστοχία που θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα, να το πει ελεύθερα για να το διορθώσω!!

Τζίμη, ξέμεινα από υλικά κονέκτορα ή αν έχω κάπου, δεν τα βρίσκω...
μόνο για ένα ακόμα ledάκι έχω, λέω να φτιάξω ένα κόκκινο και για τα υπόλοιπα θα πεταχτώ αύριο να πάρω..
μετά θα προσθέσω λίγο βάρος στην μονάδα και μετά οι ακροάσεις..... :LOL:

αν κάποιος βλέπει κάποιο λάθος ή ατσαλιά/αστοχία που θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα, να το πει ελεύθερα για να το διορθώσω!!

Τζίμη, ξέμεινα από υλικά κονέκτορα ή αν έχω κάπου, δεν τα βρίσκω...
μόνο για ένα ακόμα ledάκι έχω, λέω να φτιάξω ένα κόκκινο και για τα υπόλοιπα θα πεταχτώ αύριο να πάρω..
μετά θα προσθέσω λίγο βάρος στην μονάδα και μετά οι ακροάσεις..... :LOL:
Πραγματικά δεν ξέρω με ποιο τρόπο άλλο να το πω ΔΙΚΟ ΜΟΥ είναι ΑΣΤΟ ΕΤΣΙ μην ασχολείσαι άλλο δεν θέλω άλλο χρώμα μπλε θέλω.

Αληθε
Πραγματικά δεν ξέρω με ποιο τρόπο άλλο να το πω ΔΙΚΟ ΜΟΥ είναι ΑΣΤΟ ΕΤΣΙ μην ασχολείσαι άλλο δεν θέλω άλλο χρώμα μπλε θέλω.
Αλήθεια μη με βάλεις να το αλλάξω πάλι εγώ άστο ετσι

δικό σου.. ΚΑΤΑΔΙΚΟ ΣΟΥ!!! :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

περίμενα 15' να ζεσταθεί λίγο και στις 23:00 επιτέλους το ακούω..
και μπα που να με πάρει ο διάολος.... γιατί δεν "φωνάζει" τώρα ενώ παίζει δυνατά;;;;;;;;;
δώστε μου μία εξήγηση παρακαλώ!!

"πάτησε" καλύτερα με το βάρος;;;
"άρεσε" στο κύκλωμα η μολυβένια "οροφή" ;;;;
και αν είναι η ιδέα μου, γιατί η σύντροφος που δεν ασχολείται με "βελτιώσεις" κλπ, μου είπε ότι τώρα δεν "φωνάζει" και παίζει καλύτερα από το mf;;;;

που είναι η θολούρα ρε Κώστα;;;
και ΔΕΝ άλλαξα κεφαλή επίτηδες για να έχω την "εικόνα" της Μ70 όπως την άκουγα τις προηγούμενες μέρες.
από αύριο οι άλλες.......

δικό σου.. ΚΑΤΑΔΙΚΟ ΣΟΥ!!! :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

περίμενα 15' να ζεσταθεί λίγο και στις 23:00 επιτέλους το ακούω..
και μπα που να με πάρει ο διάολος.... γιατί δεν "φωνάζει" τώρα ενώ παίζει δυνατά;;;;;;;;;
δώστε μου μία εξήγηση παρακαλώ!!

"πάτησε" καλύτερα με το βάρος;;;
"άρεσε" στο κύκλωμα η μολυβένια "οροφή" ;;;;
και αν είναι η ιδέα μου, γιατί η σύντροφος που δεν ασχολείται με "βελτιώσεις" κλπ, μου είπε ότι τώρα δεν "φωνάζει" και παίζει καλύτερα από το mf;;;;

που είναι η θολούρα ρε Κώστα;;;
και ΔΕΝ άλλαξα κεφαλή επίτηδες για να έχω την "εικόνα" της Μ70 όπως την άκουγα τις προηγούμενες μέρες.
από αύριο οι άλλες.......
Πιθανα το κομμάτι να είναι πιο χαμηλογραμμενο;; Δεν έκανες και καμία επέμβαση στο κύκλωμα. Άστο όλο το βράδυ ανοιχτό και άκου αύριο να μας πεις.
Μολυβενια οροφή αυτό κάπου το έχασα.

λίγες φωτο από κάποιες λεπτομέρειες...

δεν ξέρω πως φαίνεται το μπλε led στην εικόνα, αλλά στην πραγματικότητα τώρα δεν ενοχλεί καθόλου.

IMG_20220406_225833[1].jpg

φυσικά η θέση του (κατά την γνώμη μου) πρέπει να είναι στο ύψος της γραμματοσειράς και όχι όπου να'ναι...

IMG_20220406_225906[1].jpg

ναι, 1η επιλογή το μπλε χρώμα γιατί μπλε είναι και το λογότυπο της εταιρίας...
οκ, τσάμπα έφτιαξα το κόκκινο και δεν πρόκειται να φτιάξω άλλα χρώματα.. :LOL:

το βύσμα της γείωσης είναι πολύ μικρότερο από το χτεσινό και πολύ πιο καλαίσθητο.. ξεβιδώνει και μπορεί να πάρει πέρα από μπανάνα και δίχαλο και γυμνό καλώδιο.

IMG_20220406_225409[1].jpg

IMG_20220406_225428[1].jpg

• Like
Reactions: mparaxir