Το chat του δικάναλου

Το gain ποτε ουδής εμισησε.
Παντα ηθελα να το ακουσω με μπαταρία.
Μια απορια μονο, αναγνωριζω το σουκο του μετασχηματιστη του trichord πανω στο κεντρικό σου πολυμπριζο, μαζι με ολες τις συσκευες πως εχεις συνδεσει τη μπαταρία?
Ουδεις μπορει, καποια line stages ομως μπορει ...........

Θα συμφωνησω απολυτα με τα λεγομενα σου και ηθελα να πω στο vlad να το εχει πάντα στο ρευμα, ετσι το εχω εγω.
δεν το λέγατε;;;; 😂😂
εύκολο είναι να μένει ανοιχτή η παροχή του ρεύματος, σιγά το πράγμα..

Δημήτρη, μου επιτρέπεις να του βάλω καλύτερη υποδοχή γείωσης;;
να παίρνει εκτός από δίχαλο και όμορφη ..μπανάνα;;;;
(αλλά και γυμνό καλώδιο)

Last edited:
Έχω τη πρώτη έκδοση που έχει κάποιες διαφορές στο κύκλωμα και ακρυλικό κουτί, οι εντυπώσεις μου είναι από αυτήν. Ηχητικά έχει μεγάλη διαφορά όταν το "ανοίγεις" και 10 ώρες ή ακόμα καλύτερα 1 μέρα μετά. Διαβάζουμε συχνά γι αυτό το φαινόμενο αλλά εγώ σε δυο μηχανάκια μέχρι στιγμής απ' όλα όσα είχα έχω ακούσει διαφορές. Ο ήχος έχει μια θολούρα στην αρχή τόσο που μ' ενοχλεί και αν για κάποιο λόγο το έχω ξεχάσει εκτός ρεύματος δεν ασχολούμαι με δίσκους για μια μέρα.

Κι εδώ άλλα ακούω, το δικό μου είναι αθόρυβο με το απλό τροφοδοτικό της εταιρείας.
στο θέμα θορύβου έχεις δίκιο, τώρα το βράδυ η ησυχία της πόλης προσφέρει καλό περιβάλλον για δοκιμές.. και είδα ότι η γείωση στην κατάλληλη θέση σώπασε εντελώς το μηχάνημα.
όμως αυτή η υποδοχή δεν μου αρέσει καθόλου και δεν μπορώ να καταλάβω το ξεκάρφωτο παξιμάδι τι ρόλο παίζει... το έβγαζα να πω την αλήθεια.

IMG_20220406_004055[1].jpg

ο Τζίμης δεν απαντάει και θα πάρω πρωτοβουλία να το σουτάρω αν γίνεται..

θολούρα δεν έχω παρατηρήσει, αλλά από αύριο θα κάνω καλύτερες δοκιμές και ακροάσεις και θα ενημερώσω.

οκ, τα ποδαράκια είναι και βίδες ...
τα 2 γιατί είχανε washers (έστω και σάπια) και τα άλλα 2 όχι;;

IMG_20220406_005305[1].jpg

παίδες... αυτό το παξιμάδι στην γείωση είναι σε ίντσες... ανώμαλοι Αγγλοσάξονες.... :mad:

IMG_20220406_005815[1].jpg

και μας δουλεύουν κανονικά.....
ναι τα led είναι δίοδος.. αλλά γιατί πρέπει να φωτίζουν μόνο μέσα στο μηχάνημα;; να τα βλέπει το πνεύμα της Trichord ;;;;;
χάθηκε ο κόσμος αν έβγαζαν το ένα έξω να το βλέπουμε και εμείς;;;

IMG_20220406_010225[1].jpg

πέστε μου κάποιος που ξέρει..
εδώ η αριστερή θέση, δίνει 35v και η δεξιά 11v (DC και οι δύο).
μπορούμε να χώσουμε λεντάκι με αντίσταση (στην 11άρα μάλλον), και να το βγάλουμε σε κοινή θέα χωρίς να επηρεάσουμε κάτι στο κύκλωμα;;

IMG_20220406_013412[1].jpg
edit..
τώρα που βλέπω την πλακέτα στην οθόνη του λάπτοπ, η δεξιά κενή θέση C5 αφορά πυκνωτή..
η αριστερή, το πνεύμα.. που την έκανε γιατί βαρέθηκε να βλέπει τα λεντάκια χωρίς παρέα....
(θέση τρανζίστορ μου φαίνεται, άλλωστε και τα 35v αυτό φανερώνουν αν δεν κάνω λάθος)

κρίμα.. ένα λεντάκι σε διάμετρο μόλις 1mm και μπλε χρώμα θα ήταν μούρλια.... :cry:
για πλάκα το έβγαζα στην ακρυλική πρόσοψη :(

Last edited:
δεν βαριέσαι.. η δουλειά με την γείωση έγινε, αλλά γυμνό καλώδιο αποκλείεται μέχρι τουλάχιστον να βρω κατάλληλη μπόρνα.

IMG_20220406_020403[1].jpg

αν και εδώ που τα λέμε γιατί να μπει γυμνό καλώδιο;;
υπάρχει κάτι καλύτερο από την μπανάνα;;
σφιχτή, γλυκιά, αθόρυβη......

IMG_20220406_020510[1].jpg

οι φωτογραφίες ξεγελάνε.. η απόσταση του βύσματος παροχής με την μπόρνα της γείωσης είναι 0,9mm μετρημένα !
δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα επαφής.

Last edited:
και όμως αυτή η θέση για φωτοδίοδο μου μοιάζει σύμφωνα με το σχέδιο στο τυπωμένο..
αυτή που έχω στον πορτοκαλί κύκλο...
περιμένω κάποιον ντιούη να βοηθήσει.
εικόνα_Viber_2022-04-06_03-14-55-093.jpg

και είναι δίπλα στην πρόσοψη γμτ.... :cautious:

μην το λες......
πάντα με ενοχλούσε και η υψηλή έξοδος των cdp και γι'αυτό την έχω "καταβρεί" με το marantz που μπορεί και την μειώνει.
το dino μου δίνει την εντύπωση ότι παίζει αν όχι πιο δυνατά, τουλάχιστον το ίδιο δυνατά.
φυσικά όλα είναι και θέμα προσωπικού γούστου και περί ορέξεως... ;)
Εγώ αντίθετα θέλω υψηλή έξοδο, προτιμώ να μην ανεβάζω πολύ το volume. Με το Dino έχω οδηγήσει παθητικό προ σε ενεργά ηχεία, το έχω βάλει ακόμα και κατευθείαν στα ηχεία χωρίς προ και πάντα οδηγούσε απροβλημάτιστα χωρίς να χρειαστεί να ανεβάζω το volume σε αφύσικη θέση όπως με άλλο phono που είχα.

...όμως αυτή η υποδοχή δεν μου αρέσει καθόλου και δεν μπορώ να καταλάβω το ξεκάρφωτο παξιμάδι τι ρόλο παίζει... το έβγαζα να πω την αλήθεια...
Εγώ ποτέ δεν ασχολήθηκα με αυτά αλλά καταλαβαίνω ότι αν κάτι σε ενοχλεί θα σε ενοχλεί μέχρι να το αλλάξεις. Και το Diablo την ίδια υποδοχή έχει οπότε αγόρασα ένα βύσμα τύπου ροδέλας των 10 λεπτών για τη γείωση και δεν έχει κουνηθεί ποτέ στα 20 χρόνια που το χω.

...κρίμα.. ένα λεντάκι σε διάμετρο μόλις 1mm και μπλε χρώμα θα ήταν μούρλια.... :cry:
για πλάκα το έβγαζα στην ακρυλική πρόσοψη :(
Tο ωραίο της πρώτης έκδοσης, την οποία προτιμώ αισθητικά, είναι ότι δεν έχει led στη πρόσοψη όπως τα περισσότερα μηχανήματα αλλά φωτίζεται από μέσα. Κάπου διάβασα ότι για το κύκλωμα της πρώτης υπεύθυνος ήταν ο Michell με τον οποίο η Trichord είχε συνεργασία εκείνη την εποχή. Στη δεύτερη έκδοση έκαναν αλλαγές στο κύκλωμα και πήγαν σe μεταλλικό κουτί.

4KI97Kn.jpg

δεν το λέγατε;;;; 😂😂
εύκολο είναι να μένει ανοιχτή η παροχή του ρεύματος, σιγά το πράγμα..

Δημήτρη, μου επιτρέπεις να του βάλω καλύτερη υποδοχή γείωσης;;
να παίρνει εκτός από δίχαλο και όμορφη ..μπανάνα;;;;
(αλλά και γυμνό καλώδιο)
Ότι βελτίωση θες του κάνεις.
Να ξέρεις, πάει, θα αλλαξοπιστησω πάλι και εξηγούμαι. Πηρα το προβληματικό rca το έγδυσα αφαίρεσα το εξωτερικό μεταλλικό μπλενταζ που ήταν ενωμένο με τη γείωση και μάζευε rf όπως έλεγες. Στα δύο πλέον χωριστά καλώδια τα τυλιξα τους αγωγούς με ταινία και τα έβαλα σε ευκαμπτους σωλήνες PVC . Τα χρησιμοποίησα για τη σύνδεση μεταξύ dac και λαμπατου buffer. Σε συνδυασμό με τις φάσεις που είχα και πάλι μια λάθος, τα ψηφιακά μου αναστήθηκαν έχω πάθει πλάκα.

Η μπορεις αν το θες να κανεις μια προεκταση σε ενα απο τα δυο υπαρχοντα στην προσοψη.

Καλυτερα όχι προέκταση των δύο πράσινων. Μπορεί να μην χρησιμοποιούνται σαν ενδεικτικά.
Αφού υπάρχει έτοιμη η θέση ας μπει στο D17 το LED.

Και αμάν πΧια με αυτά τα μπλε και άσπρα λεντάκια!!! :)

Τόσα χρώματα υπάρχουν, κόκκινα, πράσινα, πορτοκαλί.

Να ξέρεις, πάει, θα αλλαξοπιστησω πάλι και εξηγούμαι. Πηρα το προβληματικό rca το έγδυσα αφαίρεσα το εξωτερικό μεταλλικό μπλενταζ που ήταν ενωμένο με τη γείωση και μάζευε rf όπως έλεγες. Στα δύο πλέον χωριστά καλώδια τα τυλιξα τους αγωγούς με ταινία και τα έβαλα σε ευκαμπτους σωλήνες PVC . Τα χρησιμοποίησα για τη σύνδεση μεταξύ dac και λαμπατου buffer. Σε συνδυασμό με τις φάσεις που είχα και πάλι μια λάθος, τα ψηφιακά μου αναστήθηκαν έχω πάθει πλάκα.
άρα οι φάσεις που φτιάξαμε έκαναν δουλειά τελικά;;

στο είχα πει ότι μία αν είναι λάθος, πάνε στράφι όλες.

Καλυτερα όχι προέκταση των δύο πράσινων. Μπορεί να μην χρησιμοποιούνται σαν ενδεικτικά.
Αφού υπάρχει έτοιμη η θέση ας μπει στο D17 το LED.

Και αμάν πΧια με αυτά τα μπλε και άσπρα λεντάκια!!! :)

Τόσα χρώματα υπάρχουν, κόκκινα, πράσινα, πορτοκαλί.
Ε ας πει ο Τζίμης τι χρώμα θέλει...

συμφωνώ για το "όχι προέκταση"

όμως η έτοιμη θέση "μετράει" 35v !
και στις φωτογραφίες του Τζίμη δεν βλέπω κάποια αντίσταση..

άρα οι φάσεις που φτιάξαμε έκαναν δουλειά τελικά;;

στο είχα πει ότι μία αν είναι λάθος, πάνε στράφι όλες.
Η λεξη εκαναν δουλειά ειναι λιγη, αλλα δεν ηταν μονο αυτό τα interconnect αναμεσα σε dac και tube stage ειχαν επισης πρόβλημα και η αντικατάσταση τους αλλαξε τα πάντα.
Οσο για τον ηχο στα ψηφιακά τωρα η γροθια που ζητουσες παραπάνω στα μπάσα νομιζω εγινε κλοτσιά.:ROFLMAO:

• Like
Reactions: vlad66
Ε ας πει ο Τζίμης τι χρώμα θέλει...

συμφωνώ για το "όχι προέκταση"

όμως η έτοιμη θέση "μετράει" 35v !
και στις φωτογραφίες του Τζίμη δεν βλέπω κάποια αντίσταση..
Μπλε, αφου ολα τα αλλα στο συστημα ετσι ειναι τα χριστουγεννα αργουν ακομη, συμφωνω κι εγω στο οχι προεκταση το ειπα χωρις αρκετή σκεψη.

• Like
Reactions: vlad66
ότι βελτίωση είπες;;;;
οκ... πολύ με ενόχλησε το μικρό του βάρος και ..ετοιμάσου........
θεωρητικά πάντα, θα έχει και μια σχετική προστασία από RF και λοιπές επιβλαβείς ακτινοβολίες.... :ROFLMAO:

μου αρέσει που αυτό το παιδί μου δίνει το ελεύθερο να κάνω του κεφαλιού μου ρε παιδιά.. :ROFLMAO:

Last edited:
Η λεξη εκαναν δουλειά ειναι λιγη, αλλα δεν ηταν μονο αυτό τα interconnect αναμεσα σε dac και tube stage ειχαν επισης πρόβλημα και η αντικατάσταση τους αλλαξε τα πάντα.
Οσο για τον ηχο στα ψηφιακά τωρα η γροθια που ζητουσες παραπάνω στα μπάσα νομιζω εγινε κλοτσιά.:ROFLMAO:
ε μα... ήθελα να στο πω αλλά ντρεπόμουν.... :LOL:

ε μα... ήθελα να στο πω αλλά ντρεπόμουν.... :LOL:
Εεεεε.... οχι καθε παρατήρηση βοηθά το ξερεις πολυ καλύτερα απο μένα.
Επίσης απο τη στιγμή που εδω και πάνω απο 8 μηνες ακουω μονο απο το τρανζιστοράτο η ακουστική μου μνήμη δεν με βοηθά καθόλου
Μη του βαλεις βαρυδια μεσα σε παρακαλώ ο σκοπός υπαρξης του ειναι να κυκλοφορεί σε σπίτια για ακροάσεις συνηθως στην τσάντα πλάτης οταν είμαι με τη μηχανή.
Το ελαφρύ ειναι καλοοο στο κουβαλημα.

Last edited: