Το chat του δικάναλου

Η διαδρομή του χώρου των ακουστικών[ακουστικά -ενισχυτές ακουστικών] ακολουθεί την ίδια διαδρομή μ αυτή των πικ απ ,κατά την άποψη μου .
Πληθώρα νέων μοντέλων που αρχίζουν με τιμές χώμα και πάνε στα <ουράνια>

Re: Απάντηση: Το chat του δικάναλου

Δεν νομίζω ότι το technics φτιάχτηκε για κλαμπ. Ασχέτως του ότι λόγω του μοτέρ του μπορεί να εκτελέσει και τέτοια καθήκοντα.

καθαρά για κλαμπ. απλά εμείς αξιοποιούμε τα καλά του. πλατώ που έχει λάστιχο κάτω απο το αλουμίνιο για να μην μπουμάρει εύκολα σε μεγάλες εντάσεις και να φέρνει αντίσταση στους κραδασμούς..
σε ένα κλαμπ και τα 2 είναι σε αφθονία.. βαρύ πλίνθο/σασί με πόδια που εσωτερικά έχουν ελατήριο και απο πάνω λάστιχο με χωνευτό μπουζόνι για τον ίδιο σκοπό. ολο το κάτω μέρος λάστιχο με χωνευτό παξιμάδι για να βιδώσει το ποδαράκι.
υπερυψωμένα ηλεκτρικά κυκλώματα και Μ/Σ ούτως ώστε αν πέσουν μέσα υγρά, να μην γίνει βραχυκύκλωμα.
βραχίονας που αντέχει σε σκληρή χρήση, -έχεις δει τι κάνουν οι djs, εμένα μου έρχεται να τους σπάσω το κεφάλι όταν τους βλέπω-, αλλά αρκετά ποιοτικός και για εμάς.
αυτά που δεν θέλουμε εμείς είναι τα καλώδια που έχει. για τους djs είναι ζάχαρη.. καλωδιο βραχίονα τυπικής ποιότητας με πρεσαριστά rca πολύ καλά -βάναυσα- για την ακρίβεια ασφαλισμένο και κολλητό σε πλακετάκι με τυπωμένο κύκλωμα που μεταφέρει το σήμα της κεφαλής απο την καλωδίωση του βραχίονα.
αδιάφοροι οι κλαμπάδες, τεράστιο φάουλ για μας!
αυτό απο μόνο του φτάνει και περισσεύει για να καταλάβεις για το που προορίζεται το μηχάνημα.
να πω για τα ματ του;
στα είπα στο άλλο νήμα που είδα πριν απο αυτό. μη γράφω τα ίδια 2 φορές.

Ξέρεις ποια είναι η ερώτηση μου ρε Βλαντ?
Γιατί να αγοράσεις 1200 και να μπεις σε (οποια) έξοδα και κόπο για να το κάνεις να παίζει και να μην αγορασεις κατευθείαν ενα audiophile και να καθαρισεις μία και καλη.
Όταν είσαι σε τέτοια φάση που είμαστε εμείς οι "βλαμενοι" και ξερεις πεντε πραγματα,το θεωρώ αδιανοητο να κανεις τέτοια αγορα!

Νομιζω δεν ειναι αυτο που λεει ο Βλαδιμηρος,αλλα αναφερεται σε καποιους που ηδη εχουν το 1200 για το Α η Β λογο.Και μιλα για καποιες αναβαθμισεις που δεν εχουν και μεγαλο κοστος.
Οσο για μας τους "βλαμενους" ,αφου οτι παρουμε, λιγο χερι θα του βαλουμε ..... δεν γινεται αλλιως :laugh:

αυτό που λέει ο Πανίκος είναι κατά βάση, αλλά και το άλλο..
εγω φερ ειπείν το πήρα για 3-4 λόγους πουλώντας το προηγούμενο rpm6.1 ,
1ον, γιατί τα καθαρόαιμα audiophile σε κάπως προσιτή τιμή δεν μπορούν να αντέξουν στον χρόνο όσο αυτό, δεν έχουν την ροπή που θέλω για το 2ο στάδιο καθαρισμού των δίσκων μου,
2ον, δεν θέλει κάθε λιγο έλεγχο αν η ανάρτηση κρατάει ευθύγραμμα το πικάπ, (τα προσιτά μάζας έχουν αστεία κιλά άσε που για να αλλάξεις σε 45σαλ συνήθως λες ..άστο καλύτερα),
3ον, όσα έχουν ρύθμιση vta είναι πολύ δύσκολο να την χειριστείς και δεν είναι και τόσο προσιτά σε τιμή πια,
4ον, δεν μπορώ να ζήσω με μια κεφαλή, ποτέ δεν μπορούσα (έχω ξαναπεί το γιατί) και αν ο βραχίονας δεν έχει αποσπώμενο headshell το εγχείρημα είναι πολύ δύσκολο και χρονοβόρο.
(προσιτό audiophile με αποσπώμενο απλά δεν υπάρχει)
και πίστεψα την technics και τον ΗΧΟ που έλεγαν ότι το M5G έχει καλύτερο ήχο γιατί το είχαν φροντίσει με καλύτερα καλώδια απο την αρχή ως το τέλος...
φυσικά αυτό αν ισχύει, ισχύει σε αστείο ποσοστό.

Re: Απάντηση: Το chat του δικάναλου

Νομιζω δεν ειναι αυτο που λεει ο Βλαδιμηρος,αλλα αναφερεται σε καποιους που ηδη εχουν το 1200 για το Α η Β λογο.Και μιλα για καποιες αναβαθμισεις που δεν εχουν και μεγαλο κοστος.
Οσο για μας τους "βλαμενους" ,αφου οτι παρουμε, λιγο χερι θα του βαλουμε ..... δεν γινεται αλλιως :laugh:

πραγματικά λίγα πράγματα δεν έχω χεριάσει και όλα μα όλα θα τα ανοίξω πριν καν τα βάλω στην πρίζα. το phono μόνο άφησα στην ησυχία του, -τι να δω μέσα στο κουτάκι; δεν ξέρω;;
αν και με την τροφοδοσία απο μπαταρία το προτιμώ γιατί και πιο ήσυχο είναι και δεν πιάνει πρίζα.
ναι οι αναβαθμίσεις που παρακινώ / προτρέπω να γίνουν έχουν αστείο κόστος για αυτό που θα προσφέρουν.
καταλαβαίνω βέβαια ότι δεν μπορεί να τις κάνει κάποιος εύκολα μόνος του αν δεν έχει -γενικές έστω- τεχνικές γνώσεις.
και πως να εμπιστευτείς επαγγελματία όταν αυτός έχει μια στοίβα μηχανήματα για επισκευή απο πίσω του και αν είναι "τσαπατσούλης" ή ότι άλλο...

Ξέρεις ποια είναι η ερώτηση μου ρε Βλαντ?
Γιατί να αγοράσεις 1200 και να μπεις σε (οποια) έξοδα και κόπο για να το κάνεις να παίζει και να μην αγορασεις κατευθείαν ενα audiophile και να καθαρισεις μία και καλη.
Όταν είσαι σε τέτοια φάση που είμαστε εμείς οι "βλαμενοι" και ξερεις πεντε πραγματα,το θεωρώ αδιανοητο να κανεις τέτοια αγορα!

το ξέρεις ότι οι "βλαμμένοι" του βορρά έχουν ένωση; την ΕΒΒΕ
έχουμε κάτι ανάλογο εδώ στον νότο; την ΕΒΝΕ ας πούμε...:flipout:

attachment.php

12 χρόνια πριν.... πώς λέμε "για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι"

Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

εγώ πάντως σκέφτομαι την ίδρυση της ΕΒΝΕ
Τι ειναι ρε αυτο; Ενωση Βαρυκοων Νοτιου Ελλαδος; :flipout::flipout::flipout:
Μεσα και γω :music-smiley-005:

Αυτό ξαναπές το...
Το HFD με το οποίο ελέγχεις το dsp των fusion, έχει πολύ διάβασμα αλλα και πολλές δυνατότητες.

Ήδη έβαλα υποτυπώδες eq (shelf2 με κέντρο τους 70 κυκλους, gain +1,5 και q 0,8 για τα χαμηλά -με high-pass στους 18, μην ενισχύουμε και τους ... υπόηχους, και asymshelf: zero 360hz, pole 420hz, q 0,7 στο δεύτερο καναλι, μεσαίων υψηλών) και αμέσως γλυκανε. Θα έχω μελέτη και δοκιμές.
Μένει να βρω πώς κάνω μετρήσεις ΜΕΣΑ από το hfd και όχι το REW γιατί νομίζω ότι μπορεί και να φέρει αυτόματα τη φασματική εξισορρόπηση.

Για αρχή, μέχρι να το μάθω καλύτερα, έκανα μέτρηση με το rew για να δω την απόκριση στον χώρο, και πειράζοντας τα αρχεία στο notepad, τα πέρασα στο HFD. Βάσει της καμπύλης έκανα διορθώσεις με απλά φίλτρα boost/cut (παίζοντας και με το Q) στις συχνότητες που έβλεπα όρη ή κοιλάδες, και με τη βοήθεια της απεικόνισης που δίνει το πρόγραμμα στη διαφοροποίηση της καμπύλης από τις παρεμβάσεις μου (γιατί πειράζοντας κάτι, επηρεάζονται όλα τα γειτονικά!), προσπάθησα να "σιδερώσω" την απόκριση ώστε (τουλάχιστον από τους 26 κύκλους και μετά) να μην υπάρχουν σκαμπανεβάσματα μεγαλύτερα από +- 2 db.
Αποτέλεσμα... έφυγε μεν ελαφρώς κάποια ατάκα στο βαθύ μπάσο (αρχικά είχα φούσκωμα στην περιοχή 35-50 κύκλους) και στις μεσαίες, αλλά ο ήχος καθάρισε εμφανέστατα.
Μένει τώρα να εφαρμόσω κάποια ελαφρά καμπύλη για να τα κάνω πιο "αρεστά" (και να πάρω πίσω αυτά τα λίγα που έχασα χωρίς να χάνω όμως τα κέρδη) γιατί ... ποιος θέλει τελικά τη φλαταδούρα; :p

Μεγειέες... το είδα από κοντά πριν στο στείλει, είναι κουκλί... χαϊεντιές λέμε, όχι αστεία

Του είπα να στο προσέξει και να το φάει λίγο από τον πόντο και πάνω, γιατί στο δικό μου έβρισκε το κέλυφος καθώς μπαίνει η βελόνα στο ατέρμον αυλάκι (ντουπ! ντουπ!). Το έχει πάρει πίσω για τορνίρισμα.