Το chat του δικάναλου

και για να μην έχεις την παραμικρή αμφιβολία ότι οι 91 κλπ ταιριάζουν στην γεννήτρια της 3600, να η απόδειξη αφού θυμήθηκα ότι έχω ΑΤ91R σεταρισμένη:
Όλες ανεξαιρέτως οι 91 βελόνες ταιριάζουν στην 3600; Ρωτάω γιατί είναι πιο εύκολο να βρεις τη 3600 μιας και είναι ακόμα σε κυκλοφορία.

με αυτήν εδώ που ακούω από το πρωί....

View attachment 196569
Θύμισε μου ποιο είναι το headshell γιατί δε μπορώ με τίποτα κι ας είναι τόσο χαρακτηριστικό.

Όλες ανεξαιρέτως οι 91 βελόνες ταιριάζουν στην 3600; Ρωτάω γιατί είναι πιο εύκολο να βρεις τη 3600 μιας και είναι ακόμα σε κυκλοφορία.
όλες οι 91 ταιριάζουν σε όλες τις 36++
ίδια γεννήτρια είναι.. και όλες οι 91 κυκλοφορούν κανονικά, άσχετα αν μπορεί να υπάρξει έλλειψη κάποιου τύπου για κάποιο χρονικό διάστημα.
και δεν μπορεί σε όλους τους dealers ταυτόχρονα..
Θύμισε μου ποιο είναι το headshell γιατί δε μπορώ με τίποτα κι ας είναι τόσο χαρακτηριστικό.
μία πάμφθηνη κινέζικη ρέπλικα ενός πανάκριβου εγγλέζικου που και εγώ ξέχασα τώρα ποιό είναι...
άριστο σαν κατασκευή, χωρίς κανένα κατασκευαστικό πρόβλημα και σε πολύ καλή συσκευασία παρακαλώ...

IMG_20220420_010358[1].jpg

απ'ότι βλέπω στο κουτάκι φτιάχνουν και hs τύπου technics (GK-R21)

IMG_20220420_010437[1].jpg

ενώ αυτό που πήρα είναι ο τύπος R21B

IMG_20220420_010413[1].jpg

πρόσεξε το διάφανο "μακαρόνι" που βάζουν στα πινς σύνδεσης των καλωδίων...

IMG_20220420_010539[1].jpg

• Like
Reactions: Kostas P.
κοίτα τώρα τι μπορεί να συμβεί με τις ρέπλικες των κινέζων...
αν και από τα πολλά που έχω αυτού του τύπου, μόνο ένα βγήκε με πρόβλημα.

IMG_20220420_012138[1].jpg

κατάλαβες που είναι το πρόβλημα;;

IMG_20220420_012433[1].jpg

και τώρα κοίτα την ρέπλικα για την οποία με ρώτησες, όπως και ένα ακριβούτσικο γνήσιο ΑΤ παρακάτω..

IMG_20220420_012703[1].jpg

IMG_20220420_012854[1].jpg

Last edited:
Vlad με εχεις παρει απο κακό μάτι, καποια εποχη που η εργασία μας πραγματικά αμοιβόταν αντι να τα σκορπάω μαζευα και τα ακουμπαγα στην τρελλα μας.
Σημερα οπως εχουν οι μισθοί τιποτε απο αυτα δεν μπορείς να αγοράσεις πλεον.
Μονο σε κάποιες περιπτωσεις απο ανάγκη καποιοι σκοτωνουν μηχανήματα σε κλάσμα της αξίας τους αλλα και παλι μας είναι δύσκολο.
Σιγουρα εχω την τρελλα αλλα αν πιστευα οτι το φτηνό hi-fi δεν... ποτε μου δεν θα είχα ασχοληθει με το diy.
H κεφαλή παιζει πολυ καλά αλλα θα τη λιωσω σε dt χρονο με ξέρεις.
Ερχετε η αδεια του Πάσχα - εστω και μικρή- οπου η βελονίτσα θα πάρει σίγουρα φωτιά.
δεν σε έχω πάρει με κακό μάτι.. το μάτι μου σε έχει φοβηθεί....:ROFLMAO:

για πες και στα παιδιά τα ...νέα σου.... :ROFLMAO:

όλες οι 91 ταιριάζουν σε όλες τις 36++
ίδια γεννήτρια είναι.. και όλες οι 91 κυκλοφορούν κανονικά, άσχετα αν μπορεί να υπάρξει έλλειψη κάποιου τύπου για κάποιο χρονικό διάστημα.
και δεν μπορεί σε όλους τους dealers ταυτόχρονα..

μία πάμφθηνη κινέζικη ρέπλικα ενός πανάκριβου εγγλέζικου που και εγώ ξέχασα τώρα ποιό είναι...
άριστο σαν κατασκευή, χωρίς κανένα κατασκευαστικό πρόβλημα και σε πολύ καλή συσκευασία παρακαλώ...

Έχεις δίκιο, νόμιζα ότι μόνο βελόνες κυκλοφορούν και η 91 κεφαλή έχει καταργηθεί. Κάποια προτίμηση μεταξύ των τριών; Λίγο θα ασχοληθώ με τη κωνική βελόνα, μ' ενδιαφέρει σαν γεννήτρια και θα πάω σε κάτι σαν αυτή που πόσταρες.

AT-91
AT-91R
AT-3600L

Το headshell έχω σπάσει το κεφάλι μου και δε μπορώ να το θυμηθώ αν και το κοίταγα τη προηγούμενη βδομάδα.

Έχεις δίκιο, νόμιζα ότι μόνο βελόνες κυκλοφορούν και η 91 κεφαλή έχει καταργηθεί. Κάποια προτίμηση μεταξύ των τριών; Λίγο θα ασχοληθώ με τη κωνική βελόνα, μ' ενδιαφέρει σαν γεννήτρια και θα πάω σε κάτι σαν αυτή που πόσταρες.

AT-91
AT-91R
AT-3600L

Το headshell έχω σπάσει το κεφάλι μου και δε μπορώ να το θυμηθώ αν και το κοίταγα τη προηγούμενη βδομάδα.
και όμως έχεις δίκιο!
σήμερα βρέθηκα κοντά στον Βιντεόρυθμο και πετάχτηκα μέχρι εκεί για να πάρω μια βελόνα 91.
μου είπε "τέρμα όλες οι παλιές ΑΤ εκτός την 3600"
τέρμα και οι ΑΤ95Ε και ΑΤ95ΕΧ...
κατάλαβα και γιατί είναι ακριβότερες σε γενικές γραμμές οι κεφαλές και οι βελόνες εδώ απ'ότι στον γερμανό και θα το δείξω αργότερα..
αν και η βελόνα της 91 που κόστισε 26€ δεν βγαίνει ακριβότερη γιατί ο γερμανός έχει +τα μεταφορικά αλλά και το vat.

Last edited:
Μετα απο αιτημα του Vlad θα σας κουρασω λιγο με την ιστορία των ενισχυτικών μου.
Ο πρωτος καταπληκτικός ενισχυτής που ακουγα οταν ημουν μικρός ηταν ενας maranz model one του θείου μου ο οποιος μου κολλησε το μικροβιο του ηχου.
Στα 17 μου απόκτησα τον πρωτο δικό μου εναν ολοκληρωμένο της sansui. Απο τότε αλλάξα αμετρητους ενισχυτές πάντα με ανταλλαγή και διαφορά προς τα πάνω.
Θεωρησα οτι το τέλος δρόμου θα ηταν για μένα ο ολοκληρωμένος της Emille Labs
Για πάνω απο δεκαετία ηταν τέλειος μετά την τελευταία αλλαγη λαμπών χαθηκαν τα μπάσα, αλλαξα αλλο ενα σετ καμία διαφορά.
Φιλος (του χωρου) μου εκανε το εξής σχόλιο σε τι χρειάζονται οι λαμπάτοι ενισχυτές οταν υπάρχει ο Demidoff.
Μετά απο μήνες κατάφερα να τον ακουσω με τα ηχεία μου (σχεδόν τα ιδια) και πηγη το dac μου ενθουσιάστικα τρανζίστορ με μεσαία λάμπας.
Βρεθηκε και πάλι λυση μέσο ανταλλαγής και το τέρας βρήκε τη θέση του στο ρακ μου.
Το κερασάκι στην τούρτα ηταν οτι για να καλύψουμε την οικονομική διαφορά αξίας μεταξυ των δυο μου προσφερθηκε και το παρακάτω.
To αποτέλεσμα για να το περιγραψω θα χρειαστω χρόνο για αρκετές ακροάσεις, που για δες ερχεται τωρα το τετραήμερο:p:p

Μετα απο αιτημα του Vlad θα σας κουρασω λιγο με την ιστορία των ενισχυτικών μου.
Ο πρωτος καταπληκτικός ενισχυτής που ακουγα οταν ημουν μικρός ηταν ενας maranz model one του θείου μου ο οποιος μου κολλησε το μικροβιο του ηχου.
Στα 17 μου απόκτησα τον πρωτο δικό μου εναν ολοκληρωμένο της sansui. Απο τότε αλλάξα αμετρητους ενισχυτές πάντα με ανταλλαγή και διαφορά προς τα πάνω.
Θεωρησα οτι το τέλος δρόμου θα ηταν για μένα ο ολοκληρωμένος της Emille Labs
Για πάνω απο δεκαετία ηταν τέλειος μετά την τελευταία αλλαγη λαμπών χαθηκαν τα μπάσα, αλλαξα αλλο ενα σετ καμία διαφορά.
Φιλος (του χωρου) μου εκανε το εξής σχόλιο σε τι χρειάζονται οι λαμπάτοι ενισχυτές οταν υπάρχει ο Demidoff.
Μετά απο μήνες κατάφερα να τον ακουσω με τα ηχεία μου (σχεδόν τα ιδια) και πηγη το dac μου ενθουσιάστικα τρανζίστορ με μεσαία λάμπας.
Βρεθηκε και πάλι λυση μέσο ανταλλαγής και το τέρας βρήκε τη θέση του στο ρακ μου.
Το κερασάκι στην τούρτα ηταν οτι για να καλύψουμε την οικονομική διαφορά αξίας μεταξυ των δυο μου προσφερθηκε και το παρακάτω.
To αποτέλεσμα για να το περιγραψω θα χρειαστω χρόνο για αρκετές ακροάσεις, που για δες ερχεται τωρα το τετραήμερο:p:p
είπες bye bye και στο μεγάλο dino σου.... ευκαιρία να δούμε τι θα κάνει το "μικρό" dino με salas DC τροφοδοτικό.. όταν το τελειώσω με το καλό.....

ρίξτε μια ματιά στις ταινίες ασφαλείας και πέστε μου αν είναι η αιτία της υψηλότερης τιμής του Βιντεόρυθμου από τον Thakker...

η VM95E κόστισε 69€ όταν από τον γερμανό έρχεται μαζί με τα μεταφορικά 54€

IMG_20220420_174414[1].jpg

από τον γερμανό οι κεφαλές έρχονται απλά σε νάυλον σακουλάκι

IMG_20220420_225806[1].jpg

από τον γερμανό οι κεφαλές έρχονται απλά σε νάυλον σακουλάκι
Οσες ΑΤ κεφαλες και βελονες παραγγειλα απο το Γερμανο, ολες ηλθαν σε κουτι της ΑΤ !!!!!

Οσες ΑΤ κεφαλες και βελονες παραγγειλα απο το Γερμανο, ολες ηλθαν σε κουτι της ΑΤ !!!!!
Μα σε κουτί της ΑΤ έρχονται, δεν είπα το αντίθετο... γνήσιες audiotechnica είναι, δεν το συζητάω.
ναι, η φράση μου ήταν ελλιπής και έδωσε την εντύπωση ότι δεν έχουν κουτί... η φωτογραφία από κάτω είναι 1000 λέξεις όμως.. κανονικό κουτί και συσκευασία
AT-VM95ML
αλλά ταινία ασφαλείας έχουν οι ΑΤ του Βιντεόρυθμου ενώ του γερμανού όχι.
μπας και τις "προσέχουν" περισσότερο στο εργοστάσιο αυτές ;;

Last edited:
Μα σε κουτί της ΑΤ έρχονται, δεν είπα το αντίθετο... γνήσιες ΑΤ είναι, δεν το συζητάω.
Είμαστε μικρότερη αγορά με υψηλότερες τιμές, και προ ευρώ έτσι ήμασταν και με ενωμένη Ευρώπη έτσι παραμείναμε. Πόσες αγοράζει ο Thakker για να μπορεί να τις δίνει τόσο και πόσες ο Βιντεορυθμός. Ο Thakker έχει πελάτες και εκτός Ευρώπης, τα Ελληνικά καταστήματα έχουν πελάτες εκτός Ελλάδας; Δεν είναι μόνο οι ΑΤ, σχεδόν όλες οι εταιρείες σε όποιον τομέα κοιτάξεις κοστίζουν περισσότερο στην Ελλάδα. Οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Είμαστε μικρότερη αγορά με υψηλότερες τιμές, και προ ευρώ έτσι ήμασταν και με ενωμένη Ευρώπη έτσι παραμείναμε. Πόσες αγοράζει ο Thakker για να μπορεί να τις δίνει τόσο και πόσες ο Βιντεορυθμός. Ο Thakker έχει πελάτες και εκτός Ευρώπης, τα Ελληνικά καταστήματα έχουν πελάτες εκτός Ελλάδας; Δεν είναι μόνο οι ΑΤ, σχεδόν όλες οι εταιρείες σε όποιον τομέα κοιτάξεις κοστίζουν περισσότερο στην Ελλάδα. Οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
δεν διαφωνώ πουθενά, έτσι είναι..
η ταινία ασφαλείας είναι απλά ένα άλλοθι για την υψηλότερη τιμή πιστεύεις;
τι τους πειράζει στο εργοστάσιο ή στα εργοστάσια να βάζουν και σε αυτές που φεύγουν για Γερμανία;;

δεν διαφωνώ πουθενά, έτσι είναι..
η ταινία ασφαλείας είναι απλά ένα άλλοθι για την υψηλότερη τιμή πιστεύεις;
τι τους πειράζει στο εργοστάσιο ή στα εργοστάσια να βάζουν και σε αυτές που φεύγουν για Γερμανία;;
Ιδέα δεν έχω. Μόλις τσέκαρα τη δικιά μου (μία έχω) και όντως έχει ταινία. Αγορασμένη από Ελληνικό κατάστημα. Δε πιστεύω όμως ότι κρύβεται κάποια συνωμοσία από πίσω, το πιθανότερο είναι ο Γερμανός να παραγγέλνει πολύ περισσότερες κεφαλές οπότε έχει και διαφορετικές τιμές.

Μα σε κουτί της ΑΤ έρχονται, δεν είπα το αντίθετο... γνήσιες audiotechnica είναι, δεν το συζητάω.
ναι, η φράση μου ήταν ελλιπής και έδωσε την εντύπωση ότι δεν έχουν κουτί... η φωτογραφία από κάτω είναι 1000 λέξεις όμως.. κανονικό κουτί και συσκευασία
AT-VM95ML
Γιατι να τις προσεχουν περισσοτερο ; Περιμενω μια ΑΤΝ-95ΕΧ συντομα. Θα δω αν εχει.

Ιδέα δεν έχω. Μόλις τσέκαρα τη δικιά μου (μία έχω) και όντως έχει ταινία. Αγορασμένη από Ελληνικό κατάστημα. Δε πιστεύω όμως ότι κρύβεται κάποια συνωμοσία από πίσω,
συνωμοσία με την κακή έννοια σίγουρα όχι.. Quality control έχουν το ίδιο;; αυτό με βάζει λίγο σε σκέψεις.
το πιθανότερο είναι ο Γερμανός να παραγγέλνει πολύ περισσότερες κεφαλές οπότε έχει και διαφορετικές τιμές.
το ότι παραγγέλνει περισσότερες αυτό είναι σίγουρο..

δεν έχω ανοίξει ακόμα την κίτρινη 91.. λυπάμαι την ταινία ασφαλείας... :ROFLMAO:
από τις άλλες δεν μπορώ να διαλέξω κάποια, μου αρέσουν πολύ και οι 2 !
είμαι σίγουρος ότι το ίδιο θα γίνει και με το ..τρίο γιατί η κίτρινη έχει το carbon στέλεχος της 3600 με την ανάρτηση της 91R..
και όλες έχουν την ίδια σφαιρική ακίδα.

αυτήν την στιγμή που μιλάμε ακούω την 3600

• Like
Reactions: Kostas P.