Το chat του δικάναλου

giphy.webp

Ναι, είναι μια κεφαλή ενός συναδέρφου στην οποία κάποιο ανίψι "έφαγε" το διαμάντι από την μεταλλική βάση του (bonded)
άγνωστο ( ;; ) τι θα γινόταν αν η ακίδα ήταν nude , πιστεύω ότι μπορεί να την γλίτωνε αν το χτύπημα δεν ήταν πολύ ισχυρό.
η κεφαλή παρά του ότι είναι πολλών ετών σαν παραγωγή και δεν υπάρχει πιά, η συγκεκριμένη βγήκε πρόσφατα από το κουτί της και δεν πρόλαβε να παίξει ούτε 10 δίσκους.

πρόκειται για μια Empire 200E

IMG_20230210_004340[1].jpg
(εδώ στην φωτό, έχω ήδη προσθέσει ένα αυτοσχέδιο μολυβένιο spacer γιατί της έλειπε βάρος)

προσέξτε που μπήκε το κόντρα παξιμάδι το οποίο επιτρέπει την χρήση κοντής βίδας.

μου έκανε εντύπωση η πρόβλεψη του κατασκευαστή για κάτι τέτοιο..

πριν το παλικάρι είχε βάλει 2 μακριές , αλλά που να βρεθούν ίδιες σε μήκος...

IMG_20230209_231340[1].jpg

IMG_20230209_231804[1].jpg

τώρα η "κοιλιά" της είναι λίγο πιο ασφαλής στην περίπτωση που χτυπήσει την επιφάνεια του δίσκου:

IMG_20230210_004405[1].jpg

η φιλοσοφία κατασκευής θυμίζει πολύ την shure 70BX αλλά και άλλες αδερφές της.. αλλά σαν ποιότητα κατασκευής, η Empire είναι πολύ καλύτερη από την 70ΒΧ.
είναι σαν ένα σώμα χωρίς καθόλου "τζόγο" στην ένωση πλαστικού / μετάλλου.
κάτι ακόμα που μου έκανε εντύπωση είναι το συρματάκι πάνω από το στέλεχος και φαίνεται καθαρά στην 2η φωτογραφία.

εδώ το συρματάκι σε άλλες 2 φωτό όπου κρατάω το πλαστικό κέλυφος στα δάκτυλα:

IMG_20230209_232114[1].jpg

IMG_20230209_232218[1].jpg

πρέπει να είναι suspension wire και είναι η 1η φορά που το βλέπω να έχει αυτήν την ..φορά και όχι την ανάποδη.
(προς τον μαγνήτη δλδ)

πρότεινα στο παλικάρι να πάρει αυτήν από το στοκ του γερμανού (αφού η 200 δεν υπάρχει διαθέσιμη) και είδα ότι έχει καλύτερες διαστάσεις στην ελλειπτική ακίδα της από την 200 αλλά και την 400.. (αν φυσικά τα specs που δίνει ο γερμανός , είναι τα σωστά..)
Bonded όλες.

υπάρχουν και άλλες επιλογές εκεί, υπάρχει και μία στο δικό μας 3345rpm

σφαιρική ακίδα, καλύτερη τιμή όπως είναι λογικό..

αν κάποιος βρει κάτι καλύτερο ή πιο vfm , ας ρίξει την ιδέα να την μεταφέρω στον καλό συνάδερφο.

και όμως σε λίγο δεν θα έχω Technics πικάπ...!

δεν ξέρω πως τα κατάφερα έτσι, αλλά να που συνέβει.

το ασημί ΜΚ2 που μέχρι και στην έκθεση πήγε, θα παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του.. (οκ, όχι ακριβώς στον ιδιοκτήτη αλλά σε αποσταλμένο του.. το πως θα πάει στην Ιταλία που μένει ο ιδιοκτήτης, ;; μάλλον με αυτοκίνητο...)

πήρα μερικές φωτογραφίες του για να το θυμάμαι και αυτό....

IMG_20230216_135811[1].jpg

IMG_20230216_140404[1].jpg

θα παραδοθεί με λαστιχοφελλό (4+1) γιατί πριν δεν είχε τίποτα πάνω στο (άθλιο) πλατώ..

από headshell το παλικάρι προτίμησε την ασημί ρέπλικα , παρά να του δώσω πίσω το δικό του που κάπως το "σουλούπωσα" (και που δεν ξέρω που βόσκει τώρα...)

πολύ σωστά έκανε γιατί με ασημί hs ο βραχίονας δείχνει μακρύτερος και πιο κομψός.

IMG_20230216_140722[1].jpg

IMG_20230216_141459[1].jpg

IMG_20230216_141527[1].jpg

το counterweight μακριά από την ουρά για να μην ταλαιπωρούνται τα ρουλεμάν κατά την μεταφορά και συσκευασμένο μην αποκτήσει κάποιο σημάδι..

IMG_20230216_141201[1].jpg

headshell, counterweight και καλώδιο γείωσης στα κουτάκια και σακουλάκια τους και ότι του αρέσει ας βάλει για καλώδιο βραχίονα.. αυτό που είχε δεν ήταν technics και ήταν σε πολύ κακή κατάσταση.

IMG_20230216_142526[1].jpg

IMG_20230216_144443[1].jpg

δεν είναι για στεναχώρια Κώστα...
είναι να με πιάσει η προκοπή και να φτιάξω πάλι το M5G μου.. :ROFLMAO:

το έλυσα επίτηδες για να του περάσω τα νέα ρουλεμάν που θέλω αλλά μία η τεμπελιά, μία οι τελικοί, μία και ότι μου έτυχε με τα χαρτιά, έμεινε πίσω σε 3 κομμάτια.... :LOL:
(βολεύτηκα και με το ξένο τόσο καιρό είναι η αλήθεια...)

και έχω ένα άλλο ΜΚ2 φύλλο και φτερό κυριολεκτικά.. δικό μου αυτό.
αυτό έχω σκοπό να το κάνω top dog, ανώτερο από το M5G και απ'ότι άλλο κυκλοφορεί σε SL1200 με τον βραχίονα του εργοστασίου.. (που δεν θα είναι του εργοστασίου, αλλά θα μοιάζει με τον εργοστασιακό σαν 2 σταγόνες νερό)

Δεν το έπιασα.
Δεν ήταν δικό σου το Technics;
όχι βρε συ.. το είχα πει και παλιά κάπου εδώ...

το παιδί στο οποίο ανήκει το πικάπ είχε ακούσει σε έναν φίλο του (τον wias -μέλος του κλαμπ) ένα ΜΚ2 που του έφτιαξα κάποτε.. του άρεσε τόσο πολύ που πήγε και βρήκε (δεν ξέρω από που)
2 χρέπια (κυριολεκτικά για πέταμα) και μου λέει, -μπορείς να φτιάξεις ένα σωστό από αυτά;; και ότι περισσέψει δικό σου και με λίγα χρήματα επιπλέον αν γίνεται...
τον λυπήθηκα (τρομάρα μου) και του είπα οκ, άντε και ένα κατοστάρικο επιπλέον.
το πόσο "μέσα" έχω μπει, δεν το συζητάμε... :ROFLMAO: μόνο ο βαφέας και τα χρώματα πήγαν τόσο.
από της προκοπής ανταλλακτικά στο άλλο που μου έμεινε, δεν έμεινε τίποτα!
και ότι έβαλα σε αυτό επισκευάστηκε από την αρχή! βάλε κάτι στον νου σου, εκτός από τους Μ/Σ που δούλευαν άψογα.

αυτό έγινε περίπου πριν 4 χρόνια.. στο διάστημα αυτό το παλικάρι μετακόμισε στην Ιταλία , αλλά τα στερεοφωνικά του τα άφησε στην Αθήνα.
καλά μηχανάκια, απ'ότι θυμάμαι μου είχε πει ότι έχει κάτι μεγάλα B&W, Νottingham analogue πλατώ, ένα ακόμα thorens που δεν θυμάμαι ποιό, μεγάλο ενισχυτή -πάλι δεν θυμάμαι ποιόν, ..τέτοια πράγματα...
ένα από τα πράγματα που δεν μπόρεσαν να φτιαχτούν, ήταν τα armtubes.. μέχρι και στον Μελίδη τα έστειλα, χάλια πήγαν, χάλια γύρισαν.. δεν τα πάει καλά το αλουμίνιο με την επινικέλωση..
εδώ οι πειραιώτες με έδιωχναν αμέσως μόλις τους έλεγα ότι είναι αλουμίνιο..
ένας μου είπε, -να στο φτιάξω από μπρούτζο και μετά από την επινικέλωση να βλέπεις την φάτσα σου σαν σε καθρέπτη;;
-δε μ@...σαι ρε μάστορα;; (μου ήρθε να του πω), αλλά που να του εξηγώ τι σημαίνει ΕΜ κλπ....
τελικά το παλικάρι μου ζήτησε να του φέρω ένα καινούργο armtube (από Κίνα φυσικά) όταν του είπα ότι για το δικό μου χρέπι θα παραγγείλω ένα.
100€ και τα 2 με τα μεταφορικά μέσα.. τελωνείο γιοκ.

τελικά όπως γράφω, μου ζήτησε να το παραδώσω σε έναν φίλο του και αυτοί θα "βρουν την άκρη" ...

έχουμε όμως κάποιες εξελίξεις της τελευταίας στιγμής, που με "ανάγκασαν" να ξανακούσω το πικάπ..... :ROFLMAO:

• Like
Reactions: Sonorus
τα παιδιά μίλησαν μεταξύ τους και το παλικάρι που θα παραλάβει το πικάπ θέλει να το χρησιμοποιεί και να το ακούει μέχρι να φύγει κάπως για Ιταλία..

έχεις καμιά κεφαλή να του βάλεις;; (με ρωτάει)
(τι του λες τώρα;; :ROFLMAO::ROFLMAO: )

-έχω και μάλιστα 2 είναι σφραγισμένες ακόμα.. για τι τιμή μιλάς;;
- η πιο φτηνή σου;;
-ΑΤ VM95C
(κοιτάει επι τόπου στο σκρουτζ) και μου λέει,
-την αγοράζω! θα την βάλεις επάνω;;
-οκ

και τώρα που "μιλάμε", την ακούω..
σε μια ΣΣ 10,27Hz που είναι ιδανική για τον "έξω κόσμο" , άσχετα αν εγώ γουστάρω στις περισσότερες που έχω τα 8,2Hz μέχρι βία τα 9Hz

πως παίζει;;
όνειρο!!
ναι , με τον φτιαγμένο τελικό του δικού μου φίλου και με τα ATC. δεν έχω ακούσει πολύ μουσική από τον συνδυασμό να πω την αλήθεια.. την 2m blue (σίγουρα) και την VM95SH αν θυμάμαι καλά;;
όχι!! τώρα που το θυμήθηκα, την 95SH την άκουσα πριν κάνω μια σοβαρή επέμβαση στον Μ/Σ του τελικού.
μόνο την 2m και cd έχω ακούσει έτσι.. το tuner δεν πιάνεται...

λίγες νέες φωτογραφίες από την μικρή που λέει πολλά η άτιμη τελικά.... 😍

IMG_20230216_234833[1].jpg

κακώς την αποκάλεσα "άτιμη"...
μόνο τέτοια δεν είναι...
με κόστος κάτω από 50€ τέτοιος ήχος;;
είμαστε σοβαροί ή οι άλλοι μας τον ακουμπάνε κανονικά;;;;
και χαίρομαι και ΝΕΥΡΙΑΖΩ αυτή την στιγμή!!

θα πάω ξανά στον φίλο Μιχαήλο για να την αντικαταστήσω και θα με κοιτάει ..παράξενα.. 🤣
μα τι τις κάνει;; τις τρώει;; (θα σκέφτεται από μέσα του...)

άλλες 2 φωτός για να έχω να θυμάμαι και τις συνθήκες ακρόασης.. λαστιχοφελλός 4+1 , χωρίς κλαμπ μάλιστα! 😁

IMG_20230216_234902[1].jpg

IMG_20230216_234958[1].jpg

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
διόρθωσα και το αντισκέιτ που το είδα στην προηγούμενη φωτό στο 1,5γρ...
δεν ξέρω πως "μπήκε" σε αυτή την τιμή.. συνήθειο από την 2m που εκεί την δουλεύω;;

IMG_20230217_014925[1].jpg

το αναγεννημένο και βελτιωμένο ΜΚ2 , στον νέο "προσωρινό" του χώρο..

IMG_20230217_163644[1].jpg

ναι, κάθεται σε μια παλιά βαριά βάση ραπτομηχανής singer.
λίγο δύσκολα το ευθυγράμμισα ξεβιδώνοντας τα μπροστά πόδια, αλλά όλα καλά στην ανάγνωση των δίσκων.
ακούσαμε 2-3 που πήρα μαζί μου.
η βάση της singer μου άρεσε πολύ και αν βρει τρόπο το παλικάρι να την φέρει στα ίσα, θα είναι ακόμα καλύτερα..

IMG_20230217_163814[1].jpg

phono δεν έχει και του πρότεινα να "πεταχτεί" μέχρι την south sounds ή την ultimate και να πάρει έστω το μικρό phono της ifi με τα 99€
καθώς και προσιτά σε τιμή καλώδια βραχίονα και interconnect.

η "παρέα" του ήταν ένας AV sony που έκανε φιλότιμες προσπάθειες με τα παλιά AS TLS 40

IMG_20230217_163702[1].jpg

IMG_20230217_163718[1].jpg

σύντομα (ελπίζω) θα μπορέσει να δανειστεί έναν ολοκληρωμένο CAV A10 και τότε θα ακούσει πολύ καλύτερα την δουλειά στο technics...
ευχαρίστως ξαναπάω για να ακούσω...
τα παλιά AS TLS 40 έδειξαν ότι ..μπορούν!

IMG_20230217_163928[1].jpg

• Like
Reactions: Nikos6699
θα γράψω εδώ σχετικά για μία "άτυπη" σύγκριση μεταξύ πικάπ vs cd που έλαβε χώρα χτες σε σπίτι φίλου..
λεπτομέρειες στο παρακάτω νήμα:

το cdp όπως αναφέρω στο νήμα για το μεγάλο ευχαριστώ, είναι ένα transport Cambridge Audio cxc,

και το dac ένα Audiolab M-DAC Mini

το ανάμεσά τους καλώδιο είναι ένα ομοαξονικό QED αξίας περί τα 200€

το πικάπ από την άλλη ήταν ένα CEC Chuo Denki του '90 μοντέλο περίπου, το οποίο πριν από καιρό μου το έδωσε ο @Tzimisce για να του βρω νέο ιδιοκτήτη και να μην πεταχτεί στα σκουπίδια.

IMG_20230219_205948[1].jpg

IMG_20230219_195136[1].jpg
δεν του έκανα το παραμικρό παρά ένα εξωτερικό καθάρισμα, (άλλωστε τι μπορείς να κάνεις σε τέτοιο μηχάνημα) και βρήκα νέα βελόνα για την κεφαλή του στον γερμανό Thakker , την οποία αγόρασε ο φίλος (30€) αφού η παλιά είχε τερματίσει το κοντέρ και την ζωή της.

phono το δικό μου tonar , το οποίο δανείστηκε ο φίλος Νικόλας πριν ..δεν ξέρω πόσο και ακόμα κρατάει... :LOL:

IMG_20230219_205847[1].jpg

να σημειωθεί ότι κατά την ακρόαση του cdp το dac οδηγούσε απευθείας τον εκάστοτε τελικό παρακάμπτοντας τον προενισχυτή ΜΡΡ-505 που δεν φημίζεται για τον καλό του ήχο, θα έλεγα ότι φημίζεται για τον κακό του ήχο , μέχρι να μπεί "καλό χέρι" μέσα..

το tonar υποχρεωτικά "έπεφτε" στον σκληρόηχο προενισχυτή που ναι μεν έχει ενσωματωμένο mm/mc phono , αλλά .............

το ψηφιακό τμήμα παίδες , είναι πολύ καλό!
πέρα από κατηγορίες τιμής και μπλα μπλα μπλα, έχει έναν ξεκούραστο ήχο που δεν ενοχλεί με "σιντίλα".
μπορεί να μην σε "ξεγελά" σαν να ακούς βινυλιακό σύστημα, αλλά ακούς πολύ πολύ ευχάριστα!
μάλιστα σε μια πολύ καλή ηχογράφηση της Μinos στο Ηρώδειο , έπιασα τον εαυτό μου με κλειστά μάτια και να απολαμβάνω τον Νταλάρα που δεν τον πολυχωνεύω...
(μάλλον την ορχήστρα απολάμβανα και όχι τον Νταλάρα....)

κάθε φορά όμως που βάζαμε το ταπεινό πικάπ, ο φίλος γύρναγε και μου έλεγε , -Μα τι στο διάλο κάνει και παίζει καλύτερα;; μα άκου πόσο πιο φυσικός είναι ο ήχος και ας μην έχει καλύτερη ανάλυση και όλα τα σχετικά.... δηλαδή ένα πικάπ της προκοπής τι θα έκανε;;;;;
(δικά του λόγια τα παραπάνω..)

Σημειώστε το εξής..
ο φίλος είναι και συνάδερφος από την δουλειά και μαζί με έναν άλλον παλιό "βινυλιολάτρη" τον έχουμε κάνει "χρυσό" να μην μπλέξει με τους δίσκους και τα πικάπ !
-αγόραζε σιντάκια, ή πάρε ένα streamer και με μια συνδρομή να ακούς ότι τραβάει η ψυχή σου..!

δεν ακούει τίποτα... έχει βάλει το κεφάλι κάτω και πάει "καρφί" που λέμε...
τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές με πήρε τηλ από την δουλειά..
-πήρα 2 δίσκους σήμερα 50 φράγκα.. ο ένας είναι ένας κιτρινοπός Genesis αυτός που ένας είναι ξάπλα σε παγκάκι..
-το "selling england by the pound" ;;
- α γειά σου !!
- τιμή;; καινούργιος επανέκδοση;;
-ναι , επανέκδοση του '18 , 32€
-μα ρε Νίκο που πας να μπλέξεις με τέτοιες τιμές;;

και με αρχίζει σε έναν μονόλογο του τύπου, -δεν πίνω, δεν καπνίζω, δεν έχω προσωπικά έξοδα, 1-2 δίσκους τον μήνα, μία φορά θα αγοράσω ένα καλό πικάπ κλπ,κλπ,κλπ...
- οκ, αφού σε ευχαριστεί ......

να η μικρή του συλλογή που δεν τον αποθαρρύνει :

IMG_20230219_195140[1].jpg

πραγματικά προσπάθησα να τον αποτρέψω, τι φταίω που "καψουρεύτηκε" τον αναλογικό ήχο;;
Σπύρο ( @Δημοκηδής ) ακούς;;; :LOL:

κάνω ένα διάλειμμα από την δουλειά της αλλαγής των ρουλεμάν σε ένα εξάρτημα που είναι περισσευούμενο ανταλλακτικό.
το κάτω ρουλεμάν σε αυτό είχε διαλυθεί και κάνω δοκιμές με το νέο..

IMG_20230221_023017[1].jpg

καλά το είδα ότι η "υποδοχή" είναι λίγο παράκεντρη..
και δεν μπόρεσα να το διορθώσω κατά την τοποθέτηση του νέου..

IMG_20230221_133538[1].jpg

IMG_20230221_134911[1].jpg

η χαζομάρα μου ήταν ότι κόλλησα το νέο ρουλεμάν.. αν προσπαθήσω να το βγάλω, μάλλον θα γίνει ζημιά...
βέβαια αν το από πάνω "κάτσει" ακριβώς στην ίδια ευθεία, δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

όλα αυτά επειδή το ανάλογο εξάρτημα στο διαλυμένο ασημί ΜΚ2 μου έχει ανάλογο πρόβλημα.
το κάτω ρουλεμάν έχει χτυπηθεί και δεν λειτουργεί.. οι μπίλιες είναι κολλημένες:

IMG_20230221_112922[1].jpg

το ακριβώς από πάνω αν και δουλεύει, έχει αυτή την όψη... :

IMG_20230221_112829[1].jpg

εδώ που τα λέμε και καλά να ήταν, πάλι κάποια θα έπρεπε να τα "θυσιάσω".
πως αλλιώς θα δοκιμαστούν τα κλειστού τύπου;;

IMG_20230221_023532[1].jpg

αν το από πάνω δεν κάτσει στην ίδια ευθεία και χρειαστεί να βγει το κάτω , η βενζίνη θα διαλύσει την LOCTITE super attak ;;

IMG_20230221_151354[1].jpg

να ρωτήσω τα μαστόρια ;;

Θα την διαλυσει, αλλά μπορει να εχει σφηνωσει και να θελει χτυπημα απο πισω.
Εαν το χτυπησεις να παρεμβαλεις ενα κομματι ξυλο, δηλαδη μη χτυπησεις μεταλλο με μεταλλο

Θα την διαλυσει,
Αυτό ήθελα!!
αλλά μπορει να εχει σφηνωσει και να θελει χτυπημα απο πισω.
Εαν το χτυπησεις να παρεμβαλεις ενα κομματι ξυλο, δηλαδη μη χτυπησεις μεταλλο με μεταλλο
δεν θέλει χτύπημα γιατί μπήκε σχετικά "λάσκα".
αν χρειαστεί να το βγάλω για να ξαναφτιάξω την "φωλιά" του , θα γεμίσω την τρύπα με permatex 2 συστατικών , θα το αφήσω 12 ώρες να γίνει πέτρα και θα φτιάξω εγώ το νέο κέντρο.