θα γράψω εδώ σχετικά για μία "άτυπη" σύγκριση μεταξύ πικάπ vs cd που έλαβε χώρα χτες σε σπίτι φίλου..
λεπτομέρειες στο παρακάτω νήμα:
😂😂😂 ....... Από τα φυλλάδια του κατασκευαστή δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα για την επαγωγική αντίσταση ενός πυκνωτή, όταν αυτός λειτουργεί για τη σύζευξη ακουστικού σήματος, αφού ακόμα και η χωρητικότητά του μεταβάλλεται συναρτήσει της συχνότητας. Οι πίνακές σου είναι ενδεικτικοί των...
avclub.gr
το cdp όπως αναφέρω στο νήμα για το μεγάλο ευχαριστώ, είναι ένα transport Cambridge Audio cxc,
Best CD transport under £500, Awards 2015. If you already have a DAC, this superb-sounding CD transport makes perfect sense
www.whathifi.com
και το dac ένα Audiolab M-DAC Mini
Abundantly talented, though lacks a little musicality compared to best rivals
www.whathifi.com
το ανάμεσά τους καλώδιο είναι ένα ομοαξονικό QED αξίας περί τα 200€
το πικάπ από την άλλη ήταν ένα CEC Chuo Denki του '90 μοντέλο περίπου, το οποίο πριν από καιρό μου το έδωσε ο
@Tzimisce για να του βρω νέο ιδιοκτήτη και να μην πεταχτεί στα σκουπίδια.
![IMG_20230219_195136[1].jpg IMG_20230219_195136[1].jpg](https://d1det0hdqz4sg.cloudfront.net/data/attachments/171/171082-e5969f95fb7e3e638a121cd5a4c29e16.jpg?hash=5Zaflft-Pm)
δεν του έκανα το παραμικρό παρά ένα εξωτερικό καθάρισμα, (άλλωστε τι μπορείς να κάνεις σε τέτοιο μηχάνημα) και βρήκα νέα βελόνα για την κεφαλή του στον γερμανό Thakker , την οποία αγόρασε ο φίλος (30€) αφού η παλιά είχε τερματίσει το κοντέρ και την ζωή της.
phono το δικό μου tonar , το οποίο δανείστηκε ο φίλος Νικόλας πριν ..δεν ξέρω πόσο και ακόμα κρατάει...
να σημειωθεί ότι κατά την ακρόαση του cdp το dac οδηγούσε απευθείας τον εκάστοτε τελικό παρακάμπτοντας τον προενισχυτή ΜΡΡ-505 που δεν φημίζεται για τον καλό του ήχο, θα έλεγα ότι φημίζεται για τον κακό του ήχο , μέχρι να μπεί "καλό χέρι" μέσα..
το tonar υποχρεωτικά "έπεφτε" στον σκληρόηχο προενισχυτή που ναι μεν έχει ενσωματωμένο mm/mc phono , αλλά .............
το ψηφιακό τμήμα παίδες , είναι πολύ καλό!
πέρα από κατηγορίες τιμής και μπλα μπλα μπλα, έχει έναν ξεκούραστο ήχο που δεν ενοχλεί με "σιντίλα".
μπορεί να μην σε "ξεγελά" σαν να ακούς βινυλιακό σύστημα, αλλά ακούς πολύ πολύ ευχάριστα!
μάλιστα σε μια πολύ καλή ηχογράφηση της Μinos στο Ηρώδειο , έπιασα τον εαυτό μου με κλειστά μάτια και να απολαμβάνω τον Νταλάρα που δεν τον πολυχωνεύω...
(μάλλον την ορχήστρα απολάμβανα και όχι τον Νταλάρα....)
κάθε φορά όμως που βάζαμε το ταπεινό πικάπ, ο φίλος γύρναγε και μου έλεγε , -Μα τι στο διάλο κάνει και παίζει καλύτερα;; μα άκου πόσο πιο φυσικός είναι ο ήχος και ας μην έχει καλύτερη ανάλυση και όλα τα σχετικά.... δηλαδή ένα πικάπ της προκοπής τι θα έκανε;;;;;
(δικά του λόγια τα παραπάνω..)
Σημειώστε το εξής..
ο φίλος είναι και συνάδερφος από την δουλειά και μαζί με έναν άλλον παλιό "βινυλιολάτρη" τον έχουμε κάνει "χρυσό" να μην μπλέξει με τους δίσκους και τα πικάπ !
-αγόραζε σιντάκια, ή πάρε ένα streamer και με μια συνδρομή να ακούς ότι τραβάει η ψυχή σου..!
δεν ακούει τίποτα... έχει βάλει το κεφάλι κάτω και πάει "καρφί" που λέμε...
τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές με πήρε τηλ από την δουλειά..
-πήρα 2 δίσκους σήμερα 50 φράγκα.. ο ένας είναι ένας κιτρινοπός Genesis αυτός που ένας είναι ξάπλα σε παγκάκι..
-το "selling england by the pound" ;;
- α γειά σου !!
- τιμή;; καινούργιος επανέκδοση;;
-ναι , επανέκδοση του '18 , 32€
-μα ρε Νίκο που πας να μπλέξεις με τέτοιες τιμές;;
και με αρχίζει σε έναν μονόλογο του τύπου, -δεν πίνω, δεν καπνίζω, δεν έχω προσωπικά έξοδα, 1-2 δίσκους τον μήνα, μία φορά θα αγοράσω ένα καλό πικάπ κλπ,κλπ,κλπ...
- οκ, αφού σε ευχαριστεί ......
να η μικρή του συλλογή που δεν τον αποθαρρύνει :
πραγματικά προσπάθησα να τον αποτρέψω, τι φταίω που "καψουρεύτηκε" τον αναλογικό ήχο;;
Σπύρο (
@Δημοκηδής ) ακούς;;;