Το chat του δικάναλου

Αυτο με πηγαινει πισω πανω απο 30 χρονια οταν δυο αδελφια,ηλεκτρονικοι,ειχαν αγορασει απο το Ν.Μενδρινο 7: ζευγαρια JM Lab Orianne για ποιοτικο ηχο σε ντισκοτεκ.Πολυ συντομα καηκαν ολα.
Όλα; -Όχι όλα! :rolleyes:
Αν δεν πρόκειται για καταπληκτική σύμπτωση, το ένα ζευγάρι JM Lab Oriane 715 το πήρα εγώ! o_O🥳
Και δεν κάηκε ποτέ. Εξακολουθούν να βρίσκονται στην κατοχή μου. Παίζουν ακόμα μια χαρά τοποθετημένα στο σπίτι φίλου από εδώ μέσα που με εξυπηρετεί, καθώς εδώ έχω στενότητα χώρου.
Το πρώτο μου μεγάλο Hi-End1 😊
Εκτεταμένη στερεοφωνική εικόνα, πλούσια μεσαία και βαθειά χαμηλή περιοχή (μέχρι 28 Hz, αλλά το πόσο χαμηλά εξαρτάται πολύ από τον ενισχυτή), υψηλες με τάση προς το μελακό. Τεράστια δυναμική περιοχή. 118 dB SPL @1 m δεν το λες και λίγο.
Αντιπροσωπεύουν μιά ολόκληρη εποχή.
Τον ήχο της μετάβασης. Από τη χρυσή αναλογική εποχή στο αποκορύφωμα της στη νέα ψηφιακή.

• Like
Reactions: Θρησκος
Να πούμε όμως ότι ήταν άστρωτα και ότι παίζουν για πρώτη φορά στο χώρο σου. Βλαδίμηρε χρωστάς αναλυτική παρουσίαση των καλωδίων! Έχουμε καιρό να δούμε στο φόρουμ review για καλώδια. :cool:
Να προκύψει και κανένα καθώς πρέπει flame! 😉
Αν δεν γίνει flame για καλώδια για τι άλλο θα μπορούσε να γίνει; 😂
θα μπορούσε να γίνει ένα blind test με την συμμετοχή 1-2 κατασκευαστών ακόμα...
2 εθελοντές χρειάζονται που δεν θα βλέπουν ποιό καλώδιο παίζει κάθε φορά και εγώ θα κρατάω "τα πρακτικά" χωρίς να εκφέρω γνώμη αφού θα είμαι ο μόνος που θα ξέρει ποιό παίζει..
οι εθελοντές (με λίγη δυσκολία θα μπορούσαν να είναι μέχρι 3) θα έχουν από ένα μπλοκάκι ο καθένας και θα βαθμολογούν το κάθε καλώδιο από το 0 έως το 10 πχ...
φυσικά θα μπορούν να αλλάζουν την βαθμολογία κατά περίπτωση.. άλλωστε τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά στο τέλος του τεστ
θα πρέπει να έχουν υπομονή γιατί κάθε τρακ θα πρέπει να το ακούσουν τόσες φορές, όσες θα είναι οι συμμετοχές.. 4 ζεύγη φερ'ειπείν;; 4 φορές θα ακούσουν το τρακ , με τις ίδιες ακριβώς συνθήκες ακρόασης.
τα "τεχνικοπρακτικά" θέματα τα έχω σκεφτεί... πως δλδ δεν θα φαίνεται στους κριτές το καλώδιο που παίζει , χωρίς να χρειάζεται να τους δέσουμε τα μάτια...
να πίνουν και να τσιμπάνε κάτι οι άνθρωποι... :LOL:
όπως έχω σκεφτεί και τις "δικλείδες ασφαλείας" για να μην μπορώ ούτε εγώ να κάνω καμιά ..μπινιά :LOL:

όμως αν είναι να γίνει κάτι τέτοιο, θα ήθελα να έχω τελειώσει τον έλεγχο και το σέρβις στον ASR σου...
αυτόν θα ήθελα για προενισχυτή... από το λίγο που τον άκουσα την 1η φορά, φαίνεται ότι είναι ένα "καθαρόαιμο" hi end μηχάνημα "παλιάς κοπής" χωρίς τα "hi fi υπολείμματα" που έχει (ακόμα) ο δικός μου audiolab...
άσε που τον ASR δεν τον έχει ακούσει ακόμα κανείς εδώ, άρα θα είναι "άγνωστο" σύστημα για όποιον φίλο έχει ξανάρθει και θέλει να "κρίνει" καλώδια ηχείων...
το "εγχείρημα" θα είναι σοβαρό σε περίπτωση που κάποιος φίλος επαγγελματίας εδώ στο φόρουμ θελήσει να δανείσει τρέχοντα μοντέλα λογικής τιμής.. άρα όποιος έρθει για να κρίνει, θα πρέπει να το πάρει σοβαρά και όχι για χαβαλέ... συμφωνείς;;

ποιά είναι η γνώμη σου για τα παραπάνω;;

θα μπορούσε να γίνει ένα blind test με την συμμετοχή 1-2 κατασκευαστών ακόμα...
2 εθελοντές χρειάζονται που δεν θα βλέπουν ποιό καλώδιο παίζει κάθε φορά και εγώ θα κρατάω "τα πρακτικά" χωρίς να εκφέρω γνώμη αφού θα είμαι ο μόνος που θα ξέρει ποιό παίζει..
οι εθελοντές (με λίγη δυσκολία θα μπορούσαν να είναι μέχρι 3) θα έχουν από ένα μπλοκάκι ο καθένας και θα βαθμολογούν το κάθε καλώδιο από το 0 έως το 10 πχ...
φυσικά θα μπορούν να αλλάζουν την βαθμολογία κατά περίπτωση.. άλλωστε τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά στο τέλος του τεστ
θα πρέπει να έχουν υπομονή γιατί κάθε τρακ θα πρέπει να το ακούσουν τόσες φορές, όσες θα είναι οι συμμετοχές.. 4 ζεύγη φερ'ειπείν;; 4 φορές θα ακούσουν το τρακ , με τις ίδιες ακριβώς συνθήκες ακρόασης.
τα "τεχνικοπρακτικά" θέματα τα έχω σκεφτεί... πως δλδ δεν θα φαίνεται στους κριτές το καλώδιο που παίζει , χωρίς να χρειάζεται να τους δέσουμε τα μάτια...
να πίνουν και να τσιμπάνε κάτι οι άνθρωποι... :LOL:
όπως έχω σκεφτεί και τις "δικλείδες ασφαλείας" για να μην μπορώ ούτε εγώ να κάνω καμιά ..μπινιά :LOL:

όμως αν είναι να γίνει κάτι τέτοιο, θα ήθελα να έχω τελειώσει τον έλεγχο και το σέρβις στον ASR σου...
αυτόν θα ήθελα για προενισχυτή... από το λίγο που τον άκουσα την 1η φορά, φαίνεται ότι είναι ένα "καθαρόαιμο" hi end μηχάνημα "παλιάς κοπής" χωρίς τα "hi fi υπολείμματα" που έχει (ακόμα) ο δικός μου audiolab...
άσε που τον ASR δεν τον έχει ακούσει ακόμα κανείς εδώ, άρα θα είναι "άγνωστο" σύστημα για όποιον φίλο έχει ξανάρθει και θέλει να "κρίνει" καλώδια ηχείων...
το "εγχείρημα" θα είναι σοβαρό σε περίπτωση που κάποιος φίλος επαγγελματίας εδώ στο φόρουμ θελήσει να δανείσει τρέχοντα μοντέλα λογικής τιμής.. άρα όποιος έρθει για να κρίνει, θα πρέπει να το πάρει σοβαρά και όχι για χαβαλέ... συμφωνείς;;

ποιά είναι η γνώμη σου για τα παραπάνω;;
Ωραιότατη ιδέα! Ξέρεις ότι για τέτοιου είδους δοκιμές είμαι πάντα "μέσα"! :)👍

• Like
Reactions: vlad66
Των φρονίμων τα παιδιά... αυτή την ώρα στη δουλειά.

:pView attachment 214764
Παραλίγο το post σου να περάσει ασχολίαστο.
Τόσα χρόνια στο χόρο και δεν μου ετυχε να ακούσω για αυτού του είδους τα μηχανήματα.
Από οτι διάβασα στο site της audiodharma το πιο καλό break in πρεπει να το κάνει στα καλώδια βραχίονα, για γράψε κι εσυ την εμπειρία σου.

Τόσα χρόνια στο χόρο και δεν μου ετυχε να ακούσω για αυτού του είδους τα μηχανήματα.
Από οτι διάβασα στο site της audiodharma το πιο καλό break in πρεπει να το κάνει στα καλώδια βραχίονα, για γράψε κι εσυ την εμπειρία σου.
τι ασχολίαστο ρε συ;;;
λέω ότι ανατριχιάζω... διάβασα κάποτε τι τάση στέλνει στο καλώδιο και μου κόπηκε το αίμα.
καλά που δεν είπες για στρώσιμο καλωδίωσης βραχίονα που είναι στο πάχος μιας γουρουνότριχας... :LOL:

τι ασχολίαστο ρε συ;;;
λέω ότι ανατριχιάζω... διάβασα κάποτε τι τάση στέλνει στο καλώδιο και μου κόπηκε το αίμα.
καλά που δεν είπες για στρώσιμο καλωδίωσης βραχίονα που είναι στο πάχος μιας γουρουνότριχας... :LOL:
??? στη σελιδα τους γράφει οτι ετσι στρωνει καλύτερα και πιο γρήγορα.

άμα σου πει η Ford για παράδειγμα ότι θα σου στρώσει τον κινητήρα πριν πάρεις το αυτοκίνητο και μάθεις ότι τον στρώνουν στις 7.000σαλ, θα δεχτείς ;;;

Tο γρηγοροτερα μπορει να το καταλαβω.Το καλυτερα οχι. Δηλαδη δυο ιδια καλωδια το ενα στρωμενο με το εργαλειο και το αλλο με τη χρηση ,οταν " στρωσουν"
εντελως θα ακουγονται διαφορετικα , με καλυτερο αυτο που εστρωσε με το εργαλειο ? :rolleyes:

• Like
Reactions: Θρησκος

Όντας στο χώρο του πολυκάναλου, τείνω να μην χρησιμοποιώ άλλα interconnects πια εκτός των HDMI, ενώ σε ό,τι αφορά τα καλώδια ηχείων, συνήθως παίζουν καλώδια Hi-Fi που δεν είναι του κιλού, δηλαδή είναι από κατασκευαστή που είναι γνωστός και αποφεύγεται η κακή ποιότητα του αγωγού.
Άλλες φορές χρησιμοποιώ καλώδια λίγο πιο ειδικά, Hi-Fi πάλι, αλλά λίγο περισσότερο προσανατολισμένα για installation (καθαρός χαλκός και πάλι, αλλά με πάστα που κόβεται εύκολα και αγωγούς τετραπλούς για να διπλασιάζεις ανά περίπτωση τη διατομή on the spot κλπ.)
Με καλώδια ρεύματος όπως είναι αναμενόμενο λόγω του συγκεκριμένου χώρου, δεν ασχολούμαι.

Ωστόσο τα παραπάνω δεν με κάνουν να αποκλείω τον χώρο εκείνο που την ψάχνει σε πιουρίστικες καταστάσεις, αφού και αυτό είναι μέρος του χόμπι, από τη στιγμή που υφίσταται ως δρόμος ενασχόλησης. Απλώς εγώ δεν έχω πολλή τριβή με αυτό, ή μάλλον όχι τόση όσο με τον χώρο του πολυκάναλου.

Το cable cooker μειώνει τον χρόνο στρωσίματος και απ' όσο ξέρω ιδανικά είναι για να ξεπετάει τις πολλές και ατελείωτες πρώτες ώρες στρωσίματος, με το τελευταίο στάδιο να γίνεται επάνω στα μηχανήματα.
Προσωπικά δεν έχω κάνει σύγκριση καλωδίου πριν και κατόπιν του cable cooker, αλλά όσοι μας το ζήτησαν για τα καλώδια που έχουν παραγγείλει (προφανώς κάποιου κόστους, δηλαδή εκείνοι που θέλουν και το τελευταίο ψήγμα ποιότητας από το σύστημά τους) λένε ότι κάνει δουλειά.

Γραφαμε ταυτόχρονα και διέγραψα για να διαβάσω.
Aπο τα γραφόμενα σου θα έλεγα οτι εσυ προσωπικά δεν εχεις άποψη για τη δουλειά που κάνει το μηχάνημα αλλά βγαζεις το συμπερασμα απο πελάτες που έκαναν χρήση, σωστά?

Τι ποιο ωραιο ευχάριστο να στρώνεις κατι,εμενα γενικα μου αρεσει πολυ η διαδικασία.
Που εισαι βλαντ φερε μια τα nordost να στα στρωσω οταν είναι να παρεις την ακιδα.
Μην ανισχυχεις και εγω nordost φοράω οπότε δεν θα μεινεις με τον καημό 🤣🤣

Προσωπικα βρισκω ενδιαφερον το να "περιμενω" τα καλωδια να "στρωσουν" . Πως αλλαζουν , ποσο χρονο παιρνει κλπ.
Εδω και χρονια φτιαχνω δικα μου καλωδια , τα οποια παρακολουθω στο "στρωσιμο" .

• Like
Reactions: vlad66 and mparaxir
Γραφαμε ταυτόχρονα και διέγραψα για να διαβάσω.
Aπο τα γραφόμενα σου θα έλεγα οτι εσυ προσωπικά δεν εχεις άποψη για τη δουλειά που κάνει το μηχάνημα αλλά βγαζεις το συμπερασμα απο πελάτες που έκαναν χρήση, σωστά?

Ναι, σωστά. Δεν έχω λόγο να αμφισβητίσω κάποιον όταν το λέει. Ούτε θα μπω στη διαδικασία να κρίνω αν αυτοί που ακούνε διαφορές ότι υπόκεινται σε placebo ή όσους διαφωνούν ότι υπόκεινται σε nocebo.

Ναι, σωστά. Δεν έχω λόγο να αμφισβητίσω κάποιον όταν το λέει. Ούτε θα μπω στη διαδικασία να κρίνω αν αυτοί που ακούνε διαφορές ότι υπόκεινται σε placebo ή όσους διαφωνούν ότι υπόκεινται σε nocebo.
Εξαιρετικά διπλωματική απάντηση και ευχαριστω πολυ, απλα πιστευω πολυ στα καλώδια και την επιδραση τους σε ενα συστημα γιαυτό επέμεινα λιγο παραπάνω στην ερώτηση.

Εξαιρετικά διπλωματική απάντηση και ευχαριστω πολυ, απλα πιστευω πολυ στα καλώδια και την επιδραση τους σε ενα συστημα γιαυτό επέμεινα λιγο παραπάνω στην ερώτηση.

Δεν είναι διπλωματική απάντηση. Εννοείται ότι κάνουν διαφορά στον ήχο τα καλώδια. Απλώς εγώ δεν έχω δοκιμάσει προσωπικά το cable cooker.

Και στα ηχεία επίσης αν τα αφήσεις κάποιο καιρό χωρίς να παίξουν, θέλουν λίγο στρωσιματάκι πάλι. Αυτά που τα έχω δει και ακούσει ότι ισχύουν δεν τα αρνούμαι. Για το cable cooker έλεγα που δεν έχω εμπειρία.

Δεν είναι διπλωματική απάντηση. Εννοείται ότι κάνουν διαφορά στον ήχο τα καλώδια. Απλώς εγώ δεν έχω δοκιμάσει προσωπικά το cable cooker.

Και στα ηχεία επίσης αν τα αφήσεις κάποιο καιρό χωρίς να παίξουν, θέλουν λίγο στρωσιματάκι πάλι. Αυτά που τα έχω δει και ακούσει ότι ισχύουν δεν τα αρνούμαι. Για το cable cooker έλεγα που δεν έχω εμπειρία.
Συμφωνούμε απόλυτα για τα καλώδια, απλά η φωτό απο το cooker ηταν για μένα αναπάντεχη (με επιασε εντελώς αδιάβαστο) κατι που δεν μου συμβαίνει πολυ συχνά.
Αλλα εδω κολλάει το ζούμε για να μαθαίνουμε, ετσί δεν είναι?