Το chat του δικάναλου

Μα για αυτό το τόνισα και πάλι με υπόθεση ("παίζει").
Σκέψου ότι ο μαέστρος (όχι εσύ) κάθεται και κάποια μέτρα πιο κοντά από εσένα στην ορχήστρα και ας είσαι και στην πρώτη θέση.
Νομίζω κατάλαβες ότι και πριν δεν εννοούσα εσένα έτσι; :ROFLMAO:

Ναι ρε άνθρωπε, έχω βρεθεί και μέσα σε ορχήστρα και στη θέση του μαέστρου (όχι, δεν ήμουν εγώ ο μαέστρος). Δεν έχεις θέμα κουφαμάρας (αφού αν είχες θα το ρύθμιζες, ως μαέστρος). Καμία σχέση το live ακόμα και με τα καλύτερα ηχεία του πλανήτη στον πιο τέλειο ακουστικά χώρο.

• Like
Reactions: christos56
Ναι ρε άνθρωπε, έχω βρεθεί και μέσα σε ορχήστρα και στη θέση του μαέστρου (όχι, δεν ήμουν εγώ ο μαέστρος). Δεν έχεις θέμα κουφαμάρας (αφού αν είχες θα το ρύθμιζες, ως μαέστρος). Καμία σχέση το live ακόμα και με τα καλύτερα ηχεία του πλανήτη στον πιο τέλειο ακουστικά χώρο.

Το live δεν συγκρίνεται για κανένα λόγο με την αναπαραγωγή από ηχεία.
Εκτός αν ακούς 2, βία 3 όργανα.
Για αυτό μας βασανίζουν στις εκθέσεις με μια κιθάρα να κάνει πλινγκ πλινγκ μία στο όποτε

Καλημερα, ειμαι καινουριος στο χωρο του βινυλιου και θελω να αγορασω ενα ηχοσυστημα για να ακουω τους δισκους που σιγα σιγα μαζευω. Μενω εξωτερικο και η ευρεση δισκων ειναι πολυ πιο ευκολη απο Ελλαδα. Τι θα προτεινατε μεχρι 1500 ευρω πικ απ ενισχυτης ηχεια και οτι αλλο χρειαζεται για να ξεκινησω ;
Καλημέρα. Πες μας λίγες λεπτομέρειες ακόμα. Πόσο μεγάλος είναι ο χώρος σου; ποια είναι περίπου η διαρρύθμιση; αυτή τη στιγμή με τι ακούς μουσική;

Μιχάλη χωρίς παρεξήγηση, αυτό που περιγράφεις κάνει μπαμ (pun intended) για λανθασμένη τοποθέτηση σε συνδυασμό με στάσιμα κύματα.

Να το πούμε λίγο διαφορετικά; Όταν είναι μεγάλα τα ηχεία και μικρός ο χώρος, ό,τι τοποθέτηση και να κάνεις θα ξεσηκώνεις τους ρυθμούς του δωματίου σε μεγάλο βαθμό.

Το να λέμε ότι είναι λάθος η τοποθέτηση, όταν η διαφορά στο ξεσήκωμα των ρυθμών του δωματίου αναλόγως τοποθέτησης είναι μεταξύ πολύ μεγάλου και μεγάλου (ξεσηκώματος) σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα ηχεία είναι λάθος στην τοποθέτηση στο χώρο overall. :p

Καλημέρα. Πες μας λίγες λεπτομέρειες ακόμα. Πόσο μεγάλος είναι ο χώρος σου; ποια είναι περίπου η διαρρύθμιση; αυτή τη στιγμή με τι ακούς μουσική;
Ειναι πριπου 12-16 τετραγωνικα με καναπε τηλεοραση και χωρο δεξια για το ηχοσυστημα. Αυτη τη στιγμη ακουω με ενα marshall ηχειο αλλα θελω κατι λιγο παραπανω..

Δεν έχω ιδέα τι είναι τα switches που έβαλε ο φίλος σου.
Ο φίλος σου δεν έχει ιδέα για το πως παίζει το βινύλιο. 😂
Κι ομως εχει ιδεα γιατι εχει ενα πικαπ που κοστιζει πενταψηφιο ποσο ομως δεν ασχολειται πλεον μ' αυτο.

Κι ομως εχει ιδεα γιατι εχει ενα πικαπ που κοστιζει πενταψηφιο ποσο ομως δεν ασχολειται πλεον μ' αυτο.
Όσα και να πληρώσεις για βινύλιο, αν δεν το στήσεις σωστά δεν θα παίξει.
Και για να νομίζει ότι το βινύλιο παίζει πιο μουντά από το cd, πιθανόν αυτό να συμβαίνει.
Στο δικό μου σύστημα π.χ. το βινύλιο δεν έχει διαφορά στην καθαρότητα του ήχου.
Έχει διαφορά στις δυναμικές, τον πλούτο της πληροφορίας κλπ.
Κάτι σαν σύγκριση απλού cd με sacd.

Ξερω πολλους με πικαπ πενταψηφιου ποσου που δεν ξερουν να βγαλουν τα ματια τους. Η τιμη με ολο το σεβασμο δεν μπορει να ειναι κριτηριο ή αποδειξη για τις γνωσεις του καθενος μας περι πικαπ.

Είναι κρίμα να έχει ξοδέψει 5ψηφιο ποσό και να μην είναι τουλάχιστον 2 φορές καλύτερο από το digital out ενός budget streamer ( πχ ifi zen stream)

Είναι κρίμα να έχει ξοδέψει 5ψηφιο ποσό και να μην είναι τουλάχιστον 2 φορές καλύτερο από το digital out ενός budget streamer ( πχ ifi zen stream)
Γι αυτο δεν χρειαζεται τετοιο ποσο.
Οταν λεμε πενταψηφιο τι εννοουμε ; 10000 ή 99999 ?
Οταν λεμε "δυο φορες καλυτερο" τι εννοουμε ;
Και παει λεγοντας :(

Γι αυτο δεν χρειαζεται τετοιο ποσο.
Οταν λεμε πενταψηφιο τι εννοουμε ; 10000 ή 99999 ?
Οταν λεμε "δυο φορες καλυτερο" τι εννοουμε ;
Και παει λεγοντας :(

Εντάξει δεν μπορώ με κανένα αντικειμενικό τρόπο να το ποσοτικοποιήσω. Απλώς να έχει τεράστια διαφορά τέτοια ώστε να μη μπορείς να γυρίσεις πίσω στο άλλο (streamer). Ακόμα και 10000 να πάρουμε έως ελάχιστο όριο είναι 20 φορές τουλάχιστον πιο ακριβό . Και εναλλακτικά αν έπαιρνε ένα streamer και dac αντίστοιχης τιμής ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα…

Βέβαια όλα αυτά μπορεί να μην είναι ακριβά για κάποιους οπότε δεν το σκέφτονται έτσι

Το τι λεφτά έχεις ξοδέψει για ένα μηχάνημα είναι αδιάφορο αν δεν το μεταχειρίζεσαι σωστά. Το πικάπ μπορεί να παίζει χάλια γιατί απλά έχει φθαρεί το διαμάντι της κεφαλής, ας πούμε.

• Like
Reactions: steadyshot
Κοιτάξτε παιδιά το θέμα αυτό της σύγκρισης μεταξύ του αναλογικού και του ψηφιακού ήχου είναι και λίγο παγίδα. τι εννοώ...
Θυμάμαι στην τελευταία έκθεση ήχου που είχε γίνει στο civitel στο περίπτερο της exclusive audio που είχαν τα ηχεία της proac (τα d30 αν θυμάμαι) είχε ένα ωραίο μπομπινόφωνο ο φίλος εκεί το οποίο έπαιζε αν θυμάμαι καλά το tin pan alley του stevie ray vaughan αναλογικά με φανταστικό ήχο και παράλληλα είχε συνδεδεμένο και ένα digital streamer όπου έπαιζε το ίδιο κομμάτι από dsd και έκανε τη μετάβαση από το ένα στο άλλο real time.
η αλήθεια είναι ότι στο ψηφιακό ο ήχος ήταν πιο λαμπρός πιο δυναμικός ο αναλογικός ηταν πιο ισορροπημένος πιο "ορθός". δεν έβαζε κανείς το Ευαγγέλιο στο χέρι του ότι σίγουρα το ένα με το άλλο ήταν καλύτερο χειρότερο είναι καθαρά θέμα γούστου οπότε μπορεί κάποιος να είναι λάτρης της λαμπρότητας και του κρυστάλλου του ψηφιακού σε αντίθεση με το αναλογικό που να του φαίνεται κάπως πιο διαφορετικό και να τον ξενίζει όχι ότι θα είναι χειρότερο...

Όσα και να πληρώσεις για βινύλιο, αν δεν το στήσεις σωστά δεν θα παίξει.
Και για να νομίζει ότι το βινύλιο παίζει πιο μουντά από το cd, πιθανόν αυτό να συμβαίνει.
Στο δικό μου σύστημα π.χ. το βινύλιο δεν έχει διαφορά στην καθαρότητα του ήχου.
Έχει διαφορά στις δυναμικές, τον πλούτο της πληροφορίας κλπ.
Κάτι σαν σύγκριση απλού cd με sacd.
Στη συγκεκριμενη περιπτωση,το πικαπ ειναι μακραν χειροτερο απο τα αυλα.Το διαπιστωσα με τ' αυτια μου οταν απορησα γιατι δεν το λειτουργουσε.Η στηριξη εχει προσεχθει παρα πολυ.Cd δεν υπαρχει.Το μυαλο μου πηγε στη συνεργεια με το phono.Δε θελω να επεκταθω περισσοτερο διοτι ειναι μελος του φορουμ.Αν θελησει ας το κανει ο ιδιος.Ο σο για τη συγκριση sacd-cd,το πρωτο δεν ειναι παντοτε καλυτερο.Εκτος απο τη συσκευη,παιζει ρολο και η πιθανη προθεση της εταιριας να υποβιβασει ηχητικα το στρωμα του cd.

Last edited:
Αν είναι μέλος του forum καλό θα είναι να το πει για να τον βοηθήσουμε.
Τα άυλα, αν μιλάμε για streaming δεν έχουν καμία τύχη μπροστά στο πικάπ.
Και μακράν χειρότερο από οποιοδήποτε άυλο, μόνο από λάθος γίνεται.

Εκτος απο τη συσκευη,παιζει ρολο και η πιθανη προθεση της εταιριας να υποβιβασει ηχητικα το στρωμα του cd.

Μιλάω για παλιές παραγωγές που κυκλοφόρησαν ξανά σε sacd.
Σε κάθε περίπτωση το sacd έχει τη δυνατότητα λόγω προδιαγραφών να παίξει πιο καλά από το cd

Last edited:
Κοιτάξτε παιδιά το θέμα αυτό της σύγκρισης μεταξύ του αναλογικού και του ψηφιακού ήχου είναι και λίγο παγίδα. τι εννοώ...
Θυμάμαι στην τελευταία έκθεση ήχου που είχε γίνει στο civitel στο περίπτερο της exclusive audio που είχαν τα ηχεία της proac (τα d30 αν θυμάμαι) είχε ένα ωραίο μπομπινόφωνο ο φίλος εκεί το οποίο έπαιζε αν θυμάμαι καλά το tin pan alley του stevie ray vaughan αναλογικά με φανταστικό ήχο και παράλληλα είχε συνδεδεμένο και ένα digital streamer όπου έπαιζε το ίδιο κομμάτι από dsd και έκανε τη μετάβαση από το ένα στο άλλο real time.
η αλήθεια είναι ότι στο ψηφιακό ο ήχος ήταν πιο λαμπρός πιο δυναμικός ο αναλογικός ηταν πιο ισορροπημένος πιο "ορθός". δεν έβαζε κανείς το Ευαγγέλιο στο χέρι του ότι σίγουρα το ένα με το άλλο ήταν καλύτερο χειρότερο είναι καθαρά θέμα γούστου οπότε μπορεί κάποιος να είναι λάτρης της λαμπρότητας και του κρυστάλλου του ψηφιακού σε αντίθεση με το αναλογικό που να του φαίνεται κάπως πιο διαφορετικό και να τον ξενίζει όχι ότι θα είναι χειρότερο...
Τίποτα σαν την μπομπίνα στην αναπαραγωγή μουσικής απ' όπου και να το δει κάποιος, όποιο μουσικό είδος και αν ακούει... Κατά τα λοιπά συμφωνώ με τα αναφερόμενα στο 7541 post

Ας κάνουμε λοιπον την κουβέντα digital vs analog για μια ακόμη φορά αλλα με δύο λόγια.
Μια σύνοψη εκάτοντάδων συσητήσεων στο θέμα είναι η εξής.
Στα φτηνά και μεσαία συστήματα τα ψηφιακά είναι μπροστά στην επόμενη βαθμίδα ερχονται πολύ κοντά στα hi-end συστήματα πότε κερδιζει ο ένας και πότε ο άλλος και στα συστήματα για εφοπλιστές και βασιλιάδες το αναλογικό είναι ακόμη και σήμερα λιγο μπροστά.
Πολύ απλοικά και με δυο λόγια αυτη είναι η πραγματικότητα.

• Like
Reactions: mdvq and Sonorus
Ας κάνουμε λοιπον την κουβέντα digital vs analog για μια ακόμη φορά αλλα με δύο λόγια.
Μια σύνοψη εκάτοντάδων συσητήσεων στο θέμα είναι η εξής.
Στα φτηνά και μεσαία συστήματα τα ψηφιακά είναι μπροστά στην επόμενη βαθμίδα ερχονται πολύ κοντά στα hi-end συστήματα πότε κερδιζει ο ένας και πότε ο άλλος και στα συστήματα για εφοπλιστές και βασιλιάδες το αναλογικό είναι ακόμη και σήμερα λιγο μπροστά.
Πολύ απλοικά και με δυο λόγια αυτη είναι η πραγματικότητα.
Αρα στην πλειονοτητα των περιπτωσεων δεν εχει νοημα να παρει καποιος πικαπ σημερα (εαν δεν ειχε ποτε)

Αρα στην πλειονοτητα των περιπτωσεων δεν εχει νοημα να παρει καποιος πικαπ σημερα (εαν δεν ειχε ποτε)
Γιατί οχι???
Αν επενδύσει καποιος σε ενα καλό πικάπ εχει μια άριστη πηγή και σιγά σιγά βάζει στόχο και ανεβάζει ολο το συστημα του σε αυτο το επίπεδο.
Δυστυχώς ο καλός ήχος είναι μια συνεχής αναζήτηση για το καλύτερο το οποιο το καταφέρνει κάποιος με ψάξιμο συνεχή ενημέρωση και σύχνα πυκνά το χέρι βαθια στη τσέπη.
Αν και εδω και πολλα χρόνια η μεθοδος της ανταλλαγής είναι αρκετά της μόδας και βοηθά πολυ.
Τέλος ενας δίσκος βυνιλίου είναι για μένα το μοναδικό πραγματικά αυθαρτο μέσο.
(Κληρονόμησα απο τον πατέρα μου 200 δίσκους, θα αφήσω στις κόρες μου περιπου 5000)

Γιατί οχι???
Αν επενδύσει καποιος σε ενα καλό πικάπ εχει μια άριστη πηγή και σιγά σιγά βάζει στόχο και ανεβάζει ολο το συστημα του σε αυτο το επίπεδο.
Δυστυχώς ο καλός ήχος είναι μια συνεχής αναζήτηση για το καλύτερο το οποιο το καταφέρνει κάποιος με ψάξιμο συνεχή ενημέρωση και σύχνα πυκνά το χέρι βαθια στη τσέπη.
Αν και εδω και πολλα χρόνια η μεθοδος της ανταλλαγής είναι αρκετά της μόδας και βοηθά πολυ.
Τέλος ενας δίσκος βυνιλίου είναι για μένα το μοναδικό πραγματικά αυθαρτο μέσο.
(Κληρονόμησα απο τον πατέρα μου 200 δίσκους, θα αφήσω στις κόρες μου περιπου 5000)
Δηλαδη η βελονα που ακουμπαει το δισκο δεν τον φθειρει? Λες οτι μπορει να κρατηθει ο ηχος αναλλοίωτος?