Το chat του δικάναλου

Δεν διερωτηθηκες ποτε γιατι η βελονα που ειναι απο διαμαντι φθειρεται πιο γρηγορα απο τον πλαστικο δισκο ;

Δεν διερωτηθηκες ποτε γιατι η βελονα που ειναι απο διαμαντι φθειρεται πιο γρηγορα απο τον πλαστικο δισκο ;

Δεν διερωτήθηκα γιατί δεν ασχολήθηκα ενεργά με το να αγοράσω και άρα να ψάξω . Αν απλώς αλλάζεις βελόνες και ο δίσκος αντέχει, όντως είναι ένα μεγάλο plus …

Αυτο που φθειρει το δισκο κυριως, ειναι μια φθαρμενη βελονα. Αν τηρουνται οι χρονοι αντοχης μιας βελονας που λενε οι κατασκευαστες και οι δισκοι διατηρουνται καθαροι , τοτε θα χρειαστουν πολλες δεκαετιες για να φθαρει ενας δισκος σε σημειο που δεν μπορεις να τον ακουσεις. Εχω δισκους που αγορασα μεταχειρισμενους , που κατασκευαστηκαν πριν 50 + χρονια. Πολλοι (που προφανως ετυχαν καλης μεταχειρισης) , παιζουν σαν καινουργοι.

Αν πουμε υποθετικα οτι ενας δισκος εχει μουσικη και στις δυο πλευρες , μια ωρα (που δεν εχει) , και εχουμε 1000 δισκους που θα τους ακουσουμε ολους απο μια φορα, και η ζωη μιας βελονας ειναι 1000 ωρες (προτου αρχισει να κανει ζημια στο δισκο) , τοτε στις 1000 ωρες θα την αλλαξουμε, και ο καθε δισκος επαιξε μονο μια φορα . Αν ακουμε 2 ωρες την ημερα , θα χρειαστουν 500 μερες για να γινουν αυτα.

Αν πουμε υποθετικα οτι ενας δισκος εχει μουσικη και στις δυο πλευρες , μια ωρα (που δεν εχει) , και εχουμε 1000 δισκους που θα τους ακουσουμε ολους απο μια φορα, και η ζωη μιας βελονας ειναι 1000 ωρες (προτου αρχισει να κανει ζημια στο δισκο) , τοτε στις 1000 ωρες θα την αλλαξουμε, και ο καθε δισκος επαιξε μονο μια φορα . Αν ακουμε 2 ωρες την ημερα , θα χρειαστουν 500 μερες για να γινουν αυτα.
Στον 1.5 χρονο θα θελεις 100 - 300 ευρω δηλαδη για να βαλεις μια πολυ καλη βελονα.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αν το 2ο ειναι βινυλιο στη συγκριση, τοτε αν και ποτε δεν εχω ακουσει πικαπ απο κοντα, ειναι πολυ καλυτερο το βινυλιο ακομα και απο τα καλυτερα ψηφιακα.

Και όταν αναφέρεστε οι αναλογικαριοι σε ρυθμίσεις στο forum, τι είδους ρυθμίσεις εννοείτε ;
Εξαρτάται από το πικάπ. Τα εισαγωγικά έχουν έτοιμη κεφαλή μονταρισμένη από το εργοστάσιο. Εκεί χρειάζεται μόνο να ρυθμίσεις το βάρος ανάγνωσης. Τα πιο ποιοτικά θέλουν λίγη δουλειά και προσοχή, αλλά δεν είναι τίποτα ακατόρθωτο, και κυρίως: είναι μια δουλειά που την κάνεις μόνο μια φορά, όταν αλλάζεις κεφαλή.

Και όταν αναφέρεστε οι αναλογικαριοι σε ρυθμίσεις στο forum, τι είδους ρυθμίσεις εννοείτε ;
Εξαρτάται από το πικάπ. Τα εισαγωγικά έχουν έτοιμη κεφαλή μονταρισμένη από το εργοστάσιο. Εκεί χρειάζεται μόνο να ρυθμίσεις το βάρος ανάγνωσης. Τα πιο ποιοτικά θέλουν λίγη δουλειά και προσοχή, αλλά δεν είναι τίποτα ακατόρθωτο, και κυρίως: είναι μια δουλειά που την κάνεις μόνο μια φορά, όταν αλλάζεις κεφαλή.
Στα εισαγωγικά με την έτοιμη κεφαλή εκτός από αυτό που είπε ο Κώστας , φροντίζουμε το πικάπ να "κάτσει" ευθύγραμμα εκεί που θα το ακουμπήσουμε..
Εκτός φυσικά αν είναι από αυτά τα "life style" που παίζουν τους δίσκους στα όρθια... στην ουσία δεν τους παίζουν , κάτι άλλο τους κάνουν (στα όρθια) , αλλά μην το πω καλύτερα.....

Αν είσαι Αθήνα έχεις λυμένο το πρόβλημα σου.
Ή θα πας σε ένα σπίτι το πικάπ ή θα έρθει κάποιος στο δικό σου, θα βρεθεί η άκρη.
Αν είσαι μακρυά απλά θα φας πολύ ώρα στα τηλέφωνα.
Πάρτο εσύ και...μην σε μέλει!

(Υπόψη η ότι προσωπικά, σε καμμία των περιπτώσεων δεν θα έπαιρνα πικάπ αν ήμουν στην θέση σου.Το δικό μου καθεται στο ραφι,ουτε και γω ξερω ποσα χρονια.)

Last edited:
  • Like
Reactions: n_olympios
Αν είσαι Αθήνα έχεις λυμένο το πρόβλημα σου.
Ή θα πας σε ένα σπίτι το πικάπ ή θα έρθει κάποιος στο δικό σου, θα βρεθεί η άκρη.
Αν είσαι μακρυά απλά θα φας πολύ ώρα στα τηλέφωνα.
Πάρτο εσύ και...μην σε μέλει!

(Υπόψη η ότι προσωπικά, σε καμμία των περιπτώσεων δεν θα έπαιρνα πικάπ αν ήμουν στην θέση σου.Το δικό μου καθεται στο ραφι,ουτε και γω ξερω ποσα χρονια.)

Δεν το σκέφτομαι άμεσα . Καταλαβαίνω ότι θέλει φροντίδα το σπορ και είναι ακριβό να κανεις συλλογή σήμερα γιατί βλέπω κάτι δίσκους 100+ ευρώ σε τραγούδια που ακούω ήδη από streaming .

Όμως έχει μπει στο μυαλό μου ότι θα μου αρέσει … Τωρα έχω άλλες προτεραιότητες και το σύστημα που έχω μου δίνει ικανοποίηση.

• Like
Reactions: mdvq
Δεν το σκέφτομαι άμεσα . Καταλαβαίνω ότι θέλει φροντίδα το σπορ και είναι ακριβό να κανεις συλλογή σήμερα γιατί βλέπω κάτι δίσκους 100+ ευρώ σε τραγούδια που ακούω ήδη από streaming .

Όμως έχει μπει στο μυαλό μου ότι θα μου αρέσει … Τωρα έχω άλλες προτεραιότητες και το σύστημα που έχω μου δίνει ικανοποίηση.
Η τιμή εξαρτάται απο τους δίσκους, την κατάσταση κλπ. Μπορεί σε ένα χρόνο να δεις τους ίδιους δίσκους για 10 ευρώ.

100+ ευρώ; τι μουσική ακούς;