Το chat του δικάναλου

ούτε του προενισχυτή ΜΡΡ 506.. ενα V-DAC της MF ήταν καλύτερο παρά το χαμηλό της τιμής του.
και αυτό με την σειρα του εφυγε (το πήρα εγω για την τιβι) και την θέση του πήρε ενα της audiolab στα 4 καταστάρικα. τρελαμένος με αυτό ο φίλος που είπα πιο πάνω! εχει τρανσπόρτ μόνο, το cxc της cambridge audio και ακόμα τον νέο συνδιασμό δεν τον έχω ακούσει.
ασε που με το νεο ντακάκι έπαψε να χρησιμοποιεί τον προενισχυτή!

Και το v-dac είχα για κάποιο διάστημα...Σίγουρα ήταν καλύτερο από το ενσωματωμένο του Advance αλλά και αυτό μπερδευε τα μπούτια του σε σχέση με πιο ακριβές υλοποιήσεις...
Εdit..Για το transport της CA πες του να δει το παρακάτω βιντεάκι..

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

πως να του το στείλω σε λινκ με viber;;
οκ Σπύρο, το βρήκα στο κινητο και του το'στειλα.
πολύ ενδιαφέρον.. αν φτιάξω το audiolab μου θα το κάνω και εγω.

Last edited:
Ελπίζω να έχουν λύσει το πρόβλημα με το χαμηλό ....

off topic
Γιά να ανοίξει η έξοδος κινδύνου μάλλον θα χρειαστεί να μετατοπιστεί λιγουλάκι το δεξί ηχείο [πράγμα πανεύκολο βέβαια]

Attachments

• 75473997_10158856841957656_5308108286799642624_n.jpg
    75473997_10158856841957656_5308108286799642624_n.jpg
    82.1 KB · Views: 146
Re: Απάντηση: Το chat του δικάναλου

Ελπίζω να έχουν λύσει το πρόβλημα με το χαμηλό ....

off topic
Γιά να ανοίξει η έξοδος κινδύνου μάλλον θα χρειαστεί να μετατοπιστεί λιγουλάκι το δεξί ηχείο [πράγμα πανεύκολο βέβαια]

Ο Lenny δεν έχει τέτοιου είδους προβλήματα..Έχει άπλετο χώρο. :)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

9beb25eb9fa910e11093db14747d5658.jpg

Σπύρο ,αυτά 2 ξύλινα καθίσματα είναι πολύωρες αναπαυτικές -χαλαρωτικές ακροάσεις υποθέτω .

Είναι πολύ όμορφα..Τα ζαχαρωνω για diy και δεν είναι δύσκολο να γίνουν..Στο βίντεο φαίνονται και από την πίσω πλευρά..Εγώ πιστεύω ότι την βγάζει στο κρεβάτι που είναι στο βάθος..
Αν δεις το βίντεο θα διαπιστώσεις ότι έχει και dedicated room με άλλα ηχεία και μηχανήματα..
Με τα ρούχα που φοράει πάντως ,αν τον έβλεπα στον δρόμο θα του έδινα ένα ευρω. :)

Γιώργο εγω απο advance έχω μόνο τον τελικο της ΜΑΑ 406. αλλά ξέρω καλα τον προενισχυτη MPP 506 που πριν 2 χρονια τον αγόρασε πολυ φίλος μου παρέα με ΜΑΑ 406.
μαζί πήγαμε και τα τσεκάραμε στον άνθρωπο που τα πούλαγε.
εχω ακούσει και τον "μικρο" ολοκληρωμενο ΜΑΡ 105 που είχες, καθώς και τον μεγαλύτερο MAP 305.
εξαίρετα μηχανήματα για τα λεφτα τους! ο λόγος που δεν πήρα τον ΜΑΡ 305 ήταν γιατί ήθελα να οδηγήσω παράλληλα home cinema με προ εναν yamaha RX-V1300 που είχα απο πριν.
βλέπεις, νόμισα οτι ο AV με τα 15kg του θα "πήγαινε" άνετα τα NM acoustics AD F classic που είχα τότε. μπα..... μουσική απο ΑV, ...δεν...
ο ΜΑΡ 305 δεν είχε είσοδο "pass through" για να παρακάμπτει το ποτ του. έτσι ήταν δύσκολο να βγάζω και να βάζω rca κάθε φορά που τον ήθελα ή σαν τελικό ή σαν ολοκληρωμένο.
ο ΜΑΑ 406 ηταν μονόδρομος γιατί είχε άλλο ενα μεγάλο πλεονέκτημα για αυτή την δουλειά. ΔΕΝ έχει διακόπτη επιλογής απο rca σε xlr. οι είσοδοι παίζουν ταυτόχρονα!
φαντάσου ευκολία να έχεις 2 προ πάνω του, εναν για κάθε δουλειά!
τελείωσε η ταινία και γουστάριζα μουσική; έσβηνα τον AV και άναβα τον καθαρόαιμο προ. ή το αντίθετο...
stereo προενισχυτη για τον τελικο αυτον δεν πήρα advance. πήρα εγγλεζο.. audiolab 8000Q και να σου πω γιατι.. (εκτος του οτι τον πήρα κοψοχρονιά καινούργιο , ήθελα εγγλεζικο προ για οδήγηση του γάλλου)
όλοι οι ενισχυτες της advance (εκείνης της γενιάς) καθως και το cdp MCD 203 ΙI (που το ξέρω ΚΑΙ αυτό πολυ καλά), θεωρώ οτι το παρακάνουν στα πρίμα.
κάτι σαν γαλλικο ...φρου φρου.. ένας ήχος "φαντεζι" που για μένα "ηχεί λίγο λαμπρότερα του φυσιολογικού".
αυτή ακριβώς την έκφραση είχαν χρησιμοποιήσει οι του "ΗΧΟΥ" της παλιάς εποχής οταν δοκίμασαν τα ηχεία που σου είπα οτι είχα πριν.
"συνιστάται η ακρόαση με το πανί πάνω στο ηχείο, γιατί τα πρίμα ηχούν λαμπρότερα του φυσιολογικού". η γαλλικη focal...
και ο κάτοχος του cdp MCD 203II το "συμμάζεψε" παντρεύοντας το με αγγλικο dac της MF.
να σου πω τώρα για ποιότητα κατασκευής του τελικού.
παρά το άφθονο αλουμίνιο μπροστα, το υπόλοιπο σασί δεν θά'λεγα οτι είναι προσεγμένο. βίδες "κλωτσάνε" εύκολα, τα πόδια στήριξης "της πλάκας" θά'λεγα, το ίδιο το σασί δεν μπορεί να υποστηρίξει το βάρος του μηχανήματος, σκόνη μπαίνει στα όργανα αν δεν βάλεις φίλτρα, τα led που φωτίζουν τις βελόνες καρβουνιάζουν και τα rca οχι της προκοπής. μόνο τα rca.. τα xlr ειναι μια χαρά.
κατά τα άλλα τα υλικά μέσα είναι απο καλά εως πολύ καλά.
και οι ολοκληρωμένοι /προενισχυτες έχουν τα θεματάκια τους.. τα μισά ποτ έχουν περάσει απο επισκευή να ξέρεις. εσύ θα είσουν απο τους τυχερούς.
αυτα τα "ολίγα" περι advance εκείνης της εποχής και αν θες να γράψω και άλλα σχόλια, ..πες μου... :laugh:

Ευχαριστω Βλαδιμηρε. Αρα υπαρχουν οντως προβληματα κατασκευης σε εκεινη την περιοδο τουλαχιστον οπως εχω ακουσει. Με εσενα το διασταυρωνω οποτε το θεμα τελικος τερατακι με vumetra διαγραφεται. Γιατι υπαρχουν κατι προσφορες και λες σ'αυτα τα λεφτα τεικος...

Εγω ισως ημουν τυχερος αλλα νομιζω τα προβληματα, απ'οτι ακουγοταν ηταν κυριως στα συστηματα προ-τελικου.

Η αληθεια ειναι οτι κατασκευαζονταν (και ακομα κατασκευαζονται) στην Κινα. Οποτε θα τους ξεφευγαν φουρνιες που δεν πολυελεγχαν.

Παντως η εταιρια καθιερωθηκε τελικα. Και σημερα βρισκεται παντου και με ηλεκτρονικα και με ηχεια.

Και αν καταλαβα καλα για τα ηχεια σου, απο ενα ποστ σου που ελεγες θα τα κρατησεις μεχρι τελους, κατεληξες σε Ελληνικα ;

Σπύρο ,αυτά 2 ξύλινα καθίσματα είναι πολύωρες αναπαυτικές -χαλαρωτικές ακροάσεις υποθέτω .

Μάλλον δεν του αρέσουν οι επισκέψεις...

Κατά τα άλλα, το πάνω θα παίζει σαφώς καλύτερα από το κάτω λόγω χώρου.
Και αν πιάσει φωτιά, θα πάρεις τα ηχεία παραμάσχαλα να βγεις από την έξοδο κινδύνου, οπότε δεν θα σε ενοχλούν. :smile:
Αν υπήρχε βέβαια και κάποια πηγή θα έπαιζαν ακόμη καλύτερα.

Ευχαριστω Βλαδιμηρε. Αρα υπαρχουν οντως προβληματα κατασκευης σε εκεινη την περιοδο τουλαχιστον οπως εχω ακουσει. Με εσενα το διασταυρωνω οποτε το θεμα τελικος τερατακι με vumetra διαγραφεται. Γιατι υπαρχουν κατι προσφορες και λες σ'αυτα τα λεφτα τεικος...

Εγω ισως ημουν τυχερος αλλα νομιζω τα προβληματα, απ'οτι ακουγοταν ηταν κυριως στα συστηματα προ-τελικου.

Η αληθεια ειναι οτι κατασκευαζονταν (και ακομα κατασκευαζονται) στην Κινα. Οποτε θα τους ξεφευγαν φουρνιες που δεν πολυελεγχαν.

Παντως η εταιρια καθιερωθηκε τελικα. Και σημερα βρισκεται παντου και με ηλεκτρονικα και με ηχεια.

Και αν καταλαβα καλα για τα ηχεια σου, απο ενα ποστ σου που ελεγες θα τα κρατησεις μεχρι τελους, κατεληξες σε Ελληνικα ;

κοίτα... εγω τα προβλήματα αυτα τα έλυσα εύκολα και μόλις τον αγόρασα.
στου φίλου το ίδιο. αυτός δεν ήθελε να αλλάξουμε τα πόδια στήριξης, ούτε τα rca.
του άλλαξα τα led φωτισμού, του καθάρισα τα VUμετρα και του έβαλα φίλτρα στις οπές για να μην ξαναμπεί σκόνη.
προσοχή! όχι στις οπές για τα τρανζίστορ ισχύος. έχει άλλες οπές μέσα στο μηχάνημα και κάτω απο αυτό κοντά στην πρόσοψη.
αυτός αργότερα τον πήγε στην east electronics για περαιτέρω σέρβις και έλεγχο και τώρα είναι ευτυχής!
το μηχάνημα για τα λεφτά του παίζει παπάδες! και δεν έχουμε σκοπό ούτε αυτός, ούτε εγω να αλλάξουμε ποτέ ενισχυτή.
απλά εμένα μου αρέσει περισσότερο ο δικός μου συνδιασμός audiolab/advance/artemis απο τον δικό του advance/advance/klipsch.
πέρα απο το "ηχόχρωμα" ο δικός μου προενισχυτής έχει ρύθμιση gain και του κόβω τα τρελά γκάζια που έχει μόλις πάει να ανέβει το ποτ απο το "παραείκοσι".
απο την άλλη επειδή (μάλλον αλήθεια) τα πρώτα βατ είναι σε τάξη Α, ακόμα και σε χαμηλές εντάσεις δεν του λείπουν τα σώματα, τα μικροδυναμικά, η μουσικότητα γενικά.
αρκεί να ζεσταθεί πρώτα. το καλοκαίρι αυτο γίνεται μέσα σε 5-10 λεπτα.. τον χειμώνα περιμένεις κανα μισάωρο.....

βρε συ οι απο κατω τρυπες για να εξασφαλιζεται ροη αερα. Δεν κανει να κλεισουν. Δεν ειναι εκει τυχαια

βρε συ οι απο κατω τρυπες για να εξασφαλιζεται ροη αερα. Δεν κανει να κλεισουν. Δεν ειναι εκει τυχαια

οι τρύπες που αερίζουν Μ/Σ , τροφοδοτικό, ψύκτρες, τρανζίστορ και ότι αφορά τον ήχο του τελικού, είναι διάπλατα ανοιχτές.
οι τρύπες που "φιλτράρονται" είναι σε ξεχωριστό τμήμα που μέσα έχει έναν μικρομεσαίο Μ/Σ , τα όργανα και την πλακέτα του διακόπτη με το κύκλωμα soft start. και αν θυμάμαι καλά και το ρελέ προστασίας.
ο Μ/Σ είναι αυτός που δίνει ζωή σε όλα αυτά τα δευτερεύοντα και απο τον τρόπο που τον έχει βάλει ο κατασκευαστής είναι φανερό ότι δεν έχει ανάγκη απο πολύ αέρα:
IMG_20171017_185935[1].jpg
ξεχασμένη μαζί με κάτι άλλες σε ενα μικρό παλιό alcatel όταν έδειξα στον φίλο με φωτό τι έκανα στον τελικό του.
φαίνονται δεξιά απο τον Μ/Σ οι τρύπες με το φίλτρο πίσω τους.
αυτές οι τρύπες "συγκοινωνούν" με το μέσα τμήμα, αλλά έχουν περισσότερο επικουρικό χαρακτήρα, για να μην πω οτι είναι εντελώς άχρηστες!
κάτω απο την πλακέτα που φαίνεται κάπως είναι οι τρύπες που "βλέπουν" έξω. φυσικά και εκεί μπήκε φίλτρο.

IMG_20171017_185850[1].jpgIMG_20171017_192740[1].jpg
τα όργανα λυμένα με το ασπρο πλαίσιο που φωτίζει την γραμματοσειρά.
το αποτέλεσμα μετά τον καθαρισμό και την αλλαγή των καμμένων led.
μέχρι σήμερα είναι όλα μια χαρά και μάλιστα πήρα τηλ το παλικάρι να μου πει τι του είχε πει ο Σ. Πετρόπουλος της east που του έκανε την αναβάθμιση για τα φίλτρα και μου'πε,
-τίποτα, τα βρήκε όλα οκ.
βλέπουμε και το φίλτρο απο την μεριά των ηλεκτρονικών.
τα 2 τμήματα εντελώς ανεξάρτητα μεταξύ τους.

Attachments

• IMG_20171017_185850[1].jpg
    IMG_20171017_185850[1].jpg
    250.3 KB · Views: 158
Τα VU meters επανέρχονται σιγά σιγά και σε άλλα νέα μοντελάκια πάντως της εταιρίας. Σε δυο δικτυακούς ενισχυτές και σε ένα όλα-σε-ένα τούμπανο που ετοιμάζονται.

Αν με ρωτούσατε, θα έλεγα ότι η περιγραφή της φιλοσοφίας στο site της εταιρίας είναι ακριβής ως προς το τι προσφέρουν αυτά σήμερα, για να απαντηθεί και η απορία του CR ----> to design sound equipment, reasonably priced but with faultless musical quality.
VFM κατά το κοινώς λεγόμενο.

Τα VU meters επανέρχονται σιγά σιγά και σε άλλα νέα μοντελάκια πάντως της εταιρίας. Σε δυο δικτυακούς ενισχυτές και σε ένα όλα-σε-ένα τούμπανο που ετοιμάζονται.

Αν με ρωτούσατε, θα έλεγα ότι η περιγραφή της φιλοσοφίας στο site της εταιρίας είναι ακριβής ως προς το τι προσφέρουν αυτά σήμερα, για να απαντηθεί και η απορία του CR ----> to design sound equipment, reasonably priced but with faultless musical quality.
VFM κατά το κοινώς λεγόμενο.

πραγματικά ελπίζω οι νέες γενιές να μην έχουν θέματα σκόνης στα VUμετρα. στον δικό μου που τον είχα πάρει καινούργιο, στην 1η εβδομάδα είδα ξένο σώμα μέσα!
οι Ιάπωνες τα όργανα τα έχουν κλειστά. εκτός αν χάλασαν και αυτοί...
τα φίλτρα που έβαλα μη φανταστείτε τιποτα εξωτικά πράγματα. απλό φίλτρο απορροφητηρα έβαλα.
τόσα χρόνια μετά δεν έχω πρόβλημα σκόνης.
ακούστε και το "παράξενο".. ως προς τον εξαερισμο δλδ...
στον δικό μου έβαλα φίλτρα λίγο μετά την αγορά του, 1η-2η εβδομάδα, άντε μετά απο 3. ο δικός μου απο τα 3 led φωτισμού που έχει το κάθε όργανο, έκαψε εντελώς το 1 και τα άλλα 2 ίσα ίσα φέγγαν.
απο φωτογραφίες έλεγα, μπας και κάτι δεν πάει καλά;; απο μακριά δεν τις έβλεπα καλά.
στου φίλου που δεν είχε ποτέ φίλτρα ήταν όλα κάρβουνο! οι κόκκινες βελόνες φαινόντουσαν μόνο απο το έξω φως.
γιατί η εταιρία έκανε τέτοια πατατιά;; δεν μπορούσαν να προβλέψουν την πούδρα σκόνη που τραβάει το πλέξι στην πρόσοψη απο την μέσα μεριά; αυτό το πλέξι αν το περάσεις με ξεσκονιστηρι ηλεκτρίζεται τόσο πολύ που οι βελόνες σηκώνονται και μένουν ψηλά μέχρι να περάσεις την πρόσοψη με νωπό πανάκι για να φύγει ο στατικός!
όταν σβήνεις τον ενισχυτή το κύκλωμα δίνει στιγμιαιο ρεύμα και τινάζει τα όργανα για να κάτσουν στο 0. αλλά αυτό τις περισσότερες φορές, απλά δεν αρκεί!
που είναι ο sportteo που είχε προ/τελικο advance να μας πει και αυτός την γνώμη του;;
ΘΕΟΦΙΛΕ;; πες κάτι..!!:laugh:

Βλαδίμηρε, σκόνη είχε περάσει και σε ένα JVC MF33 του 1979 που είχα με VU meters. Ένα μικρό κενό το έχουν όλα τα αναλογικά vu meters.

Η λογική είναι εκεί που με τα ίδια χρήματα άλλου βλέπεις μια τσιγκινη ψυκτρα και τροφοδοτικό... φορτιστή κινητού, να υπάρχουν μεγάλες και χοντρές ψυκτρες ξεχωριστές ανά κανάλι και κεντρικός τοροειδης μετασχηματιστής.
Θαύματα δεν γίνονται...

Βλαδίμηρε, σκόνη είχε περάσει και σε ένα JVC MF33 του 1979 που είχα με VU meters. Ένα μικρό κενό το έχουν όλα τα αναλογικά vu meters.

Η λογική είναι εκεί που με τα ίδια χρήματα άλλου βλέπεις μια τσιγκινη ψυκτρα και τροφοδοτικό... φορτιστή κινητού, να υπάρχουν μεγάλες και χοντρές ψυκτρες ξεχωριστές ανά κανάλι και κεντρικός τοροειδης μετασχηματιστής.
Θαύματα δεν γίνονται...

το πρόβλημα της πούδρας σκόνης ήταν εύκολο να λυθεί απο το εργοστάσιο. γιατί δεν το φρόντισαν;
στα υλικά και στην σχεδίαση δεν έχει κάποιο θέμα. και Μ/Σ 800VA βάλανε και dual mono τοπολογία και πολύ καλά sanken JFet έχει (δεν θυμάμαι τύπο, αλλά σαν σπιρτόκουτο είναι το καθένα) και 4x15000 mF ποιοτικους πυκνωτές, όλα καλά.. να δεις μόνο το χάλκινο καλώδιο που φεύγει απο τα τρανζίστορ προς τις μπόρνες εξόδου τι πάχος και τι ποιότητα χαλκού έχει, θα καταλάβεις...
αλλά πρέπει δλδ ο αγοραστής να φτιάξει ένα τόσο χαζό πρόβλημα;;

Τελικό advance acoustic MAA406 και προ advance acoustic MPP206 είχα για 5 χρόνια και ασφαλώς συμφωνώ με τα συμπεράσματα του Βλαδίμηρου.Κι εγώ άλλαξα το ποτ του προ με ένα alps στο σέρβις east electronics.Ο ήχος του προ σε νορμάλ εντάσεις ήταν αποδεκτός με σχετικά μειωμένη λεπτομέρεια αλλά στα γκάζια παρουσίαζε κι ένα ελαφρύ γρέζι στα υψηλά .Ο τελικός ήταν άλλη κατηγορία καλύτερος και σχετικά έμεινα για πολλά χρόνια ικανοποιημένος.Τα μηχανήματα αυτά παίζανε μουσική 3 ώρες σχεδόν καθημερινά και τα γκάζωνα γιατί οδηγούσαν τα magnepan 1.4 .Δεν είναι hi end κομμάτια αλλά άνετα θα τα ονόμαζα best buy .Οι τεχνικοί στα σέρβις επέμεναν με σιγουριά πως με λίγες βελτιώσεις σε καίρια σημεία και μικρό κόστος αλλάζανε κατηγορία.
Εγώ με τη σκόνη δεν είχα πρόβλημα διότι κάθε δύο μέρες τα ξεσκόνιζα.:2thumb22sup:.Ο ήχος των καινούργιων μοντέλων που άκουσα σε εκθέσεις ήταν λίγο πιο διάφανος και με καλύτερη ανάλυση. Αναφέρομαι στούς ADVANCE ACOUSTIC X-PREAMP και ADVANCE ACOUSTIC X-A160

Τελικό advance acoustic MAA406 και προ advance acoustic MPP206 είχα για 5 χρόνια και ασφαλώς συμφωνώ με τα συμπεράσματα του Βλαδίμηρου.Κι εγώ άλλαξα το ποτ του προ με ένα alps στο σέρβις east electronics.Ο ήχος του προ σε νορμάλ εντάσεις ήταν αποδεκτός με σχετικά μειωμένη λεπτομέρεια αλλά στα γκάζια παρουσίαζε κι ένα ελαφρύ γρέζι στα υψηλά .Ο τελικός ήταν άλλη κατηγορία καλύτερος και σχετικά έμεινα για πολλά χρόνια ικανοποιημένος.Τα μηχανήματα αυτά παίζανε μουσική 3 ώρες σχεδόν καθημερινά και τα γκάζωνα γιατί οδηγούσαν τα magnepan 1.4 .Δεν είναι hi end κομμάτια αλλά άνετα θα τα ονόμαζα best buy .Οι τεχνικοί στα σέρβις επέμεναν με σιγουριά πως με λίγες βελτιώσεις σε καίρια σημεία και μικρό κόστος αλλάζανε κατηγορία.
Εγώ με τη σκόνη δεν είχα πρόβλημα διότι κάθε δύο μέρες τα ξεσκόνιζα.:2thumb22sup:.Ο ήχος των καινούργιων μοντέλων που άκουσα σε εκθέσεις ήταν λίγο πιο διάφανος και με καλύτερη ανάλυση. Αναφέρομαι στούς ADVANCE ACOUSTIC X-PREAMP και ADVANCE ACOUSTIC X-A160

ακριβώς αυτό έκανε ο φίλος. καλύτερους πυκνωτές γιατι οι δικοί του φάγαν τα ψωμιά τους και κάτι άλλα ψιλά που δεν θυμάμαι.
το κόστος και για τον προ και για τον τελικό, λογικότατο. θα βρω ευκαιρία να πάω σπίτι του να το ακούσω.
εγω τα ξεσκονίζω συνέχεια Θεόφιλε. αλλά επειδή ηταν κοντά σε μπαλκονόπορτα ίσως είχε θέμα. μετά απο τα φίλτρα, πρόβλημα σκόνης στα VUμετρα τέλος!!
τα magnepan αν δεν κάνω λάθος θέλουν κάργα ρεύμα.. έτσι;;