Γιώργο εγω απο advance έχω μόνο τον τελικο της ΜΑΑ 406. αλλά ξέρω καλα τον προενισχυτη MPP 506 που πριν 2 χρονια τον αγόρασε πολυ φίλος μου παρέα με ΜΑΑ 406.
μαζί πήγαμε και τα τσεκάραμε στον άνθρωπο που τα πούλαγε.
εχω ακούσει και τον "μικρο" ολοκληρωμενο ΜΑΡ 105 που είχες, καθώς και τον μεγαλύτερο MAP 305.
εξαίρετα μηχανήματα για τα λεφτα τους! ο λόγος που δεν πήρα τον ΜΑΡ 305 ήταν γιατί ήθελα να οδηγήσω παράλληλα home cinema με προ εναν yamaha RX-V1300 που είχα απο πριν.
βλέπεις, νόμισα οτι ο AV με τα 15kg του θα "πήγαινε" άνετα τα NM acoustics AD F classic που είχα τότε. μπα..... μουσική απο ΑV, ...δεν...
ο ΜΑΡ 305 δεν είχε είσοδο "pass through" για να παρακάμπτει το ποτ του. έτσι ήταν δύσκολο να βγάζω και να βάζω rca κάθε φορά που τον ήθελα ή σαν τελικό ή σαν ολοκληρωμένο.
ο ΜΑΑ 406 ηταν μονόδρομος γιατί είχε άλλο ενα μεγάλο πλεονέκτημα για αυτή την δουλειά. ΔΕΝ έχει διακόπτη επιλογής απο rca σε xlr. οι είσοδοι παίζουν ταυτόχρονα!
φαντάσου ευκολία να έχεις 2 προ πάνω του, εναν για κάθε δουλειά!
τελείωσε η ταινία και γουστάριζα μουσική; έσβηνα τον AV και άναβα τον καθαρόαιμο προ. ή το αντίθετο...
stereo προενισχυτη για τον τελικο αυτον δεν πήρα advance. πήρα εγγλεζο.. audiolab 8000Q και να σου πω γιατι.. (εκτος του οτι τον πήρα κοψοχρονιά καινούργιο , ήθελα εγγλεζικο προ για οδήγηση του γάλλου)
όλοι οι ενισχυτες της advance (εκείνης της γενιάς) καθως και το cdp MCD 203 ΙI (που το ξέρω ΚΑΙ αυτό πολυ καλά), θεωρώ οτι το παρακάνουν στα πρίμα.
κάτι σαν γαλλικο ...φρου φρου.. ένας ήχος "φαντεζι" που για μένα "ηχεί λίγο λαμπρότερα του φυσιολογικού".
αυτή ακριβώς την έκφραση είχαν χρησιμοποιήσει οι του "ΗΧΟΥ" της παλιάς εποχής οταν δοκίμασαν τα ηχεία που σου είπα οτι είχα πριν.
"συνιστάται η ακρόαση με το πανί πάνω στο ηχείο, γιατί τα πρίμα ηχούν λαμπρότερα του φυσιολογικού". η γαλλικη focal...
και ο κάτοχος του cdp MCD 203II το "συμμάζεψε" παντρεύοντας το με αγγλικο dac της MF.
να σου πω τώρα για ποιότητα κατασκευής του τελικού.
παρά το άφθονο αλουμίνιο μπροστα, το υπόλοιπο σασί δεν θά'λεγα οτι είναι προσεγμένο. βίδες "κλωτσάνε" εύκολα, τα πόδια στήριξης "της πλάκας" θά'λεγα, το ίδιο το σασί δεν μπορεί να υποστηρίξει το βάρος του μηχανήματος, σκόνη μπαίνει στα όργανα αν δεν βάλεις φίλτρα, τα led που φωτίζουν τις βελόνες καρβουνιάζουν και τα rca οχι της προκοπής. μόνο τα rca.. τα xlr ειναι μια χαρά.
κατά τα άλλα τα υλικά μέσα είναι απο καλά εως πολύ καλά.
και οι ολοκληρωμένοι /προενισχυτες έχουν τα θεματάκια τους.. τα μισά ποτ έχουν περάσει απο επισκευή να ξέρεις. εσύ θα είσουν απο τους τυχερούς.
αυτα τα "ολίγα" περι advance εκείνης της εποχής και αν θες να γράψω και άλλα σχόλια, ..πες μου...