Το chat του δικάναλου

Re: Απάντηση: Το chat του δικάναλου

χαχα με πρόλαβες!! κοίτα τι έγραφα!
Αν είναι το Chariew de Gaulle πυρηνικό αεροπλανοφόρο, η εταιρία
Cabasse τοποθέτησε ηχητικά συστήματα τύπου κόρνας, Waveguide,
υψηλής ευαισθησίας για μετάδοση ήχων.
Εκτιμώ ότι στο θορυβώδες περιβάλλον ενός αεροπλανοφόρου,
η μετάδοση εντολών είναι πολύτιμη.
Και η εταιρεία είχε κάνει έρευνα με κυρήθρες, (ναί της μέλισσας) στο υλικό
μεμβρανών των κώνων, την δεκαετία του 80 ανεβάζοντας την φήμη της.
Επίσης δεν μου φεύγει απο το μυαλό μία φωτογραφία από το haut Parleur
(φοβερό περιοδικό κλασσικής μουσικής με cd),
που οι Γάλλοι της Focal καλουπώνανε τους kevlar κώνους τών Woofers
σε γραμμή με ηλεκτρικά μάτια ψησίματος.
Η εξέλιξη από τα απλά ξεκινάει...
Και εμείς τι κάναμε?
Δεν στηρίξαμε την μοναδική κατασκευάστρια σοβαρών μεγαφώνων (Dynasonic)
Κρίμα...

Εσυ γνωριζεις πολλα... ακομα και το Haut Parleur...
Chapeau.

Ξερεις η Focal εχει αλλαξει πολυ απο αυτο που ηταν. Δηλαδη απο εταιρια κατασκευης μεγαφωνων εγινε μια κορυφαια εταιρια Ακουστικης ( Ηχεια και ακουστικα)
Βεβαια ολα αυτα περνοντας απο την συγχονευση μιας αλλης μεγαλης Γαλλικης εταιριας της JMlab. Ουσιαστικα η JMlab εγινε Focal.

Μ'αρεσουν πολυ τα ηχεια της, της σειρας Aria

Κανονικά θα πρεπε κι εδώ να υπάρχει ένα νήμα sticky με την ιστορία της μουσικής βιομηχανίας όσον αφορά τους κατασκευαστές και την εξέλιξή της μέχρι τη σημερινή μορφή, θα ήταν πολύ χρήσιμο να έχουμε τις απαραίτητες βάσεις για να μπορούμε να συζητήσουμε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το chat του δικάναλου

Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το πραγματικό TD160, που ήταν ένα "αντρικό" πλατώ απο ξύλο, καουτσουκ και μέταλο, πολύ μέταλο.

6f7fab49-88e5-4759-b213-4ce7defc95af.jpg

Κωστα, επειδη ετυχε να εχω 3 TD160 (το ενα ηταν το super) παλαιοτερα και αργοτερα ειχα και το TD160HD , θα πω οτι το HD (δεν θα συζητησω περι "ανδρισμου" .....χαχαχα) ηχητικα ειναι δυο κλασεις πιο πανω απο τα παλαιοτερα αλλα ομολογουμενως πιο εντυπωσιακα 160. Το δικο μου ακομη το εχω και δεν καταφερα να το "διωξω" ως τωρα οσες φορες δοκιμασα να κρατησω (μετα απο συγκριση μαζι του) , πικαπ οπως LP12 valhalla/akito η jelco και μερικα αλλα. Εντελως διαφορετικο απο τα παλαιοτερα αλλα αψογο σε ολα του.Απλο και με ορισμενα εξαιρετικα υλικα εκει που χρειαζεται (armboard, bottom plate, cones ........ )
Kρατησα απο τα παλια , μονο ενα TD150 και ειναι στα " θα επισκευασω " ........ καποτε.

Attachments

• 13.jpg
    13.jpg
    85.8 KB · Views: 131
Εγώ που θα έγραφα ότι και τα δύο τα σέρνει το ίδιο... αντικείμενο, το δεύτερο εκτός σπιτιού, είμαι καλά γιατρέ μου; :D

Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Εγώ που θα έγραφα ότι και τα δύο τα σέρνει το ίδιο... αντικείμενο, το δεύτερο εκτός σπιτιού, είμαι καλά γιατρέ μου; :D

?????

H Thorens δεν κλινεται μονο στο παρελθον... Εχει παντα καποια λογακια να πει.
Εγω θα προτιμουσα το τι εχει να παρουσιασει σημερα.
elipson-thorens.jpg

Και το αλλο με την περιεργη γεωμετρια λεγεται οτι τα σπαει. Και δεν ειναι και ακριβο.

Thorens-TD209-Rouge-laque_P_600.jpg

H εταιρια φαινεται να θελει να παιξει γερα στο γηπεδο Value for Money, oπου κυριαρχουν η Pro-ject και η Ρεγκα.

Δυο αλλα μοντελα που θα ηθελα να εχω (μαζι με αυτο που ηδη εχω)

Jean Marie Reynaud _ Offrandes (supremes V2)

jean-marie-reynaud-offrande-supreme-v2.jpg

offrande_supreme_bryston_14BSST3-3.jpg

Apertura _ Double Kalibrator ( kαι το μονο το Kalibrator θα μου αρκουσε )

dk10.jpg

Giorgio635177596279341855.jpg

vitus_ss101_scd010_sl101_1.jpg

Kαι βεβαια αυτα ειναι σε λογικα πλαισια, με καμμια ταση "εξτραβαγκαντσας" ειτε σε κοστος ειτε σε χωρητικοτητα..

16 χιλιαρικακια σήμερα στη Ελλάδα Γιώργο, μπορείς εύκολα να το βγάλεις από τα λογικά πλαίσια!!

Ναι εχεις δικιο.

Εγω ακουσα το μονό και ειχα παθει πλακα που ειναι αρκετα φτηνοτερο. Αλλα και παλι ειναι σημαντικο ποσον.

Ξέχασες τις τροχαλίες, ένα Lenco, ή ένα Garrard δεν τα λιγουρεβεσαι;

ξεχαρμανιάζω με το Garrard του Πανίκου συμβάλλοντας όσο μπορώ με ένα μικρό λιθαράκι στα της τροχαλίας του.
βλέπεις η δίψα για βελτιώσεις καλά κρατεί σε πολλούς απο μας.. :flipout:
και δεν κάνω την πάπια όπως λέει ο Μίστερ. :flipout:
όταν με το καλό φύγουν κάποιες υποχρεώσεις, πιστεύω να μπορέσω να το δω και να το ακούσω απο κοντά.
αν δε συνταξιοδοτηθώ κιόλας κάποια στιγμή,,, ....χε χε.. την έβαψε! 2 φορές τον χρόνο θα του κατσικώνομαι στην Λατσιά!!! :flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Το chat του δικάναλου

χαχα με πρόλαβες!! κοίτα τι έγραφα!
Αν είναι το Chariew de Gaulle πυρηνικό αεροπλανοφόρο, η εταιρία
Cabasse τοποθέτησε ηχητικά συστήματα τύπου κόρνας, Waveguide,
υψηλής ευαισθησίας για μετάδοση ήχων.
Εκτιμώ ότι στο θορυβώδες περιβάλλον ενός αεροπλανοφόρου,
η μετάδοση εντολών είναι πολύτιμη.
Και η εταιρεία είχε κάνει έρευνα με κυρήθρες, (ναί της μέλισσας) στο υλικό
μεμβρανών των κώνων, την δεκαετία του 80 ανεβάζοντας την φήμη της.
Επίσης δεν μου φεύγει απο το μυαλό μία φωτογραφία από το haut Parleur
(φοβερό περιοδικό κλασσικής μουσικής με cd),
που οι Γάλλοι της Focal καλουπώνανε τους kevlar κώνους τών Woofers
σε γραμμή με ηλεκτρικά μάτια ψησίματος.
Η εξέλιξη από τα απλά ξεκινάει...
Και εμείς τι κάναμε?
Δεν στηρίξαμε την μοναδική κατασκευάστρια σοβαρών μεγαφώνων (Dynasonic)
Κρίμα...

το 1ο μου ζεύγος ηχείων ήταν το Π 550.
έχω την εντύπωση ότι η κατηφόρα για την Dynasonic άρχισε όταν άρχισαν να φτιάχνουν τα μεγάφωνα στην Κίνα.

Απο κει και περα ειναι και θεμα "χρησης"...και συνηθειων.

Υπαρχουν γα μενα 3 καταπληκτικα πικαπ που γνωριζω, μαλιστα ενα το ακουω συχνοτατα, καταπληκτικα, αλλα δε θα προτιμησω και δεν θα αγορασω ποτε.

Linn, Rocksan & Pink Triangle. Δεν ειναι για μενα και ανθρωπους σαν και μενα που δεν θελουν να ασχολουνται με ρυθμισεις και σπαζοκεφαλιες.

Σπαζοκεφαλιά θεωρώ το να μετατρέψεις ένα αναλογικό σε.....ψηφιακό...
Το κάνω quote,γιατί έτσι μου ήρθε στο μυαλό το Σάββατο,ακούγοντας ένα τελευταίων αναλογικών/gadget προδιαγραφών..
Παράξενη που είναι η ζωή..τώρα που το βινύλιο είναι η μεγαλύτερη μόδα ....ακούμε τα πιο αλλοπρόσαλα μπρος/πισω-γυρίσματα.
Ακούστε με ακουστικά...

https://www.youtube.com/watch?v=Shl6EaU4xwY

ξεχαρμανιάζω με το Garrard του Πανίκου συμβάλλοντας όσο μπορώ με ένα μικρό λιθαράκι στα της τροχαλίας του.
βλέπεις η δίψα για βελτιώσεις καλά κρατεί σε πολλούς απο μας.. :flipout:
και δεν κάνω την πάπια όπως λέει ο Μίστερ. :flipout:
όταν με το καλό φύγουν κάποιες υποχρεώσεις, πιστεύω να μπορέσω να το δω και να το ακούσω απο κοντά.
αν δε συνταξιοδοτηθώ κιόλας κάποια στιγμή,,, ....χε χε.. την έβαψε! 2 φορές τον χρόνο θα του κατσικώνομαι στην Λατσιά!!! :flipout::flipout:
Θα εχω εντος των ημερων 1-2 ετοιμες να δουμε τι καναμε :ernaehrung004: πρεπει να ειμαστε πολυ κοντα οποτε θα δουμε και ενα αλλο υλικο........ που θα παει !!!!!!!
Ερχεται και η γιαγια οπου ναναι να δουμε πως ειναι μετα το...........lifting :flipout:

H Thorens δεν κλινεται μονο στο παρελθον... Εχει παντα καποια λογακια να πει.
Εγω θα προτιμουσα το τι εχει να παρουσιασει σημερα.
elipson-thorens.jpg

Και το αλλο με την περιεργη γεωμετρια λεγεται οτι τα σπαει. Και δεν ειναι και ακριβο.

Thorens-TD209-Rouge-laque_P_600.jpg

H εταιρια φαινεται να θελει να παιξει γερα στο γηπεδο Value for Money, oπου κυριαρχουν η Pro-ject και η Ρεγκα.

Λιγοι θα ελεγαν οχι για ενα 550 !!!

Είναι κάποιες φορές που ακούγοντας ένα τελευταίας γενιάς αναλογικό,θα θελα ένα ν ακούσω ένα σκρατς,ένα 'ποπ'..ένα 'χις' από θόρυβο επιφανείας...να νοιώσω ότι το πλατό που παίζει δεν είναι συνδεδεμένο με analogue to digital converter..
Δεν ξέρω πως να το πω, αλλά κάποια σύγχρονα πλατό..εξελίχθηκαν ή αναβαθμίστηκαν από διάφορους και η προσεκτική ακρόαση πια είναι επιβεβλημένη με διαφορετικούς συνδυασμούς...upgrades αλλά και συνοδών.
Ένα παρόμοιο σχόλιο μου μετέφερε φίλος μετά από ακρόαση του τελευταίου technicks...
Έφυγε απ' το χώρο, προβληματισμένος και μου είπε κατά λέξη,'φοβερό είναι σε κάποια σημεία,αλλά θα διάλεγα το 1200, επειδή παίζει αναλογικά.'..
Ίσως επειδή τα τελευταία χρόνια κατηγορήθηκε η Βρετανική σχολή για τα γνωστά 'στρογγυλέματα'...να 'πέρασε τα σύνορα'..
Η τελευταία παράγραφος αναφέρεται στο linn φυσικά και στο εξελιγμένο κούρδισμα του,που για πολλοστή φορά θα το πω, ότι δεν έχει Σκοτσέζικη υπογραφή πια με κάποια ματσαρίσματα, αλλά.. Γερμανική.
Το βίντεο το άκουσα απ' τους πρώτους,αλλά μιλώ για δική μου εμπειρία...
Σπαζοκεφαλιά κατάντησε η αναβάθμιση κάποιων παραδοσιακών μηχανημάτων παρά το στήσιμο τους..