Το chat του δικάναλου

Ξεκινα με'κεινο το μηχανημα που παιρνει εκεινα τα μικρα δισκακια,CD player λεγεται,μετα θα σου μαθω και για τα ντακ και τα αυλα,εν καιρω ομως :BDBDG54:

Eχω απ'αυτο και μαλιστα απο τοτε που κυκλοφορησαν :flipout:.Παρακολουθησα και την εξελιξη μεχρι και καποια ακριβα Marantz KI.Ακουω cd και μαλιστα εχω και πολλα.Περασε και απο δω ενα cd recorder και εχω πολλα αντιγραφα που ακουω τακτικα.Ομως αμα πεσει η βελονα στο πλαστικο η πιεση ανεβαινει και αποκτα και νοημα το χαπακι :flipout::flipout:

Σπαζοκεφαλιά θεωρώ το να μετατρέψεις ένα αναλογικό σε.....ψηφιακό...
Το κάνω quote,γιατί έτσι μου ήρθε στο μυαλό το Σάββατο,ακούγοντας ένα τελευταίων αναλογικών/gadget προδιαγραφών..
Παράξενη που είναι η ζωή..τώρα που το βινύλιο είναι η μεγαλύτερη μόδα ....ακούμε τα πιο αλλοπρόσαλα μπρος/πισω-γυρίσματα.
Ακούστε με ακουστικά...

https://www.youtube.com/watch?v=Shl6EaU4xwY

https://www.youtube.com/watch?v=Shl6EaU4xwY

Ασε...τιμαμαι το αλμπουμακι μας. οτι και ναναι βινυλιο η CD.
Αυτό και αν είναι βίτσιο! :aetsch:
Εχεις τους stranglers πχ, που είχαν μια κομματάρα ανά άλμπουμ και θα πρέπει να τρως στην μάπα και τον υπόλοιπο κατιμά που βάζανε, για να γεμίσουν το άλμπουμ!
Έλεος...ήμαρτον.....παραδινομαι....δεν θα το ξανακάνω ....όχι άλλο κάρβουνο:flipout::flipout:

Τα άλμπουμ των Eloy είναι για να τ ακούς ολόκληρα γιατί τα περισσότερα είχαν να πουν μία ιστορία κι ήταν τα τραγούδια σερί, όπως και κάποια των Pink Floyd.

Βρε ένα καρο άλμπουμ υπάρχουν που ακούγονταν μονορούφι,αλλά πόσες φορές θα τα ακούσεις?
Αν θες να ακούσεις ένα απόγευμα μια ποικιλία από τη μουσική που διαθέτεις, ή έχεις το αϋλο σου και απολαμβάνεις :surf-aki: ή κάνεις τον Βέγγο ,τρέχεις πάνω κάτωκαι μετα θες:nurse:
Ρε πάρτε ένα dap να δείτε τον κόσμο με αλλο:music-smiley-005: ματι:Banane0:

Βρε ένα καρο άλμπουμ υπάρχουν που ακούγονταν μονορούφι,αλλά πόσες φορές θα τα ακούσεις?
Αν θες να ακούσεις ένα απόγευμα μια ποικιλία από τη μουσική που διαθέτεις, ή έχεις το αϋλο σου και απολαμβάνεις :surf-aki: ή κάνεις τον Βέγγο ,τρέχεις πάνω κάτωκαι μετα θες:nurse:
Ρε πάρτε ένα dap να δείτε τον κόσμο με αλλο:music-smiley-005: ματι:Banane0:

Δεν κατάλαβες, εγώ συμφωνώ μαζί σου, εγώ στριμάρω μουσική, ούτε καν cd οπότε διαλέγω απ το κινητό μάλιστα τι θα ακούσω, απλά επισημαίνω ότι υπάρχουν κάτι αλμπουμάρες που το βάζεις και το αφήνεις και δεν θες καν να τελειώσει.

Αυτό και αν είναι βίτσιο! :aetsch:
Εχεις τους stranglers πχ, που είχαν μια κομματάρα ανά άλμπουμ και θα πρέπει να τρως στην μάπα και τον υπόλοιπο κατιμά που βάζανε, για να γεμίσουν το άλμπουμ!
Έλεος...ήμαρτον.....παραδινομαι....δεν θα το ξανακάνω ....όχι άλλο κάρβουνο:flipout::flipout:

Αν μου λες για τους Stranglers της καρριερας MTV, (οπως αρκετους εκεινης της εποχης) δεν ρισκαρω κατι. Δεν εχω ουτ ενα.

Ξερεις εχω πολλους δισκους. Εκτος των CD. Eχω πολλα βινυλια. Ενας φιλος που ηρθε το ΣΒΚ και εχει μεγαλη δισκοθηκη επισης (αυτος τα μετραει παω απο 1200)- ακουμε συχνα μαζι μουσικη για να κρινουμε και ηχεια- βλεπει τα μερη που ειναι οι δισκοι και μου λεει..."Μα καλα θα προλαβεις να τους ακουσεις ολους ;" Μου θυμιζει ενα προσφατο νημα στα της Μουσικης.
Οποτε καταλαβες, εχω πολλους. Απο ολους αυτους αν με ρωταγες ποιον θα ακουγες μονο για ενα κομματι μου ερχεται μονο ενας δισκος. Απ τα νιατα μου γιατι μου ειχε κανει εντυπωση ηδη.
Ειναι οι Love Sculpture. Ειναι ο μονος που σκεφτομαι να βγαλω για ενα κομματι, μεσα σε δε ξερω γω ποσους...

Ομως εχω μαθει να ακουω και με καποιον τροπο. Οχι απο καποια cult διαθεση. Απλα εχω μαθει να ακουω μουσικη πριν μαθω να ακουω ψιλες μπασα κλπ... Και αυτο που ψαχνω ειναι το σωψυχο του καλλιτεχνη οταν κανει το εργο. Οποιος κι αμ ειναι ειτε μας αρεσει ειτε οχι σαν προσωπο. Την στιγμη της δημιουργιας τι ειχε να ειπωθει τι ειχε αισθανθει.
Και αυτο δεν μπορω να το "εννοησω" παρα ακουγοντας ενα ολοκληρο αλμπουμ.

Σε διαβεβαιω οτι εχουν γινει Ομηρικες μαχες στο σπιτι γιατι υπαρχει η ταση "Βαλε αυτο απο εκειονο και μετα το αλλο απο τον αλλον". Αντιστεκομαι και...κραταω γερα παντως, ελπιζοντας να καταλαβουν και οι αλλοι οτι δεν παει ετσι... Αλλα ξερω την ταση. Σου λεω το ξερω "συμβαινει και στα καλυτερα σπιτια". Αλλα δεν ακουω ετσι και προσπαθω και οσους ειναι γυρω μου να μην ακουν ετσι. :flipout:

Παντως...και εντος της συζητησης. Εδω και καποιο καιρο ακουω με Mac αντι για Android η Windows αϋλα ευκαιριακα για σποτιφαϊ και μονο και βρισκω μια μεγαλη ποιοτικη διαφορα.
Δεν ξερω γιατι, αν ειναι ψυχολογικο η αν το spotify μου κανει τα γλυκα ματια για να μου πλασαρει κατι αλλα η διαφορα μου ειναι αισθητη.

Εδω και καποιο καιρο ακουω με Mac αντι για Android η Windows αϋλα ευκαιριακα για σποτιφαϊ και μονο και βρισκω μια μεγαλη ποιοτικη διαφορα.
Δεν ξερω γιατι, αν ειναι ψυχολογικο η αν το spotify μου κανει τα γλυκα ματια για να μου πλασαρει κατι αλλα η διαφορα μου ειναι αισθητη.
Γιώργη για την ιστορια σου αναφερω, οτι σιντοβινύλια πρέπει να έχω περιπου 2.000 κομμάτια και εχω κλείσει τα 2αρα ήντα
Οπότε μετα απο αυτο, καταλαβαινεις οτι ολα τα παραπάνω ειναι 50% πλάκα και 50% πραγματικότητα (για το ξεκούραστο της υπόθεσης των αϋλων).
Για πες τι εννοείς ποιοτική διαφορα...υπέρ του mac?

Γιώργη για την ιστορια σου αναφερω, οτι σιντοβινύλια πρέπει να έχω περιπου 2.000 κομμάτια και εχω κλείσει τα 2αρα ήντα
Οπότε μετα απο αυτο, καταλαβαινεις οτι ολα τα παραπάνω ειναι 50% πλάκα και 50% πραγματικότητα (για το ξεκούραστο της υπόθεσης των αϋλων).
Για πες τι εννοείς ποιοτική διαφορα...υπέρ του mac?

Ναι υπερ του Μακ. Πολυ ανετα. Δεν ξερω γιατι. Δεν ψαχνω τα σπεκς τους αλλα ολα μου φαινονται πιο αερατα πιο ευκρινη απλα πιο ευχαριστα...

Μα ειναι γεγονος οτι τα mac παιζουν μουσικη χωρις ιδιαίτερες φροντίδες.
Το pc για να παίξει θέλει αλλα κόλπα ,που αν βαριέσαι ,είναι καλύτερα να το αφήσεις στην άκρη ή απλά να ακούς χωρίς απαιτήσεις.
Πολύ λογικό αυτό που εισπράττεις.
Και γω ένα mac θέλω να πάρω για μουσική αλλά δεν το κάνω τώρα πλέον ,γιατί βαριέμαι να μαθαίνω καινούργια κόλπα.
Αν βρω καμμία ευκαιρία θα παρω ένα να το έχω στην άκρη ,για την σύνταξη:award:

πάει... χαλάει και ο Γιώργος...
και συ Μιχάλη που είσαι ήδη χαλασμένος, μπας και να σου κάνω καμιά πρόταση για το thorens σου;;; :flipout::flipout::flipout:
οι άλλοι αλάργα μη γίνουμε μπίλιες!!!:furious3:

Καλές πάντως οι δημιουργίες Best Of ,various,επιλογές κ.λ.π.,όπως ανέφερε κάποιος παραπάνω.
Μία απ τις λύσεις που καταξίωσαν το κασετόφωνο και μετά το CD-R,με το οποίο έπαιρνες και καλό ήχο.
Ειδικά το δεύτερο και αργότερα το Pc,βοήθησαν πολύ στο να διαδίδονται κάποια συγκεκριμένα είδη μουσικής,χέρι με χέρι,πριν να εμφανιστούν οι πλατφόρμες.
Και φυσικά ήταν και οικονομικότερη λύση...
Έτσι εγώ για παράδειγμα ,έμαθα τους Tinderstiks, από έναν Βέλγο που είχε την πρώτη κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ και μετά κόλλησα..ένα σιντάκι με επιλογές...
Να λέμε και του στραβού το δίκιο.

ναι west να λέμε του στραβού το δίκιο. έχει μεγάλη ευκολία το cd, ίσως μεγαλύτερη αυτά που λένε τα παιδια,
αλλά δεν ακούγονται έτσι όπως το πικάπ βρε αδερφέ.
θα μου πει κανείς τώρα, ακούγονται καλύτερα! ε δεν συμφωνώ. ακούγονται παντού ..στον δρόμο, στη δουλειά, στο αυτοκίνητο, στο κρεβάτι..
αλλά ο αναλογικός ήχος έχει διαφορά. πως να το κάνουμε.

Οχι, εντάξει, πρέπει να το παραδεχτούμε.
Τα CD και τα άυλα αντικατέστησαν με μεγάλη επιτυχία τις κασέτες.
Αν δεν υπήρχαν τα CD, κάτι συγκροτήματα που βγάζουν ένα καλό τραγούδι κάθε 2 χρόνια θα ήταν τελείως άγνωστα.

Το βινύλιο είναι άλλη ιστορία, άλλη νοοτροπία.
Σιγά μη βάλεις να ακούσεις βινύλιο που έχει ένα δύο καλά τραγούδια μέσα.

Καλα βρε σεις,αγοραζετε δισκους που εχουν μονο ενα με δυο κομματια που αξιζουν;
Τζαμπα λεφτα.
Το παθαινα και εγω αυτο παλια και για να το αποφυγω πλεον αγοραζω μονο audiophile συλλογες .

:flipout:

Συγκροτήματα που βγάζουν δίσκους με μόνο ένα δύο κομμάτια να ακούγονται δεν αξίζουν της προσοχής μας! :)

Ειτε cd είτε βινύλιο αυτή την αρχή έχω πάντα, αγοράζουμε ή ακούμε δίσκο που έχει σχεδόν όλα τα κομμάτια, αν όχι όλα, σε υψηλό επίπεδο, τα one hit wonders απορρίπτονται δια ροπάλου!

Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Βρε κατάλαβα ......στους άλλους τα λεω....τα μουσεια,τις ναθφαλινες,τα γερόντια:aetsch::flipout:

Best of................Ariana Grande..........Dua lipa.................καλα τις λεω??????? :flipout::flipout::flipout: