Το chat του δικάναλου

Αν δεν υπήρχαν τα CD, κάτι συγκροτήματα που βγάζουν ένα καλό τραγούδι κάθε 2 χρόνια θα ήταν τελείως άγνωστα.

Κάποια 'ξεχασμένα' είδη μουσικής,ειδικά ηλεκτρονικής,όπως ambient,Chill Out,Lounge,Garage,Dub,Boat Rock,Cinematic κ.λ.π.αρχές της δεκαετίας των '90ς,εξαπλώθηκαν μ αυτόν τον τρόπο και έτσι άρχισε η εποχή των σειρών π.χ Cafe Del Mar 1....,Hotel Costes,Acid JAZZ,Jazz Mataz,Chill Out Mediterranen,Myconos,Lounge ,Buddha Bar,Ethnic,Jazz Sessions,Jazz Laid Back,(αν ανοιχθεί θέμα έχω από παραγωγό Ραδιοφώνου που 'έφυγε' απίστευτες συλλογές από αντιγραφές),Ραδιοφωνικές Συλλογές όπως του π.χ. βραβευμένου Ν. Γκαραβέλα,διεθνώς γνωστών D.Js,από κάθε γωνιά του κόσμου,όλες αυτές οι συλλογές περιελάμβαναν τρακ από μικρά συγκροτήματα ,που τα έκαναν γνωστά και μ αυτόν το τρόπο καταλήξαμε στην αύξηση των παραγωγών,στην ατέλειωτη πια μουσική βιβλιοθήκη,αλλά και στην επανακυκλοφορία Μουσικών που είχαν χαθεί,άλμπουμ καταργημένων,στην διάδοση μουσικών με διαφορετικές μίξεις κ.λ.π.
Πριν ακόμα το ίντερνετ και τα MTV ,θυμηθείτε κάποιους πρωτοπόρους της διάδοσης του World και Ethnic,όπως ο Dj Ravin και Claude Chale,που ανεπίσημα πούλησαν σε φανταστικά νούμερα και έγιναν μαζί με κάποιους άλλους οι πρωτοπόροι της διάδοσης της μουσικής του Κόσμου..
Κωνσταντινούπολη Καφετέρια 1996 και Live από Bhuda Bar Paris και μένω ...μ@λάκας.
Θυμάμαι μια εκπομπή από τον ίσως μεγαλύτερο Ραδιοφω(ο)νικό σταθμό της υφηλίου τον Power 100 απέναντι,που λόγω της Τουρκικής πολιτικής,έμαθε σε Μουσουλμάνους πολύ πιο μακριά απ τα σύνορα των 'απέναντι' μουσικές Jazz από Σενεγάλη..
Κάτι συλλογές από έναν Τούρκο D.J έπεσαν στα στα χέρια μου το 1995 ΚΑΙ AKOMA Σήμερα ,ούτε στο COSMOS,SHAZAM,Utube κ.λ.π. είναι προσβάσιμα...
Ε, όλα αυτά δεν οφείλονται στο Βινύλιο ,να λέμε στα σύκα σκάφη και τα σκάφη σύκα..
Το ακούγεται καλύτερα Vlad....πάντα κατά την γνώμη μου έχει να κάνει με το 'αναλογικόν' της 'εσωτερικότητας' μας,που δεν διορθώνεται με κανένα Dirac,ούτε με πανάκριβη φροντίδα χώρου...αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα ,που ας μην το θίξουμε..γιατί θα γελάει και το παρδαλόν αιγοπρόβατον.
Λες και με οδηγώντας να πας π.χ. σ ένα στούντιο στα Βόρεια Προάστια για ακρόαση και μπλέκοντας σ ένα μποτιλιάρισμα ή μια πορεία,θα μπορέσει ο οδηγός με τον συνοδηγό ν ακούσουν σ έναν φροντισμένο χώρο το άψογα στημένο σύστημα,μετά τόσα γ@αμοκαντήλια (προσωπική εμπειρία).

Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Ε, όλα αυτά δεν οφείλονται στο Βινύλιο

Η διαδοση κανενος ειδους μουσικης δεν οφειλεται σε καποιο μεσο αναπαραγωγης της.
Αν ηταν ετσι,πως διαδιδοταν η μουσικη πριν το cd κλπ? Φανταζομαι με δισκους και κασετες?

Re: Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Η διαδοση κανενος ειδους μουσικης δεν οφειλεται σε καποιο μεσο αναπαραγωγης της.
Αν ηταν ετσι,πως διαδιδοταν η μουσικη πριν το cd κλπ? Φανταζομαι με δισκους και κασετες?

Δηλαδή δεν έπεσαν τα σύνορα λόγω ευχρηστίας των αποθηκευτικών μέσων?Φορητότητας?
Γιατί δεν έχει βινύλια Medidation με βινύλιο σε σοβαρές δισκοθήκες του Κόσμου,όπως της π.χ. Στοκχόλμης παρά μόνο cd ?
To επειδή έχω δανειστεί πάρα πολλά και ήταν μέσω ασημένιου cd.
Να διευκρινίσω όμως ότι σε πολλές βιβλιοθήκες ακόμη και κωμοπόλεων απ το 1985 που πηγαίνω υπάρχει υλικό να δανειστείς,ν ακούσεις,να μάθεις,να έρθεις σ επαφή..γιατί δεν έχει βινύλια τότε?
Πως εγώ έμαθα αυτές τις μικρές εταιρείες με ονόματα από τον Βορά που τώρα ακριβοπληρώνουμε μέσω ACT ,ECM,MEYERS?
Γιατί σε μία συναυλία του π.χ.Nils Landgren ,Jan Garbarek κ.λ.π.από τότε,που δεν ήταν εξώφυλλο πουθενά,έβρισκες μόνο σε ψηφιακό τις δουλειές τους στον χώρο έκθεσης της συναυλίας κάτι που γίνεται ακόμα και τώρα στα Φεστιβάλ?
Παράγγειλα δίσκο από το Φεστιβάλ του Άμστερνταμ μια αγαπημένης τραγουδίστριας,αλλά μόνο cd υπήρχε..
Να πάμε στο ραδιόφωνο?Μουσικές του Θιβέτ παράδειγμα,ποιος προμηθεύτηκε σε LP..
Κάτι Νεπάλ ήχους από ψαγμένους που έφερναν παραγωγές,γιατί κυκλοφορούσαν σε Cd?
Ποιο πολυκατάστημα όπως amazon ,(δεν λέω για άυλο),θα σου φέρει μια Μπάντα απ το Νησί της Καραιβικής,απ το Τρινιντάντ,που ακοούμε στον En Lefko για παράδειγμα?

Εννοώ ότι η ευχρηστία έπαιξε ρόλο στην διάδοση κάποιων ειδών.
Μια σειρά ας πούμε συλλογών κάπου Dj,παράδειγμα του Βασίλη Τσιλιχρήστου,που έσω εδώ και ακούω με μικρά ονόματα ηλεκτρονικής,τα έκανε γνωστά μέσω του cd και της ευκολίας ακρόασης..
Πότε βάλαμε την φόρμα ,πήραμε 'παραμάσκαλα' ένα πικάπ,βάλαμε ακουστικά και πήγαμε για τρέξιμο,γυμναστήριο?
Βρίσκοντας σ ένα συρτάρι κάποιες κασέτες από Εκπομπές που έκανα το 88 και τις έστελνα σε φίλο,μπορούσα να τις ακούσω πολύ εύκολα,αγοράζοντας ένα walkman απ την αντκερί στο Εξωτερικό που είμουν με 15 ευρώ τις ξανάκουσα,όπως ακούω εγγραφές παλιές συγγενούς μου βιολιστή με δίσκους βινυλίου στο ενεργητικό του από εγγραφές που έκανε σε χρωμίου ,τις βρήκα σε πατάρι και θέλω να τις ψηφιοποιήσω..Αυτή η 'κοινωνία' κάποιου παραδοσιακού οργανοπαίκτη δεν θα επιτευχθεί,επειδή βοήθησε η ευχρηστία του μέσου αποθήκευσης?
Δεν είναι περιοριστικός ο τρόπος παραγωγής του Lp?

Εγώ που άκουσα πάντως κάποια Ethnic σε δαδιόφωνο και τηλεφωνώντας σε ξένο σταθμό για όνομα,που η προέλευση του ήταν απ την Αίγυπτο (φοβερό άσμα,χοντρά μεθύσια),μόνο σε cd το βρήκα και ο ίδιος ο διάσημος Ραδιοφωνικός παραγωγός (Μεμέτ Καράν) και αυτό σε cd το βρήκε και το διέδωσε και πιστεύω οφείλεται στην ευχρηστία..
Μα και όσοι πήγαν στο Budha Bar Paris,από τότε που ήταν για μίδες,cds και cd-r έπαιζε ο Claude Chale..έχω και φωτογραφία.

Πριν την παγκοσμιοποίηση που έφερε το διαδίκτυο,πιστεύω το σιντί και η κασέτα ,το Dat και το Mini disc,έφεραν κοντά μουσικούς κόσμους περισσότερο απ το βινύλιο.
Ακόμα και τώρα μια Rock Μπάντα ,απ την Gouda (τυρόπολη),Ολλανδίας,που γνώρισα,πρώτα cd έκαψαν και αυτό μου άφησαν φεύγοντας..και έτσι έγιναν γνωστοί,δίνοντας ένα σιντί στο τοπικό ραδιόφωνο,παίζοντας δυο τρεις φορές σε καλή ζώνη,έγιναν διάσημοι.
Να μην πάμε στα soundracks με σπάνιες παραγωγές,αλλά και επανεκδόσεις κάποιων κομματιών,που ήταν για συλλέκτες με τιμές απίστευτες,είχαν ξεχαστεί απ τον πολύ κόσμο,μέχρι που 'βγήκαν' μέσω μιας συλλογής σε cd και τους έμαθαν οι νεότεροι...ειδικά κάποια 70ς.

Προς Πάνο και τους υπόλοιπους Αναλογικάριους ,μια ερώτηση.
Έχετε ακουστά για έναν Ολλανδό retipper?
Μου προτάθηκε σαν καλός ,με μεράκι και φθηνότερος απ τον Μεγάλο VDH και ναι δεν είναι καινούριος,πριν απ το 2015 κάνει αναβελονόσεις....

και ακούω προτάσεις για φθηνό sut-άκι για 0,2 έξοδο...η κινεζιά μου άφησε χρόνους.

Re: Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Best of................Ariana Grande..........Dua lipa.................καλα τις λεω??????? :flipout::flipout::flipout:

Αυτές είναι να βάζεις τα βιντεάκια τους στο YouTube σε μεγάλη οθόνη και να κλείνεις τον ήχο :drool:

Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Προς Πάνο και τους υπόλοιπους Αναλογικάριους ,μια ερώτηση.
Έχετε ακουστά για έναν Ολλανδό retipper?
Μου προτάθηκε σαν καλός ,με μεράκι και φθηνότερος απ τον Μεγάλο VDH και ναι δεν είναι καινούριος,πριν απ το 2015 κάνει αναβελονόσεις....

Δεν το εχω υπ'οψιν τον Ολλανδο.Εχεις καποιο λινκ?
Για sut ποσο φθηνο εννοεις?Υπαρχει ενας Γερμανος στο e-bay , να βρω ενα λινκ και να στο στειλω.

......... εδω https://www.ebay.co.uk/itm/Step-Up-...Cartridges-0-06-0-25-mV-High-End/171696885189

Εχει κι αλλα αν ψαξεις στα αλλα αντικειμενα που πουλαει.Εχω σκοπο σε καποια φαση να τον δοκιμασω.Μιλησαμε παλαιοτερα και μου φανηκε καλος.

Ευχαριστώ Πάνο.

Δεν το εχω υπ'οψιν τον Ολλανδο.Εχεις καποιο λινκ?

Όσο για τον Ολλανδό.

[email protected]

Β.K. Bakker ονομάζεται,κάνει καλές δουλειές και μου έδωσε καλύτερη τιμή απ τον άλλο που σου μιλήσαμε πολλάκις με π.μ.αλλά η ρημάδα η τεχνογνωσία και τα υλικά,οδηγούν σε μονοπώλια.
Θα ήταν καλό και αυτόν ,αλλά και τον άλλο που θ ανεβάσω την διεύθυνση του μόλις τον βρω ..ο οποίος ειδικεύεται στις Linn κεφαλές,να του βάλει η διεύθυνση στο αντίστοιχο νήμα με θέμα το retip μοσχαροκεφαλών.
Ο δεύτερος κάνει και μετατροπές,ενώ ο δεύτερος και έλεγχο πηνίου,τσεκ κεφαλών για μεταπώληση.

Η Ariana Grande ειναι εκτος απο μπιμπελο και απίστευτη φωνάρα.
Δεν μπορείς να πιστέψεις οτι από ένα τοσο δα κοριτσάκι, βγαινει αυτη η φωνη.
Ναχε και κανα καλο τραγούδι.........
Look
https://youtu.be/ffxKSjUwKdU

Αυτή η πιτσιρίκα είναι εξαιρετικό ταλέντο γραφει τραγουδαει και παιζει κιθαρα στυλ prince

https://youtu.be/Yz4kZ4sshBA

Εννοώ ότι η ευχρηστία έπαιξε ρόλο στην διάδοση κάποιων ειδών.

Μα, για αυτό λέω ότι το CD αντικατέστησε επάξια την κασέτα. :smile:

Δεν το λέω υποτιμητικά. Απλά, έχει όλα τα υπέρ της κασέτας και δεν έχει τα κατά.
Άντε να ψάξεις τραγούδι σε κασέτα. Είχα πληρώσει πολλά λεφτά για τέτοιο κασετόφωνο και φυσικά το ψάξιμο ήταν αργό γιατί η κεφαλή διάβαζε και δεν γύριζε σε full ταχύτητα.
Το ότι πλασαρίστηκε για καλύτερο ήχο ήταν ένα μεγάλο marketing fail.
Χρειάστηκαν πάνω από δέκα χρόνια για να αρχίσει το CD να παίζει αξιοπρεπώς. Και άλλα τόσα για να πλησιάσει τον ήχο του βινυλίου.

Tα cd player στην χαμηλη κατηγορια τιμης παιζαν καλυτερα απο τα πικαπ.....τελεια και παυλα.-
Και απο εκει εκπορευτικε και αυτος ο μυθος.
Εμεις που ξεραμε δεν φαγαμε το παραμυθι ,αλλα ο κοσμος που αγοραζε τις πλαστικαδουρες πικαπ, επαθε πολιτισμικο σοκ απο την διαφορα.
Μου ειχαν κανει δωρο γαμου ενα πλαστικο πικαπ Phillips και μεχρι να παρω ενα Thorens (απο το makro παρακαλω σε τρομερη τιμη) ,ειχα φερει και ενα denon cdp απο ενα ταξιδι μου στην Γερμανια.
Εκει καταλαβα γιατι ο κοσμος λατρεψε το cd.
ΧΑΩΔΗΣ διαφορα στον ηχο.
Ο γαμπρος μου που ηδη ειχε ενα ΤD160 με ortofon mm κεφαλη,με παρακαλεσε να του παω το Denon να το ακουσουμε.
ΚΑΜΜΙΑ σχεση ο ηχος....κελαϊδαγε το Thorens.

Στη μαζα εμεινε οτι το cd ,επαιζε καλυτερ απο το πικαπ.

έτσι ακριβώς είναι Μιχάλη! έχουν βγεί πικάπ που ήταν η ντροπή του είδους!
και συνεχίζουν να βγαίνουν τέτοια "μαργαριτάρια". ποιοι τα αγοράζουν ήθελα να'ξερα

Τα καλα πικαπ (για τον πολυ κοσμο δεν μιλαμε για ναυαρχιδες), ειχαν για πλακα 5-10πλασιες τιμες απο την πλαστικαδουρα.
Οποιος φιλοσυγγενης ακουγε το νουμερο που ειχα δωσει για το TD160 ,με κοιτουσε με δεος και λυπηση μαζι!!!!
Με ενα cdp ,ενα nadακο και δυο AS ακουγες μουσικη ρε φιλε!!!

Τα καλα πικαπ (για τον πολυ κοσμο δεν μιλαμε για ναυαρχιδες), ειχαν για πλακα 5-10πλασιες τιμες απο την πλαστικαδουρα.
Οποιος φιλοσυγγενης ακουγε το νουμερο που ειχα δωσει για το TD160 ,με κοιτουσε με δεος και λυπηση μαζι!!!!
Με ενα cdp ,ενα nadακο και δυο AS ακουγες μουσικη ρε φιλε!!!

πραγματικά! ακόμα έτσι ακούει μουσική ενας συγγενής. ενα technics cdp, εναν nad 302 και ενα ζεύγος AS. απο το '90 αγορασμένα όλα!

θα βρεθούμε στην κοπή;;