Το chat του δικάναλου

Το project νέο - πικαπ υψηλής απόδοσης - με βραχίονα με αποσπώμενο headshell πλησιάζει στην ολοκλήρωση. Μαζεύω photo, απο κάθε βήμα.

Μιας και λέμε για πτώσεις, είμαι στα πειράματα κόντρα v15iii με goldring 2500 σκονταφτω πάνω στο σκύλο μου που άραζε πίσω από το τραπεζάκι φεύγει η βελόνα από το χέρι μου σκάει τούμπες κάτω στο πλακάκι και σταματά στο χαλί την ακίδα δεν τη βρήκα ποτέ κόπηκε εντελώς.
ποιά από τις 2 ακίδες ;;;

τέτοια διαβάζει ο @Λάκης και μας τρολλάρει συνέχεια......

Υ.Σ.
τώρα που το σκέφτομαι, αν έφυγε όλο το στέλεχος και η ακίδα έμεινε άθικτη πάνω του και το βρεις, ικανό σε έχω να κάνεις καμιά πατέντα .......

Σαν πλατό σίγουρα το έχει το νέο, ο βραχιονας ο unipivot είναι δύσκολο να νικηθεί. Αλλά είπαμε ΘΕΛΩ headshells. Αν και είδα μια αγγελία με το βραχίονα μου στα 1800 και κόντεψα να λιποθύμησω. Εγώ πλήρωσα σχεδόν το 1/5

• Like
Reactions: vlad66
Σαν πλατό σίγουρα το έχει το νέο, ο βραχιονας ο unipivot είναι δύσκολο να νικηθεί. Αλλά είπαμε ΘΕΛΩ headshells. Αν και είδα μια αγγελία με το βραχίονα μου στα 1800 και κόντεψα να λιποθύμησω. Εγώ πλήρωσα σχεδόν το 1/5
Είναι αποσπώμενος ο Romeo, μπορείς να βάλεις άλλον ένα αντί για 2ο headshell.

Γιατι οχι Unipivot με αποσπωμενα headshells ?
Audiocraft , STAX , Grace .............
Οσοι εχουν ζήσει με τους Unipivot πινουν κρασί στην απόδοση τους, μίσουν όμως αυτο το τρεμουλιασμα της επαφης με τα δάχτυλα στην καθημερινή χρήση.
Θα έχω ενα unipivot πάνω στο lurne στη γιάλα για πάντα.
Γουστάρω και μόνο να το κοιτάω είναι εργο τέχνης.
Αν είναι και καμια απαιτητική ακρόαση αφαιρώ τη γιάλα και ακούω.

• Like
Reactions: Tzimisce
Οπως γραφω και πιο πάνω στο Lurne αλλο χέρι δεν βάζω, (εχει βελτιωμένο πηγάδι, αλλαγμένο το υλικό των βάσεων, αλλη καλωδίωση βραχιονα) όλες αλλαγες που δεν τις πιάνει το μάτι. δεν θα ήθελα να επηρεάστει η αισθητική του, λατρέβω να το κοιτάω απο τον καναπέ μου ετσι ακριβώς οπως είναι.
Στον ανταγωνιστή του τωρα που θα παρουσιάσω υπολογιζω σε καμια 15αρια μέρες, δουλέυω στη βάση για να ταιριάξω με τον πιο ορθό τρόπο ενα πόλυ δυνατό βραχίονα του παρελθόντος (απο ότι διαβαζω στα reviews) σε κατάσταση καινούργιου.

Μία έρώτηση μιας και ποτέ μου δεν είχα βραχίονα με πενταπολικό, στα πενταπολικά οι επάργυροι κλώνοι θα τσιρίζουν άραγε?
Η εμπειρία μου απο ασημένια rca interconnect δεν είναι και η καλύτερη.

Μία έρώτηση μιας και ποτέ μου δεν είχα βραχίονα με πενταπολικό, στα πενταπολικά οι επάργυροι κλώνοι θα τσιρίζουν άραγε?
Η εμπειρία μου απο ασημένια rca interconnect δεν είναι και η καλύτερη.

εννοείς 5πολικό καλώδιο βραχίονα ;;

θεωρητικά το (χαμηλό) σήμα μιας κεφαλής έχει πλεονέκτημα στην "διέλευση" στο 5πολικό σε σχέση με τα rca, άσχετα αν οι αγωγοί είναι επάργυροι , ασημένιοι ή χάλκινοι..

στην πράξη στο δικό μου technics το 5πολικό που είναι η "κανονική και κύρια" σύνδεση, είχε κάποια θεματάκια θορύβου σε σχέση με τα RCA to RCA (που είναι η "εναλλακτική" σύνδεση), τα οποία λύθηκαν σε μεγάλο ποσοστό..
έχω καιρό να βάλω και να ακούσω 5πολικό καλώδιο βραχίονα ( 2 τύπους έχω ) και θέλω να το κάνω σύντομα μπας και έχει αλλάξει κάτι...

τα "θεματάκια" μπορεί να αφορούν αποκλειστικά τον δικό μου βραχίονα και σε καμία περίπτωση να μην ισχύουν τα γραφόμενά μου για άλλους βραχίονες με 5πολική έξοδο σήματος !

BTW, Jelco ή SME "μαγειρεύεις" ;;; :sneaky:

Οσοι εχουν ζήσει με τους Unipivot πινουν κρασί στην απόδοση τους, μίσουν όμως αυτο το τρεμουλιασμα της επαφης με τα δάχτυλα στην καθημερινή χρήση...

Συμφωνώ. Δεν έχω ζήσει με unipivot αλλά οι λίγες επαφές μου με έκαναν να πιστεύω ότι δεν είναι για μένα.

...δεν θα ήθελα να επηρεάστει η αισθητική του, λατρέβω να το κοιτάω απο τον καναπέ μου ετσι ακριβώς οπως είναι...

Σε καταλαβαίνω, το θεωρώ από τα πιο όμορφα πικάπ που έχουν κατασκευαστεί.

τα "θεματάκια" μπορεί να αφορούν αποκλειστικά τον δικό μου βραχίονα και σε καμία περίπτωση να μην ισχύουν τα γραφόμενά μου για άλλους βραχίονες με 5πολική έξοδο σήματος !
Αυτο μου ακουγεται το πιο πιθανο. Ολοι μου οι βραχιονες ειναι με 5-pin connector και δεν δημιουργει προβλημα αυτο. Ομως , μπορει και καπου αλλου στην αλυσιδα να συμβαινει κατι που το προκαλει αυτο.

• Like
Reactions: vlad66
Αυτο μου ακουγεται το πιο πιθανο. Ολοι μου οι βραχιονες ειναι με 5-pin connector και δεν δημιουργει προβλημα αυτο. Ομως , μπορει και καπου αλλου στην αλυσιδα να συμβαινει κατι που το προκαλει αυτο.

το πιθανότερο είναι αυτό.. κάτι άλλο στην αλυσίδα να δημιουργεί "παρατράγουδα" θορύβου.
θα το βρω κάποια στιγμή...

και αν έχει 5 κεφαλές;;;
άλλους 4 βραχίονες θα αγοράσει ;;;

στον δρόμο θα τον πετάξει η γυναίκα του... :LOL:
(και καλά θα του κάνει....) :ROFLMAO:

• Haha
Reactions: Sonus Naturalis
ποιά από τις 2 ακίδες ;;;

τέτοια διαβάζει ο @Λάκης και μας τρολλάρει συνέχεια......

Υ.Σ.
τώρα που το σκέφτομαι, αν έφυγε όλο το στέλεχος και η ακίδα έμεινε άθικτη πάνω του και το βρεις, ικανό σε έχω να κάνεις καμιά πατέντα .......
Ειστε τυχεροι που διαβαζω στα γρηγορα ο,τι γραφετε για τα αναλογικα γιατι διαφορετικα δεν σας ξεπλενε ουτε ο Σηκουανας!

• Haha
Reactions: Tzimisce and vlad66
Συμφωνώ. Δεν έχω ζήσει με unipivot αλλά οι λίγες επαφές μου με έκαναν να πιστεύω ότι δεν είναι για μένα.

Σε καταλαβαίνω, το θεωρώ από τα πιο όμορφα πικάπ που έχουν κατασκευαστεί.
Πραγματικά πολλές φορές ορμαω να βάλω το δίσκο να παίξει με λαχτάρα και μόλις αγγίξω το unipivot φρένο προσοχή βαθιά ανάσα να κατεβάσω σωστά. Στο δεύτερο πικαπ με τον κλασικό βραχίονα ολα πάρτυ φρένο πουθενά.
Oμορφια?
οριστε1000019193.jpg