Το chat του δικάναλου

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

analog-jimaras

AVClub Addicted Member
16 February 2012
2,563

Λογικά ούτε αυτό θα κάνει,ούτε τα μηχανήματα που μου έβαλες εσύ Μιχάλη (korg και furutech)
Όλα αυτά είναι audio interface και συνεργάζονται μόνο με κομπιούτερ.
Καλά τα λέω?
Eχετε παιδευτεί πολύ χωρίς λόγο ο καλός μας vlad είναι ο προσωπικός θεός μου στα αναλογικά αλλά στα ψηφιακά σκράπας. Πολύ σωστά το audio interface θέλει κομπιούτερ η αντίστοιχο. Θέλετε κάτι απλούστατο σαν το παρακάτω

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,471
Αθήνα, Ηλιούπολη

Λογικά ούτε αυτό θα κάνει,ούτε τα μηχανήματα που μου έβαλες εσύ Μιχάλη (korg και furutech)
Όλα αυτά είναι audio interface και συνεργάζονται μόνο με κομπιούτερ.
Καλά τα λέω?
Σωστά το λες. Είναι interface. Δεν κάνει.

Η λύση με κάποιο Phono Stage + A/D Converter δεν είναι κακή. Αντιθέτως είναι πολύ σοβαρό ενδεχόμενο.

Και εκεί μάλλον με βλέπω να καταλήγω,αν αποφασίσω να μην έχω το πικάπ διακοσμητικό.
Έχω και κάποιες άλλες ακόμα λύσεις. Μαζί με την παραπάνω.

Πες μου μόνο αν έχεις κάποιο οικονομικό "ταβάνι" κι' εγώ θα προσανατολιστώ αναλόγως.

Θα πάω να πάρω μου φαίνεται κάνα σκουπιδοπικαπ που βγάζει usb ,θα ξηλωσω τον κονβερτορα που έχει και θα τον συνδέσω στο eversolo.😄
(ρε τι σκέφτεται ο άνθρωπος στην απελπισία του 😁)
Και πάλι interface θα περιλαμβάνει το σκουπιδοπικάπ με τη usb. Οπότε πάλι υπολογιστή θα θέλει.
Απελπισία-ξεαπελπισία, την πάτησες! 😂🤣

mdvq

Μέλος Σωματείου
20 June 2006
9,987
Πειραιας
Μάικ,
Θέλω κάτι οικονομικό.
Όμως και στα ηχεία έτσι έλεγα και αυτά που μου πρότεινες εσύ πήρα😄
Άρα βάλε εσύ προτάσεις και βλέποντας και κάνοντας.

mdvq

Μέλος Σωματείου
20 June 2006
9,987
Πειραιας
Eχετε παιδευτεί πολύ χωρίς λόγο ο καλός μας vlad είναι ο προσωπικός θεός μου στα αναλογικά αλλά στα ψηφιακά σκράπας. Πολύ σωστά το audio interface θέλει κομπιούτερ η αντίστοιχο. Θέλετε κάτι απλούστατο σαν το παρακάτω

Ο Βλάντ,μου το δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά,να πάω να κόψω το λαιμό μου με τα ψηφιακά 😄
Στα αναλογικά κεράκι αναμενο!!

Περιμένω και σένα , όπως έγραψα και προηγουμένως, να δοκιμάσεις αυτό το μηχανάκι που έχεις,μπας και καθαρίσουμε αναίμακτα.
Το θέμα είναι αν μπορεί μια mm κεφαλή να δώσει επαρκές σήμα,ώστε να πάρουμε ήχο.
Μ την ησυχία σου👍

• Like
Reactions: vlad66

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,471
Αθήνα, Ηλιούπολη

Σωστός! Στα υπ' όψη μαζί με κάποια άλλα που έχω βρεί. :)

Έχουμε τις παρακάτω ομάδες λύσεων με τις παραλλαγές τους.
|A.|
Phono stage (analog) + Interface USB =>PC =>USB =>Eversolo

|B.|
Phono stage (analog) + A/D Converter => S/PDIF Out =>Eversolo

|C.|
Phono stage (analog) + A/D Converter =>Bluetooth Transmission =>Eversolo

|D.|
Phono stage (analog)/Bluetooth Combined =>Bluetooth Transmission =>Eversolo

|E.|
Phono stage (analog) + Interface USB =>PC =>Bluetooth Transmission =>Eversolo

Δηλαδή υπάρχουν και μηχανήματα που θα μετατρέψουν το αναλογικό σήμα σε Bluetooth και θα το στείλουν στο Eversolo. Επίσης και ένας υπολογιστής μπορεί να κάνει Bluetooth Transmission με το κατάλληλο πρόσθετο USB stick χωρίς καλώδια.

Αυτό είναι το θεωρητικό μέρος.
Συγκεκριμένες προτάσεις αργότερα.
Τώρα πηγαίνω για φαγητό! 🍛🍽️🍷

vlad66

Moderator
Staff member
29 October 2017
17,216
Αγιοι Αναργυροι

Ο Βλάντ,μου το δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά,να πάω να κόψω το λαιμό μου με τα ψηφιακά 😄

Περιμένω και σένα , όπως έγραψα και προηγουμένως, να δοκιμάσεις αυτό το μηχανάκι που έχεις,μπας και καθαρίσουμε αναίμακτα.
Το θέμα είναι αν μπορεί μια mm κεφαλή να δώσει επαρκές σήμα,ώστε να πάρουμε ήχο.
Μ την ησυχία σου👍

Τι να κάνουμε ρε παιδιά, δεν το έχω με τα pc και τις π@π@ριές τους.....

Τις προάλλες έκανα μια "διατριβή" για το "μεταπτυχιακό" μου...
Με δίσκο test προσπάθησα να βρω την ενδοτικότητα μιας κεφαλής όταν αυτή είναι άγνωστη..
(Για να μιλήσουμε σωστά, προσπάθησα να βρω την ενδοτικότητα της ανάρτησης του στελέχους όταν ο κατασκευαστής δεν δίνει στοιχεία)
Με διάφορους τρόπους στα βάρη έβλεπα τον συντονισμό της κεφαλής κάθε φορά που άλλαζα την ΣΕΜ..
Και μετά έκανα ακουστικό τεστ για να δω αν η cu που υπολόγισα είναι σωστή..
Στο τέλος έκανα το ίδιο σε κεφαλή με γνωστή ενδοτικότητα από τον κατασκευαστή.. σαν να μην την ξέρω δλδ..

Και το αποτέλεσμα ήταν σωστό.

Μένει να κάνω ένα τελικό τεστ που έχω στο μυαλό μου με την χρήση του ντεσιμπελόμετρου...
Αν επαληθευτούν οι υποψίες μου θα είναι μεγάλη επιτυχία και πάμε για ντοκτορά......

Αμέλησα να αναφέρω την πολύτιμη βοήθεια του δάσκαλου AUDIOLYTIC που ξενύχτησε λύνοντας απορίες μου ..

Λαμπάδα στον Πανίκο!!

analog-jimaras

AVClub Addicted Member
16 February 2012
2,563

Μ την ησυχία σου👍
Με εμένα τα προβλήματα είναι αλλά, το γραφείο μου έχει καταντήσει αποθήκη και το να βρεις κάτι τόσο μικρό ανάμεσα σε τόνους διαφόρων υλικών είναι άθλος. Υπόσχομαι να ψάξω σχολαστικά

mdvq

Μέλος Σωματείου
20 June 2006
9,987
Πειραιας
Με εμένα τα προβλήματα είναι αλλά, το γραφείο μου έχει καταντήσει αποθήκη και το να βρεις κάτι τόσο μικρό ανάμεσα σε τόνους διαφόρων υλικών είναι άθλος. Υπόσχομαι να ψάξω σχολαστικά
Με το πάσο σου.👍
Εξάλλου ότι είναι να γίνει,θα γίνει από αρχές Μάρτη και μετά
Μέχρι τότε , έχουμε χρόνο !!

westsound

Supreme Member
13 February 2008
4,186
Kως
Παίδες στην 501 γεννήτρια βλέπω ότι εφαρμόζει (με αρκετή βέβαια πίεση ) μια ανταλλακτική της Z1 που πριν χρόνια είχα με SAS ,αλλά μετά την φθορά, πήρα δύο ανταλλακτικές απλές .. η μία μπαίνει με λίγη προσπάθεια ,λέτε να κάνει?
Οι λόγοι επιμονής σε MM είναι εξερεύνηση μτχ.

vlad66

Moderator
Staff member
29 October 2017
17,216
Αγιοι Αναργυροι
Παίδες στην 501 γεννήτρια βλέπω ότι εφαρμόζει (με αρκετή βέβαια πίεση ) μια ανταλλακτική της Z1 που πριν χρόνια είχα με SAS ,αλλά μετά την φθορά, πήρα δύο ανταλλακτικές απλές .. η μία μπαίνει με λίγη προσπάθεια ,λέτε να κάνει?
Οι λόγοι επιμονής σε MM είναι εξερεύνηση μτχ.
αν δεν μπαίνει εύκολα μην επιμένεις.. μπορεί να γίνει ζημιά.

• Like
Reactions: westsound

westsound

Supreme Member
13 February 2008
4,186
Kως
αν δεν μπαίνει εύκολα μην επιμένεις.. μπορεί να γίνει ζημιά.
Ευχαριστώ.. ναι φαίνεται ότι μπαίνει 'σφηνωτά'.
Έχω διάφορες no name μέχρι και μια Goldring αλλά δεν....
Περιμένω αυτήν που μου σύστησες για την Μ75,καθώς την Μ 95 δεν την βρίσκω..
Αν έχεις νέα....'σφύρα'.
Υπόψιν ότι η True Point αφαίρεσε διά παντός τα A/C motors (Airpax/Premotec).

AUDIOLYTIC

AVClub Fanatic
13 August 2010
10,295
Ειχα την εντυπωση οτι η ουρά της Ζ1 ειναι κυλινδρικη.
Της 501 , αν μιλαμε για τη PHILIPS ειναι ρομβος.
Λογικο ειναι να μην ταιριαζει και ειδικα αν ειναι και πολυ σφικτη, προσεξε μην κοπει μεσα και τρεχεις να τη βγαζεις απο το σωμα της 501.

• Like
Reactions: westsound
Και φυσικά η απόλυτη λύση είναι να μου φτιάξει μια τέτοια συσκευή,κάποιος φίλος από την diy ,με την ανάλογη χρέωση φυσικά.
Εε φανταστικε dimdim ?😀😀

(καλά...λέμε και καμμιά μακακια να περνάει η ώρα 😁)

Αν δεν σε πειράζει που λογικά θα πάρει 1-2 χρόνια και θα στοιχίζει (σε υλικά) πιο πολύ από το Eversolo, κάτι μπορούμε να κάνουμε.. :D

mdvq

Μέλος Σωματείου
20 June 2006
9,987
Πειραιας

mdvq

Μέλος Σωματείου
20 June 2006
9,987
Πειραιας
Ο
Ευχαριστώ βρε!:D

Τον άλλον απέλυσέ τον!!!:D
Ο Βλάντ το φιλαράκι μου,θα την πληρώσει με την έννοια ότι θα αναλάβει την παραλαβή του προϊόντος 😆

Βέβαια δεν σου κρύβω ότι παρόλο τον ενθουσιασμό μου,το να εκταμιευσω αλλα εκατόν πενήντα με χαλάει λίγο, αλλά είπαμε:
Η φιγούρα,η καψούρα,η μαστουρα και η καψούρα..πλερωνονται!😁
Και το χόμπυ μας είναι μεγάλη καψούρα,ρε φίλε 🍻

• Haha
Reactions: vlad66 and SHERPA

SHERPA

Supreme Member
18 June 2006
3,564
Βέροια
Ο
Ο Βλάντ το φιλαράκι μου,θα την πληρώσει με την έννοια ότι θα αναλάβει την παραλαβή του προϊόντος 😆

Βέβαια δεν σου κρύβω ότι παρόλο τον ενθουσιασμό μου,το να εκταμιευσω αλλα εκατόν πενήντα με χαλάει λίγο, αλλά είπαμε:
Η φιγούρα,η καψούρα,η μαστουρα και η καψούρα..πλερωνονται!😁
Και το χόμπυ μας είναι μεγάλη καψούρα,ρε φίλε 🍻
Βάλε τον Βλάντ να κάνει καμιά δουλειά!!!:D
Αν πλερώνονται λέει...:cool:

Καλή συνέχεια φίλε.
Καλές ακροάσεις ψηφιακού...βινυλίου!!!