Το chat του δικάναλου

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

analog-jimaras

AVClub Addicted Member
16 February 2012
2,565
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί μπερδεύεστε, τα λέει όλα στην οπίσθια όψη του Eversolo.

View attachment 246952

Υπάρχουν 3 βύσματα USB: 1 USB-C, Audio in. 1 USB-OTG (για να συνδέσεις κάρτα μνήμης κλπ, όπως στα κινητά). Και 1 USB Audio out. Υπάρχουν επίσης και ψηφιακές είσοδοι, οπτική και ομοαξονική. Τι αλλο θέλετε δηλαδή, δε σας φτάνουν αυτά;
Κωστα η κουβέντα μας ειναι για εκεινη τη μικρη είσοδο USB-C (Audio) η οποια ξεκαθαρα είναι είσοδος (βρισκετε σε τμήμα IN) αλλα οπως γραφουν οι Δημήτρηδες DIM+Analog θελει υπολογιστή, ΜΑC, Αndroid?

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ

Super Moderator
Staff member
20 October 2007
18,947
Μεσευρώπη
Κωστα η κουβέντα μας ειναι για εκεινη τη μικρη είσοδο USB-C (Audio) η οποια ξεκαθαρα είναι είσοδος (βρισκετε σε τμήμα IN) αλλα οπως γραφουν οι Δημήτρηδες DIM+Analog θελει υπολογιστή, ΜΑC, Αndroid?

Ή Raspberry PI.

manual, Σελίδα 7: USB-C input: Connect mobile phone or computer

Σελιδα 27: use a USB-A to USB-C type cable to connect this device with PC, playback devices and mobile phones with a USB audio output.

analog-jimaras

AVClub Addicted Member
16 February 2012
2,565
Παμε λοιπον χτές το βράδυ γνωρίστηκα με ενα συμφορουμίτη και καταλήψαμε σπίτι του για ακρόαση.
Ηχεία Β&W 705 S2 signature, ολοκληρωμένος HEGEL H19V, πικαπ Project X1 με το subplatter και ποδαράκια stuck audio.
Το σύστημα πόλυ προσεγμένο, βασεις γεμισμένες με ενα συνδιασμο αμμου και καποιου αλλου υλικου, πολυμπριζο με φίλτρο και υπερπανάκριβα ρευματος και ιντερκονεκτ.
Για να πω την αλήθεια δεν περίμενα πολλα πράγματα μιας και ζω με τα 805 πολλά χρόνια ομως εντυπωσιάστηκα.
Το αναλογικό κομμάτι μουσικότατο και καθαρότατο με ικανή εικόνα. Ο χώρος δεν βοηθούσε καθόλου αλλα ο σοβαρότατος αλγόριθμος WAF (wife acceptance factor) δεν επέτρεπε τη μετάφορά του συστήματος στην αλλη μεριά του δωματίου που θα ηταν ιδανικό και το σύστημα πιθανά θα κερδιζε τουλαχιστον ενα 30% σε κάθε περίπτωση εστω κι εκει πολύ καλό.
Το ψηφιακό τμήμα δεν θα το σχολιάσω καθολου μιας και είναι υπο κατασκευή.
Ευχαριστώ το φίλο μας για την όμορφη εμπειρία και τη μοναδική του φιλοξενία.

analog-jimaras

AVClub Addicted Member
16 February 2012
2,565
Χτες το απόγευμα το πέρασα στου sonus naturalis, στηναμε το νέο του τερας (pc) που θα χρησιμοποιεί για ταινίες και μουσική.
Εκτός από τη 1ωρα που έφαγα ψάχνοντας για drivers ήχου τη στιγμή που το καλώδιο του ήταν κομμένο 😡 πέρασα πολύ όμορφα, ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
Έφυγα με το παρακάτω switch παραμάσχαλα για να αποφασίσω με τα αυτιά μου αν επηρεαζουν τον ήχο η όχι.
1000019435.jpg
Μετά από αρκετά βάλε βγάλε η απάντηση είναι ναι έστω και ελάχιστα τον επηρεάζουν.
Μιχάλη τη γλυτώσες θα σου το επιστρέψω.

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,471
Αθήνα, Ηλιούπολη
Χτες το απόγευμα το πέρασα στου sonus naturalis, στηναμε το νέο του τερας (pc) που θα χρησιμοποιεί για ταινίες και μουσική.
Εκτός από τη 1ωρα που έφαγα ψάχνοντας για drivers ήχου τη στιγμή που το καλώδιο του ήταν κομμένο 😡 πέρασα πολύ όμορφα, ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
Έφυγα με το παρακάτω switch παραμάσχαλα για να αποφασίσω με τα αυτιά μου αν επηρεαζουν τον ήχο η όχι.
View attachment 246998
Μετά από αρκετά βάλε βγάλε η απάντηση είναι ναι έστω και ελάχιστα τον επηρεάζουν.
Μιχάλη τη γλυτώσες θα σου το επιστρέψω.

Όταν λες "ναι, έστω και ελάχιστα", τι εννοείς;
Πόσο ελάχιστα; Ποιές πηγές και ποιά interconnects χρησιμοποίησες; Για να μπορούμε να κάνουμε αξιόπιστη σύγκριση θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα ίδια interconnects σε όλη την αλυσσίδα αναπαραγωγής.

Για μένα το ερώτημα είναι άλλο, διαφορετικό:
Όταν προσθέτουμε κρίκους σε μία αλυσίδα (αναλογικής) αναπαραγωγής θεωρητικά θα έχουμε κάποια απώλεια σήματος, έστω ελάχιστη. Δύο υποερωτήματα τότε προκύπτουν:
α) Είναι η απώλεια αυτή ακουστή; Η απάντηση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Αναλυτικότητα του συστήματος, ποιότητα υλικών και εξαρτημάτων, κλπ.​
β) Εαν υποθέσουμε ότι είναι ακουστή, ποιά είναι η τάξη του μεγέθους της; Είναι τόση, ώστε να κρίνεται σημαντικότερη από το όφελος που προκύπτει από την ευκολία στη χρήση που επιθυμούμε; Σε κάθε περίπτωση προκύπτει ένα ερώτημα συνυπολογισμού μεταξύ κόστους-οφέλους που χρειάζεται να απαντήσουμε.​

Το QED 2 Input Expander είναι πάντως ένα πολύ καλό μηχάνημα για τις δικές μου χρήσεις και μάλλον δυσεύρετο, θα έλεγα. Το όνειρο μου βέβαια σε Input Selector είναι άλλο, πανάκριβο, στο έχω πει και θα το περιγράψω σε άλλο μήνυμα.

Κατά τα λοιπά θα σ' ευχαριστήσω κι' από εδώ για την επίσκεψη. Αμαρτία ξομολογημένη παίδες, ο Δημήτρης ταλαιπωρήθηκε πολύ, ώσπου να ρυθμιστεί ο υπολογιστής να λειτουργεί με το σύστημα, αλλά η παρέα ήταν ευχάριστη κι' εποικοδομητική. 😊 :)

Στήσαμε με τη βοήθεια του Δημήτρη εκτός από τον υπολογιστή και ένα αξεσουάρ που περίμενε σφραγισμένο στο κουτί του. Και βάλαμε πάνω του όλες τις ψηφιακές συσκευές. Αυτό.

Oehlbach Optosel 4:1 MKII Digital Optical Audio Switch with 192 kHz / 24 Bit (SPDIF Toslink Selector.
71BZPW--OkL._AC_SL1500_.jpg

71IZRYnOA3L._AC_SL1500_.jpg

61efQ2KhsyL._AC_SL1500_.jpg

Από τα ελάχιστα που υπάρχουν με 4 εισόδους 1 έξοδο, σε τόσο υψηλή ποιότητα, με δυνατότητα μεταφοράς μέσω οπτικής ίνας σήματος PCM 192 KHz/24 Bit. Χρησιμώτατο! Ρίχνουμε πάνω του όλες τις ψηφιακές μας συσκευές (DVD/CD/Blu-Ray Player, Game Console, PC, Media Player, TV, κλπ).
Και κατόπιν το συνδέουμε με το καλό μας DAC. Ώστε να έχουμε τον καλύτερο δυνατό ήχο από όλες τις πηγές.

Δημήτρη χαιρετώ κι' ευχαριστώ και πάλι. Θα τα ξαναπούμε λίαν συντόμως! ☺️

analog-jimaras

AVClub Addicted Member
16 February 2012
2,565
Το τεστ που έκανα με το εν λόγο switch μια πραγματικά αψεγάδιαστη κατασκευή έγινε με όλα τα καλώδια ίδια (του Χαιτα) ίδιου μήκους.
Την αίσθηση δεν μπορώ να την περιγράψω δεν έλειπε κάτι στο φάσμα έλειπε λίγη ζωντάνια? Κάτι πάντως.
Για να σε βάλω σε σκέψεις (θετικές) αν και η ακουστική μου μνήμη παει πολυ πισω, σπιτι σου νομίζω η οπτική μου ακούστηκε καλύτερη από τη firewire που είχα ακουσει στο dac σου.

Vass xen

New member
13 May 2023
34
Athens
Παμε λοιπον χτές το βράδυ γνωρίστηκα με ενα συμφορουμίτη και καταλήψαμε σπίτι του για ακρόαση.
Ηχεία Β&W 705 S2 signature, ολοκληρωμένος HEGEL H19V, πικαπ Project X1 με το subplatter και ποδαράκια stuck audio.
Το σύστημα πόλυ προσεγμένο, βασεις γεμισμένες με ενα συνδιασμο αμμου και καποιου αλλου υλικου, πολυμπριζο με φίλτρο και υπερπανάκριβα ρευματος και ιντερκονεκτ.
Για να πω την αλήθεια δεν περίμενα πολλα πράγματα μιας και ζω με τα 805 πολλά χρόνια ομως εντυπωσιάστηκα.
Το αναλογικό κομμάτι μουσικότατο και καθαρότατο με ικανή εικόνα. Ο χώρος δεν βοηθούσε καθόλου αλλα ο σοβαρότατος αλγόριθμος WAF (wife acceptance factor) δεν επέτρεπε τη μετάφορά του συστήματος στην αλλη μεριά του δωματίου που θα ηταν ιδανικό και το σύστημα πιθανά θα κερδιζε τουλαχιστον ενα 30% σε κάθε περίπτωση εστω κι εκει πολύ καλό.
Το ψηφιακό τμήμα δεν θα το σχολιάσω καθολου μιας και είναι υπο κατασκευή.
Ευχαριστώ το φίλο μας για την όμορφη εμπειρία και τη μοναδική του φιλοξενία.
Ετσι έτσι οι μουσικές και το τσίπουρο να ρέουν.. !

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,471
Αθήνα, Ηλιούπολη
Το τεστ που έκανα με το εν λόγο switch μια πραγματικά αψεγάδιαστη κατασκευή έγινε με όλα τα καλώδια ίδια (του Χαιτα) ίδιου μήκους.
Την αίσθηση δεν μπορώ να την περιγράψω δεν έλειπε κάτι στο φάσμα έλειπε λίγη ζωντάνια? Κάτι πάντως.
Προβληματίστηκα με αυτό που γράφεις.
Η περιγραφή που κάνεις παραπέμπει σε μείωση της απόδοσης των μικροδυναμικών. Είναι πιθανόν, όταν προσθέτουμε κρίκους στην αλυσσίδα αναπαραγωγής. Αν και πιστεύω ότι θα είναι ελάχιστη, στα όρια του ακουστού. Το QED είναι όντως πολύ καλό.

Στην περίπτωση του δικού σου setup έχουμε ένα κρίκο επιπλέον στην αλυσσίδα που είναι τα κυκλώματα Input Selector του ολοκληρωμένου ενισχυτή σου που προηγείται του Volume.
Στο δικό μου setup έχω ένα κρίκο λιγότερο, διότι το σήμα οδηγείται κατ' ευθείαν στο A/D Converter κύκλωμα.
Τα παρακάτω διαγράμματα δείχνουν καλύτερα τι εννοώ:
Δικό σου Setup
2 analog Out ->Input Selector (QED) ->Input Selector
(Amplifier)
Δικό μου Setup
2 analog Out ->Input Selector (QED) ->A/D Convertor
(Interface)
Σε κάθε περίπτωση συζητάμε για κάτι το απειροελάχιστο, στα όρια του ακουστού. Πόσο άραγε να'ναι αυτό;
Τρέχα-γύρευε! 😁

Για να σε βάλω σε σκέψεις (θετικές) αν και η ακουστική μου μνήμη παει πολυ πισω, σπιτι σου νομίζω η οπτική μου ακούστηκε καλύτερη από τη firewire που είχα ακουσει στο dac σου.
Στην πραγματικότητα δεν έχεις ακούσει το σύστημα μου στην πλήρη του απόδοση και σωστά ρυθμισμένο. Δεν έτυχε, αφού όλες σου οι επισκέψεις συνέπιπταν με δουλειές, δυστυχώς.
Επιπλέον η Firewire σύνδεση αποδίδει το μέγιστο όταν επικοινωνεί με τους ASIO drivers ή σε WASAPI mode και λιγότερο όταν τρέχει με WDM (Windows Driver Model). Αυτό εξάλλου ισχύει και για τη USB σύνδεση. Και φυσικά ο Software Player που αξιοποιεί τα παραπάνω είναι κι' αυτός σημαντικός.

Αλλά που θα πάει, θα έλθει η στιγμή (ελπίζω σύντομα) που θα καθίσουμε με την ησυχία μας να τα απολαύσουμε όλα όμορφα και ωραία! ☺️ 🤩

analog-jimaras

AVClub Addicted Member
16 February 2012
2,565
Προβληματίστηκα με αυτό που γράφεις.
Η περιγραφή που κάνεις παραπέμπει σε μείωση της απόδοσης των μικροδυναμικών. Είναι πιθανόν, όταν προσθέτουμε κρίκους στην αλυσσίδα αναπαραγωγής. Αν και πιστεύω ότι θα είναι ελάχιστη, στα όρια του ακουστού. Το QED είναι όντως πολύ καλό.

Στην περίπτωση του δικού σου setup έχουμε ένα κρίκο επιπλέον στην αλυσσίδα που είναι τα κυκλώματα Input Selector του ολοκληρωμένου ενισχυτή σου που προηγείται του Volume.
Στο δικό μου setup έχω ένα κρίκο λιγότερο, διότι το σήμα οδηγείται κατ' ευθείαν στο A/D Converter κύκλωμα.
Τα παρακάτω διαγράμματα δείχνουν καλύτερα τι εννοώ:
Δικό σου Setup
2 analog Out ->Input Selector (QED) ->Input Selector
(Amplifier)
Δικό μου Setup
2 analog Out ->Input Selector (QED) ->A/D Convertor
(Interface)
Σε κάθε περίπτωση συζητάμε για κάτι το απειροελάχιστο, στα όρια του ακουστού. Πόσο άραγε να'ναι αυτό;
Τρέχα-γύρευε! 😁

Στην πραγματικότητα δεν έχεις ακούσει το σύστημα μου στην πλήρη του απόδοση και σωστά ρυθμισμένο. Δεν έτυχε, αφού όλες σου οι επισκέψεις συνέπιπταν με δουλειές, δυστυχώς.
Επιπλέον η Firewire σύνδεση αποδίδει το μέγιστο όταν επικοινωνεί με τους ASIO drivers ή σε WASAPI mode και λιγότερο όταν τρέχει με WDM (Windows Driver Model). Αυτό εξάλλου ισχύει και για τη USB σύνδεση. Και φυσικά ο Software Player που αξιοποιεί τα παραπάνω είναι κι' αυτός σημαντικός.

Αλλά που θα πάει, θα έλθει η στιγμή (ελπίζω σύντομα) που θα καθίσουμε με την ησυχία μας να τα απολαύσουμε όλα όμορφα και ωραία! ☺️ 🤩
Πολύ σωστό και το πρώτο και το δεύτερο σκέλος, για να δούμε.

• Like
Reactions: Sonus Naturalis

mdvq

Μέλος Σωματείου
20 June 2006
9,987
Πειραιας
Τι ρωτάω τώρα,θα μου πείτε και δίκιο θα 'χετε.
Κατέβασα ένα δέκτη Denon στο χωριό,προς αντικατάσταση ενός αρχαίου αναλογικού sansui.
Το σπίτι βέβαια έχει θέμα με την λήψη αλλά
ο γέρος έναν σταθμό τον έπιανε.
Ο νεαρός τίποτα.
Έκανα κάτι κόλπα με την κεραια της τηλεόρασης, αλλά (σχεδόν) τίποτα.
Στο αυτόματο ψάξιμο,δεν τίθεται καν θέμα.
Γερνάει γύρω γύρω ασκοπως.
Έγραψα τους σταθμούς που έπιανε το αυτοκίνητο σε ένα χαρτάκι και τους έβαλα χειροκίνητα στις μνήμες.
Με την δική του κεραία ούτε καν,με την κεραία της TV ,τους έπιανε μεν αλλά (πρακτικά) δεν ακούγονταν από το φυσιμα.
Έχετε κάνα κόλπο,μπας και δεν το πετάξω από το παράθυρο.

(φυσικά πριν καν τον συνδέσω,φρόντισα ο πονηροπουλος να χαρίσω τον sansui,στην κοινότητα του χωριού 😆 )

mdvq

Μέλος Σωματείου
20 June 2006
9,987
Πειραιας
Internet radio.
Ακόμη με τα FM ασχολείσαι; :D
Έχω μωρέ internet radio και μάλιστα από την εφαρμογή του δικού μας Γιάννη
V radio για όσους δεν την ξέρουν..... εξαιρετική!!
Θέλω όμως και fm για πολλούς και διάφορους λόγους .
Ένας από αυτούς είναι ,γιατι μου αρέσει η... ταλαιπωρία 😄!!
Έχετε τίποτα κατά μου, για εσωτερική κεραία???