Το chat του δικάναλου

mdvq

Μέλος Σωματείου
20 June 2006
10,023
Πειραιας
Καλώδιο με το ανάλογο βύσμα για το tuner σου να καταλήγει σε μεταλλική κρεμαστρα
Το βύσμα που έχει ο Denon για τα fm , είναι σαν της τηλεόρασης και γράφει 75ωμ.
Το καλώδιο του είναι ένα μονόκλωνο σύρμα γύρω στο ένα μέτρο, πάχους βαριά βαριά... τρίχας.
Αυτό θα το ξεγυμνωσω,θα το τυλίξω στην κρεμαστρα και βλέπουμε 👍.
Τώρα που θα βρω κρεμαστρα είναι ένα θέμα,γιατί η σύζυξ έχει ΜΟΝΟ ξύλινες γιατί είναι πιο ωραίες, λέει 😀
Θα μπω σε ένα καθαριστήριο και θα ζητήσω μια.
Αλλά σαράντα χιλιόμετρα,να πάω στην πόλη 😁

vlad66

Moderator
Staff member
29 October 2017
17,353
Αγιοι Αναργυροι
Το καλώδιο του είναι ένα μονόκλωνο σύρμα γύρω στο ένα μέτρο, πάχους βαριά βαριά... τρίχας.
Τώρα που θα βρω κρεμαστρα είναι ένα θέμα,γιατί η σύζυξ έχει ΜΟΝΟ ξύλινες γιατί είναι πιο ωραίες, λέει 😀
μαγαζί με ηλεκτρολογικό υλικό δεν έχει εκεί κοντά;;

πάρε 1-2 μέτρα μονόκλωνο καλώδιο πάχους 1,5-2mm , γύμνωσέ το και κάνε τον σταυρό σου να δουλέψει...
η κρεμάστρα δεν είναι καλύτερη κεραία από αυτό :LOL:

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,516
Αθήνα, Ηλιούπολη
Όχι, δεν έχει νόημα. Την ξέρω την περιοχή, άλλωστε με το φίλο μας το συνονόματο Μιχάλη (mdvq) είμσστε κοντοχωριανοί, εγώ στη βόρεια μεριά, εκείνος στη νότια.

Δοκίμασα κι' εγώ να στήσω ένα παλιό δέκτη Pioner και το αποτέλεσμα ήταν αποτυχία. Η λήψη σε ολόκληρη την περιφέρεια, τριγυρισμένη από βουνά και βουναλάκια είναι χάλια και είναι θέμα τύχης να βρεθείς σε καλό σημείο.

Εσωτερικές κεραίες τύπου T είναι πολύ φτηνές, αλλά απλά παιδευόμαστε ώσπου να βρούμε θέση να τις απλώσουμε σε κάποιο τοίχο ή στο ταβάνι και πάλι χωρίς αποτέλεσμα. Η λύση είναι εξωτερική κεραία FM με το ομοαξονικό καλώδιο των 75 Ω που τη στήνουμε στον ιστό της κεντρικής κεραίας τηλεόρασης του σπιτιού και πάλι με αμφίβολα αποτελέσματα.
Αξίζει ο κόπος; Μάλλον όχι διότι σχεδόν όλοι οι σταθμοί σήμερα είναι και ιντερνετικοί. Μόνο κάποιοι δευτερεύοντες τοπικοί σταθμοί μπορεί να μην είναι.
Για λόγους ασφαλείας πρέπει πάντα να έχουμε και μία σύνδεση με τα FM. Αλλά τότε είναι καλύτερα να έχουμε στο σπίτι πάντα και ένα καλό φορητό ραδιόφωνο.

Last edited:
  • Like
Reactions: mdvq

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,516
Αθήνα, Ηλιούπολη
@mdvq
Στην περιοχή μας σχεδόν όλοι οι τοπικοί σταθμοί FM είναι και ιντερνετικοί. Εξ αυτών ο καλύτερος είναι ο 104,4 FM του Αγίου Νικολάου. Καταπληκτικός μουσικά και ποιοτικός τεχνικά. Χωρίς τη συμπίεση και τις παραμορφώσεις που παρουσιάζουν οι περισσότεροι σταθμοί που βάζουν τους compressors στο τέρμα. Από τους καλύτερους πανελλαδικά. Τον συνιστώ προς όλους.

Συμφωνώ μαζί σου. Για την εφαρμογή VRadio του δικού μας Γιάννη Βουλιμιώτη. Κατά τη γνώμη μου ίσως η καλύτερη πανευρωπαϊκά. Σε πλατφόρμες Android, iOS,τωρα και σε Windows. Χιλιάδες σταθμοί από όλες τις χώρες, θαυμάσια ταξινομημένοι. Και -εννοείται- όλοι οι ελληνικοί σταθμοί. Το "κερασάκι" στην τούρτα. Η δυνατότητα να προγραμματίσεις να ακούσεις και να γράψεις μία εκπομπή στην ποιότητα με την οποία μεταδίδεται! Όπως παλιά. Που γράφαμε τις αγαπημένες μας εκπομπές σε κασσέτες. Τώρα ακόμα καλύτερα. Ο δημιουργός με αυτή την εφαρμογή αξίζουν την υποστήριξη όλων μας.

Επειδή τίθεται το ζήτημα της ποιότητας. Σε σχέση με τα αναλογικά FM οι ιντερνετικοί σταθμοί σήμερα έχουν την ίδια ή πολλές φορές και καλύτερη ποιότητα. Για ν' απολαμβάνουμε την ποιότητα αυτή από το στερεοφωνικό μας σύστημα μπορούμε να το συνδέσουμε με διάφορους τρόπους:
-Με το PC.

--Με κάποιο streamer, τρέχοντας τις κατάλληλες εφαρμογές.

-Με ένα καλό δέκτη Bluetooth. Που θα μπορεί να συνδεθεί ασύρματα σήμερα πια σχεδόν με όλες μας τις συσκευές. Νομίζω πως είναι ο πιο απλός, ο πιο οικονομικός και ο πιο πρακτικός τρόπος. Και εξίσου ποιοτικός.​

Έγραψα πιο πάνω ότι:
"Για λόγους ασφαλείας (διακοπές ρεύματος, επείγουσες καταστάσεις ανάγκης) πρέπει πάντα να έχουμε και μία σύνδεση με τα FM. Αλλά τότε είναι καλύτερα να έχουμε στο σπίτι πάντα και ένα καλό φορητό ραδιόφωνο."

Να σας πω ότι πάντα είχα ένα απωθημένο με τους κορυφαίους Hi-End ραδιόφωνικούς δέκτες πολλών συχνοτήτων. Παραδείγματα.
Αυτόν.
4ac2f45f-d60c-4ae0-a324-d4cc22c393ae.jpg.webp

Ή τον άλλον.
tecsun-h-501x.jpg

Ή εκείνον.
aor-ar-5700d-digital-radio-receiver.jpg

Αλλά ποτέ δεν έτυχε ν' αποκτήσω ένα. 😁😲

• Like

mdvq

Μέλος Σωματείου
20 June 2006
10,023
Πειραιας
Μάικ, έτοιμος ήμουν να πάρω αυτόν, αλλά ευτυχώς επικράτησε η λογική.
Έχω μια αδυναμία στα ραδιόφωνα της sangean και έχω δύο μικρά της.
Ευτυχώς που δεν υπέκυψα στο συναίσθημα, γιατί τώρα θα έκλαιγα απαρηγόρητος 😸

Λάκης

AVClub Fanatic
26 September 2007
14,224
Είμαι παντού
Να ξερεις οτι, αν θες να μεγαλωσεις μια κεραια πρεπει να γινεται με ακεραιο πολλαπλασιο της αρχικης.
Αν για παραδειγμα απο τη ''μαμα'' εχει ενα μετρο καλωδιο, εσυ πρεπει να το κανεις 2 ή 3 ή 4 κ.τ.λ. μετρα.
Και εννοειται οτι, δεν το δενεις με αλλα αντικειμενα για να αποκτησει ογκο.

• Like

Tzimisce

AVClub Fanatic
1 February 2007
34,683
127.0.0.1
Δεν έχεις βάλει ποτέ δάχτυλο σε ραδιόφωνο, τηλεόραση; :unsure:
Στην κεραία, όχι σαν εμένα που μικρός έβαλα δάχτυλο σε βεντούζα καθοδικής και το θυμάμαι ακόμη.

Λάκης

AVClub Fanatic
26 September 2007
14,224
Είμαι παντού
Δεν έχεις βάλει ποτέ δάχτυλο σε ραδιόφωνο, τηλεόραση; :unsure:
Στην κεραία, όχι σαν εμένα που μικρός έβαλα δάχτυλο σε βεντούζα καθοδικής και το θυμάμαι ακόμη.
Εγω εβαζα φουρκετες στις πριζες, εξ ου και το κατσαρο μαλλι.

vlad66

Moderator
Staff member
29 October 2017
17,353
Αγιοι Αναργυροι
Προσπαθούμε να δώσουμε εξήγηση..
Γιατί το akai της φωτογραφίας παίζει καλύτερα την εγγραφή που έχει κάνει από το πικάπ;;;
Δηλαδή από την πρότυπη πηγή;;;

IMG_20250216_174448.jpg

Η εξήγηση που δώσαμε είναι στα "ισχυρότερα" δυναμικά..
Κάτι άλλο μπορεί να σκεφτεί κανείς;;;

MakisM

Μέλος Σωματείου
12 May 2009
5,675
Προσπαθούμε να δώσουμε εξήγηση..
Γιατί το akai της φωτογραφίας παίζει καλύτερα την εγγραφή που έχει κάνει από το πικάπ;;;
Δηλαδή από την πρότυπη πηγή;;;

View attachment 247495

Η εξήγηση που δώσαμε είναι στα "ισχυρότερα" δυναμικά..
Κάτι άλλο μπορεί να σκεφτεί κανείς;;;
Γιατί απλούστατα φοράει αθάνατες υαλου φεριτη GX) κεφαλές .
Όπου GX δηλαδή 🙂
Δεν είναι μόνο στα δυναμικά αλλά και στο βάθος της ηχογράφησης.
Και ας τα έχουν παροπλίσει κάποιοι .
Γενικά όμως η μαγνητοταινία έχει κάτι το μαγικό …♥️

• Like
Reactions: Νότης

vlad66

Moderator
Staff member
29 October 2017
17,353
Αγιοι Αναργυροι
Γιατί απλούστατα φοράει αθάνατες υαλου φεριτη GX) κεφαλές .
Όπου GX δηλαδή 🙂
Δεν είναι μόνο στα δυναμικά αλλά και στο βάθος της ηχογράφησης.
Και ας τα έχουν παροπλίσει κάποιοι .
Γενικά όμως η μαγνητοταινία έχει κάτι το μαγικό …♥️
Μάλλον η οπτική μαγεία μαζί με τα αυξημένα δυναμικά κάνουν την διαφορά..
Πιθανόν με λίγο αυξημένη ένταση στο πικάπ η διαφορά να μην υπάρχει..
Αλλά δεν θα "μαστιγώσω" τον Νότη για να κάνουμε λεπτομερές τεστ..
Απλά ακούμε μουσική με χαλαρή και όχι "κριτική" διάθεση...

Η δισκοθήκη του Νότη είναι ατελείωτη...........

• Like
Reactions: Νότης