Το chat του δικάναλου

Καλοακουστο Μάκη. Πολύ καλό ηχείο. Ήταν για το 2024 ένα από τις εκπλήξεις στην έκθεση του Μονάχου. Τα ζαχαρώνω και γω...

• Like
Reactions: MakisM
Καλο-άκουστο και από μένα.
Η αλήθεια είναι ότι όταν το πρότεινα σε κάποιον μετά από ανάγνωση τεύχους του Ήχου,(το έψαξα και στην Σουηδία, αλλά έπεφτε μακριά) το νήμα εκείνο τελείωσε άδοξα, θ απορεί ακόμα αυτός που ζήτησε την γνώμη των μελών μας ..και τι θα λέει από μέσα του.
Κι όμως όλες οι γνώμες πρέπει ν ακούγονται,υπάρχουν νέοι που πρέπει να προβληματιστούν περί της υψηλής πιστότητας.
Θυμάμαι εκείνο το threat τον Νοέμβρη που αρπάχτηκαν μεταξύ τους κάποιοι και μου λέει ο γιος μου που του το έδειξα..ότι εγώ θέλω να μάθω, ν ακούσω όλους με τα επιχειρήματά τους.
Τέλος πάντων απ τους καλύτερους ήχους σε Ελληνικές Εκθέσεις Egglestonworks με ενισχυτικά Sugden και ψηφιακή πηγή ..θα θυμηθώ. .Έκθεση νομίζω αρχές 2000
Δεν ήταν μόνο η ένταση ,το τσαγανό και η αίσθηση του Live , αλλά η 'απόσβεση' ,το 'κράτημα' ,το 'φρενάρισμα'..
Πηγή ψηφιακή που κατόπιν ο κ.Μωραίτης είχε σαν dac σε σειρά 9 τεμάχια αν θυμάμαι καλά....
Θα τολμήσω να πω ότι είχαν την καθαρότητα σημερινών class D...τα ενισχυτικά ,αλλά και το πακέτο.

Μου είχε εκμυστηρευτεί ο αντιπρόσωπος ότι τα πήγαινε για ακρόαση σε χώρους υποψηφίων αγοραστών και τα 'κρατούσαν' μετά από ένα διήμερο ακρόασης ενώ κάποια θύματα ήταν ..Ερμήδες.

• Like
Reactions: MakisM
ο Μάκης άνοιξε νήμα για τα morel του, οπότε οι ευχές και ότι άλλο, εκεί :

• Like
Reactions: Sonorus
Ρε παιδιά ,αν και δεν είμαι ένθερμος με τους Θρησκόληπτους,,ακούστε στο video πιο κάτω τους ψαλμούς του Καθεδρικού Ναού Νέας Σμύρνης απόψε 3οι Χαιρετισμοί (περσινοί στο Video,αλλά ίδια ψαλτική ομάδα) και συγκεκριμένα σκρολ στο 54:50 ν ακούσετε φωνή απ τον κύριο (Δεξιό) Ψάλτη. .Τι τόνος, τι άγγιγμα ψυχής ,τι μελωδία ,τι δύναμη ανάτασης,τι ποιητική ψαλτική στάση (ημέρα της Ποίησης σήμερα 21.3.25) .. με κρεσέντο όχι κάποιων δευτερολέπτων ,αλλά λεπτών..

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: Kostas P. K.
Ρε παιδιά ,αν και δεν είμαι ένθερμος με τους Θρησκόληπτους,,ακούστε στο video πιο κάτω τους ψαλμούς του Καθεδρικού Ναού Νέας Σμύρνης απόψε 3οι Χαιρετισμοί (περσινοί στο Video,αλλά ίδια ψαλτική ομάδα) και συγκεκριμένα σκρολ στο 54:50 ν ακούσετε φωνή απ τον κύριο (Δεξιό) Ψάλτη. .Τι τόνος, τι άγγιγμα ψυχής ,τι μελωδία ,τι δύναμη ανάτασης,τι ποιητική ψαλτική στάση (ημέρα της Ποίησης σήμερα 21.3.25) .. με κρεσέντο όχι κάποιων δευτερολέπτων ,αλλά λεπτών..

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
"Τή υπερμάχω" σε μία εκτέλεση αλλιώτικη από αυτή που γνωρίζουμε.
Ο ψάλτης που αναφέρεις διευθύνει τον χορό, όπως βλέπουμε.

Η ψαλτική τέχνη έχει κι' αυτή την ιεραρχία της. Εκ των άνω προς τα κάτω:
-Πρωτοψάλτης (και άρχων Πρωτοψάλτης)
-Λαμπαδάριος (και άρχων Λαμπαδάριος)
-Δομέστικος Α'
-Δομέστικος Β'
-Κανονάρχες

Με την ευκαιρία ανεκάλυψα εδώ μία καλή συνοπτική περιγραφή για την ψαλτική τέχνη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Και εδώ μία πλουσιώτατη πηγή για τη βυζαντινή μουσική και τη λαϊκή παράδοση, άξια για εξερεύνηση.
ikoukouzelis.com

Αυτή η φωτογραφία θα έπρεπε να μπει στις "Παρουσιάσεις συστημάτων Ήχου" σε ανάλογο νήμα..

IMG_20250323_135019.jpg

Βέβαια και το πολυκάναλο "του πράγματος" , χωρίς να το έχω ακούσει, πρέπει να είναι "στρατόσφαιρα" όπως και το 2καναλο που άκουσα....

Άρα ο κάτοχος θα βρεθεί σε δίλημμα.....

"Αποφεύγει" το δίλημμα γιατί όντως το σύστημα είναι επί μονίμου βάσεως "under construction" ....

Γι'αυτό δεν μπόρεσα να ακούσω το ... Technics του!!

IMG_20250323_140456.jpg

Μακριά από τα υπόλοιπα deep hi end συνοδά , το phono που συνοδεύει το ΜΚ2 έχει balanced εξόδους για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της απόστασης..
Όμως ο προενισχυτής που ακούσαμε ΔΕΝ είχε balanced εισόδους..
Ο "κανονικός" ήταν κάτω στο εργαστήρι..

Έτσι το ψηφιακό είχε την αποκλειστικότητα..

Πριν πω την γνώμη μου εδώ, ας δούμε λίγα πράγματα ακόμα...

IMG_20250323_135053.jpg

IMG_20250323_135105.jpg

IMG_20250323_135129.jpg

IMG_20250323_135140.jpg

IMG_20250323_135155.jpg

Κάθε ηχείο, το μονομπλόκι του....

IMG_20250323_135204.jpg

Τα crossover έξω φυσικά και το sub μάλλον μοιάζει με καταψύκτη λόγω μεγέθους....
(Ούτε αυτό το άκουσα γιατί πάει "κολλητά" με το πολυκάναλο)

IMG_20250323_135906.jpg

Χωρίς περιστροφές είναι ίσως το καλύτερο σύστημα που έχω ακούσει...

Αφήνω έξω το σύστημα του Γιάννη Μιχαήλου γιατί δεν έχει "γήινη" τιμή, αλλά και γιατί ο χώρος του δεν είναι "οικιακός" , το μόνο σύστημα που έχω ακούσει από τα μέλη και τους φίλους που στέκεται στο ίδιο επίπεδο ηχητικής ποιότητας και σε όλες τις εντάσεις, είναι αυτό του geovar με τα μεγάλα ενεργά ATC.

Επειδή όμως τα ηχεία του Γιώργου είναι ελεύθερα στον μεγάλο χώρο του, το μπάσο του σε χαμηλή ένταση δεν έχει την "έκταση" που έχει το σύστημα των φωτός παραπάνω...
(Παίρνει όμως έξτρα πόντο στις μέσες και έτσι μπορεί να αξιώσει κορυφή.. ανάλογα τα γούστα...)

Το ίδιο και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό, παρατήρησα στο σύστημα του καλού φίλου analog-Jimaras...
Τα τεράστια woofers των τεράστιων Zingali αν και έχουν τοίχο πίσω τους, θέλουν μεγάλη ένταση για να βγάλουν το (τεράστιο πια) μπάσο τους...

Ένα από τα καλύτερα συστήματα είναι φυσικά αυτό του Tzimisce.. αλλά όχι για μεγάλες εντάσεις αφού δεν υπάρχουν τα watts (συνειδητά λίγα και λαμπάτα)

Έτσι μοιραία το σύστημα που άκουσα σήμερα ήταν αυτό που με "γέμισε" 100%, χωρίς να "ζητήσω" το παραμικρό..

Κάποια στιγμή του "ψέλλισα" , -φαντάζεσαι πως θα παίξει ένα κορυφαίο πικάπ εδώ;;;

Αλλά με την φαντασία θα μείνω......

Last edited:
Αυτή η φωτογραφία θα έπρεπε να μπει στις "Παρουσιάσεις συστημάτων Ήχου" σε ανάλογο νήμα..

View attachment 249318

Βέβαια και το πολυκάναλο "του πράγματος" , χωρίς να το έχω ακούσει, πρέπει να είναι "στρατόσφαιρα" όπως και το 2καναλο που άκουσα....

Άρα ο κάτοχος θα βρεθεί σε δίλημμα.....

"Αποφεύγει" το δίλημμα γιατί όντως το σύστημα είναι επί μονίμου βάσεως "under construction" ....

Γι'αυτό δεν μπόρεσα να ακούσω το ... Technics του!!

View attachment 249319

Μακριά από τα υπόλοιπα deep hi end συνοδά , το phono που συνοδεύει το ΜΚ2 έχει balanced εξόδους για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της απόστασης..
Όμως ο προενισχυτής που ακούσαμε ΔΕΝ είχε balanced εισόδους..
Ο "κανονικός" ήταν κάτω στο εργαστήρι..

Έτσι το ψηφιακό είχε την αποκλειστικότητα..

Πριν πω την γνώμη μου εδώ, ας δούμε λίγα πράγματα ακόμα...

View attachment 249320

View attachment 249321

View attachment 249322

View attachment 249323

View attachment 249324

Κάθε ηχείο, το μονομπλόκι του....

View attachment 249325

Τα crossover έξω φυσικά και το sub μάλλον μοιάζει με καταψύκτη λόγω μεγέθους....
(Ούτε αυτό το άκουσα γιατί πάει "κολλητά" με το πολυκάναλο)

View attachment 249326

Χωρίς περιστροφές είναι ίσως το καλύτερο σύστημα που έχω ακούσει...

Αφήνω έξω το σύστημα του Γιάννη Μιχαήλου γιατί δεν έχει "γήινη" τιμή, αλλά και γιατί ο χώρος του δεν είναι "οικιακός" , το μόνο σύστημα που έχω ακούσει από τα μέλη και τους φίλους που στέκεται στο ίδιο επίπεδο ηχητικής ποιότητας και σε όλες τις εντάσεις, είναι αυτό του geovar με τα μεγάλα ενεργά ATC.

Επειδή όμως τα ηχεία του Γιώργου είναι ελεύθερα στον μεγάλο χώρο του, το μπάσο του σε χαμηλή ένταση δεν έχει την "έκταση" που έχει το σύστημα των φωτός παραπάνω...
(Παίρνει όμως έξτρα πόντο στις μέσες και έτσι μπορεί να αξιώσει κορυφή.. ανάλογα τα γούστα...)

Το ίδιο και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό, παρατήρησα στο σύστημα του καλού φίλου analog-Jimaras...
Τα τεράστια woofers των τεράστιων Zingali αν και έχουν τοίχο πίσω τους, θέλουν μεγάλη ένταση για να βγάλουν το (τεράστιο πια) μπάσο τους...

Ένα από τα καλύτερα συστήματα είναι φυσικά αυτό του Tzimisce.. αλλά όχι για μεγάλες εντάσεις αφού δεν υπάρχουν τα watts (συνειδητά λίγα και λαμπάτα)

Έτσι μοιραία το σύστημα που άκουσα σήμερα ήταν αυτό που με "γέμισε" 100%, χωρίς να "ζητήσω" το παραμικρό..

Κάποια στιγμή του "ψέλλισα" , -φαντάζεσαι πως θα παίξει ένα κορυφαίο πικάπ εδώ;;;

Αλλά με την φαντασία θα μείνω......
Και ποιος ειναι ο ιδιοκτητης ρε μαστορα;

• Wow
Reactions: vlad66
Τα παιδία παίζει.
Ύστερα από αρκετές δοκιμές με διαφορετικά καλώδια πάντα εδώ κατέληγα.
Αυτά με τον Primare..Χθες το ξαναδοκίμασα με τον Hegel βάζοντας στο repeat ένα κομμάτι των Songs:Ohia δοκιμάζοντας και τις τρεις επιλογές και το αποτέλεσμα ήταν πάντα το ίδιο.
Με τα δύο καλώδια στο γουφερ ακούστηκε ξεψυχισμένο και σκοτεινό (σε σχέση με τον παρακάτω συνδιασμό). Βέβαια ανάλογα τι θέλει ο καθένας.
Όποιος έχει μονό καλώδιο και το ηχείο του παίρνει διπλοκαλωδίωση δεν έχει παρά να το δοκιμάσει.

IMG_20250324_193236 (1).jpg