Αυτή η φωτογραφία θα έπρεπε να μπει στις "Παρουσιάσεις συστημάτων Ήχου" σε ανάλογο νήμα..
View attachment 249318
Βέβαια και το πολυκάναλο "του πράγματος" , χωρίς να το έχω ακούσει, πρέπει να είναι "στρατόσφαιρα" όπως και το 2καναλο που άκουσα....
Άρα ο κάτοχος θα βρεθεί σε δίλημμα.....
"Αποφεύγει" το δίλημμα γιατί όντως το σύστημα είναι επί μονίμου βάσεως "under construction" ....
Γι'αυτό δεν μπόρεσα να ακούσω το ... Technics του!!
View attachment 249319
Μακριά από τα υπόλοιπα deep hi end συνοδά , το phono που συνοδεύει το ΜΚ2 έχει balanced εξόδους για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της απόστασης..
Όμως ο προενισχυτής που ακούσαμε ΔΕΝ είχε balanced εισόδους..
Ο "κανονικός" ήταν κάτω στο εργαστήρι..
Έτσι το ψηφιακό είχε την αποκλειστικότητα..
Πριν πω την γνώμη μου εδώ, ας δούμε λίγα πράγματα ακόμα...
View attachment 249320
View attachment 249321
View attachment 249322
View attachment 249323
View attachment 249324
Κάθε ηχείο, το μονομπλόκι του....
View attachment 249325
Τα crossover έξω φυσικά και το sub μάλλον μοιάζει με καταψύκτη λόγω μεγέθους....
(Ούτε αυτό το άκουσα γιατί πάει "κολλητά" με το πολυκάναλο)
View attachment 249326
Χωρίς περιστροφές είναι ίσως το καλύτερο σύστημα που έχω ακούσει...
Αφήνω έξω το σύστημα του Γιάννη Μιχαήλου γιατί δεν έχει "γήινη" τιμή, αλλά και γιατί ο χώρος του δεν είναι "οικιακός" , το μόνο σύστημα που έχω ακούσει από τα μέλη και τους φίλους που στέκεται στο ίδιο επίπεδο ηχητικής ποιότητας και σε όλες τις εντάσεις, είναι αυτό του geovar με τα μεγάλα ενεργά ATC.
Επειδή όμως τα ηχεία του Γιώργου είναι ελεύθερα στον μεγάλο χώρο του, το μπάσο του σε χαμηλή ένταση δεν έχει την "έκταση" που έχει το σύστημα των φωτός παραπάνω...
(Παίρνει όμως έξτρα πόντο στις μέσες και έτσι μπορεί να αξιώσει κορυφή.. ανάλογα τα γούστα...)
Το ίδιο και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό, παρατήρησα στο σύστημα του καλού φίλου analog-Jimaras...
Τα τεράστια woofers των τεράστιων Zingali αν και έχουν τοίχο πίσω τους, θέλουν μεγάλη ένταση για να βγάλουν το (τεράστιο πια) μπάσο τους...
Ένα από τα καλύτερα συστήματα είναι φυσικά αυτό του Tzimisce.. αλλά όχι για μεγάλες εντάσεις αφού δεν υπάρχουν τα watts (συνειδητά λίγα και λαμπάτα)
Έτσι μοιραία το σύστημα που άκουσα σήμερα ήταν αυτό που με "γέμισε" 100%, χωρίς να "ζητήσω" το παραμικρό..
Κάποια στιγμή του "ψέλλισα" , -φαντάζεσαι πως θα παίξει ένα κορυφαίο πικάπ εδώ;;;
Αλλά με την φαντασία θα μείνω......