Το chat του δικάναλου

Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι το σωστό μέρος για να ρωτήσω,αλλά chat είναι ,ότι θέμε λέμε 😄
Επειδή όταν δεν ξέρω ρωτάω ,εστω και αν είναι χαζές ερωτήσεις, προχωρώ στο ψητό.
Τι σημαίνει ότι μια συσκευή έχει Spotify connect και όχι το Spotify σαν app?
To Eversolo έχει tidal κανονικό και Spotify connect.
Γιατί δεν έχει κατευθείαν το app??
Ποια είναι η διαφορά??

• Like
Reactions: vlad66
Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι το σωστό μέρος για να ρωτήσω,αλλά chat είναι ,ότι θέμε λέμε 😄
Επειδή όταν δεν ξέρω ρωτάω ,εστω και αν είναι χαζές ερωτήσεις, προχωρώ στο ψητό.
Τι σημαίνει ότι μια συσκευή έχει Spotify connect και όχι το Spotify σαν app?
To Eversolo έχει tidal κανονικό και Spotify connect.
Γιατί δεν έχει κατευθείαν το app??
Ποια είναι η διαφορά??
το tidal connect και το Spotify connect είναι πρωτοκολλά επικοινωνίας μέσω wifi και με καλώδιο, μεταξύ των server των εφαρμογών και των υποστηριζόμενων συσκευών που υποτίθεται ότι παρέχουν πλεονεκτήματα, (απευθείας επικοινωνία, καλύτερη ποιότητα, αδιάκοπη ροή κλπ), ο χρήστης χρησιμοποιεί την εφαρμογή (tidal, Spotify), απλά για να επιλέξει το περιεχόμενο. με λίγα λόγια συνδέουν την εφαρμογή με τη συσκευή μας.

Αντίστοιχα υπάρχουν υπάρχουν το googlecast και το airplay (συσκευές apple).

• Like
Reactions: mdvq
Με λίγα λόγια, όπου δεις connect χρησιμοποίησέ το, όπου δεν δεις, άστο καλύτερα... . Θα φας στη μάπα το (συνήθως εξ' ίσου μάπα) interface του κάθε κατασκευαστή και δεν είσαι σε ηλικία για τέτοια... .
Επίσης αν η συσκευή δεν έχει connect αλλά χρησιμοποιείς googlecast ή airplay, είναι σαν να χρησιμοποιείς WiFi direct, επομένως και εδώ το αποφεύγεις.

Κοινώς μόνο με connect παίζεις το 2025. Έχουν πλέον και streamer του κατοστάρικου τέτοιο.

• Like
coaxial για συνδεση του streamer με τον yamaha ενισχυτη. 1 μετρο μαξ 60 ευρω....καμια προταση?
Στα αλλα....σημερινη συγκριση σε 5 τραγουδια μεταξυ του akm του fiio s15 και του ess του yamaha rn-2000a , βρηκα πιο γλυκο (αναλογικο) τον ηχο του yamaha και πιο αναλυτικο του fiio.
Παλαιοτερα ειχα την αντιθετη αποψη , οτι τα akm ηταν πιο γλυκα απο τα ess...
Την ιδια εντυπωση αποκομισε και ο φιλος μου,,,,,,πιο ξεκουραστος ο ηχος του yamaha

Λεώ,αυτό το acrylic το έχεις πάρει πρέφα??

Εσύ τι λες; Πρώτος την... αλωσα την είδηση εδώ. 😁

• Haha
Αν η συσκευή υποστηρίζει Chromecast, κάνουμε δουλίτσα??

Γενικώς είναι το χειρότερο από τα τρία σενάρια. Σε αυτή την περίπτωση στέλνεις το ήχο μέσω WiFi στο streamer. Στις άλλες δύο περιπτώσεις, είτε με το connect είτε από το app του κατασκευαστή, το κινητό λειτουργεί ως remote control και η σύνδεση του streamer είναι στο tidal/spotify κατ' ευθείαν από το cloud.

• Like
View attachment 253677
καθαρίστηκε , λιπάνθηκε αλλα ο τζόγος παραμένει

πρέπει να περαστεί χιτώνιο στον άξονα γιατί προφανώς ο κύλινδρος έκανε "κοιλιά".
αυτό που θα βρεις να βάλεις θα πρέπει να έχει έναν απειροελάχιστο τζόγο για να μπορεί να κινηθεί ο άξονας.. αλλιώς θα σφηνώσει.

για το πάνω κάτω τζόγο διάβασε το νήμα του Δημήτρη για το anti-knock

το έχω αγοράσει και εγώ , αλλά δεν θα το βάλω "ατόφιο" στο δικό μου Thorens.. θα πρέπει να το αντιγράψω στον τόρνο με μια αλλαγή...
αν δεν βιάζεσαι , μπορώ να του πάρω τα μέτρα και μετά να στο στείλω αφού δεν θα το χρειάζομαι..

Ο Κινέζος ψέματα δεν είπε, εκτός και αν είναι ρέπλικα αυτό:

IMG_20250610_164430_HDR.jpg

Στα δύσβατα σημεία θα μπουν Allen γιατί με τις philips βίδες τα κατσαβίδια δεν μπορούν να ευθυγραμμιστούν και υπάρχει πρόβλημα

IMG_20250610_164625_HDR.jpg

Τα δύσβατα είναι οι από πάνω σούκο.. οι βίδες τους βλέπουν εμπόδιο

IMG_20250610_164637_HDR.jpg

• Like
Reactions: Tzimisce
Η λύση του κεντρικού διανομέα όμως πήγε περίπατο..
Δεν χωράει ούτε ένας στο κουτί , πόσο μάλλον 3...

IMG_20250610_165249_HDR.jpg

IMG_20250610_165304_HDR.jpg

Κάτι άλλο δεν είχε ο Καυκάς της Θηβών που πήγα σήμερα..

Θα το ψάξω λίγο και αν δεν βρω κάτι κατάλληλο που να χωράει, θα εφαρμόσω την παλιά λύση αλλά με Hellenic cables των 4mm

• Like
Reactions: Tzimisce
elecaudio-gold-plated-domino-interconnect-distributor-24k.jpg

• Like
Reactions: Tzimisce and vlad66
Η λύση του κεντρικού διανομέα όμως πήγε περίπατο..
Δεν χωράει ούτε ένας στο κουτί , πόσο μάλλον 3...

View attachment 253687

View attachment 253688

Κάτι άλλο δεν είχε ο Καυκάς της Θηβών που πήγα σήμερα..

Θα το ψάξω λίγο και αν δεν βρω κάτι κατάλληλο που να χωράει, θα εφαρμόσω την παλιά λύση αλλά με Hellenic cables των 4mm

για δες μηπως σου κανει κατι απο τα παρακατω, χωρις την χρηση ραγας ομως

• Like
Reactions: vlad66
Υπαρχει κανενας οδηγος για την ρυθμιση των αναρτησεων του Thorens;
Σε μια προσπαθεια που εκανα στο παρελθον χωρις να ασχοληθω και πολυ, δεν μου φανηκε πολυ ευκολο.