για να κοιτάξεις την απόκλιση της ακίδας χρειάζεσαι τουλάχιστον κάποιο σημείο αναφοράς, δηλαδή κάτι σαν τα σταυρονήματα που έχουν τα όργανα μετρήσεων ή εικονοσήματα. Χωρίς αυτά δύσκολο να τα πιάσει το μάτι.
Οι περισσότερες κεφαλές έχουν σημείο αναφοράς
Για παράδειγμα κοίτα την "εγκοπή" πάνω από το στέλεχος στην VM95 :
Είναι θέμα εξάσκησης και συνήθειας..
Αν θα "μάθεις" να κοιτάς με το ένα μάτι ή και με τα δύο, σε τι απόσταση κλπ...
Το βασικό είναι να μην κάνει "κύματα" ο δίσκος.. τότε θα είναι πολύ δύσκολο και φυσικά να μην είναι παράκεντρος.
Αν είναι έστω και λίγο, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.
Όπως αυτό που λένε για την καθετότητα της ακίδας που την μετράνε με τον καθρέφτη. Το μάτι έχει μια συγκεκριμένη διακριτική ικανότητα και χωρίς να προβάλεται πίσω μια βαθμονομημένη κλίμακα δύσκολα μπορεις να μετρήσεις.
σίγουρα, όπως όποια συζήτηση για βινύλιο
Δεν έχω ασχοληθεί με ελατήρια, αλλά νομίζω ότι πιεζουν το ίδιο.
Δεν πιέζουν το ίδιο.
Υπάρχει ένα πολύ απλό τεστ..
Μηδενίζεις το βάρος ανάγνωσης όπως και το antiskate..
Ο βραχίονας αιωρείται ελεύθερα χωρίς να αλλάζει θέση.
Αν τον βάλεις στην νοητή γραμμή πάνω από την αρχή ενός δίσκου και δώσεις γραμμάρια στο antiskate , θα δεις ότι θα κουνηθεί όταν το antiskate σχεδόν θα τερματίσει.
Αν κάνεις το ίδιο με τον βραχίονα πάνω από την μέση του δίσκου, θα "ξυπνήσει" πολύ νωρίτερα..
Αν το κάνεις πάνω από το τελευταίο τρακ, δεν θα προλάβεις να δώσεις μισό γραμμάριο πίεσης..
Υπάρχουν επίσης πολλές θεωρίες για την δύναμη skating. Θεωρητικά την πιό πιστευτή που ξέρω είναι ότι είναι μια καμπύλη με ακρότατα (μέγιστα) στα άκρα του δίσκου και προς το μέσο μια κάπως μικρότερη τιμή. Οι κατασκευαστές εφαρμόζουν όποια "διαστημική" τεχνική "πουλάει" καλύτερα που προσεγγίζουν το πρόβλημα με μια σταθερή τιμή ή ακόμα και μεταβαλλόμενη, ανάλογα με το τι πληρώνεις. Υπάρχουν και σχολές No antiskating μην το ξεχνάμε.
Οι βραχίονες που δεν έχουν antiskate συνήθως έχουν κάτι άλλο που αντικαθιστά την δύναμη.
Λάδι ή γράσο στο πίβοτ για να μετριάσει την ροπή προς τον άξονα.
Ίσως και κάποια άλλη τεχνική που δεν πάει το μυαλό μου τώρα..
Επίσης αυτό που λεω περι ακουστικής δοκιμής, παίζει ρόλο σε ένα δίσκο τεστ πού βρίσκεται το τρακ δοκιμής. Γενικά είναι ΧΑΟΤΙΚΟ το θέμα το έχω ξαναπεί. Κάνεις ένα συμβιβασμό. Αυτός είναι ίδιο βάρος ίδιο anti skating, ό,τι λεει ο κάθε κατασκευαστής, ή ακουστικό και ακούς μουσική και αν ψυλλιάζεσαι παίζεις. Παίζεις εφ όρου ζωής.
γιατί υπάρχουν βραχίονες και βραχίονες.
Αν ο βραχίονας δεν ταιριάζει με την κεφαλή αυτό κάπου εμφανίζεται ως πρόβλημα.
Μα τότε είναι πρόβλημα και χρειάζεται λύση.
Η πιό εύκολη λύση για mistracking είναι το βάρος.
Αν εννοείς ότι (πχ) σε μικρής ενεργής μάζας βραχίονα βάλουμε πολύ χαμηλής ενδοτικότητας κεφαλή και αυξήσουμε το βάρος ανάγνωσης για να έχουμε καλύτερο tracking, όχι δεν συμφωνώ.
Αν εννοείς κάτι άλλο , οκ..
Πάντως αν βάλεις ερώτηση σε ΑΙ για τέτοιο θέμα έχει γούστο. Σου βγάζει ό,τι ψαρέψει....
Μπα.. δεν ασχολούμαι με ΑΙ κλπ...