Σε ηδη σφιγμενη βιδα πώς παιρνουμε μετρηση;

Πολύ περίεργο που από μόνη της η βίδα ξέσφιξε.Στα 2 Nm ξέσφιξε η βίδα με τα σημάδια στον λαιμό
View attachment 255998
Προσέξτε τώρα στα πόσα Nm ξέσφιξε η βίδα που χτες έσφιξα με 1,5Nm :
View attachment 255999
Μόλις 1 και κάτι..
Αυτό σημαίνει ότι το υλικό πάνω στο οποίο σφίγγει η βίδα, έχει γίνει "μπουργάνα" και θέλει επισκευή.
Η βίδα είναι από σίδερο, η μπάφλα παράγωγο του ξύλου.. mdf ή κάτι ανάλογο..
Σαφώς και το μέταλλο θα αφήσει μόνιμη παραμόρφωση στο πολύ μαλακότερο υλικό στο οποίο θα ασκήσει πίεση..
Οι τρύπες υποδοχής τώρα θέλουν "παρθενορραφή" για να έχει νόημα το νέο σφίξιμο με 1,5Nm
Αλλιώς θα είναι "λάσκα" , ακόμα και αν ασφαλίσουμε τις βίδες με κάποια κόλλα.
Η 3η βίδα (η δεξιά όπως κοιτάμε το mid), έφτασε το εργαλείο στα όρια του και ήμουν έτοιμος να κόψω την πίεση για να μην του κάνω ζημιά..
Έλυσε η βίδα πάνω στην ώρα...
View attachment 256003
Πολύ περίεργο που από μόνη της η βίδα ξέσφιξε.
Άρα θα πρέπει να ανοίξεις ( ; ) την μπάφλα να δεις τι γίνεται από πίσω ή την πίσω μπάφλα να δει τι συμβαίνει στην μπροστηνή. Το μιντ ,αν θυμάμαι καλά, είναι λίγο περίεργο γιατί ο μαγνήτης έχει μεγαλύτερη διάμετρο από την τρύπα της μπάφλας και τοποθετείται από πίσω προς τα εμπρός γι'αυτό και η ειδική πλαστική "μπορντουρα" με τις παραβιασμένες ( ; ) τρύπες της φωτογραφίας. Προσοχή αν για κάποιο λόγο θα πρέπει να ξεβιδώσεις το μιντ από τη μπάφλα. Στο διαδίκτυο πρέπει να υπάρχουν πληροφορίες. ( Μήπως κάποιος άσχετος προσπάθησε να το βγάλει, για κάποιο λόγο, από μπροστά ( ; )
Πρέπει να μελετήσεις πως να το χειριστείς.
ΥΓ. Οι κίτρινες φατσούλες είναι ; σε παρένθεση
Να ήταν το μόνο περίεργο...Πολύ περίεργο που από μόνη της η βίδα ξέσφιξε.
Δεν το ήξερα αυτό και καλά που το είπες.Άρα θα πρέπει να ανοίξεις ( ; ) την μπάφλα να δεις τι γίνεται από πίσω ή την πίσω μπάφλα να δει τι συμβαίνει στην μπροστηνή. Το μιντ ,αν θυμάμαι καλά, είναι λίγο περίεργο γιατί ο μαγνήτης έχει μεγαλύτερη διάμετρο από την τρύπα της μπάφλας και τοποθετείται από πίσω προς τα εμπρός γι'αυτό και η ειδική πλαστική "μπορντουρα" με τις παραβιασμένες ( ; ) τρύπες της φωτογραφίας.
Δυστυχώς δεν έχω δει κάτι ακόμα..Προσοχή αν για κάποιο λόγο θα πρέπει να ξεβιδώσεις το μιντ από τη μπάφλα. Στο διαδίκτυο πρέπει να υπάρχουν πληροφορίες.
Μόνο αν δω κάτι στο διαδίκτυο, ή το εργοστάσιο μου δώσει οδηγίες..( Μήπως κάποιος άσχετος προσπάθησε να το βγάλει, για κάποιο λόγο, από μπροστά ( ; )
Πρέπει να μελετήσεις πως να το χειριστείς.

Βλαδίμηρε το ηχείο δεν έχει σίτα?? Οι τρύπες αυτές που δείχνεις δεν έχουν σχέση με τα pins του τελάρου της σιτας??

Έχεις καταφέρει να ακούσεις μουσική μετά τα σφιξίματα-ξεσφιξίματα; Άκουσες διαφορά;Όχι αυτή η γενιά (που είναι η προηγούμενη) δεν έχει σίτα (με μαγνήτες όπως η τωρινή)..
Έχει το "κλασικό" τελάρο με ηχειόπανο
View attachment 256020
View attachment 256021
Τώρα αν οι τρύπες της μπάφλας "κρύβουν" βίδες, δεν το ξέρω και το θεωρώ απίθανο
View attachment 256022
συγκρατιεται οπως ολες οι μπαλφες ,προφανως κολλημενες κατα την συναρμολογηση του ηχειου και ισως εωτερικα να εχει καποιες ενισχυσεις ,δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να βγαινει η μπαφλα εκτος και αν ο κατασκευαστης επιτρεπει κατι τετοιο αν και δεν το βλεπω σωστοΜε τις τελευταίες φωτογραφίες έχω μπερδευτεί ανεπανόρθωτα. Πως διάολο η μπαφλα συγκρατιέται στο κουτί; Από μέσα;; Και πως πάλι; Και γιατί; Περίεργο! Βγάλε μια φωτογραφία της πίσω μεριάς ρε Βλαδίμηρε.
)
www.wharfedale.co.uk
Πιθανον να βγαινει μερος ή ολοκληρο το πισω πανελ της καμπινας.Με τις τελευταίες φωτογραφίες έχω μπερδευτεί ανεπανόρθωτα. Πως διάολο η μπαφλα συγκρατιέται στο κουτί; Από μέσα;; Και πως πάλι; Και γιατί; Περίεργο! Βγάλε μια φωτογραφία της πίσω μεριάς ρε Βλαδίμηρε.
Το τα θες τα Lindon βρε αδερφέΜε έχει πιάσει μια περιέργεια (φαγούρα δλδ)
Τι διαφορά θα ακούσω ....τι θα χάσω τι θα κερδίσω ...μεταξύ αυτών που έχω τώρα ...
.και αυτών που χαλβαδιαζω εδώ και καιρό ...Aria 926 | Focal
Aria 926, 3-way floor-standing speaker : enjoy the beauty of sound in the comfort of your own home with our Focal high-fidelity speakers. They reproduce the essence of music to delight the most demanding music lovers.www.focal.com
![]()
SUPER LINTON
The new Wharfedale SUPER LINTON represents a significant milestone in innovation for Wharfedale, being a standout addition to the globally best-selling Heritage series. This updated model is part of a line of award-winning speakers that are renowned for their exceptional musicality and have won...www.wharfedale.co.uk
Υγ στο υπάρχον δικαναλο υπάρχει και Klipsch sub 12αρι
Sent from my iPhone using Tapatalk
Το τα θες τα Lindon βρε αδερφέ
Αυτά είναι κούτσικα μπροστά σε αυτά που έχεις.... Για εμένα επένδυσε αν θες σε ενισχυτές και τα focal θα σου κελαηδήσουνε θα τα ακούσεις όσο ποτέ άλλοτε αν πας δύο και τρεις σκάλες ενισχυτικά παραπάνω από τα ίδια τα ηχεία
Θύμισε μου.....ο Yamaha????Πόσο πάνω να πάω σε ενισχυτή ...ήδη αυτός που έχω είναι τούμπανο
Sent from my iPhone using Tapatalk
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.