Το chat του δικάναλου

Προσθέτω 3 φωτογραφίες από τα "ύποπτα" σημάδια τα οποία θέλουν εξήγηση..

Πως έγιναν και γιατί...

IMG_20250805_132916.jpg

IMG_20250805_132759.jpg

IMG_20250805_132735.jpg

Με το φως της ημέρας, με αρκετό ζουμ και πολύ καλή ανάλυση πιστεύω.

Στα 2 Nm ξέσφιξε η βίδα με τα σημάδια στον λαιμό

IMG_20250805_135047.jpg

Προσέξτε τώρα στα πόσα Nm ξέσφιξε η βίδα που χτες έσφιξα με 1,5Nm :

IMG_20250805_135150.jpg

Μόλις 1 και κάτι..

Αυτό σημαίνει ότι το υλικό πάνω στο οποίο σφίγγει η βίδα, έχει γίνει "μπουργάνα" και θέλει επισκευή.

Η βίδα είναι από σίδερο, η μπάφλα παράγωγο του ξύλου.. mdf ή κάτι ανάλογο..

Σαφώς και το μέταλλο θα αφήσει μόνιμη παραμόρφωση στο πολύ μαλακότερο υλικό στο οποίο θα ασκήσει πίεση..

Οι τρύπες υποδοχής τώρα θέλουν "παρθενορραφή" για να έχει νόημα το νέο σφίξιμο με 1,5Nm
Αλλιώς θα είναι "λάσκα" , ακόμα και αν ασφαλίσουμε τις βίδες με κάποια κόλλα.

Η 3η βίδα (η δεξιά όπως κοιτάμε το mid), έφτασε το εργαλείο στα όρια του και ήμουν έτοιμος να κόψω την πίεση για να μην του κάνω ζημιά..
Έλυσε η βίδα πάνω στην ώρα...

IMG_20250805_135255.jpg

Στα 2 Nm ξέσφιξε η βίδα με τα σημάδια στον λαιμό

View attachment 255998

Προσέξτε τώρα στα πόσα Nm ξέσφιξε η βίδα που χτες έσφιξα με 1,5Nm :

View attachment 255999

Μόλις 1 και κάτι..

Αυτό σημαίνει ότι το υλικό πάνω στο οποίο σφίγγει η βίδα, έχει γίνει "μπουργάνα" και θέλει επισκευή.

Η βίδα είναι από σίδερο, η μπάφλα παράγωγο του ξύλου.. mdf ή κάτι ανάλογο..

Σαφώς και το μέταλλο θα αφήσει μόνιμη παραμόρφωση στο πολύ μαλακότερο υλικό στο οποίο θα ασκήσει πίεση..

Οι τρύπες υποδοχής τώρα θέλουν "παρθενορραφή" για να έχει νόημα το νέο σφίξιμο με 1,5Nm
Αλλιώς θα είναι "λάσκα" , ακόμα και αν ασφαλίσουμε τις βίδες με κάποια κόλλα.

Η 3η βίδα (η δεξιά όπως κοιτάμε το mid), έφτασε το εργαλείο στα όρια του και ήμουν έτοιμος να κόψω την πίεση για να μην του κάνω ζημιά..
Έλυσε η βίδα πάνω στην ώρα...

View attachment 256003
Πολύ περίεργο που από μόνη της η βίδα ξέσφιξε.
Άρα θα πρέπει να ανοίξεις ( ; ) την μπάφλα να δεις τι γίνεται από πίσω ή την πίσω μπάφλα να δει τι συμβαίνει στην μπροστηνή. Το μιντ ,αν θυμάμαι καλά, είναι λίγο περίεργο γιατί ο μαγνήτης έχει μεγαλύτερη διάμετρο από την τρύπα της μπάφλας και τοποθετείται από πίσω προς τα εμπρός γι'αυτό και η ειδική πλαστική "μπορντουρα" με τις παραβιασμένες ( ; ) τρύπες της φωτογραφίας. Προσοχή αν για κάποιο λόγο θα πρέπει να ξεβιδώσεις το μιντ από τη μπάφλα. Στο διαδίκτυο πρέπει να υπάρχουν πληροφορίες. ( Μήπως κάποιος άσχετος προσπάθησε να το βγάλει, για κάποιο λόγο, από μπροστά ( ; )
Πρέπει να μελετήσεις πως να το χειριστείς.
ΥΓ. Οι κίτρινες φατσούλες είναι ; σε παρένθεση

Άρα θα πρέπει να ανοίξεις ( ; ) την μπάφλα να δεις τι γίνεται από πίσω ή την πίσω μπάφλα να δει τι συμβαίνει στην μπροστηνή. Το μιντ ,αν θυμάμαι καλά, είναι λίγο περίεργο γιατί ο μαγνήτης έχει μεγαλύτερη διάμετρο από την τρύπα της μπάφλας και τοποθετείται από πίσω προς τα εμπρός γι'αυτό και η ειδική πλαστική "μπορντουρα" με τις παραβιασμένες ( ; ) τρύπες της φωτογραφίας. Προσοχή αν για κάποιο λόγο θα πρέπει να ξεβιδώσεις το μιντ από τη μπάφλα. Στο διαδίκτυο πρέπει να υπάρχουν πληροφορίες. ( Μήπως κάποιος άσχετος προσπάθησε να το βγάλει, για κάποιο λόγο, από μπροστά ( ; )
ΥΓ. Οι κίτρινες φατσούλες είναι ; σε παρένθεση

για να μην έχεις κίτρινες φατσούλες πρέπει να αφήνεις κενό μεταξύ ερωτηματικού και παρένθεσης "( ; )" ..αλλιώς το τσιμπάει σαν ιμότικον
θα τα διορθώσω ..

Να ήταν το μόνο περίεργο...
Αν δεν ήταν τα σημάδια στην "μπορντούρα" θα έλεγα ότι το εργοστάσιο έκανε "περίεργα" πράγματα..
Πιο κάτω θα εξηγήσω τι με μπερδεύει και μάλιστα πολύ!

Άρα θα πρέπει να ανοίξεις ( ; ) την μπάφλα να δεις τι γίνεται από πίσω ή την πίσω μπάφλα να δει τι συμβαίνει στην μπροστηνή. Το μιντ ,αν θυμάμαι καλά, είναι λίγο περίεργο γιατί ο μαγνήτης έχει μεγαλύτερη διάμετρο από την τρύπα της μπάφλας και τοποθετείται από πίσω προς τα εμπρός γι'αυτό και η ειδική πλαστική "μπορντουρα" με τις παραβιασμένες ( ; ) τρύπες της φωτογραφίας.
Δεν το ήξερα αυτό και καλά που το είπες.
Προσπάθησα πολύ χαλαρά να βγάλω το mid από μπροστά και φυσικά δεν τα κατάφερα.

Προσοχή αν για κάποιο λόγο θα πρέπει να ξεβιδώσεις το μιντ από τη μπάφλα. Στο διαδίκτυο πρέπει να υπάρχουν πληροφορίες.
Δυστυχώς δεν έχω δει κάτι ακόμα..

( Μήπως κάποιος άσχετος προσπάθησε να το βγάλει, για κάποιο λόγο, από μπροστά ( ; )
Μόνο αν δω κάτι στο διαδίκτυο, ή το εργοστάσιο μου δώσει οδηγίες..
Αλλιώς θα μάθω αφού πάθω και είναι κάτι που δεν το θέλω...

Δεξί ηχείο, εκεί που έχει τα σημάδια το πλαστικό πλαίσιο της κάτω βίδας..

Η βίδα στο σπείρωμα είχε κάποιο υλικό (σαν ψυχρή συγκόλληση) που την ασφάλιζε

IMG_20250805_142138.jpg

IMG_20250805_142216.jpg

IMG_20250805_144724.jpg

IMG_20250805_144727.jpg

Όπως αποδείχθηκε στο τέλος, όλες οι βίδες λίγο πολύ είχαν από αυτό το υλικό.
Και στα 2 ηχεία.

Αυτό περισσότερες απορίες γέννησε παρά έλυσε..

Αν το βάζει το εργοστάσιο, γιατί μας λέει να σφίξουμε τις βίδες μετά από ένα χρονικό διάστημα;;;

Αφού η "κόλλα" ασφαλίζει την βίδα και είναι η αιτία που στο ξεσφίξιμο το όργανο έγραψε πολύ υψηλές τιμές.

Αν ΔΕΝ το έβαλε το εργοστάσιο, τότε 100% κάποιος για κάποιον λόγο έβγαλε τα mids και τα ξαναέβαλε με περίσσιο ζήλο...

Το καλό αλλά και παράξενο ( ; ) είναι ότι οι βίδες "τερματίζουν" με 1,5Nm !!
Αφού τις σφίξω με το εργαλείο, ΔΕΝ βιδώνουν περαιτέρω, ούτε με το χέρι εκτός και αν το παρακάνω.

Αυτό αναιρεί τα προηγούμενα λεγόμενα μου για "μπουργάνες" και "παρθενορραφές"..

Με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ή η επιφάνεια σύσφιξης είναι μεταλλική, ή το υλικό που κάποιος έβαλε έχει περάσει στο σπείρωμα και το έχει ενισχύσει σαν να είναι μέταλλο..

Το υλικό μου θυμίζει πολύ την permatex που χρησιμοποιώ και ναι μέχρι ενός σημείου μπορεί να "διορθώσει" σπειρώματα.

Πριν περάσω σε επόμενο ποστ για το mid του αριστερού ηχείου, να πω πως όπως έπαιζε (υπέροχα) το ζευγάρι, έτσι παίζει και τώρα που το ακούω..

Θυμίζω ότι έχω σφίξει τα tweeters και ξεσφίξει - σφίξει τα midrange

Μέχρι στιγμής το εργοστάσιο δεν έστειλε κάποιο email

Μια φωτογραφία του mid που φαίνεται πιστεύω ότι δεν είναι "κεντραρισμένο" με την δεξιά πλευρά του να έχει μεγαλύτερο κενό από την αριστερή..

IMG_20250805_150335.jpg

Έτσι ακριβώς είναι και στο άλλο ηχείο.
Φυσικά αυτό μπορεί να λέει κάτι, αλλά και τίποτα...

Last edited:
Οι βίδες στο mid έχουν αυτό το μέγεθος

IMG_20250805_145146.jpg

Έχουν όλες τα υπολείμματα από την "κόλλα"

IMG_20250805_152134.jpg

Το ποστ φυσικά αφορά το αριστερό ηχείο πια..

Οι δυνάμεις ξε-σύσφιξης ήταν ακόμα μεγαλύτερες σε σχέση με το δεξί..
Πραγματικά έφτασα το εργαλείο στο όριο κινδύνου ζημιάς (σύμφωνα με το manual)

(Τα αυτοκόλλητα τα έβαλα για να μην μπερδέψω τις φωτογραφίες στο κινητό)

IMG_20250805_151109.jpg

IMG_20250805_150928.jpg

IMG_20250805_151340.jpg

Αν αυτές οι βίδες ήθελαν σφίξιμο εγώ είμαι Κινέζος!!!

Παρατήρησα σημάδια και σε αυτό το ηχείο στην ίδια ανάλογη βίδα

IMG_20250805_153316.jpg

Το ίδιο κενό δεξιά και σε αυτό το mid

IMG_20250805_153334.jpg

Είναι λες και το εργοστάσιο προσπάθησε να διορθώσει "ατσαλιές" στο συγκεκριμένο ζευγάρι κατά την παραγωγή του...

Σαν να είναι "B stock" που ναι μεν δεν έχει διαφορά στην ηχητική απόδοση, έχει όμως κάποια θεματάκια στο φινίρισμα κλπ...

Σε αυτή την περίπτωση ΔΕΝ φταίει σε τίποτα ο 1ος κάτοχος, πολύ πιθανό ούτε ο τότε αντιπρόσωπος ( ο κ. Θέμης αν δεν κάνω λάθος;; )

Ελπίζω να βρούμε την άκρη και κάτι καλό να βγει στο τέλος....

Βλαδίμηρε το ηχείο δεν έχει σίτα?? Οι τρύπες αυτές που δείχνεις δεν έχουν σχέση με τα pins του τελάρου της σιτας??

Όχι αυτή η γενιά (που είναι η προηγούμενη) δεν έχει σίτα (με μαγνήτες όπως η τωρινή)..
Έχει το "κλασικό" τελάρο με ηχειόπανο

IMG_20250805_181853.jpg

IMG_20250805_181925.jpg

Τώρα αν οι τρύπες της μπάφλας "κρύβουν" βίδες, δεν το ξέρω και το θεωρώ απίθανο

IMG_20250805_181935.jpg

Με τις τελευταίες φωτογραφίες έχω μπερδευτεί ανεπανόρθωτα. Πως διάολο η μπαφλα συγκρατιέται στο κουτί; Από μέσα;; Και πως πάλι; Και γιατί; Περίεργο! Βγάλε μια φωτογραφία της πίσω μεριάς ρε Βλαδίμηρε.

Όχι αυτή η γενιά (που είναι η προηγούμενη) δεν έχει σίτα (με μαγνήτες όπως η τωρινή)..
Έχει το "κλασικό" τελάρο με ηχειόπανο

View attachment 256020

View attachment 256021

Τώρα αν οι τρύπες της μπάφλας "κρύβουν" βίδες, δεν το ξέρω και το θεωρώ απίθανο

View attachment 256022
Έχεις καταφέρει να ακούσεις μουσική μετά τα σφιξίματα-ξεσφιξίματα; Άκουσες διαφορά;

Με τις τελευταίες φωτογραφίες έχω μπερδευτεί ανεπανόρθωτα. Πως διάολο η μπαφλα συγκρατιέται στο κουτί; Από μέσα;; Και πως πάλι; Και γιατί; Περίεργο! Βγάλε μια φωτογραφία της πίσω μεριάς ρε Βλαδίμηρε.
συγκρατιεται οπως ολες οι μπαλφες ,προφανως κολλημενες κατα την συναρμολογηση του ηχειου και ισως εωτερικα να εχει καποιες ενισχυσεις ,δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να βγαινει η μπαφλα εκτος και αν ο κατασκευαστης επιτρεπει κατι τετοιο αν και δεν το βλεπω σωστο

Τωρα για τις ψιλο φθορες που εχει τις διμιουργουν τα χρονια και ισως το υλικο που εδιεχνε ο Βλαδίμηρος να εχει απλα πολυμεριστει απο τα χρονια ,τωρα αν η βιδα δεν πιανει πλεον σωστα ισως να πρεπει να μπει κατι σαν βολτες εσωτερικα οπως βαζει η PROAC και ετσι μονο αν βιδωσεις την βιδα με ηλεκτρικο κατσαβιδι και με λαθος δυναμη θα κανεις ζημια
Τ ηχεια παντως ειναι κανονας να τα βιδωνουμε παντα με το χερι ,αυτη ηταν η οδηγια των κατασκευαστων οτα εργαζομουν σε σερβις γνωστου αντιπροσωπου

Με έχει πιάσει μια περιέργεια (φαγούρα δλδ )
Τι διαφορά θα ακούσω ....τι θα χάσω τι θα κερδίσω ...μεταξύ αυτών που έχω τώρα ...

.και αυτών που χαλβαδιαζω εδώ και καιρό ...

Υγ στο υπάρχον δικαναλο υπάρχει και Klipsch sub 12αρι

Sent from my iPhone using Tapatalk

Πιθανον να βγαινει μερος ή ολοκληρο το πισω πανελ της καμπινας.
Ή ακομα και η βαση του ηχειου .
Αν η μπαφλα ειναι οντως κολλημενη ή βιδωμενη απο μεσα και γουφερ/μιντ ειναι βιδωμενα απο μεσα προς τα εξω , τοτε κατι πρεπει να βγαινει (πισω ή κατω) :D

• Like
Reactions: dimitris_av
Με έχει πιάσει μια περιέργεια (φαγούρα δλδ )
Τι διαφορά θα ακούσω ....τι θα χάσω τι θα κερδίσω ...μεταξύ αυτών που έχω τώρα ...

.και αυτών που χαλβαδιαζω εδώ και καιρό ...

Υγ στο υπάρχον δικαναλο υπάρχει και Klipsch sub 12αρι

Το τα θες τα Lindon βρε αδερφέ
Αυτά είναι κούτσικα μπροστά σε αυτά που έχεις.... Για εμένα επένδυσε αν θες σε ενισχυτές και τα focal θα σου κελαηδήσουνε θα τα ακούσεις όσο ποτέ άλλοτε αν πας δύο και τρεις σκάλες ενισχυτικά παραπάνω από τα ίδια τα ηχεία

Το τα θες τα Lindon βρε αδερφέ
Αυτά είναι κούτσικα μπροστά σε αυτά που έχεις.... Για εμένα επένδυσε αν θες σε ενισχυτές και τα focal θα σου κελαηδήσουνε θα τα ακούσεις όσο ποτέ άλλοτε αν πας δύο και τρεις σκάλες ενισχυτικά παραπάνω από τα ίδια τα ηχεία

Πόσο πάνω να πάω σε ενισχυτή ...ήδη αυτός που έχω είναι τούμπανο

Ώπα ίσως κατάλαβα. Στη φωτό το δικό μου 100 Pro Active. Οκ εδώ όλες οι βίδες είναι απ'έξω. ΟΙ βίδες όμως που συγκρατούν το μιντ στη Μπάφλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΦΩΛΙΑΣΜΕΝΕΣ ΣΤΗ ΠΛΑΣΤΙΚΉ ΜΠΟΡΝΤΥΡΑ. ΑΛΛΑ ΟΙ 4. Τις 3 δεν τις πειράζουμε.
_DSC3202.JPG

• Wow
Reactions: vlad66
Πόσο πάνω να πάω σε ενισχυτή ...ήδη αυτός που έχω είναι τούμπανο

Θύμισε μου.....ο Yamaha????
Και από τα Lindon περιμένεις αναβάθμιση????
Πάνε ή σε ηχεία 6-7 χιλιάρικα ή σε ενίσχυση 6-7 χιλιάρικα....
Γνώμη μου για να έχεις σίγουρη αναβάθμιση ουσίας....