Το chat του δικάναλου

Θύμισε μου.....ο Yamaha????
Και από τα Lindon περιμένεις αναβάθμιση????
Πάνε ή σε ηχεία 6-7 χιλιάρικα ή σε ενίσχυση 6-7 χιλιάρικα....
Γνώμη μου για να έχεις σίγουρη αναβάθμιση ουσίας....

Ναι rn-2000a

Sent from my iPhone using Tapatalk

Με τις τελευταίες φωτογραφίες έχω μπερδευτεί ανεπανόρθωτα. Πως διάολο η μπαφλα συγκρατιέται στο κουτί; Από μέσα;; Και πως πάλι; Και γιατί; Περίεργο! Βγάλε μια φωτογραφία της πίσω μεριάς ρε Βλαδίμηρε.

Εγώ είμαι μπερδεμένος (με την κατασκευή τους) από την ώρα που τα αγόρασα..
Ο άλλος (ο φίλος μου ο Tzimisce) που έχει τα ίδια από το '09-'10 , εμένα περιμένει να τον ξεμπερδέψω...

Διάλογος κάπου στα 3 χρόνια πριν:
- πότε θα λύσεις τα νέα σου ηχεία;;
- από μένα περιμένεις να μάθεις;;
- ε ναι..
-τρελός παπάς σε βάπτισε...

Η φωτογραφίες από πίσω δεν νομίζω να βοηθήσουν..

IMG_20250805_205702.jpg

Το κουτί είναι κλειστό φυσικά, δεν υπάρχει οπή bass reflex

IMG_20250805_205721.jpg

Το μόνο σημείο που έχει βίδες είναι αυτό με τις μπόρνες

IMG_20250805_205743.jpg

Αλλά και να το λύσω πως θα βοηθήσει;
Ίσα ίσα μπορεί να χωρέσει το χέρι μου από κει...

• Haha
Reactions: Tzimisce
συγκρατιεται οπως ολες οι μπαλφες ,προφανως κολλημενες κατα την συναρμολογηση του ηχειου και ισως εωτερικα να εχει καποιες ενισχυσεις ,δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να βγαινει η μπαφλα εκτος και αν ο κατασκευαστης επιτρεπει κατι τετοιο αν και δεν το βλεπω σωστο

Τωρα για τις ψιλο φθορες που εχει τις διμιουργουν τα χρονια και ισως το υλικο που εδιεχνε ο Βλαδίμηρος να εχει απλα πολυμεριστει απο τα χρονια ,τωρα αν η βιδα δεν πιανει πλεον σωστα ισως να πρεπει να μπει κατι σαν βολτες εσωτερικα οπως βαζει η PROAC και ετσι μονο αν βιδωσεις την βιδα με ηλεκτρικο κατσαβιδι και με λαθος δυναμη θα κανεις ζημια
Τ ηχεια παντως ειναι κανονας να τα βιδωνουμε παντα με το χερι ,αυτη ηταν η οδηγια των κατασκευαστων οτα εργαζομουν σε σερβις γνωστου αντιπροσωπου
Δεν ξέρω πολλά ηχεία χωρίς βίδες στη Μπάφλα. Τώρα βλέπω όμως και σε άλλα consumer ηχεία της ATC πως δεν υπάρχουν βιδες εξωτερικά. Γιατί άραγε;

Έχεις καταφέρει να ακούσεις μουσική μετά τα σφιξίματα-ξεσφιξίματα; Άκουσες διαφορά;
Ναι το έγραψα παραπάνω.. άκουσα για κάμποση ώρα..

Καμία διαφορά με πριν
(Χάρηκα να πω την αλήθεια)

Αν υπάρξει κάποια διαφορά στα 100db έντασης, δεν το ξέρω (ακόμα).. δεν έχω όρεξη με την ζέστη να χώσω γκάζια...

Ώπα ίσως κατάλαβα. Στη φωτό το δικό μου 100 Pro Active. Οκ εδώ όλες οι βίδες είναι απ'έξω. ΟΙ βίδες όμως που συγκρατούν το μιντ στη Μπάφλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΦΩΛΙΑΣΜΕΝΕΣ ΣΤΗ ΠΛΑΣΤΙΚΉ ΜΠΟΡΝΤΥΡΑ. ΑΛΛΑ ΟΙ 4. Τις 3 δεν τις πειράζουμε.
View attachment 256028

άρα τζάμπα ο κόπος μου....
και τα 1,5Nm δεν αφορούν αυτές τις βίδες..

πάλι γυρίσαμε στο (σχεδόν) μηδέν
μόνο το σφίξιμο στα tweeters είχε νόημα

Ώπα ίσως κατάλαβα. Στη φωτό το δικό μου 100 Pro Active. Οκ εδώ όλες οι βίδες είναι απ'έξω. ΟΙ βίδες όμως που συγκρατούν το μιντ στη Μπάφλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΦΩΛΙΑΣΜΕΝΕΣ ΣΤΗ ΠΛΑΣΤΙΚΉ ΜΠΟΡΝΤΥΡΑ. ΑΛΛΑ ΟΙ 4. Τις 3 δεν τις πειράζουμε.
View attachment 256028
Δες πως είναι το ΜιντATC Mid.jpg

• Like
Reactions: vlad66
άρα τζάμπα ο κόπος μου....
και τα 1,5Nm δεν αφορούν αυτές τις βίδες..

πάλι γυρίσαμε στο (σχεδόν) μηδέν
μόνο το σφίξιμο στα tweeters είχε νόημα
Τρέχεις και δεν προφταίνω να σε ακολουθήσω.

Βλαδίμηρε, πρόσεχε με τις ροπές και μην το παρακάνεις αν δε θέλεις να στεναχωριέσαι καλοκαιριάτικα.
Ωραίο το εργαλείο αλλά αν έχεις εμπιστοσύνη στην αίσθηση σου βίδωσε με το χέρι χωρίς να το ζορίσεις.
Μια χαλαρή βίδα διορθωνεται, τα κλωτσημένα σπειρώματα όχι...

Το κάθε εργοστάσιο είναι λογικό να έχει ορίσει προδιαγραφές γιατί οι εργαζόμενοι στην παραγωγή πρέπει να έχουν οδηγίες εργασίας με σαφή όρια αλλά και εξοπλισμό αρκετών χιλιάδων ευρώ για τα κατσαβίδια και το καλιμπραρισμά τους.
Επίσης τα προϊόντα ταξιδεύουν και υπόκεινται σε κραδασμούς που δεν θα συναντήσουν κατά τη χρήση τους.

• Like
Διάλογος κάπου στα 3 χρόνια πριν:
- πότε θα λύσεις τα νέα σου ηχεία;;
- από μένα περιμένεις να μάθεις;;
- ε ναι..
-τρελός παπάς σε βάπτισε...

Ε πως θα δούμε πως είναι από μέσα; 😂
Εγώ σου έδειξα πως είναι από μέσα η Benz.

Βλαδίμηρε, πρόσεχε με τις ροπές και μην το παρακάνεις αν δε θέλεις να στεναχωριέσαι καλοκαιριάτικα.
Ωραίο το εργαλείο αλλά αν έχεις εμπιστοσύνη στην αίσθηση σου βίδωσε με το χέρι χωρίς να το ζορίσεις.
Μια χαλαρή βίδα διορθωνεται, τα κλωτσημένα σπειρώματα όχι...

Το κάθε εργοστάσιο είναι λογικό να έχει ορίσει προδιαγραφές γιατί οι εργαζόμενοι στην παραγωγή πρέπει να έχουν οδηγίες εργασίας με σαφή όρια αλλά και εξοπλισμό αρκετών χιλιάδων ευρώ για τα κατσαβίδια και το καλιμπραρισμά τους.
Επίσης τα προϊόντα ταξιδεύουν και υπόκεινται σε κραδασμούς που δεν θα συναντήσουν κατά τη χρήση τους.

πολύ σωστά τα λες.. έχω εμπιστοσύνη στα χέρια μου και λόγω ηλικίας (και πείρας)
κάποτε "έτρωγα" σπειρώματα από τροχούς, βάσεις αμορτισέρ, καπάκια κινητήρων (τα "ψεύτικα" πάνω όχι κυλινδροκεφαλής) και διάφορα τέτοια...
αλλά ήμουν νεαρός (και άπειρος).. τώρα τα νιάτα έφυγαν αλλά έμεινε το μυαλό.. όχι ότι δεν μπορεί να συμβεί η στραβή.. αυτή πάντα παραμονεύει....

μόνο στην τελευταία σου πρόταση έχω μια αντίρρηση..
οι κραδασμοί κατά την μεταφορά είναι συνήθως "αντιμετωπίσιμοι" από τις συσκευασίες , ειδικά σε τόσο βαριά προϊόντα όπως τα ηχεία δαπέδου..
δύσκολο να "πετάξει" κάποιος στον αέρα τέτοιο βάρος, αν πάραυτα κάποια συσκευασία πέσει και χτυπήσει, λόγω βάρους θα αφήσει σημάδι (χτύπημα) ή ζημιά ακόμα και στο ηχείο.
και ο πωλητής θα την δει και ο αγοραστής....

όμως στην "καθημερινή" πολύχρονη χρήση του ηχείου, οι κραδασμοί από τις χαμηλές συχνότητες (περισσότερο), μπορούν να κάνουν το "θαύμα" τους και να χαλαρώσουν βίδες χωρίς "κόντρα"..
είδες πως χαλάρωσαν οι βίδες στα tweeters μου.. σκέτη μύτη τόρξ να έβαζα, θα την γύρναγα με τα δάκτυλα.

Για να συνδεθεί το θέμα με τις βίδες και το Super Linton, όπως φαίνεται στο βίντεο, το woofer και το mid βιδώνονται σε μεταλλικό οδηγό στην μπάφλα του ηχείου.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Δεν ξέρω πολλά ηχεία χωρίς βίδες στη Μπάφλα. Τώρα βλέπω όμως και σε άλλα consumer ηχεία της ATC πως δεν υπάρχουν βιδες εξωτερικά. Γιατί άραγε;
Για να καταλαβω ψαχνουμε βιδες για να βγουν τα μεγαφωνα η να βγει η μπαλφα; τα δικα μου ας πουμε δεν εχουν βιδες για την μπαφλα αλλα τα μεγαφωνα εχουν τις δικες τους βιδες και βγαινουν πολυ ευκολα

Μπήκα κι εγώ στο δικάναλο μετά από χρόνια που ήθελα και έχτισα κάτι πολύ low-end αλλά με ευχαριστεί πολύ ο ήχος του μιας και δεν έχω τρελές απαιτήσεις

Μέχρι στιγμής αυτό είναι το σύστημά μου (το ολοκλήρωσα τον Μάιο και έκτοτε το πειράζω):

- Sony TA-F361R (πούλησα τον Yamaha που είχα μιας και ήταν θέμα "εγκεφάλου" και δεν ήθελα να ασχοληθώ)
- Bowers & Wilkins DM602.5 S3 (το ένα ηχείο έχει καμμένο tweeter, έχω παραγγείλει ανταλλακτικό και θα έρθει σε μερικές μέρες)
- Sony ST-SE500 (του έκανα ένα service στο frequency drift, του ενισχυσα την ευαισθησία και το διαχωρισμό stereo)
- Sony DVP-NS405 (θα αλλαχτεί με ένα cd player εν καιρώ)
- NEC E107E (προσωπικά με έχει βολέψει το equalizer του και έχω μείνει ικανοποιημένος από τα bands που μου δίνει - σκοπεύω να του κάνω ένα service μόλις βρω χρόνο)

Χαιρετώ την ομάδα! 👋

Για να συνδεθεί το θέμα με τις βίδες και το Super Linton, όπως φαίνεται στο βίντεο, το woofer και το mid βιδώνονται σε μεταλλικό οδηγό στην μπάφλα του ηχείου.

Τώρα γιατί χτυπάς στο ευαίσθητο σημείο μου ?

ένα σωρό ονομασίες έχουν αυτά

είχα (έχω) σκεφτεί να βάλω τέτοια στην μπάφλα των μεγαφώνων αν δεν έχουν ήδη...

πολύ καλή κίνηση από την Wharfedale
μπράβο τους !

δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά το super Linton το θεωρώ πολύ καλύτερο ηχείο από το Focal σου και ας είναι μικρότερο στο μάτι

Μα δεν με στεναχωρείς ..το αντίθετο μάλιστα

• Like