Το chat του δικάναλου

Χμμμ, φίλος μου έχει το Shanti πάνω σε Streamer με raspberry και δεν έχω δει να μην είναι σωστό στο χαμηλό, κάθε άλλο..

Και εγώ έχω το Shanti πάνω στο RPI και σπέρνει αλλά θα πάρω το sbooster για το Chord. 😉

Αυτά που σου λέω,είναι γραμμένα στο manual και στην "πλάτη" των ηχείων σου.
Για δεύτερη φορά,κάνε τις σχετικες ερωτήσεις στην ATC για να δούμε τι θα απαντήσει.

Στην πλάτη των ηχείων μου δεν γράφει τίποτα.
Σιγά μη στέλνω email στην ATC.
Αν θέλει να μάθει κάτι να μου στείλει εκείνη.
Έχω ακούσει τα 40άρια με περισσότερους ενισχυτές ακόμη και από την ίδια την ATC.
Παίζει να μην τα έχουν ακούσει ούτε με όσους ενισχυτές τα άκουσα σε ένα μήνα όταν ερχόντουσαν ντουζίνες κάθε Σάββατο.

Έχουν παρελάσει gryphon, sphinx, rogue, burmester κλπ από το σαλόνι μου.
Όταν βγήκε ο ολοκληρωμένος τους σε εμένα τον έστειλε ο τότε αντιπρόσωπος για να του πω τη γνώμη μου.
Οπότε, άστο, σε λάθος άνθρωπο μιλάς για τα ATC 😉

• Like
Reactions: mdvq and vlad66
Παναγιώτη, το ATC είναι ρουφήχτρα από θέμα ισχύος, θέλει σοβαρούς ενισχυτές με ρεύματα, είναι και αναίσθητο..
Αν δεν το οδηγείς σωστά θα σου πετάξει στην μούρη τα πάντα που συμβαίνουν πίσω του..
Μιλάμε για σοβαρό ηχείο.. δεν είναι PMC (στο θέμα οδήγησης)
Συμφωνω στα πάντα εκτός του ρεύματος.Σαν φορτίο,είναι ευκολα.Παρομοιως,τα PMC τα οποία όμως είναι μερικά dbs πιο ευαίσθητα.
Θυμάμαι πως όταν είχα τα scm 20,αυτά "ρουφούσαν" τους μονοφωνικους Crimson cs630d που είχα τότε.Για να βγει ένταση της προκοπής εδώ,χρειάστηκε να πάρω τους 640d.

Τι ενισχυτή χρειάζονται αυτα τα ATC για να ειναι καποιος ικανοποιημένος απο το τελικο αποτελεσμα;; Με τι τα οδηγατε εσεις;;

Συμφωνώ στα πάντα εκτός του ρεύματος.Σαν φορτίο,είναι ευκολα.Παρομοιως,τα PMC τα οποία όμως είναι μερικά dbs πιο ευαίσθητα.
Θυμάμαι πως όταν είχα τα scm 20,αυτά "ρουφούσαν" τους μονοφωνικούς Crimson cs630d που είχα τότε.Για να βγει ένταση της προκοπής εδώ,χρειάστηκε να πάρω τους 640d.
Όλα τα ATC θέλουν ενισχυτές με ρεύματα..
Έχεις δει ποτέ τον μαγνήτη του ΑΤC ;
Ειναι οσο ειναι ολο το μεγαφωνο.. μιλω για το γουφερ και το μιντ..
Αν δεις των Pmc θα γελάς..
Μπορεί να είναι σχετικά ομαλά σαν φορτίο το ATC είναι όμως πάρα πολύ αναίσθητα (και λόγο κλειστής καμπίνας), και λόγο ισχύος..
Τα 20 άρια γιατί τα έδωσες; Ωραία ηχεία..

• Like
Reactions: Θρησκος
Τι ενισχυτή χρειάζονται αυτα τα ATC για να ειναι καποιος ικανοποιημένος απο το τελικο αποτελεσμα;; Με τι τα οδηγατε εσεις;;
Όταν είχε γίνει η παρουσίαση της συγκεκριμένης σειράς στην Έκθεση(μου φαίνεται πως ήταν στο Intercontinental)είχα ρωτήσει τον Βρετανό απεσταλμένο της ATC για τις απαιτήσεις του 40.Μου είχε απαντησει,αφού με ρώτησε για τις διαστάσεις του χώρου, πως αν και το ταμπελλακι αναφέρει 75W-300W,ο ίδιος συνιστά τουλάχιστον 100 ποιοτικά W όμως τα ηχεία θα απεδιδαν το μέγιστο με 300W.

• Like
Reactions: djmnv81

Υπάρχει νήμα ειδικά για τα ATC και πως να τα οδηγήσεις.
Το θέμα είναι να βάλεις στόχο για το τι θα σου δίνει τον απαραίτητο "χρωματισμό" στο σύστημα σου.
Ή θα πας σε μεγάλη λάμπα και θα παίζεις με ουδέτερες πηγές ή θα πας στα ενεργά (ή τον ενισχυτή τους) και θα δίνεις χαρακτήρα από τις πηγές ή ενδιάμεσα buffers.

• Like
Reactions: djmnv81
Όλα τα ATC θέλουν ενισχυτές με ρεύματα..
Έχεις δει ποτέ τον μαγνήτη του ΑΤC ;
Ειναι οσο ειναι ολο το μεγαφωνο.. μιλω για το γουφερ και το μιντ..
Αν δεις των Pmc θα γελάς..
Μπορεί να είναι σχετικά ομαλά σαν φορτίο το ATC είναι όμως πάρα πολύ αναίσθητα (και λόγο κλειστής καμπίνας), και λόγο ισχύος..
Τα 20 άρια γιατί τα έδωσες; Ωραία ηχεία..
Έχω δει το woofer και σε τομη.Εχω δει επίσης δύο προβληματικά mids.Τα PMC έχουν τροποποιημενα μεγάφωνα SEAS τα οποία είναι μικρότερα σε διαμετρο και αντεχουν λιγωτερη ισχύ,μεγαλύτερη ομως απ' όση περιμένει κάποιος.
Έχω αλλάξει πολλά συστήματα.

Έχω δει το woofer και σε τομη.Εχω δει επίσης δύο προβληματικά mids.Τα PMC έχουν τροποποιημενα μεγάφωνα SEAS τα οποία είναι μικρότερα σε διαμετρο και αντεχουν λιγωτερη ισχύ,μεγαλύτερη ομως απ' όση περιμένει κάποιος.
Έχω αλλάξει πολλά συστήματα.
Επειδή ασχολουμε σοβαρά με ιδιοκατασκευές ηχείων, ξέρω απ' έξω τα περισσότερα μεγάφωνα που κυκλοφορούν στο εμπόριο, τα έχω δουλέψει σχεδόν όλα, μιλάω για Vifa, Peerless, Seas, Scanspeak, Visaton, κλπ..
Έχω μεγάλη τρέλα με τα μεγάφωνα..

Υπάρχει νήμα ειδικά για τα ATC και πως να τα οδηγήσεις.
Το θέμα είναι να βάλεις στόχο για το τι θα σου δίνει τον απαραίτητο "χρωματισμό" στο σύστημα σου.
Ή θα πας σε μεγάλη λάμπα και θα παίζεις με ουδέτερες πηγές ή θα πας στα ενεργά (ή τον ενισχυτή τους) και θα δίνεις χαρακτήρα από τις πηγές ή ενδιάμεσα buffers.
Τα συγκεκριμένα ηχεία και γενικώς τα ηχεία της ATC δεν κατασκευάστηκαν ώστε να "χρωματίζουν" τον ήχο Υπάρχουν άλλες μάρκες γι αυτόν τον σκοπό.
Όσο για τους κατάλληλους ενισχυτές,η ATC δεν κατασκευάζει λυχνιακους ενισχυτές.Μονο τρανζιστορικους,μέσης και υψηλης ισχυος.

Ρε συ, σοβαρά τώρα, μιλάς σε κάποιον που τα ξεζουμίζει 20 χρόνια τώρα και η μόνη επαφή σου είναι για κάποιες ώρες με έναν ενισχυτή σε φίλο σου και εγκυκλοπαιδικές γνώσεις για την εταιρία.
Έλα παππού μου να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου έλεγαν οι παλιοί.

Έλα, πες μας για κάποιο μηχάνημα που έχεις ξεζουμίσει και άσε τα ATC.

Ρε συ, σοβαρά τώρα, μιλάς σε κάποιον που τα ξεζουμίζει 20 χρόνια τώρα και η μόνη επαφή σου είναι για κάποιες ώρες με έναν ενισχυτή σε φίλο σου και εγκυκλοπαιδικές γνώσεις για την εταιρία.
Έλα παππού μου να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου έλεγαν οι παλιοί.

Έλα, πες μας για κάποιο μηχάνημα που έχεις ξεζουμίσει και άσε τα ATC.
Αν ειχες προσέξει θα είχες δει πως κάποτε είχα τα scm 20.Το καλό η κακό της υποθεσης είναι πως εγω επαναλαμβάνω τους ισχυρισμούς της ATC ενώ εσυ επαναλαμβάνεις τους δικούς σου ισχυρισμους.Ποιος έχει δίκαιο,η εταιρία η εσύ;
Πες στην ATC πως ξεζουμισες τα ηχεία της με τον Copland και ύστερα δες στις Ειδήσεις την ανταπόκριση από τον Λάμπη Τσιριγωτακη για ένα περίεργο συμβάν το οποίο συνέβη στην Γηραιά Αλβιωνα.
Γιατί ο χρωματισμός είναι απαραίτητος όπως τον χαρακτήρισες;Γιατί επιμένεις να είσαι κούκος μόνος χρησιμοποιώντας λάμπα στα 40;Γιατί οι λύσεις που προτείνεις είναι είτε λαμπα-χρωματισμος είτε τα ενεργά ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των κατόχων εχει τα παθητικά και τα παίζει με transistors;Ο φίλος μου μάλιστα,με διενισχυση διότι τα ηχεία σου βελτιώνονται κατά πολύ μ' αυτήν κι ακόμη περισσότερο με τριενισχυση.
Φυσικα,ο καθένας είναι βασιλιάς στο σύστημά του και έχει δικαίωμα να κάνει τον ήχο του π.χ. α λα Sonus Faber-χρωματισμος-αρκει να το κάνει συνειδητοποιημένα.
Από μένα,τέλος εδώ.

Last edited:
Αν ειχες προσέξει θα είχες δει πως κάποτε είχα τα scm 20.Το καλό η κακό της υποθεσης είναι πως εγω επαναλαμβάνω τους ισχυρισμούς της ATC ενώ εσυ επαναλαμβάνεις τους δικούς σου ισχυρισμους.Ποιος έχει δίκαιο,η εταιρία η εσύ;
Πες στην ATC πως ξεζουμισες τα ηχεία της με τον Copland και ύστερα δες στις Ειδήσεις την ανταπόκριση από τον Λάμπη Τσιριγωτακη για ένα περίεργο συμβάν το οποίο συνέβη στην Γηραιά Αλβιωνα.
Γιατί ο χρωματισμός είναι απαραίτητος όπως τον χαρακτήρισες;Γιατί επιμένεις να είσαι κούκος μόνος χρησιμοποιώντας λάμπα στα 40;Γιατί οι λύσεις που προτείνεις είναι είτε λαμπα-χρωματισμος είτε τα ενεργά ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των κατόχων εχει τα παθητικά και τα παίζει με transistors;Ο φίλος μου μάλιστα,με διενισχυση διότι τα ηχεία σου βελτιώνονται κατά πολύ μ' αυτήν κι ακόμη περισσότερο με τριενισχυση.
Φυσικα,ο καθένας είναι βασιλιάς στο σύστημά του και έχει δικαίωμα να κάνει τον ήχο του π.χ. α λα Sonus Faber-χρωματισμος-αρκει να το κάνει συνειδητοποιημένα.
Από μένα,τέλος εδώ.
Οδηγάει με Copland τα ATC και επιμένει ότι έχει κάνει την σωστή επιλογή οδήγησης;
Μάλιστα...
Τώρα κατάλαβα..😁

• Like
Reactions: Θρησκος

Το ότι τα είχες δεν σημαίνει ότι τα οδήγησες ποτέ σωστά.
Κάνε πρώτα το τρανζιστοράκι σου να παίζει και μετά παίξε το εξυπνούλης.

Οδηγάει με Copland τα ATC και επιμένει ότι έχει κάνει την σωστή επιλογή οδήγησης

Πολύ καλύτερα από ότι μπορείς να φανταστείς και οι ειρωνίες αλλού. Ok προφεσόρ;

Το ότι τα είχες δεν σημαίνει ότι τα οδήγησες ποτέ σωστά.
Κάνε πρώτα το τρανζιστοράκι σου να παίζει και μετά παίξε το εξυπνούλης.

Πολύ καλύτερα από ότι μπορείς να φανταστείς και οι ειρωνίες αλλού. Ok προφεσόρ;
Πολύ εύκολα στραβωνεις προφεσορ των ATC ... Χαχα
Πλάκα έχεις..

Έχω και πλάκα.
Μάλιστα.
Όταν κάποιος που δεν έχει πειραματιστεί με κάτι το παίζει έξυπνος και μπορεί να οδηγήσει κάποιον άλλον σε λάθος επιλογές που θα του κοστίσουν πολλά χρήματα δεν έχει καθόλου πλάκα φίλε μου.

Και από κάποιον άγνωστο που δεν έχει ακούσει κανείς το σύστημα του και το παίζει γνώστης δεν σηκώνω ειρωνίες.

Έχεις ακούσει τι κάνει ο Copland με kt120 στα ATC ή απλά υποθέτεις βλέποντας νουμεράκια;

Υπάρχει ολόκληρο thread για την οδήγηση των ATC που συμμετέχει και ο ίδιος ο αντιπρόσωπος αλλά εσείς ξέρετε καλύτερα.

Έχω και πλάκα.
Μάλιστα.
Όταν κάποιος που δεν έχει πειραματιστεί με κάτι το παίζει έξυπνος και μπορεί να οδηγήσει κάποιον άλλον σε λάθος επιλογές που θα του κοστίσουν πολλά χρήματα δεν έχει καθόλου πλάκα φίλε μου.

Και από κάποιον άγνωστο που δεν έχει ακούσει κανείς το σύστημα του και το παίζει γνώστης δεν σηκώνω ειρωνίες.

Έχεις ακούσει τι κάνει ο Copland με kt120 στα ATC ή απλά υποθέτεις βλέποντας νουμεράκια;
Χαχα, για πες, πως ακούγεται;..
Μην νευριάζεις, υπάρχουν κάποιοι κανόνες στην οδήγηση ηχείων που απ' ότι δείχνεις δεν τους έχεις κατανοήσει..
Δεν φταίω εγώ που τα βάζεις μαζί μου σε ένα σχόλιο που έκανα στον Παναγιώτη για τα ATC..
Χαλαρώστε, νομίζεις με ενδιαφέρει προσωπικά με τι ενισχυτή ακούς τα ηχεία σου;

Μην προσπαθείς να με πείσεις να ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε στο Audio...

Παναγιώτη και Λευτέρη, έχετε ακούσει τον Copland με τα 40άρια κάπου;;

Γιατί στου Tzimisce σίγουρα όχι.

Αφήστε λοιπόν τις εξυπνάδες και τις ειρωνίες γιατί το χαλάτε πολύ το "πράγμα"..

Να μίλαγαν άνθρωποι που το έχουν ακούσει, να πω οκ...
Και οι άνθρωποι που το έχουν ακούσει είναι πολλοί και είναι εδώ...
Και το ακούνε χρόνια... όχι μία- δύο..

Παναγιώτη και Λευτέρη, έχετε ακούσει τον Copland με τα 40άρια κάπου;;

Γιατί στου Tzimisce σίγουρα όχι.

Αφήστε λοιπόν τις εξυπνάδες και τις ειρωνίες γιατί το χαλάτε πολύ το "πράγμα"..

Να μίλαγαν άνθρωποι που το έχουν ακούσει, να πω οκ...
Και οι άνθρωποι που το έχουν ακούσει είναι πολλοί και είναι εδώ...
Και το ακούνε χρόνια... όχι μία- δύο..
Κάτι θα έχουμε ακούσει και εμείς στην ζωή μας..
Μπέσα τώρα, πιστεύεις ότι ένας ενισχυτής σαν τον Copland οδηγεί επαρκώς και σωστά τα 40ρια; Τεχνικά θα μιλήσεις όχι ακουστικά κλπ..
Πιστεύεις ότι εσείς οι δύο που έχετε αυτά τα ηχεία τα έχετε τερματίσει και γνωρίζεις αν είχαν περάσει από τα χέρια μου κάποτε τα συγκεκριμένα ώστε να ξέρω πολύ καλά τι λέω;
Σταματήστε να κάνετε παρατηρήσεις χωρίς να γνωρίζετε το υπόβαθρο του κάθε συνομιλητή σας..
Δεν έχω να αναφέρω κάτι άλλο για το θέμα των ATC, ο καθένας κάνει ότι νομίζει για το σύστημα του, εμένα δεν με απασχολούν αυτά τα θέματα..