Το chat του δικάναλου

Δυστυχώς η αλλαγή της ηχητικής απόδοσης του Α6 master edition μετά την αλλαγή τροφοδοτικού είναι πολύ σημαντική, ανεβαίνει κατηγορία..
Άφου αυτό που έχουν βάλει μέσα είναι σκουπίδι.. Δεν επιτρέπεται σε αυτή την κατηγορία τιμής να έχει αυτό το τροφοδοτικό..
Νομίζω με το παραπάνω έχω καλυφθεί, γιατί τώρα τελευταία παρά το ότι δρόσισε έξω, εδώ μέσα είχε ανέβει πολύ η θερμοκρασία.:D

• Haha
Reactions: Sonus Naturalis
@Sonus Naturalis συμφωνω με τον @lefterakis katemakis , το transport δινει σημαντικο κομματι του τελικου ηχητικου χαρακτηρα του ψηφιακου σηματος, δεν ειναι μονο το dac. Γενικως δεν πιστευω οτι υπαρχουν ηλεκτρονικα που γινονται αορατα. Ολα προσθετουν καποιο αποτυπωμα.
Δεν έγραψα πουθενά ότι το Transport δεν επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα. Το θέμα είναι, πόσο;

Ας αναδιατυπώσω το ερώτημα:
Σε περίπτωση αναβάθμισης τι είναι προτιμότερο; Να κρατήσω το υπάρχον οικονομικό Transport και να διαθέσω όσα περισσότερα μπορώ για ένα καλύτερο DAC;
Να αλλάξω Transport αφήνοντας το DAC;
Να τα μοιράσω, βελτιώνοντας λίγο το ένα και λίγο το άλλο;

Σαφώς είμαι υπέρ της πρώτης λύσης. Αλλά θα ήθελα να μάθω και τις δικές σας απόψεις.

Για τις πολύ υψηλές κατηγορίες έγραψα ορισμένα πράγματα σχετικά με ρολόγια Master; Slave, κλπ. Αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση...

Δεν έγραψα πουθενά ότι το Transport δεν επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα. Το θέμα είναι, πόσο;

Σε περίπτωση αναβάθμισης τι είναι προτιμότερο; Να κρατήσω το υπάρχον οικονομικό Transport και να διαθέσω όσα περισσότερα μπορώ για ένα καλύτερο DAC;

Σαφώς είμαι υπέρ της πρώτης λύσης. Αλλά θα ήθελα να μάθω και τις δικές σας απόψεις.

Για τις πολύ υψηλές κατηγορίες έγραψα ορισμένα πράγματα σχετικά με ρολόγια Master; Slave, κλπ. Αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση...
Από αυτά που διαβάζω για να πάρεις σημαντικά καλύτερη απόδοση από αυτό που έχεις τώρα πρέπει να πας στο hi fi rose rs150 (ως ολοκληρωμένο streamer dac)

Αλλά πάλι αυτές οι κινέζικες εταιρίες ( βλέπε auralic ) μπορεί να βαρέσουν λουκέτο να πάρεις κάτι ακριβό και να μείνεις χωρίς υποστήριξη …

Και να πας να σκάσεις 5χιλ ; Τα ηχεία και τα υπόλοιπα είναι σε αντίστοιχο επίπεδο ;

Edit : Νότιο κορεάτικη είναι η hi fi rose τελικά

Υπαρχει και τεταρτη περίπτωση.Θα διαθέσεις όσα περισσότερα μπορείς για τον πιο αδύναμο από τους δύο κρίκους.Αν έχω καταλάβει σωστά,αυτός είναι το transport.
Οταν θα είσαι έτοιμος θα διαθέσεις ξανά όσα περισσότερα μπορείς για τον δεύτερο κρίκο.
Μεγαλυτερο budget=Μεγαλύτερη βελτίωση.

Στα ~200€ (ένα RPi με ένα βασικό γραμμικό τροφοδοτικό).
Άσε βρε τον Θρήσκο να μας στρώσει την δουλειά.
Αυτά είναι για τον απλό λαό, τους τσίπηδες που δεν έχουν για το πραγματικό hi-end :)

Υπό συζήτηση.
Πιστεύεις ότι κάποιος που δεν ασχολείται με υπολογιστές θα μπορούσε να παίξει με το Gentoo;
Άρα πάμε σε κάποιο plug and play με ότι σημαίνει αυτό 😉

Αυτά είναι για τον απλό λαό, τους τσίπηδες που δεν έχουν για το πραγματικό hi-end :)

Το RPI με Gentoo το Σάββατο έπαιξε αρκετά καλύτερα από το Α6.
Ειδικά αν σκεφτείς ότι το A6 έπαιζε το high resolution ενώ το Gentoo το CD quality.
Όχι μέρα με τη νύχτα, αλλά ακουστή διαφορά.

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η κόντρα με το Τ8. Εκεί, θέλω να πιστεύω ότι θα είναι ίσα.
Αλλιώς, την κάτσαμε 😂

Υπό συζήτηση.
Πιστεύεις ότι κάποιος που δεν ασχολείται με υπολογιστές θα μπορούσε να παίξει με το Gentoo;
Άρα πάμε σε κάποιο plug and play με ότι σημαίνει αυτό 😉

Αυτό δεν ήταν μέρος της ερώτησης. ;)

• Haha
Reactions: Tzimisce
Θα ήθελα παιδιά να μου λύσετε μία απορία.
πολλές φορές έχει ειπωθεί η έννοια του "ηχοχρώματος" μία συσκευής ή ενός καλωδίου..
να ρωτήσω το εξής... εγώ ακούω το καλώδιο ή το dac ή το streamer σε έναν χώρο A με συγκεκριμένο σύστημα με συγκεκριμένα ηχεία συγκεκριμένο όγκο χώρου τοποθέτηση και λοιπά και λοιπά... ακούω το ίδιο σε μία άλλη περιοχή σε ένα άλλο χώρο σε ένα άλλο σύστημα με άλλα καλώδια με μεγαλύτερα ηχεία και room treatment και ακούω και το στον αντιπρόσωπο με άλλα ηχεία σε άλλο χώρο ...
πώς βγάζω ασφαλές συμπέρασμα για το συγκεκριμένο χαρακτήρα της συσκευής.
Πού ξέρω εγω αν η συσκευή αυτή που μπορεί να "φωνάζει" στα υψηλά δεν είναι πένα όταν συνοδευτεί με άλλα ηχεία πχ με ηλεκτροστατικά ή με άλλα καλώδια...
Αυτήν την απορία θα ήθελα να μου λύσετε γιατί πιστεύω ότι του καθενός το συμπέρασμα για το χώρο του για το σύστημά του δεν πρέπει για μένα να κρίνει το γενικό χαρακτήρα -αν υπάρχει - αυτός μία συσκευής

Αυτο ειναι βασικο ερωτημα.
Ολες οι συσκευες εχουν συγκεκριμενο ηχητικο χαρακτηρα.
Αυτος ο χαρακτηρας δεν αλλαζει δραματικα απο συστημα σε συστημα. Παραμενει με τα πλεονεκτηματα και τα μειονεκτηματα του.
Αυτο που μπορει να αλλαξει προς το καλυτερο η το χειροτερο ειναι το τελικο ηχητικο αποτελεσμα σε συνδιασμο με το υπολοιπο συστημα.
Ιδανικα πρεπει να χρησιμοποιηθει σαν δομικο στοιχειο σε συνεργεια με τα υπολοιπα που θα αμβλυνει μειονεκτηματα, θα τονισει πλεονεκτηματα
και θα δημιουργησει αποτελεσμα που υπερβαινει το αθροισμα των μερων. Δεν ειναι ευκολο αλλα ειναι εφικτο.
Βοηθαει να ξεκινας εχοντας στα χερια σου καλο υλικο. Δεν μπορουν ολα τα αλογα να τρεξουν στον ιπποδρομο.

Φυσικά και θα σας στρώσω την δουλειά.Χωρις να έχω για το πραγματικό hi-end επειδή καταλαμβάνω την τελευταία θεση στο φανερό συγκριτικό τεστ τσεπων.Αυτο που θέλω όμως θα το πάρω,αργά ή γρήγορα.

Λευτεράκη δεν μου τα λες καλά! 🙃
Τι θα πει, αν μου αρέσει ο ήχος του Cambridge σαν Transport;
Η δουλειά του Transport είναι να μην έχει δικό του ήχο, να μην παρεμβαίνει. Ψηφιακό σήμα να παίρνει ψηφιακό σήμα να στέλνει.

Η ερώτηση μου είναι, εάν έπαιρνα -λέμε έαν- ως Transport ένα Eversolo σαν το δικό σου να πούμε, θα βελτιώνεται κάτι προς το καλύτερο; Και πόσο;
Την εμπειρία σας θέλω να μάθω!
Να το κάνω λιανά. Το DAC μου (το μικρό) είναι του 1000ρικου. Το καλό το Eversolo ή άντε το T8 πάνε στα 1300-1500. Πόσο θα καλυτερέψει ο ήχος στο DAC, αφού το άλλο είναι μόνο Transport;
Έχετε κάποια συγκεκριμένη εμπειρία;

Εξαρτάται. Δεν ξέρω, γι' αυτό ρωτάω!
Αφού το DAC δεν δέχεται εξωτερικό ρολόϊ, τι παραπάνω μπορεί να κάνει το καλύτερο ρολόϊ του Transport;
Με το μεγάλο DAC ξέρω τι θα έπρεπε να κάνω.
Τα συνδέω, το ένα ως Master και το άλλο ως Slave και έχουμε μία πλήρως σταθεροποιημένη από την άποψη του χρονισμού σύνδεση.
Ή ακόμα καλύτερα, αν έχουμε ένα (από τα πανάκριβα, τα ατομικά, εξωτερικά) ρολόγια, τα συνδέουμε όλα ως Slave στο κεντρικό Naster ρολόϊ. Και τοτε να δούμε αν επηρρεάζονται από καλώδια Ethernet.
Μιλάω εκ πείρας. Έχω διαπιστώσει ο ίδιος την βελτίωση μηχανήματος μόλις το συνθέσαμε με καλύτερο εξωτερικό ρολόϊ.

Εύκολο είναι να δοκιμάσουμε πάντως. Οι αντιπρόσωποι και τα καταστήματα τα δίνουν συνήθως για δοκιμή.
Υπάρχει συσκευή Τransport που δεν έχει τον δικό της ήχο;
Εγώ δεν έχω συναντήσει κάτι τέτοιο πάντως μέχρι τώρα..

Ναι, με ένα Streamer του χιλιάρικο και πιο πάνω θα άκουγες καλύτερα..
Ναι, με το Eversolo θα άκουγες καλύτερα, σε τι ποσοστό; Αυτό εξαρτάται από διάφορους άλλους παράγοντες του συστήματος σου που δεν ξέρω διότι δεν γνωρίζω, ούτε έχω ακούσει το σύστημα σου και από τι αποτελείται κλπ..

Ένα Α6 master edition ή ακόμα και πιο πάνω το T8 η απόδοση που θα σου προσφέρουν είναι αρκετά σημαντική λίγο κάποιων παραγόντων που έχω αναφέρει σε προηγούμενες απαντήσεις μου, να ξέρεις όμως ότι μεγάλο ρόλο παίζει και το dac που ακολουθεί..

Η διαφορά που πήρα εγώ από το Wimm streamer που είχα η τον υπολογιστή, με το που έβαλα το Eversolo ήταν πραγματικά άλλη φάση.. και το DAC ήταν ίδιο..

Εάν έχεις ένα Transport που δεν έχει καλά ρολόγια, τροφοδοσία κλπ, απλά του αλλάζεις τροφοδοσία και του βάζεις εξωτερικό ρολόι το οποίο θα δουλεύει με δική του ανεξάρτητη τροφοδοσία..
Τα λάθη που θα κάνει ας πούμε το Transport τα βελτιώνει το εξωτερικό ρολόι με αποτέλεσμα το Dac να δουλεύει άψογα..
Πολύ σημαντικό σε αυτό που σου λέω, είναι οι ξεχωριστές τροφοδοσίες του Streamer, Reclock, dac.. Δημιουργούν μεγάλη διαφορά σαν σύνολο στον ήχο..
Ακόμα και μετά από όλα αυτά, θα θες καλά usb καλώδια (γιατί και αυτά παίζουν ρόλο), όπως και Ethernet cable..

Ακόμα δεν έχω δοκιμασει Isolator lan για να έχω γνώμη, άρα σε αυτό το θέμα δεν μπορώ να μιλήσω ακόμα..
Aυτό της Audiophonics στα 300 ευρωπουλα θα το απογειώσει πιστευω!! Μάλον αυτο θα είδε και ο Βλαδίμηρος!!

View attachment 261548
Επίσης ποια η αποψη σου για τα εξωτερικα like Teddy Pardo power supplies που το εχουν αναβαθμίσει αρκετοι στο εξωτερικό ??

View attachment 261549View attachment 261550
Όλα αυτά τα τροφοδοτικά που μου έδειξες αξίζουν τα λεφτά τους, τα έχω ψάξει όλα αυτά μέχρι να καταλήξω σε αυτό που έβαλα εγώ της PD Creative (Πολωνία είναι αυτό)

Και για να συμπληρώσω το παραπάνω, στο δικό μου σύστημα το pi με ένα πολυ βασικό γραμμικό τροφοδοτικό, ντροπιασε το Cambridge Audio AXN10 Streamer των 400 ευρώ.
Όταν μπήκε η τροφοδοσία του ian canada και ο μετασχηματιστής του Γιατρά, απλά πουλήθηκε.
Τέλος όταν αναβαθμίστηκε σε i2s με τα ρολόγια κτλ, κλέβει πλέον ώρες ακρόασης από το αναλογικό μου.:cry:

Δεν το έχω κάνει, αλλά κάποια στιγμή μπορεί να το δοκιμάσω. Να "κλεψω" κάποιο από τα Kimber PK-10, ή Kimber PK-14 που έχω πάνω σε άλλες συσκευές και να διαπιστώσω, αν προκύψει διαφορά και πόση. Αλλά εδώ που τα λέμε αν πρόκειται να βάλω κάπου καλό καλώδιο ρεύματος, προτεραιότητα έχει το DAC και όχι το Streamer που λειτουργεί απλά ως Transport.
Ναι αλλά το θέμα είναι ότι ακούν και τα Τρανσπορτ σε καλώδια ρεύματος..

• Like
Reactions: Θρησκος
Sonus Naturalis,αν πρόκειται να δοκιμάσεις Kimber είτε στο streamer είτε στο dac δοκίμασε και το 10 και το 14.Αν το 10 δεν παίξει καλύτερα εμένα να μη με λένε Παναγιώτη.
Τα Kimber ρεύματος δεν λένε και τίποτα..

Από αυτά που διαβάζω για να πάρεις σημαντικά καλύτερη απόδοση από αυτό που έχεις τώρα πρέπει να πας στο hi fi rose rs150 (ως ολοκληρωμένο streamer dac)

Αλλά πάλι αυτές οι κινέζικες εταιρίες ( βλέπε auralic ) μπορεί να βαρέσουν λουκέτο να πάρεις κάτι ακριβό και να μείνεις χωρίς υποστήριξη …

Και να πας να σκάσεις 5χιλ ; Τα ηχεία και τα υπόλοιπα είναι σε αντίστοιχο επίπεδο ;

Edit : Νότιο κορεάτικη είναι η hi fi rose τελικά
Τα Hifi rose είναι πολύ καλά μηχανήματα και πιστεύω ότι δεν θα κλείσει αυτή η εταιρία ώστε να υπάρχει φόβος..