Θρησκος
AVClub Addicted Member
Sonus Naturalis,αν πρόκειται να δοκιμάσεις Kimber είτε στο streamer είτε στο dac δοκίμασε και το 10 και το 14.Αν το 10 δεν παίξει καλύτερα εμένα να μη με λένε Παναγιώτη.
Νομίζω με το παραπάνω έχω καλυφθεί, γιατί τώρα τελευταία παρά το ότι δρόσισε έξω, εδώ μέσα είχε ανέβει πολύ η θερμοκρασία.Δυστυχώς η αλλαγή της ηχητικής απόδοσης του Α6 master edition μετά την αλλαγή τροφοδοτικού είναι πολύ σημαντική, ανεβαίνει κατηγορία..
Άφου αυτό που έχουν βάλει μέσα είναι σκουπίδι.. Δεν επιτρέπεται σε αυτή την κατηγορία τιμής να έχει αυτό το τροφοδοτικό..
Δεν έγραψα πουθενά ότι το Transport δεν επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα. Το θέμα είναι, πόσο;@Sonus Naturalis συμφωνω με τον @lefterakis katemakis , το transport δινει σημαντικο κομματι του τελικου ηχητικου χαρακτηρα του ψηφιακου σηματος, δεν ειναι μονο το dac. Γενικως δεν πιστευω οτι υπαρχουν ηλεκτρονικα που γινονται αορατα. Ολα προσθετουν καποιο αποτυπωμα.
Από αυτά που διαβάζω για να πάρεις σημαντικά καλύτερη απόδοση από αυτό που έχεις τώρα πρέπει να πας στο hi fi rose rs150 (ως ολοκληρωμένο streamer dac)Δεν έγραψα πουθενά ότι το Transport δεν επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα. Το θέμα είναι, πόσο;
Ας αναδιατυπώσω το ερώτημα:
Σε περίπτωση αναβάθμισης τι είναι προτιμότερο; Να κρατήσω το υπάρχον οικονομικό Transport και να διαθέσω όσα περισσότερα μπορώ για ένα καλύτερο DAC;
Να αλλάξω Transport αφήνοντας το DAC;
Να τα μοιράσω, βελτιώνοντας λίγο το ένα και λίγο το άλλο;
Σαφώς είμαι υπέρ της πρώτης λύσης. Αλλά θα ήθελα να μάθω και τις δικές σας απόψεις.
Για τις πολύ υψηλές κατηγορίες έγραψα ορισμένα πράγματα σχετικά με ρολόγια Master; Slave, κλπ. Αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση...
Υπαρχει και τεταρτη περίπτωση.Θα διαθέσεις όσα περισσότερα μπορείς για τον πιο αδύναμο από τους δύο κρίκους.Αν έχω καταλάβει σωστά,αυτός είναι το transport.Δεν έγραψα πουθενά ότι το Transport δεν επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα. Το θέμα είναι, πόσο;
Ας αναδιατυπώσω το ερώτημα:
Σε περίπτωση αναβάθμισης τι είναι προτιμότερο; Να κρατήσω το υπάρχον οικονομικό Transport και να διαθέσω όσα περισσότερα μπορώ για ένα καλύτερο DAC;
Να αλλάξω Transport αφήνοντας το DAC;
Να τα μοιράσω, βελτιώνοντας λίγο το ένα και λίγο το άλλο;
Σαφώς είμαι υπέρ της πρώτης λύσης. Αλλά θα ήθελα να μάθω και τις δικές σας απόψεις.
Για τις πολύ υψηλές κατηγορίες έγραψα ορισμένα πράγματα σχετικά με ρολόγια Master; Slave, κλπ. Αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση...
Αυτό ακριβώς σκέφτηκα και εγώ!Στο πόσο μεγάλο budget ξεκινάει ο "law of diminishing returns" ? (ρητορικά ρωτάω)
Άσε βρε τον Θρήσκο να μας στρώσει την δουλειά.Στα ~200€ (ένα RPi με ένα βασικό γραμμικό τροφοδοτικό).
Αυτό μόνο ένα φανερό συγκριτικό τεστ τσεπων μπορεί να το δείξει.(Πρακτικα απαντω).Στο πόσο μεγάλο budget ξεκινάει ο "law of diminishing returns" ? (ρητορικά ρωτάω)
Υπό συζήτηση.Στα ~200€ (ένα RPi με ένα βασικό γραμμικό τροφοδοτικό).
Άσε βρε τον Θρήσκο να μας στρώσει την δουλειά.
Αυτά είναι για τον απλό λαό, τους τσίπηδες που δεν έχουν για το πραγματικό hi-end![]()
Υπό συζήτηση.
Πιστεύεις ότι κάποιος που δεν ασχολείται με υπολογιστές θα μπορούσε να παίξει με το Gentoo;
Άρα πάμε σε κάποιο plug and play με ότι σημαίνει αυτό![]()
Θα ήθελα παιδιά να μου λύσετε μία απορία.
πολλές φορές έχει ειπωθεί η έννοια του "ηχοχρώματος" μία συσκευής ή ενός καλωδίου..
να ρωτήσω το εξής... εγώ ακούω το καλώδιο ή το dac ή το streamer σε έναν χώρο A με συγκεκριμένο σύστημα με συγκεκριμένα ηχεία συγκεκριμένο όγκο χώρου τοποθέτηση και λοιπά και λοιπά... ακούω το ίδιο σε μία άλλη περιοχή σε ένα άλλο χώρο σε ένα άλλο σύστημα με άλλα καλώδια με μεγαλύτερα ηχεία και room treatment και ακούω και το στον αντιπρόσωπο με άλλα ηχεία σε άλλο χώρο ...
πώς βγάζω ασφαλές συμπέρασμα για το συγκεκριμένο χαρακτήρα της συσκευής.
Πού ξέρω εγω αν η συσκευή αυτή που μπορεί να "φωνάζει" στα υψηλά δεν είναι πένα όταν συνοδευτεί με άλλα ηχεία πχ με ηλεκτροστατικά ή με άλλα καλώδια...
Αυτήν την απορία θα ήθελα να μου λύσετε γιατί πιστεύω ότι του καθενός το συμπέρασμα για το χώρο του για το σύστημά του δεν πρέπει για μένα να κρίνει το γενικό χαρακτήρα -αν υπάρχει - αυτός μία συσκευής
Φυσικά και θα σας στρώσω την δουλειά.Χωρις να έχω για το πραγματικό hi-end επειδή καταλαμβάνω την τελευταία θεση στο φανερό συγκριτικό τεστ τσεπων.Αυτο που θέλω όμως θα το πάρω,αργά ή γρήγορα.Άσε βρε τον Θρήσκο να μας στρώσει την δουλειά.
Αυτά είναι για τον απλό λαό, τους τσίπηδες που δεν έχουν για το πραγματικό hi-end![]()
Υπάρχει συσκευή Τransport που δεν έχει τον δικό της ήχο;Λευτεράκη δεν μου τα λες καλά!
Τι θα πει, αν μου αρέσει ο ήχος του Cambridge σαν Transport;
Η δουλειά του Transport είναι να μην έχει δικό του ήχο, να μην παρεμβαίνει. Ψηφιακό σήμα να παίρνει ψηφιακό σήμα να στέλνει.
Η ερώτηση μου είναι, εάν έπαιρνα -λέμε έαν- ως Transport ένα Eversolo σαν το δικό σου να πούμε, θα βελτιώνεται κάτι προς το καλύτερο; Και πόσο;
Την εμπειρία σας θέλω να μάθω!
Να το κάνω λιανά. Το DAC μου (το μικρό) είναι του 1000ρικου. Το καλό το Eversolo ή άντε το T8 πάνε στα 1300-1500. Πόσο θα καλυτερέψει ο ήχος στο DAC, αφού το άλλο είναι μόνο Transport;
Έχετε κάποια συγκεκριμένη εμπειρία;
Εξαρτάται. Δεν ξέρω, γι' αυτό ρωτάω!
Αφού το DAC δεν δέχεται εξωτερικό ρολόϊ, τι παραπάνω μπορεί να κάνει το καλύτερο ρολόϊ του Transport;
Με το μεγάλο DAC ξέρω τι θα έπρεπε να κάνω.
Τα συνδέω, το ένα ως Master και το άλλο ως Slave και έχουμε μία πλήρως σταθεροποιημένη από την άποψη του χρονισμού σύνδεση.
Ή ακόμα καλύτερα, αν έχουμε ένα (από τα πανάκριβα, τα ατομικά, εξωτερικά) ρολόγια, τα συνδέουμε όλα ως Slave στο κεντρικό Naster ρολόϊ. Και τοτε να δούμε αν επηρρεάζονται από καλώδια Ethernet.
Μιλάω εκ πείρας. Έχω διαπιστώσει ο ίδιος την βελτίωση μηχανήματος μόλις το συνθέσαμε με καλύτερο εξωτερικό ρολόϊ.
Εύκολο είναι να δοκιμάσουμε πάντως. Οι αντιπρόσωποι και τα καταστήματα τα δίνουν συνήθως για δοκιμή.
Όλα αυτά τα τροφοδοτικά που μου έδειξες αξίζουν τα λεφτά τους, τα έχω ψάξει όλα αυτά μέχρι να καταλήξω σε αυτό που έβαλα εγώ της PD Creative (Πολωνία είναι αυτό)Aυτό της Audiophonics στα 300 ευρωπουλα θα το απογειώσει πιστευω!! Μάλον αυτο θα είδε και ο Βλαδίμηρος!!
View attachment 261548
Επίσης ποια η αποψη σου για τα εξωτερικα like Teddy Pardo power supplies που το εχουν αναβαθμίσει αρκετοι στο εξωτερικό ??
View attachment 261549View attachment 261550
Και για να συμπληρώσω το παραπάνω, στο δικό μου σύστημα το pi με ένα πολυ βασικό γραμμικό τροφοδοτικό, ντροπιασε το Cambridge Audio AXN10 Streamer των 400 ευρώ.Στα ~200€ (ένα RPi με ένα βασικό γραμμικό τροφοδοτικό).
Ναι αλλά το θέμα είναι ότι ακούν και τα Τρανσπορτ σε καλώδια ρεύματος..Δεν το έχω κάνει, αλλά κάποια στιγμή μπορεί να το δοκιμάσω. Να "κλεψω" κάποιο από τα Kimber PK-10, ή Kimber PK-14 που έχω πάνω σε άλλες συσκευές και να διαπιστώσω, αν προκύψει διαφορά και πόση. Αλλά εδώ που τα λέμε αν πρόκειται να βάλω κάπου καλό καλώδιο ρεύματος, προτεραιότητα έχει το DAC και όχι το Streamer που λειτουργεί απλά ως Transport.
Τα Kimber ρεύματος δεν λένε και τίποτα..Sonus Naturalis,αν πρόκειται να δοκιμάσεις Kimber είτε στο streamer είτε στο dac δοκίμασε και το 10 και το 14.Αν το 10 δεν παίξει καλύτερα εμένα να μη με λένε Παναγιώτη.
Τα Hifi rose είναι πολύ καλά μηχανήματα και πιστεύω ότι δεν θα κλείσει αυτή η εταιρία ώστε να υπάρχει φόβος..Από αυτά που διαβάζω για να πάρεις σημαντικά καλύτερη απόδοση από αυτό που έχεις τώρα πρέπει να πας στο hi fi rose rs150 (ως ολοκληρωμένο streamer dac)
Αλλά πάλι αυτές οι κινέζικες εταιρίες ( βλέπε auralic ) μπορεί να βαρέσουν λουκέτο να πάρεις κάτι ακριβό και να μείνεις χωρίς υποστήριξη …
Και να πας να σκάσεις 5χιλ ; Τα ηχεία και τα υπόλοιπα είναι σε αντίστοιχο επίπεδο ;
Edit : Νότιο κορεάτικη είναι η hi fi rose τελικά
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.