Καλά ,αυτά δεν γίνονται.
Σήμερα αποφάσισα να βάλω τον Hegel κατευθείαν στη πρίζα με το kimber pk10 γιατί τόσο καιρό έπαιζα μπάλα με το isotek polaris. Κάποιες φορές έβαζα το kimber εκεί και είχα ησυχία ,χαμηλό noise floor και άλλα χαρωπά, έλα όμως που τα δυναμικά πήγαιναν περίπατο.
Άλλοτε έβαζα ένα isotek elite στο τοίχο αλλά ήταν έτσι κι έτσι, πολύ λαμπρό για τα γούστα μου και ένα Audio Agile, επίσης στον τοίχο το οποίο μου άρεσε περισσότερο.
Βάζω λοιπόν το kimber στον τοίχο,βρίσκω τη φάση με το κατσαβίδι και ανοίγω τον ενισχυτή.
Η κατάστα απογειώθηκε, τρομερό punch και μπάσο τέρμα τσαμπουκαλεμένο αλλά κάτι δεν μου πήγαινε καλά στις μεσαίες. Αρκετά επιθετικές αν και ακουγόταν πολύ καλύτερα συνολικά σε σχέση με πριν.
Ανοίγω το πικάπ και βάζω το Atomizer των Big Black. Όχι και το ευκολότερο βινύλιο που μπορούσα να βάλω αλλά εκ των υστέρων ανακαλύπτω ότι το έχει βάλει να παίξει η σύζυγός. Λολ.
Εκεί έγινε το έλα να δεις. Τέρμα τραχύτητα που λέω μέσα μου ,δεν μπορεί κάτι πάει εντελώς λάθος. Μπορεί να ήταν τρισδιάστατο και ογκώδες,αλλά η τραχύτητα είχε πάει σε άλλο επίπεδο.
Κάτσε λέω να αντιστρέψω τη φάση στο καλώδιο.
Και το θαύμα έγινε. Ο όγκος χαμηλά και το punch έγινε μεγαλύτερος η τραχύτητα από τις μεσαίες και η όποια φωτεινότητα στις υψηλές εξαφανίστηκε.
Εκεί που με ενοχλούσαν διάφορα με καθε αλλαγή καλωδίου τώρα δεν με ενοχλεί απολύτως τίποτα.
Το μεγάλο σοκ το έπαθα με το Manor Of Infinite Forms των Tomb Mold...Εκεί που χαριεντιζόταν το σύστημα ηχητικά, μου έφερε τη μπάντα μέσα στο σαλόνι. . Εξωπραγματική αλλαγή.
Και έρχομαι εγώ και ρωτάω. Πώς είναι δυνατόν να παίζει (πολύ) καλύτερα με αντεστραμμένη τη φάση;
Έχει να κάνει με τον Hegel;
Έχετε πετύχει καμία αναφορά στο διαδίκτυο;
Και η δική σου γυναίκα βάζει δίσκους ;;;;;;;;
Ρε τι τραβάμε ..............