Το chat του δικάναλου

Καλά ,αυτά δεν γίνονται.
Σήμερα αποφάσισα να βάλω τον Hegel κατευθείαν στη πρίζα με το kimber pk10 γιατί τόσο καιρό έπαιζα μπάλα με το isotek polaris. Κάποιες φορές έβαζα το kimber εκεί και είχα ησυχία ,χαμηλό noise floor και άλλα χαρωπά, έλα όμως που τα δυναμικά πήγαιναν περίπατο.
Άλλοτε έβαζα ένα isotek elite στο τοίχο αλλά ήταν έτσι κι έτσι, πολύ λαμπρό για τα γούστα μου και ένα Audio Agile, επίσης στον τοίχο το οποίο μου άρεσε περισσότερο.
Βάζω λοιπόν το kimber στον τοίχο,βρίσκω τη φάση με το κατσαβίδι και ανοίγω τον ενισχυτή.
Η κατάστα απογειώθηκε, τρομερό punch και μπάσο τέρμα τσαμπουκαλεμένο αλλά κάτι δεν μου πήγαινε καλά στις μεσαίες. Αρκετά επιθετικές αν και ακουγόταν πολύ καλύτερα συνολικά σε σχέση με πριν.
Ανοίγω το πικάπ και βάζω το Atomizer των Big Black. Όχι και το ευκολότερο βινύλιο που μπορούσα να βάλω αλλά εκ των υστέρων ανακαλύπτω ότι το έχει βάλει να παίξει η σύζυγός. Λολ.
Εκεί έγινε το έλα να δεις. Τέρμα τραχύτητα που λέω μέσα μου ,δεν μπορεί κάτι πάει εντελώς λάθος. Μπορεί να ήταν τρισδιάστατο και ογκώδες,αλλά η τραχύτητα είχε πάει σε άλλο επίπεδο.
Κάτσε λέω να αντιστρέψω τη φάση στο καλώδιο.
Και το θαύμα έγινε. Ο όγκος χαμηλά και το punch έγινε μεγαλύτερος η τραχύτητα από τις μεσαίες και η όποια φωτεινότητα στις υψηλές εξαφανίστηκε.
Εκεί που με ενοχλούσαν διάφορα με καθε αλλαγή καλωδίου τώρα δεν με ενοχλεί απολύτως τίποτα.
Το μεγάλο σοκ το έπαθα με το Manor Of Infinite Forms των Tomb Mold...Εκεί που χαριεντιζόταν το σύστημα ηχητικά, μου έφερε τη μπάντα μέσα στο σαλόνι. . Εξωπραγματική αλλαγή.

Και έρχομαι εγώ και ρωτάω. Πώς είναι δυνατόν να παίζει (πολύ) καλύτερα με αντεστραμμένη τη φάση;
Έχει να κάνει με τον Hegel;
Έχετε πετύχει καμία αναφορά στο διαδίκτυο;

Και η δική σου γυναίκα βάζει δίσκους ;;;;;;;;

Ρε τι τραβάμε ..............

Καλά ,αυτά δεν γίνονται.
Σήμερα αποφάσισα να βάλω τον Hegel κατευθείαν στη πρίζα με το kimber pk10 γιατί τόσο καιρό έπαιζα μπάλα με το isotek polaris. (Το kimber ήταν κοντό δεν έφτανε). Κάποιες φορές έβαζα το kimber εκεί και είχα ησυχία ,χαμηλό noise floor και άλλα χαρωπά, έλα όμως που τα δυναμικά πήγαιναν περίπατο.
Άλλοτε έβαζα ένα isotek elite στο τοίχο αλλά ήταν έτσι κι έτσι, πολύ λαμπρό για τα γούστα μου και ένα Audio Agile, επίσης στον τοίχο το οποίο μου άρεσε περισσότερο.
Βάζω λοιπόν το kimber στον τοίχο,βρίσκω τη φάση με το κατσαβίδι και ανοίγω τον ενισχυτή.
Η κατάστα απογειώθηκε, τρομερό punch και μπάσο τέρμα τσαμπουκαλεμένο αλλά κάτι δεν μου πήγαινε καλά στις μεσαίες. Αρκετά επιθετικές αν και ακουγόταν πολύ καλύτερα συνολικά σε σχέση με πριν.
Ανοίγω το πικάπ και βάζω το Atomizer των Big Black. Όχι και το ευκολότερο βινύλιο που μπορούσα να βάλω αλλά εκ των υστέρων ανακαλύπτω ότι το έχει βάλει να παίξει η σύζυγός. Λολ.
Εκεί έγινε το έλα να δεις. Τέρμα τραχύτητα που λέω μέσα μου ,δεν μπορεί κάτι πάει εντελώς λάθος. Μπορεί να ήταν τρισδιάστατο και ογκώδες,αλλά η τραχύτητα είχε πάει σε άλλο επίπεδο.
Κάτσε λέω να αντιστρέψω τη φάση στο καλώδιο.
Και το θαύμα έγινε. Ο όγκος χαμηλά και το punch έγινε μεγαλύτερος η τραχύτητα από τις μεσαίες και η όποια φωτεινότητα στις υψηλές εξαφανίστηκε.
Εκεί που με ενοχλούσαν διάφορα με καθε αλλαγή καλωδίου τώρα δεν με ενοχλεί απολύτως τίποτα.
Το μεγάλο σοκ το έπαθα με το Manor Of Infinite Forms των Tomb Mold...Εκεί που χαριεντιζόταν το σύστημα ηχητικά, μου έφερε τη μπάντα μέσα στο σαλόνι. . Εξωπραγματική αλλαγή.

Και έρχομαι εγώ και ρωτάω. Πώς είναι δυνατόν να παίζει (πολύ) καλύτερα με αντεστραμμένη τη φάση;
Έχει να κάνει με τον Hegel;
Έχετε πετύχει καμία αναφορά στο διαδίκτυο;

Τσέκαρε ότι όλες οι συσκευές ήχου σου έχουν σωστά τη φάση. Μια να είναι λάθος, θα έχεις απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Τσέκαρε ότι όλες οι συσκευές ήχου σου έχουν σωστά τη φάση. Μια να είναι λάθος, θα έχεις απρόβλεπτα αποτελέσματα.
Δημητρη ο ενισχυτης ειναι πλεον μονος του σε δικη του πριζα. ..Τα υπολοιπα μηχανηματα ειναι συνδεδεμενα στο isotek polaris και οι φασεις στα καλωδια ειναι ολες τσεκαρισμενες.
Επισης οι δοκιμες εγιναν κυριως με το ενσωματωμενο streamer του hegel , δεν ανοιξα αλλα μηχανηματα περα απο το πικαπ και το phono εννοειται (καποια στιγμη)
Τι εννοεις με το ''απροβλεπτα αποτελεσματα'' ;
Λες να θελει κανα dc blocker η φαση η κανενα φιλτρο θορυβου;

Όχι, το "απρόβλεπτα" πηγαίνει στο ότι αν έχεις συνδεδεμένη ανάποδα μια από τις συσκευές και τις άλλες σωστά το πράγμα μπερδεύει πολύ..
Ειδικά αν πέσεις σε κατασκευαστή που είτε έχει κάνει λάθος εσωτερική συνδεσμολογία είτε έχει βάλει κάποιο παλμοτροφοδοτικό με "αμφίβολη" φάση.

• Like
Reactions: christos56
Ειδικά αν πέσεις σε κατασκευαστή που είτε έχει κάνει λάθος εσωτερική συνδεσμολογία είτε έχει βάλει κάποιο παλμοτροφοδοτικό με "αμφίβολη" φάση.
Μπορει να εβλεπε μεταγλωττισμενο ταξιαρχο Θεοχαρη ο Κινεζος που τα συναρμολογουσε και αφαιρεθηκε. :D
Οχι ολα ειναι τσεκαρισμενα..Και το καλωδιο του hegel τσεκαρισμενο ηταν οπως και η πριζα του τοιχου που το φιλοξενει.
Και ομως..ολα εστρωσαν με τη φαση αναποδα.

Ρε παιδιά, ένα χελπ, γιατί θα πάθω καμιά συγκοπή. 😨

Τις προάλλες ήμασταν με κάτι φίλους στο σπίτι, τρώγαμε και κουτσοπίναμε, και είχαμε να παίζει χαλαρά στο μπακγκράουντ ραδιόφωνο από το ηχοσύστημα. Κάποια στιγμή το γυρνάμε να βάλουμε κάνα δίσκο και, χωρίς να το συνειδητοποιήσω εκείνη τη στιγμή, έχω αφήσει ανοικτό το tuner ενόσω πλέον παίζει το πικάπ.

Έτσι όπως λοιπόν είμαστε αραγμένοι στον καναπέ, ξαφνικά γίνεται ένα κουφό και το κουμπί που επιλέγεις πηγή στον ενισχυτή αρχίζει να μετακινείται μόνο του από το phono στο tuner και πάλι στο phono και ξανά στο tuner, και από τα ηχεία να ακούγεται μία ο δίσκος και μία ο σταθμός που είχε ξεμείνει. Σηκώνομαι, κλείνω και ξανανοίγω τον ενισχυτή (νομίζω -δεν θυμάμαι και δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά αυτό λέει η λογική- ότι έκλεισα και το tuner), όλα δείχνουν οκ. Βλέπω και ότι το τηλεκοντρόλ είναι κάπου χωμένο κάτω από τα μαξιλάρια του καναπέ, οπότε σκέφτομαι ότι κάπως κατά λάθος θα πατήθηκε, έτσι το μαζεύω και το βάζω στην άκρη σε ασφαλές σημείο. Ξαναβάζω δίσκους, παίζει για λίγο κανονικά και ωραία, και κάποια στιγμή πάλι τα ίδια. Σκέφτομαι τότε μήπως έχουν κολλήσει κάπως τα κουμπιά του τηλεκοντρόλ, οπότε βγάζω τις μπαταρίες του, κλεινοανοίγω ξανά τον ενισχυτή και παίζει κανονικά και χωρίς προβλήματα μέχρι που το διαλύσαμε.

ΟΚ λοιπόν, σκέφτομαι, το τηλεκοντρόλ είναι, κάποια στιγμή θα το καθαρίσω. Ξεχάστηκα/βαρέθηκα όμως και απλά το άφησα χωρίς τις μπαταρίες. Τις τρεις τέσσερις μέρες που πέρασαν από τη μάζωξη δεν έχει τύχει να βάλουμε καθόλου ράδιο, μόνο πικάπ, και παίζει κανονικά χωρίς κανένα θέμα. Μέχρι σήμερα, που πριν λίγο πάει η δικιά μου να βάλει ραδιόφωνο. Ξεκινά να παίζει κανονικά, αλλά κάποια στιγμή από μέσα ακούω διακοπές στη μουσική, κάτι γίνεται μου φωνάζει κι εκείνη, πάω στον ενισχυτή και βλέπω ο επιλογέας της πηγής να πηγαίνει πάλι από το tuner στο phono και ξανά μανά.....

Τι λέτε; 😰

Να κάνω μια ενημέρωση για τα πρακτικά. Το εξουσιοδοτημένο σέρβις της Yamaha που είναι κοντά μου θα είναι τελικά κλειστό για τις γιορτές 1-6 Ιανουαρίου, οπότε και να θέλω δεν μπορώ να κάνω τίποτα άμεσα. Όμως, κι εδώ είναι η ενημέρωση, άρχισαν να το ψάχνω στο google και στην AI και κόλλησα με ένα κουφό, ότι, λέει, είναι πολύ πιθανόν να φταίνε παρεμβολές στον δέκτη υπερύθρων του Yamaha από τα... φωτάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου που έχω ακριβώς δίπλα!!

Οπότε σήμερα από το πρωί απομόνωσα με μονωτική το "ματάκι" του ενισχυτή, τέσταρα ότι πλέον δεν βλέπει το remote control κι έχω βάλει να παίζω κανονικά μουσική να δω τι θα γίνει. Τυχαίο ξετυχαίο, δεν έχει συμβεί τίποτα μέχρι τώρα, κι έχουν περάσει αρκετές ώρες. Κάνω λοιπόν ότι δεν έγινε τίποτα, συνεχίζω να παίζω, κι αν δεν το ξαναπαρουσιάσει, θα βγάλω και τη μονωτική όταν ξεστολίσουμε, και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Αν το ξανακάνει βέβαια, είτε τώρα με τη μονωτική είτε αργότερα χωρίς το δέντρο, ε, τότε θα είναι σίγουρο ότι το θέμα δεν είναι IR αλλά εσωτερικό, οπότε θα πάει αναγκαστικά για σέρβις.

Μεταξύ μας πάντως, ώρες ώρες αυτό το χάι φάι με τρελαίνει τελείως... Τι ήθελα και έμπλεξα μεγάλος άνθρωπος... :p

Και η δική σου γυναίκα βάζει δίσκους ;;;;;;;;

Ρε τι τραβάμε ..............

Εγω της τα χω κοψει αυτα.

-Θα με ειδοποιεις πρωτα της εχω πει, και θα σε παρακολουθω επι τη λειτουργια :ROFLMAO:

-Ενταξει και συ θα κανεις την κουζινα μετα και θα σε παρακολουθω εγω μου απανταει.

Οποτε στο σπιτι ειμαστε καπως οπως οι συνθηκες στον ΟΗΕ.

Ωπς !!!!
Ελεύθερο το ζεστό κρεβάτι;;;;
Είναι δυνατόν ;;;;;

IMG_20251231_104838.jpg

Ποιός έρχεται να με διώξει ;;;;

IMG_20251231_104844.jpg

Δεν θα υποχωρήσω.. θα κρατήσω την θέση μου....

IMG_20251231_105146.jpg

Κάπως θα τα βολέψουμε.. μία ψύκτρα για τον καθένα...

IMG_20251231_105554.jpg

Ωπς !!!!
Ελεύθερο το ζεστό κρεβάτι;;;;
Είναι δυνατόν ;;;;;

View attachment 263589

Ποιός έρχεται να με διώξει ;;;;

View attachment 263590

Δεν θα υποχωρήσω.. θα κρατήσω την θέση μου....

View attachment 263591

Κάπως θα τα βολέψουμε.. μία ψύκτρα για τον καθένα...

View attachment 263592
Δεν φτιάχνεις ένα κόμικ να πλουτίσεις.

file_000000007ae0722f90f4cc4aa7c836b8.png

Καλή χρονιά σε δικάναλους, μουσικάριους και λοιπούς επαναστάτες της ψυχής!

Αν έχουμε βρει το ιδανικό sweet spot, να το σημειώσουμε, αλλά καλό είναι να πηγαίνουμε και για κανένα περπάτημα.
Καλά ακούσματα και καλές διαδρομές, εντός και εκτός ηχείων.

Αφιερωμένο (παίζει CD, δεν πιστεύω να σας πειράζει) :D

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.