Το chat του δικάναλου

Όχι, δεν συμφωνώ. Μπορεί ένα σύστημα να ακούγεται "μαγικό" σε κλασική μουσική και μόλις μπει ένα rap (ή ηλεκτρονική μουσική) να "αδειάσει" εντελώς.

Αν ακούς κυρίως κλασική θα είσαι ευτυχισμένος.

Αν ακούς και άλλα είδη, πιο απαιτητικά σε ρεύματα, δεν θα το αντέξεις για πολύ.

Οπότε όχι, για μένα δεν αρκεί η κλασική μουσική για να αξιολογηθεί σωστά ένα σύστημα. Δεν θα φέρει στη φόρα όλες τις αδυναμίες του.

ΥΓ. Και αυτά τα μηνύματα πρέπει να πάνε σε νέο νήμα..
Να λέμε ότι η ραπ μουσική είναι πιο απαιτητικό είδος μουσικής για ένα σύστημα η για να δούμε αν έχει ρεύματα ο ενισχυτής είναι εντελώς αστείο σε σχέση με ένα πολύπλοκο έργο κλασσικής μουσικής...

Να το θέσω αλλιώς: Με ένα κατάλληλο rap κομμάτι (που πάντα έχω πρόχειρο) θα καταλάβω σε 2 δευτερόλεπτα κατά πόσο έχει ρεύμα ο ενισχυτής.

Με κλασική μουσική (που δεν ακούω) θα πρέπει να ψάχνω ώρες να βρω κατάλληλο κομμάτι με κατάλληλο πέρασμα.

Οπότε, με την ευκαιρία, πείτε ένα κατάλληλο κομμάτι κλασικής που ζορίζει τελικούς και ηχεία για να το βάλω στο "οπλοστάσιο".

Ξαναδιάβασε τα ποστ #12.388 & 12.391 και προσπάθησε να τα καταλάβεις.. αν δεν μπορέσεις, ρώτα τον να στα εξηγήσει καλύτερα.

Παίξε Γωγώ Τσαμπά (ούτε που ξέρω ποια είναι), τα δικά μου άλλα "γουστόζικα" είναι jazz/funk ή σκέτη jazz.. που συχνά πυκνά ακούω στις εκθέσεις και δεν μπορείς να πεις ότι ΔΕΝ είναι υψηλή πιστότητα.

Έχουν απαντηθεί αυτά Βλαδίμηρε. Το πιο ολοκληρωμένο είδος για να τεστάρεις όλες τις απαιτήσεις από ένα σύστημα δεν είναι η ραπ. Κάποια σημεία του συστήματος μπορείς να τεστάρεις με αυτήν. Το είδος της μουσικής που τα περιλαμβάνει όλα είναι η συμφωνική μουσική, δηλαδή κυρίως η κλασική μουσική.

Τι να κάνουμε τώρα; Να το αλλάξουμε, ή μήπως καλύτερα να ψάξουμε περισσότερο που θα βρούμε τα έργα αυτά;

Εάν στις εκθέσεις υψηλής πιστότητας θέλαμε να γίνεται πανηγύρι, είναι πανεύκολο. Εάν ο σκοπός είναι να έρθεις στο κέφι δεν χρειάζεσαι σύστημα Hi-Fi. PA σύστημα θες. Εντελώς άλλο πράγμα.

Δεν συμφωνω οτι η παραδοχη ειναι λανθασμενη αλλα ο καθενας εχει την αποψη του εδω.

Η κλασικη ειναι εγκεφαλικη μουσικη οπως γενικα οι instrumental μουσικες... δεν ειναι σιγουρα εμπορικη αλλα θα μπορουσε να παιζει ως test track αναμεσα στα διαφορα obscure κομματια jazz/guitar/piano (αγνωστα στο ευρυ κοινο εκτος hi fi) που παιζουν σε εκθεσεις high end για να αναδειξουν τα ακουστικα προτερηματα του εκαστοτε συστηματος που παρουσιαζεται , και οχι για να απολαυσουν την γνωστη τους μουσικη οι παρευρισκομενοι.

Παρεπιπτοντως εφοσον μιλαμε για ραπ , αν καποιος θελει να την απολαυσει στο μεγιστο, θελει sub bass (20-40 hz). Οποτε ας αρχισουμε να σκεφτομαστε τα subs.
Sub χρειάζεται σε όλα τα είδη μουσικής..
Το πρώτο όργανο είναι το πιάνο..
Άσχετα αν στον χώρο του Hiend δεν θέλουν να ακούν για Subs, βέβαια ευτυχώς τώρα τελευταία όλο και μπαίνει στο παιχνίδι από τους κατασκευαστές ηχείων το θέμα subs και υπάρχουν άριστες λύσεις προσαρμογής αυτών σε ένα σύστημα..

Για να δείτε αν έχει ρεύμα ένας ενισχυτής, πως το βλέπετε;
Αν έχει ρεύμα στο χαμηλό;
Την παραμόρφωση που την μετράει ο κατασκευαστής;
Που ψαλιδιζει ένας ενισχυτής;
Που αρχίζει η συμπίεση σε έναν ενισχυτή;
(Μην μιλήσουμε για ηχεία γιατί εκεί είναι άλλη μεγάλη κουβέντα),
Στους πόσους κύκλους;
Σε τι φορτίο;
Με πόσα watt;
Γιατί τα sub έχουν μεγάλους ενισχυτές και μεγάλα σε ιντσες μεγάφωνα;
Τι κορυφές πιάνει το κάθε όργανο σε μια συμφωνική ορχήστρα με χορωδία και που δυσκολεύεται ένα σύστημα, Η συνεχόμενη ροή με διακυμάνσεις στις κορυφές των κάθε οργάνων τι κακό κάνει σε έναν ενισχυτή;

Όλα αυτά είναι γνωστά..
Όταν καταλάβει κάποιος την πολυπλοκότητα της κλασσικής μουσικής σε σχέση με άλλα είδη, (για τα συστήματα μας) θα αναθεωρήσει για πολλά πράγματα που έχει στο μυαλό του..

Sub χρειάζεται σε όλα τα είδη μουσικής..
Το πρώτο όργανο είναι το πιάνο..
Άσχετα αν στον χώρο του Hiend δεν θέλουν να ακούν για Subs, βέβαια ευτυχώς τώρα τελευταία όλο και μπαίνει στο παιχνίδι από τους κατασκευαστές ηχείων το θέμα subs και υπάρχουν άριστες λύσεις προσαρμογής αυτών σε ένα σύστημα..
Κατα βαση ομως η rap/edm εχει σημαντικο περιεχομενο και ζωη σε εκεινες τις συχνοτητες.

Εγω κραταω την αποψη που εχω για τα sub για τον εαυτο μου γιατι δεν εχω βιωσει (δεν ειχα την ευκαιρια) εως τωρα συστημα με τελεια ενσωματωση subs και δε μου αρκουν οι θεωρητικες προσεγγισεις στο θεμα για τα συν και τα πλην.

Να το θέσω αλλιώς: Με ένα κατάλληλο rap κομμάτι (που πάντα έχω πρόχειρο) θα καταλάβω σε 2 δευτερόλεπτα κατά πόσο έχει ρεύμα ο ενισχυτής.

Με κλασική μουσική (που δεν ακούω) θα πρέπει να ψάχνω ώρες να βρω κατάλληλο κομμάτι με κατάλληλο πέρασμα.

Οπότε, με την ευκαιρία, πείτε ένα κατάλληλο κομμάτι κλασικής που ζορίζει τελικούς και ηχεία για να το βάλω στο "οπλοστάσιο".
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Προσοχή στα γούφερ παιδιά!

Κατα βαση ομως η rap/edm εχει σημαντικο περιεχομενο και ζωη σε εκεινες τις συχνοτητες.

Εγω κραταω την αποψη που εχω για τα sub για τον εαυτο μου γιατι δεν εχω βιωσει (δεν ειχα την ευκαιρια) εως τωρα συστημα με τελεια ενσωματωση subs και δε μου αρκουν οι θεωρητικες προσεγγισεις στο θεμα για τα συν και τα πλην.
Συμφωνώ φυσικά ότι η ραπ έχει απαιτήσεις στις χαμηλές, όχι όμως να φέρει σε μεγάλη δυσκολία έναν ενισχυτή σε σχέση με ένα πολύπλοκο έργο κλασσικής μουσικής..

Δυστυχώς η σωστή ενσωμάτωση subs δεν είναι εύκολη υπόθεση όμως υπάρχουν τώρα πια τα κατάλληλα εργαλεία ώστε αυτό να γίνει εφικτό.

Για να δουμε το headroom ... :D