Το chat του δικάναλου

δοκίμασε το... (έχω ξαναγράψει ποια είναι η δυσκολία σε αυτή την σύνθεση. Αν ξεκινήσεις με τέτοια ένταση στο ποτενσιόμετρο ώστε να ακούς ευκρινώς τα πρώτα 1-4 δευτερόλεπτα με την εισαγωγή με τα τύμπανα, τότε θα πρέπει-χωρίς να πειράξεις ξανά την ένταση- να μπορεί το ηχοσύστημα να παίζει το φινάλε χωρίς να σε ενοχλεί συα αυτιά, ένδειξη του ότι έχει headroom και δεν παραμορφώνει)
piece of cake

Έβαλα κι εγώ ηχογράφηση της ηρωικής του Μπετόβεν από το σημείο που σχεδόν δεν ακούς τα βιολιά για λίγα δευτερόλεπτα και έχει τεράστιο ξέσπασμα αμέσως μετά. Από ηχογράφηση χαρακτηρισμένη ως ridiculously wide dynamic range.

Μάλλον δεν τα έχουμε καταφέρει να κάνουμε κατανοητό για τι πράγμα μιλάμε.

Ελπίζω να μην πήρε κανείς καμιά ασφάλεια στο χέρι...
το ίδιο...

Βασικά έχω παίξει τα χίλια μύρια από κλασική και όλα ήταν πολύ εύκολη υπόθεση.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω βρει κάτι ακόμα να ζορίσει πραγματικά τον ενισχυτή και με δύσκολα σε χαμηλό ακούσματα , εκτός και αν ξεφύγω εντελώς σε ένταση όπου εκεί δεν ξέρω αν αδειάζουν οι πυκνωτές ή αν ο χώρος μου και τα αφτιά μου δεν αντέχουν άλλο..
Άχρηστα και ανούσια τεστ δηλαδή που το μόνο που καταφέρνουν είναι να ενοχλούν πολύ τους φιλήσυχους γείτονες....

Αυτό ακούγεται καλά ακόμα και σε pa ηχεία, όπως και η ραπ.
H rap ακούγεται καλά σε pa ηχεία ;;;
Δεν έχω ακούσει πολύ ακριβά pa ηχεία αλλά μέχρι τώρα δεν έχω ακούσει κάτι να παίζει καλά σε pa ηχεία.. τα πάντα ακούγονται ανυπόφορα εκεί, ή σχεδόν ανυπόφορα.
Μάλλον έχουμε ριζική διάσταση απόψεων και απορώ...

Αυτο που ψάχνουμε είναι να ακούγεται λεπτομέρεια σε εντάσεις που είναι στο κατώφλι της ακουστοτητας και στο ίδιο κομμάτι να υπάρχουν σημεία που απέχουν από αυτό πάρα πολύ σε στάθμη, το οποίο να έχει και πολλά όργανα να παίζουν μαζί.
Και είναι κάτι δύσκολο αυτό δηλαδή ;;;

Ποιο ίδιο βρε vlad;

Για να το ακούσω στο desktop με λεπτομέρεια τα ψυθιριστα βιολιά και στο καπάκι τη μεγάλη διαφορά στάθμης και αμέσως την ακόμα μεγαλύτερη, τα ledάκια του class D έγιναν σαν ντισκοτέκ.
Εντάξει είναι μικρούλης βέβαια αλλά και πάλι, με φίλτρο παίζει για τα μπάσα.

Ναι, νομίζω πως δεν μπορώ να το εξηγήσω τι είναι το ζητούμενο στην ακρόαση της κλασικής. Το πήρα απόφαση.

Ραπ, ηλεκτρονική κλπ, εύκολα ακούγεται καλά παντού.
Για τα PA είναι piece of cake. Αφού μόνο για αντοχή είναι φτιαγμένα.
Δεν εννοώ φρηνοντουντουκες PA προφανώς. Για πιο σοβαρά PA μιλάω από το απόλυτο χώμα.

Συμφωνώ με Λεωνιδα . Η κλασική μουσική , βάλτε πχ τα κύματα του Δούναβη , είναι πιο απαιτητική για να ακουστεί και να αναπαραχθεί τόσο αβίαστα και όμορφα/να σε επηρεάσει συναισθηματικά ώστε να ανατριχιάζεις από το άκουσμα . Είναι η τελευταία πίστα , final boss που λέμε. Αυτά τα ραπ που λέτε είναι απλουρες

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Όχι πως δεν θα φέρεις στα όρια και με τη ραπ και με την ηλεκτρονική ένα σύστημα και να δεις ξανά τα ledάκια κι εκεί να χορεύουν (σημαίνει έχει πάρει μπροστά η προστασία και ακούς κλικ και σβήνει).
Δεν εννοώ αυτό.
Εννοώ ότι για να παίξει σωστά το ψυθιριστα που να το ακούς σε στάθμη... που να μπορείς να το ακούσεις και στο ίδιο κομμάτι να έχεις και τεράστιες δυναμικές διαφορές που στο τέρμα τους πρέπει να διατηρήσουν κι εκεί τη λεπτομέρεια... Ε, μόνο στην κλασική το βρίσκεις αυτό.

Τώρα καλύτερα; Μπα, χλωμό... .

Εδώ είστε

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Που είμαστε δηλαδή ;;

Οι πυκνωτές στέλνουν ρεύμα κάθε μισή ώρα (που λέει ο λόγος..), το πυροβόλο στο Μ47 το γέμιζα και έριχνα βολή σε συντομότερο χρόνο.. (πάλι που λέει ο λόγος...) :LOL:

Βρε συ, αν είχες όργανα ισχύος στον ενισχυτή σου θα έβλεπες τον "χωρό" τους και το πόσο χρόνο έχουν οι πυκνωτές για να "οπλίσουν" ξανά.. στου economides το κομμάτι τα όργανα ήταν μόνιμα πάνω λες και κόλλησαν σε συγκεκριμένο σημείο.
Αυτό δείχνει ότι η ροή του ρεύματος είναι ασταμάτητη και το τροφοδοτικό δεν προλαβαίνει να πάρει "ανάσα".

Καμία σχέση σε δυσκολία το ένα τρακ με το άλλο.

Όχι πως δεν θα φέρεις στα όρια και με τη ραπ και με την ηλεκτρονική ένα σύστημα και να δεις ξανά τα ledάκια κι εκεί να χορεύουν (σημαίνει έχει πάρει μπροστά η προστασία και ακούς κλικ και σβήνει).
Δεν εννοώ αυτό.
Εννοώ ότι για να παίξει σωστά το ψυθιριστα που να το ακούς σε στάθμη... που να μπορείς να το ακούσεις και στο ίδιο κομμάτι να έχεις και τεράστιες δυναμικές διαφορές που στο τέρμα τους πρέπει να διατηρήσουν κι εκεί τη λεπτομέρεια... Ε, μόνο στην κλασική το βρίσκεις αυτό.
Και σε (ξανα)ρωτάω...
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΣΚΟΛΙΑ ;;;;;;;

Τώρα καλύτερα; Μπα, χλωμό... .
Χλωμό πραγματικά......................

Και σε (ξανα)ρωτάω...
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΣΚΟΛΙΑ ;;;;;;;

Στον συνδυασμό όλων αυτών.

Να σου πω, γιατί καθόμαστε και το συζητάμε; Εσύ δεν έχεις sub, σωστά; Βάλε την οβερτουρα του 1812 λοιπόν στη γνωστή ηχογράφηση της telarc αν τολμάς, σε σημείο που να ακούς τη χορωδία σε όλο της το εύρος και ένταση στην αρχή, και διατήρησε τη στάθμη αυτή μέχρι το 14o αν θυμάμαι καλά λεπτό.
At your own risk.

Στον συνδυασμό όλων αυτών.

Να σου πω, γιατί καθόμαστε και το συζητάμε; Εσύ δεν έχεις sub, σωστά; Βάλε την οβερτουρα του 1812 λοιπόν στη γνωστή ηχογράφηση της telarc αν τολμάς, σε σημείο που να ακούς τη χορωδία σε όλο της το εύρος και ένταση στην αρχή, και διατήρησε τη στάθμη αυτή μέχρι το 14o αν θυμάμαι καλά λεπτό.
At your own risk.

Εσύ τι λες, να μην το έχω κάνει ;;;;;

Στο ψηφιακό είναι piece of cake (όπως ότι άλλο στην κλασική), στο πικάπ οι περισσότερες κεφαλές μου πάνε βόλτα με τα κανόνια -αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τα ρεύματα του ενισχυτή, ούτε φυσικά με την ένταση του ήχου.

Όταν έρθεις (ξέρω ότι δεν πρόκειται, αλλά λέμε τώρα), θα μου πεις αν θέλω sub.. και αν πεις ότι θέλω, θα είσαι ο 1ος που θα πει κάτι τέτοιο να το ξέρεις....

Εσύ τι λες, να μην το έχω κάνει ;;;;;

Στο ψηφιακό είναι piece of cake (όπως ότι άλλο στην κλασική), στο πικάπ οι περισσότερες κεφαλές μου πάνε βόλτα με τα κανόνια -αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τα ρεύματα του ενισχυτή, ούτε φυσικά με την ένταση του ήχου.

Όταν έρθεις (ξέρω ότι δεν πρόκειται, αλλά λέμε τώρα), θα μου πεις αν θέλω sub.. και αν πεις ότι θέλω, θα είσαι ο 1ος που θα πει κάτι τέτοιο να το ξέρεις....

Καλύτερα να μην έρθω, όχι γιατί θα σου πω αν θέλεις ή όχι sub, αλλά γιατί δεν θα καταλάβεις γιατί χρειάζεσαι sub. Είναι για εντελώς άλλους λόγους από εκείνους που φαντάζεσαι. Στην περίπτωση εδώ, για να μην πάρεις τα γούφερ στα χέρια, εφ όσον ακούσεις στη σωστή στάθμη την αρχή του κομματιού.
Επίσης δεν υπάρχει τίποτε το ωραίο στον ήχο που κάνει ένα μεγάφωνο όταν τερματίζει τη διαδρομή του. Για αυτό δεν θα έρθω.
Το έχεις καταλάβει όλο λάθος. Εγώ είπα ότι αδυνατω να το εξηγήσω καλύτερα.

Είναι πολύ εύκολο για μένα να φέρω σε δύσκολη θέση οποιοδήποτε σύστημα βασικά. Το πρόβλημα είναι όταν δεν το περιμένω ούτε κι εγώ να έρθει σε δύσκολη θέση.

Δεν είναι το hi fi μόνο η αντοχή και τα ρευματα Είναι η αντοχή, μαζί με την ανάλυση και τον κορεσμό της πληροφοριας. Δυστυχώς.
Ποια ραπ και κουραφεξαλα;

• Like
Reactions: Dim.AR
Βάλε την οβερτουρα του 1812 λοιπόν στη γνωστή ηχογράφηση της telarc αν τολμάς, σε σημείο που να ακούς τη χορωδία σε όλο της το εύρος και ένταση στην αρχή, και διατήρησε τη στάθμη αυτή μέχρι το 14o αν θυμάμαι καλά λεπτό.

Σε ηχεία όπως του Βλαδίμηρου και τα δικά μου, όταν θέλεις 1w για να παίξεις στα 81db (λογική στάθμη) ξέρεις πόσα θέλεις για να αποδώσεις τα σχεδόν 30db διαφορά που έχουν τα κανόνια; 😂
Ναι, τα έχουμε ακούσει, απλά μην περιμένεις αρχικές στάθμες πάνω από τα 70db.
Από το βινύλιο.
Γιατί από ψηφιακό είναι για γέλια.

• Like
Reactions: vlad66
Καλύτερα να μην έρθω, όχι γιατί θα σου πω αν θέλεις ή όχι sub, αλλά γιατί δεν θα καταλάβεις γιατί χρειάζεσαι sub. Είναι για εντελώς άλλους λόγους από εκείνους που φαντάζεσαι. Στην περίπτωση εδώ, για να μην πάρεις τα γούφερ στα χέρια, εφ όσον ακούσεις στη σωστή στάθμη την αρχή του κομματιού.
Επίσης δεν υπάρχει τίποτε το ωραίο στον ήχο που κάνει ένα μεγάφωνο όταν τερματίζει τη διαδρομή του. Για αυτό δεν θα έρθω.
Το έχεις καταλάβει όλο λάθος. Εγώ είπα ότι αδυνατω να το εξηγήσω καλύτερα.

Είναι πολύ εύκολο για μένα να φέρω σε δύσκολη θέση οποιοδήποτε σύστημα βασικά. Το πρόβλημα είναι όταν δεν το περιμένω ούτε κι εγώ να έρθει σε δύσκολη θέση.

Δεν είναι το hi fi μόνο η αντοχή και τα ρευματα Είναι η αντοχή, μαζί με την ανάλυση και τον κορεσμό της πληροφοριας. Δυστυχώς.
Ποια ραπ και κουραφεξαλα;

Λεωνίδα, αν πω ότι λες ότι σου κατέβει θα είμαι αγενής ;; (μάλλον ναι...)

Αν πω ότι είσαι μόνο λόγια ;;; μάλλον λιγότερο αγενής , άρα κράτα αυτό.

Η εντύπωση που μου δίνεις (εδώ και καιρό) είναι ότι ή έχεις πρόβλημα στην ακοή, ή αλλού...

Σε ηχεία όπως του Βλαδίμηρου και τα δικά μου, όταν θέλεις 1w για να παίξεις στα 81db (λογική στάθμη) ξέρεις πόσα θέλεις για να αποδώσεις τα σχεδόν 30db διαφορά που έχουν τα κανόνια; 😂
Από το βινύλιο.

Και μόνο ότι λέει "..για να μην πάρεις τα γούφερ στα χέρια..." φτάνει...

Να πάρεις τα γούφερ από τα 40άρια στα χέρια θέλεις ενισχυτή μίνιμουμ 300w στο κανάλι και αν...

Από το βινύλιο.

Επομένως το σύστημα έρχεται σε δύσκολη θέση. Δεν μπορεί να αποδώσει το κομμάτι σωστά. Αυτό δεν λες;

Λεωνίδα, αν πω ότι λες ότι σου κατέβει θα είμαι αγενής ;; (μάλλον ναι...)

Αν πω ότι είσαι μόνο λόγια ;;; μάλλον λιγότερο αγενής , άρα κράτα αυτό.

Η εντύπωση που μου δίνεις (εδώ και καιρό) είναι ότι ή έχεις πρόβλημα στην ακοή, ή αλλού...

Βασικά δεν γνωρίζεις τι ψάχνεις να ακούσεις Βλαδίμηρε.
Άκου ραπ βρε παιδί μου και λεγε ότι είναι πιο δυσκολη. Δεν τρέχει και τίποτε.

Έχεις και πρόβλημα στην κατανόηση κειμένου...

Έδωσε τα στοιχεία της στάθμης. Δεν το έγραψα εγώ. Από αυτό βγαίνει το συμπέρασμα.
Απλή αριθμητική είναι.