Το chat του δικάναλου

Ποιος σ'το ειπε αυτο, η μεγαλη μου αγαπη ειναι να πεταω, το ναυτικο ταξιδι το σιχαινομαι.
Αν καταφερεις ποτε να φτασεις σε καλο επιπεδο το στριμινγκ σου (τα ψηφιακα σου γενικα) , θα ξεχασεις και πικαπ
και τ'ονομα σου.
Πιστεύω πως είναι αρκετά δύσκολο όταν έχεις ένα καλό αναλογικό σύστημα να σε κάνει να το ξεχάσεις ένα ψηφιακό σύστημα..
Δεν λέω, καλό το ψηφιακό, (περισσότερο για την τεράστια ευκολία του στην χρήση του), όχι όμως στο κόστος του, αλλά ένα αναλογικό σύστημα θα έχει πάντα κορυφαίο ήχο, πιο ξεκούραστο, πιο σωματωδες, πιο ταιριαστό άκουσμα στο μυαλό μας...
Το πικάπ ναι, υπό συνθήκες σε κάνει να ξεχάσεις το όνομα σου..

Ποιος σ'το ειπε αυτο, η μεγαλη μου αγαπη ειναι να πεταω, το ναυτικο ταξιδι το σιχαινομαι.
Αν καταφερεις ποτε να φτασεις σε καλο επιπεδο το στριμινγκ σου (τα ψηφιακα σου γενικα) , θα ξεχασεις και πικαπ
και τ'ονομα σου.
Δεν πετάς.Αλλος(ο πιλότος)πετά γι αυτό η πτηση σου είναι "αποστειρωμενη" όπως το ψηφιακό "ταξίδι".
Αν δεν έχεις δοκιμάσει το καλύτερο επικαλείσαι την σχετική μετριότητα.
Γι αυτό τα ψηφιακά αλλάζονται όπως τα πουκάμισα.

Last edited:
Ποιος θέλει να αλλάξει τη γνώμη του; Κανένας. Απλά γράφουμε μην τυχόν το διαβάσει κάποιος που δεν ξέρει.
Ουτε και γω θελω να σου αλλαξω γνωμη απλα, δεν μπορω να βλεπω το λαθος να διαιωνιζεται και να μη μιλαω.
Μπορει να διαβαζει καποιος που δεν ξερει.

Δεν πάμε ταξίδι για δουλειά, είναι ταξιδάκι αναψυχής. Αν θες να πας Μικρές Κυκλάδες ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος, το καράβι που φεύγει από Πειραιά το πρωί, ή το νυχτερινό αεροπλάνο; Το δεύτερο πάει πιο γρήγορα, αλλά με το πρώτο βλέπεις Πάρο, Νάξο, Αμοργό, Κουφονήσια...
Δεν υπαρχει πιο μεγαλη εμπειρια για εναν ανθρωπο να πεταει.

• Haha
Reactions: Tzimisce
Πιστεύω πως είναι αρκετά δύσκολο όταν έχεις ένα καλό αναλογικό σύστημα να σε κάνει να το ξεχάσεις ένα ψηφιακό σύστημα..
Δεν λέω, καλό το ψηφιακό, (περισσότερο για την τεράστια ευκολία του στην χρήση του), όχι όμως στο κόστος του, αλλά ένα αναλογικό σύστημα θα έχει πάντα κορυφαίο ήχο, πιο ξεκούραστο, πιο σωματωδες, πιο ταιριαστό άκουσμα στο μυαλό μας...
Το πικάπ ναι, υπό συνθήκες σε κάνει να ξεχάσεις το όνομα σου..
Οπως το ειπες, πιστευεις.

Ουτε και γω θελω να σου αλλαξω γνωμη απλα, δεν μπορω να βλεπω το λαθος να διαιωνιζεται και να μη μιλαω.
Μπορει να διαβαζει καποιος που δεν ξερει.
Θυμίζεις αντικαλωδια που δεν έχει βάλει στο σύστημά του ο,τιδηποτε άλλο εκτός από μαύρα καλώδια όμως έχει άποψη περί καλωδίων γενικώς.

Πρόσφατα άκουσα ένα σύστημα από αυτά που λες "αξίζει ο κόπος να κάνεις 15χιλ για να το ακούσεις..."

IMG_20260524_140255.jpg

IMG_20260524_140331.jpg

Εξαιρετικός τεχνικός ο κάτοχος, η "καρδιά" του συστήματος DIY και ότι αγορασμένο consumer, είναι βαριά τροποποιημένο.. ακόμα και τα ηχεία που βλέπετε..

IMG_20260524_140640.jpg

Η κύρια πηγή είναι ψηφιακή αλλά όχι streamer.. είναι αρχεία πολύ υψηλής ανάλυσης αγορασμένα επίσημα σε τιμές δίσκων.
Το streamer παίζει μόνο Tidal και υπάρχει έτσι για να .. υπάρχει.. κάτι σαν ραδιόφωνο ας πούμε...

Αφού απόλαυσα διάφορα τρακς κλασικής μουσικής, ζήτησα από τον κάτοχο να μου βάλει λίγο πικάπ..

Παιδικό "απωθημένο" το συγκεκριμένο, έχει βελτιώσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό και φυσικά δεν έχει τελειώσει ακόμα...

(Ίσως αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας θα καταφέρουμε κάποτε κάτι τέτοιο)

IMG_20260524_140733.jpg

Ο ίδιος θεωρεί ότι το ψηφιακό είναι πολύ ανώτερο και στην θεωρία και στην πράξη..

Όταν όμως μπήκε το πικάπ δεν μπόρεσα να μην τον ρωτήσω..

"Τι είναι αυτό που ναι μεν δεν είναι καλύτερο, αλλά συγκινεί περισσότερο ;; Γιατί μου κάνει κλικ" ;;;

Συνεχίσαμε με τα γνωστά που συζητάμε εδώ περί ψυχοακουστικής κλπ...

Τα Magnepan δεν πρέπει να "σκαλίζονται".

Δεν υπάρχει κάτι που να μην μπορεί να "σκαλιστεί".. εμένα μου είπε τι και γιατί... δεν υπάρχει όμως κανένας λόγος να γράψω σχετικά γιατί λίγοι θα μπορούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο..

Και αυτοί δεν έχουν ανάγκη τις "συμβουλές" μελών όπως εγώ, εσύ κλπ.... οι γνώσεις μας είναι σχεδόν ανύπαρκτες μπροστά στις δικές τους....

Δεν υπάρχει κάτι που να μην μπορεί να "σκαλιστεί".. εμένα μου είπε τι και γιατί... δεν υπάρχει όμως κανένας λόγος να γράψω σχετικά γιατί λίγοι θα μπορούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο..

Και αυτοί δεν έχουν ανάγκη τις "συμβουλές" μελών όπως εγώ, εσύ κλπ.... οι γνώσεις μας είναι σχεδόν ανύπαρκτες μπροστά στις δικές τους....
Το λέω επειδή έχω ακούσει δύο "σκαλισμένα" Magnepan πριν και μετά και τα εργοστασιακά υλικά της πλάκας απέδωσαν καλύτερα.Οι γνώσεις οιουδήποτε δεν είναι συγκρίσιμες με τις γνώσεις των μηχανικών της εταιρίας οι οποίοι συνεχίζουν να μην βάζουν εξωτικά υλικά στα ηχεία τους.

Τι ειναι αυτο που ξερετε ολοι εσεις και δεν γνωριζω εγω μετα απο τοσα χρονια ενασχολησης με τον ηχο;
Κατ' αρχάς, και μ' όλη την καλή διάθεση, τι θα πεί "χρόνια ενασχόλησης με τον ήχο"; Κι εγώ είμαι χρόνια στο χόμπι, αλλά με reel to reel δεν έχω παίξει ποτέ.
Ούτε με κόρνες. Ούτε με μαγνητοστατικά, ηλεκτροστατικά κλπ. Έχει νόημα να βγαίνω στα fora και να κοντράρω όσους παίζουν μ' αυτά;!

Όσα χρόνια και να 'χεις ασχοληθεί, αν δεν έχεις ασχοληθεί με αναλογικές πηγές, δεν δικαιούσαι να λες πώς παίζουν. Και δεν λέω να 'χεις ακούσει απλά... Αλλά
να μπείς στον κόπο να στήσεις, αρα να διαβάσεις πώς πρέπει να στηθεί σωστά, να δοκιμάσεις, ν' ακούγεται χάλια, να ξαναδοκιμάσεις μέχρι ν' ακουστεί καλά.
Και μάντεψε, όσοι το 'χουν κάνει αυτό, δεν μπαίνουν καν στον κόπο να συγκρίνουν ποιό παίζει "γενικώς καλύτερα".

και τ'ονομα σου.
Να πω και εγώ τη γνώμη μου και ας φανώ κακός.
Όποιος αγαπάει τη μουσική είναι στη μουσική κατηγορία και παίζει μπαλίτσα εκεί, δεν είναι 24/7 στα μηχανάκια.

Χθες ανέβασα δύο άλμπουμ εκεί και δεν ασχολήθηκε κανείς. (Νταξ, πήρα δύο τρία λάικς, στην εποχή του thumbs up ζούμε, δεν περίμενα κάτι καλύτερο, αμφιβάλω αν θα τα ακούσει και κανένας))

Το δικό μου αναλογικό σύστημα είναι σαφώς κατώτερο από το "ψηφιακό" αλλά είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει.

Αυτό που ενδιαφέρει είναι να βάζω έναν δίσκο στο πικάπ και να τον ακούω δυο-τρεις φορές σερί κάθε φορά από άκρη σε άκρη, όχι να έχω λίστες σε κάποια πλατφόρμα με σκοπό να συγκρίνω καλώδια και dac.

Εντάξει, γίνεται και αυτό αλλά στο 1/100 των ακροάσεων.

Νομίζω ότι βλέπουμε τα πράγματα από εντελώς διαφορετική οπτική.
Εσύ ψάχνεις τον καλύτερο ήχο με τον πιο απλό και ανώδυνο τρόπο (ο σύντομος δρόμος που λες), εγώ ψάχνω για αξιοπρεπή ήχο, προτεραιότητά μου όμως είναι το φυσικό φορμά και η περιπλάνησή μου μέσα στις μυρωδιές των εσωφύλλων.

Όπως καταλαβαίνεις, εμείς οι δυο ψάχνουμε για δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα.
Εγώ ζω μέσα από τα βινύλια και τα cd, εσύ μέσα από τα μηχανάκια.

Και επειδή δεν μπορώ οικονομικά να ανταπεξέλθω με δύο καρπούζια κάτω από τη μασχάλη, φροντίζω να μην παραμελώ αυτό που μου με χαροποιεί (βινύλια) και οπότε μπορώ παλεύω με σφήνες (μεταχειρισμένα κυρίως) να βελτιώσω την όποια ηχητική εμπειρία μπορώ να έχω.

Αυτά τα ολίγα.