Το chat του δικάναλου

Τα τρένα πως μπήκαν στην κουβέντα;

Εξετάζουμε την περίπτωση Α και την περίπτωση Β και αναζητούμε την καλύτερη μεταξύ αυτών. Άμα είναι να αρχίσουμε να λέμε για όλα τα υπόλοιπα θα αποπροσανατολιστούμε από τη σύγκριση μεταξύ Α και Β.
αμ πως
αν εσύ κυνηγάς να βάλεις ένα καλύτερο λαστιχο στο παράθυρο για να μην ακούς το θόρυβο (Α/Β) και στο πίσω μπαλκόνι περνάει το τρένο και σφυρά?

Μιλάμε, κάνουμε case study.
Όχι ότι περνάει το τραίνο, μπορεί να περνάει ο ρωμαίος, μπορεί το απορριματοφόρο. Μπορεί ο γείτονας να έχει ανοίξει το κλιματιστικό...
Λέμε κι όλας μπορεί να γίνονται τα παραπάνω και συ να μην τα έχεις παρατηρήσει.

Μπορεί να συμβαίνουν, όπως πχ απέναντι να κτίζεται οικοδομή. Εκτός αν το σπίτι σας είναι σε ανηχοικό θάλαμο

Ώπα..!!

Δεν θυμάμαι αν ο sme σου έχει αποσπώμενο headshell.

Αν δεν έχει και είναι μονοκόμματος, τσάμπα κουβέντα κάνουμε.
Εχει αποσπώμενο βραχίονα. (που όταν τον έβρισκα κάποτε 100 ευρώ, βλακωδώς τσιγκουνεύτηκα) Όχι ότι θα ήταν καλή λύση να πρέπει να αλλάζεις και να ρυθμίζεις ένα σωρό πράγματα....

Αλλά όπως είπες, είμαι κατά. Πχ στο άλλο πρόσφατα πήρα ένα σελάκι από το τεμού με 2.5 ευρώ ? μια χαρά....είχε και ωραία καλωδιάκια ρεζέρβα νομίζω

Ώπα..!!

Δεν θυμάμαι αν ο sme σου έχει αποσπώμενο headshell.

Αν δεν έχει και είναι μονοκόμματος, τσάμπα κουβέντα κάνουμε.
Νομιζω series III ειναι. Μονοκομματα.

Δεν ειναι ισοδυναμα τα παραδειγματα που αναφερεις.
γιατί δεν είναι?
αν δεν είναι για σένα, για τον άλλον μπορεί να μετράνε αλλιώς.
Πχ αυτές τις μέρες που έχω στο σπίτι ανοιχτά 6 παράθυρα διαμπερή θα μπορούσα να ακούσω την διαφορά των 3cmΧ4 ?

αμ πως
αν εσύ κυνηγάς να βάλεις ένα καλύτερο λαστιχο στο παράθυρο για να μην ακούς το θόρυβο (Α/Β) και στο πίσω μπαλκόνι περνάει το τρένο και σφυρά?

Μιλάμε, κάνουμε case study.
Όχι ότι περνάει το τραίνο, μπορεί να περνάει ο ρωμαίος, μπορεί το απορριματοφόρο. Μπορεί ο γείτονας να έχει ανοίξει το κλιματιστικό...
Λέμε κι όλας μπορεί να γίνονται τα παραπάνω και συ να μην τα έχεις παρατηρήσει.

Μπορεί να συμβαίνουν, όπως πχ απέναντι να κτίζεται οικοδομή. Εκτός αν το σπίτι σας είναι σε ανηχοικό θάλαμο

Άμα είναι έτσι, τότε μπορούμε να μιλάμε άπειρες ώρες για προτεραιότητες. πχ. ποτισες τα φυτά στον κήπο, έπλυνες τα πιάτα, έβαψες το σπίτι; Που πας χωρίς αυτά;

Δεν λεω οτι δεν μετρανε.
Οι βελτιωσεις που κανεις θα ειναι μονιμες.
Οι ενοχλησεις που αναφερεις ειναι επι 24ωρου βασεως;

Αν έχεις καλό καλώδιο βραχίονα στο Thorens σου αξίζει να δοκιμάσεις κάποια καλά hsw..

Αν δεν έχεις καλό καλώδιο, δεν αξίζει.

Ξέρω ότι είσαι "καλωδιομάχος" , φαντάζομαι και πέρα από τα ρεύματος..

και εντάξει μιλάμε σε νήμα των 674 σελίδων που η όλη κουβέντα ώρες ώρες (τι ώρες ώρες) είναι σε επίπεδα μεταφυσικού.
Γιατί να μην υπάρχει και μια διαφορετική άποψη ? Όλο των καλωδιολατρών θα έχει?

και το έχω ξαναπεί, ο sme III πχ ήρθε με το δικό του καλώδιο. (το έξω από τη βάση λέω).
θα καθόμουν εγώ το 1981 που τον πήρα να πω, "αααα αυτοί δεν ξέρουν και δεν βάλανε το καλό το καλώδιο, το σωστό, το ορθόδοξο, να το πετάξω να αρχίζω να παίζω" Και πάει η συζήτηση εκεί που μου λέγατε, ε σου βάζει ο χριστιανός ένα να πορεύεσαι, ΤΙ θα πάρεις βραχίονα και δεν θα αλλάξεις το καλώδιο, να βάλεις after market?"
και πάμε πάλι εκεί που λέμε πόσο πιό αγνά ήταν τα πράγματα τότε. Ίσως όχι το 1969, αλλά ακόμα και το 1981 (δε λέμε για τον series IIΙ, λέμε για τις προηγούμενες σειρές)

Last edited:
Δεν λεω οτι δεν μετρανε.
Οι βελτιωσεις που κανεις θα ειναι μονιμες.
Οι ενοχλησεις που αναφερεις ειναι επι 24ωρου βασεως;

Σίγουρα μόνιμες.
Μέχρι την επόμενη αλλαγή.

Τι σημασία έχει αν είναι επί 24ώρου, αν την ώρα που θέλεις να ακούσεις τυχαίνει να υπάρχουν?
Και σας μιλάει κάποιος που στη ζωή του στο 90% άκουγε με ακουστικά. (και σε τέτοια μονοπάτια συνεχών αλλαγών είχε χαθεί).
Όχι δεν θα αλλάξω.
Πχ στο δεύτερο πικαπ όπου αλλάζω 4 κεφαλές που η διαφορά από τη μια στην άλλη είναι χαώδης, νομίζετε θα κάτσω να ασχοληθώ πόσο ή λιγότερο χαώδης θα είναι η καθε μια παίζοντας με καλωδιάκια?
όχι, έχω πολύ καλύτερα και περισσότερα πράγματα να κάνω

γιατί δεν είναι?
Πχ αυτές τις μέρες που έχω στο σπίτι ανοιχτά 6 παράθυρα διαμπερή θα μπορούσα να ακούσω την διαφορά των 3cmΧ4 ?
Ποιές μέρες καλέ;;;

Όλο το καλοκαίρι είναι εκτός!!

Μιλάμε για τις καλές εποχές.. βαθύ φθινόπωρο, όλος ο χειμώνας και η άνοιξη.. σπάνια και ο μισός Ιούνης.

Το ότι μπορείς και ο καθένας μπορεί να ακούσει διαφορές, ναι μπορείς και τώρα..

Διάθεση για δοκιμές υπάρχει ;;

Ποιές μέρες καλέ;;;

Όλο το καλοκαίρι είναι εκτός!!

Μιλάμε για τις καλές εποχές.. βαθύ φθινόπωρο, όλος ο χειμώνας και η άνοιξη.. σπάνια και ο μισός Ιούνης.

Το ότι μπορείς και ο καθένας μπορεί να ακούσει διαφορές, ναι μπορείς και τώρα..

Διάθεση για δοκιμές υπάρχει ;;
Οχι.
Εσυ κοιτα να φτιαξεις το μωσαικό. Αυτό ειναι τραινο.

και εντάξει μιλάμε σε νήμα των 674 σελίδων που η όλη κουβέντα ώρες ώρες (τι ώρες ώρες) είναι σε επίπεδα μεταφυσικού.
Μεταφυσικο το οτι τα καλωδια κανουν διαφορα ?
Γιατί να μην υπάρχει και μια διαφορετική άποψη ? Όλο των καλωδιολατρών θα έχει?
ποιος ειπε κατι τετοιο ?
και το έχω ξαναπεί, ο sme III πχ ήρθε με το δικό του καλώδιο. (το έξω από τη βάση λέω).
θα καθόμουν εγώ το 1981 που τον πήρα να πω, "αααα αυτοί δεν ξέρουν και δεν βάλανε το καλό το καλώδιο, το σωστό, το ορθόδοξο, να το πετάξω να αρχίζω να παίζω"
Εχει/ειχε και τον παραδοσιακο "ορθοδοξο" κεραμικο πυκνωτη μεσα στα rca ? Δεν αρκουσε το καλωδιο με τις προδιαγραφες του ?
Και πάει η συζήτηση εκεί που μου λέγατε, ε σου βάζει ο χριστιανός ένα να πορεύεσαι,
ολοι αυτο εκαναν και κανουν και τωρα.
ΤΙ θα πάρεις βραχίονα και δεν θα αλλάξεις το καλώδιο, να βάλεις after market?"
Η περιπτωση του Thorens με την αναρτηση ελατηριων , επεβαλλε την προσοχη του καλωδιου βραχιονα. Εισαι ισως ο μονος που ακουσα να αφησε το καλωδιο που εβαζε τοτε η sme , σε τετοιο πικαπ.

Διαφωνώ.

Ποτέ δεν αισθάνθηκα ότι η κεφαλή μου είχε ανάγκη του έξτρα δώρου ή να μπω σε διαδικασία να δοκιμάζω δώρα την ώρα που πιθανότατα στο σύστημα απο την πίσω πόρτα μπορεί να περνάνε τραίνα.
Δεν ξέρω τι εννοείς με τα "τρένα". Εγώ το σύστημα μου το φροντίζω όσο μπορώ.
Εξ άλλου όπως είπα φρόντισε η sme και μου στέρησε αυτή τη δυνατότητα
Τότε γιατί συζητάμε; Αφού δεν έχεις άποψη επί του θέματος.

Οχι.
Εσυ κοιτα να φτιαξεις το μωσαικό. Αυτό ειναι τραινο.
Τι να φτιάξω από το μωσαϊκό;;;
Σε νοίκι είμαι λέμε !

Άσε που δεν "βλέπω" κανένα ηχητικό πρόβλημα στο μωσαϊκό.

Συγκρίνω όσο μπορώ με τα προηγούμενα 2 σπίτια που έμενα έχοντας τις Άρτεμις, τα οποία είχαν πλακάκια.

Δεν ξέρω τι εννοείς με τα "τρένα". Εγώ το σύστημα μου το φροντίζω όσο μπορώ.
Μάλλον εννοεί το κατώφλι θορύβου

Τότε γιατί συζητάμε; Αφού δεν έχεις άποψη επί του θέματος.
Ε δεν πιστεύει ότι 3cm καλωδίου μπορούν να κάνουν την διαφορά.

Και εμείς δεν γίνεται να του αλλάξουμε την γνώμη.

Προσωπικά ΔΕΝ θέλω να του αλλάξω γνώμη.. έχει περισσότερα χρόνια στο hifi από τους περισσότερους εδώ μέσα.