Το chat του δικάναλου

https://www.peachtreeaudio.com/nova300-amplifier-with-dac.html
Αυτό το έχει ακούσει κάποιος γιατί γίνεται συζήτηση στα forum. ψηφιακός είναι?

Είναι ολοκληρωμένος σε τάξη D με διάφορες πατέντες της Peachtree που συμβάλλουν στο καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα.
Έχει ενσωματωμένο dac , ενισχυτή ακουστικών και προενισχυτή.

Re: Απάντηση: Το chat του δικάναλου

Thanks, μπράβο τους που τα στρίμωξαν όλα σε μικρό χώρο, με τέτοια ισχύ...

Τωρα το μπραβο τους...δεν ξερω αν ειναι για τοσο μπραβο τα στριμωξιματα.
Ειδα εδω σε καποιο νημα απο ενα συμφορoυμιτη, ενα NAD απο αυτους τους "συμπηκνωμενους" τους ορθιους, και δεν μπορουσε να σπρωξει ηχεια ενω ειχε φαινομενικα ιδια βατ με ενα 3020 η ενα πιο προσφατο 316bee.

Δεν ξερω. Δεν ειμαι προσωπικα για τετοιους νεωτερισμους.

Για το χειμωνα ........ λαμπες.Παραδοσιακες, θερμοτητα,χαμηλος φωτισμος......... :laugh:

Nαι εχω στο μυαλο μου κατι τετοιο...κινηματογραφικο τελειως. Και με συγκεκριμενους ερωτες... Εar Yoshino για παραδειγμα η τους Ιταλικους Pathos η τους γνωστους Ελληνικους :party:

Με ενα ουισκυ στο χερι....

Και εγώ στο ίδιο γκρούπ είμαι. Τώρα μουσική ακούω με ένα παλιό QED, που τον
έχω "γαργαλίσει" λίγο, αλλά τα πράγματα πάνε στην σμίκρυνση...
Και εκεί πάει το μπράβο στη εταιρεία, αλλά εγώ δεν θα πάρω..
Ετσι και αλλιώς θα υπάρχουν όλοι οι "δρόμοι" να επιλέξει ο καταναλωτής
ανάλογα με τα γούστα.
Μην ξεχνάμε καποιοι είχαν προεξοφλήσει τον θάνατο του βινυλίου!
Τι να λέμε..
Kαι ένα ενδιαφέρον: clash D vs T
https://www.youtube.com/watch?v=zTT02vuRtlY

Εγώ ευχαριστώ τον Παντοδύναμο ,που έστω στα γεράματα άκουσα την Θεία Λειτουργία και τις ευλογίες του Ποιμενάρχη από ...Crown..
Όχι στην Μητρόπολη όπως έγραψα το '18,αλλά στην Ενορία μου,αφού μεταφέρθηκε εκεί ο τελικός class D...λόγω γκρεμίσματος των υπόλοιπων τριών Εκκλησιών απ τον σεισμό.
Δεν είμαι σίγουρος ακόμα αν ακουγόταν καλύτερα οι φωνές μιας και σε κάποιες 'στροφές' οι ψάλτες ξελαρυγκιάζονται για να 'αναδυθεί' ο ψαλμός σε ψηλότερες οκτάβες,άρα και στα επουράνια,ούτε είμαι σίγουρος αν απ το τζαμί που παίζει σε ΑΒ μέσω κόρνας εποχής Ταμτάκου... οι χροιές είναι ..περισσότερο 'γήινες'...
Πάντως σε Γυναικείο Μοναστήρι οι D ,έτσι αχρωμάτιστα που παίζουν ,είναι ενοχλητικές περισσότερο και από βέλασμα...
Το παράδοξο είναι που 3 χρόνια τώρα ,όλες οι βαφτίσεις,γάμοι,εξόδιες και τα λοιπά Μυστήρια τελούνται σ έναν ναό και κάτι παρεκκλήσια ,λόγω έλλειψης κονδυλίων,ενώ στο νέο Hot Spot ,που μόλις ανακοινώθηκε επίσημα,βρέθηκαν αμέσως τα κονδύλια για ανέγερση λατρευτικού χώρου που θα είναι έτοιμος σε λιγότερο από 5 μήνες....απ τα άγραφα.

Στα σοβαρά τώρα έτσι στα πρόχειρα που άκουσα 2 χαμηλής κατηγορίας ολοκληρωμένους,εστιάσα τις διαφορές τους στα φωνητικά.

:rip: Αμήν!!
Για τον νέο NAD που γράφτηκε πιο πρίν:
Απο την παρακάτω πρόταση βγαίνει η κρυμμένη αλήθεια για τον NAD:
(Δεν έχει δύναμη)
WHAT HIFI
"Ομοίως, η δυναμική αίσθηση του D 3020 V2 δεν είναι από τις μεγαλύτερες
που έχουμε συναντήσει για μια μεγάλη εμβέλεια,
αλλά η διαμόρφωση μιας μελωδίας ή μιας δόσης ώθησης σε έναν ηγέτη
είναι εντελώς μουσική".

Αλλά για ενισχυτή φτηνό και καλό πέρασε από τα χέρια μου αυτός:
https://www.skroutz.gr/s/16693928/Dynavox-VT-80.html
Δεν είναι πάνω από 20W αλλά για ευαίσθητο ηχείο άψογος,
και έχει και ωραίο ήχο.
Από ότι διαβάζω είναι παραδοσιακής σχεδίασης με Darligton στην εξόδο!

Re: Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Εδώ υπάρχει μία σκοπιμότητα, γιατί οι κατασκευαστές ξέρουν ότι αναφορά
σε ψηφιακό ενισχυτή κόβει πελάτες...
Αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε την σημασία του κόστους στίς εταιρείες,
γιατί οι ψηφιακοί μικραίνουν το κοστολόγιο κατασκευής (μικρότερο τροφοδοτικό,
λιγότερα κυκλώματα κ.α.)......

Αρα για να επανελθουμε στον αντικειμενικο σκοπο της ερωτησης, εκτος των προσωπικων γουστων προτιμησεων κλπ, η ουσια φαινεται να ειναι αυτο που ειπε ο ihodemon :
Εδώ υπάρχει μία σκοπιμότητα, γιατί οι κατασκευαστές ξέρουν ότι αναφορά
σε ψηφιακό ενισχυτή κόβει πελάτες...
Αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε την σημασία του κόστους στίς εταιρείες,
γιατί οι ψηφιακοί μικραίνουν το κοστολόγιο κατασκευής (μικρότερο τροφοδοτικό,
λιγότερα κυκλώματα κ.α.)

Γιατι εγω σαν καταλαλωτης και εν δυναμη πελατης, πρεπει να ενημερονομαι για το τι θα παω να αγορασω.

Επισης μπορει να τους ερχεται λιγοτερο ακροβο σε δαπανη, (σιγουρα), παρ ολα αυτα οι τιμες ειναι ιδιες στις κατηγοριες στις αντιστοιχες μαρκες. Ειτε προκειται για Nad ειτε για αλλες.

Ο καλύτερος class d που έχω ακούσει παίζει σαν τον πιο φτηνό class t.
Δεν έχω ακούσει class d πολύ υψηλής τιμής βέβαια, αλλά δεν νομίζω ότι αυτή η σχεδίαση στόχευε ποτέ σε αυτές τις τιμές.
Μέχρι πάντως τα 5-6.000 τους λείπουν ηχοχρώματα, αρμονικές... Γενικά δεν βγάζουν φυσικό ήχο.
Οι class t από την άλλη παίζουν καλά από τις πολύ χαμηλές τιμές.

Θα ήταν ενδιαφέρουσα μία σύγκριση πίσω από παραβάν μεταξύ αυτού

https://www.cyrusaudio.com/products/cyrus-one-hd/

και αυτού

https://www.hifiengine.com/manual_library/cyrus/1.shtml

και η cyrous έστρεψε σ αυτήν την κατεύθυνση.

Pre outputs – connect to additional power amplifiers
High power, high voltage class AB headphone amplifier
Bi-wire compatible speaker binding posts
User upgradeable firmware
Bluetooth control app
Cyrus 4th generation Hybrid Class D amplifier

Outputs 2 x 100W (into 6 Ω at 0.1% THD+N)
SID – Speaker Impedance Detection
Linear power supply

Πάντως για το προηγούμενο σχόλιο μου ήθελα να πω πόσο απρόσεκτοι ηχητικά είναι οι λατρευτικοί μας χώροι.
Για όσους πήγαν σε Ναούς Έξω,ακόμα και όταν το Εκκλησιαστικό όργανο δεν παίζει live...κάτι οι χορωδίες,κάτι τα gospel,έχουν την δική τους κατάνυξη..εν αντιθέσει με το μεγαλείο των δικών μας Βυζαντινών ψαλμών που 'υποτιμούνται'..

Αν υπάρχει ανατροφοδότηση από την έξοδο στην είσοδο για να συγκριθεί το σήμα εξόδου με το εισόδου, τότε παίζει καλά ο class D. Μου φαίνεται οι Hypex είναι έτσι.

Attachments

• DDFA.jpg
    DDFA.jpg
    108.9 KB · Views: 151
Όπως πάει η τάση,θα δούμε Audio Note,Luxman,Accuphase,Leben,Korato,Jadis ,Sugden,47 lab,κ.λ.π. να παρουσιάζουν εισαγωγικά μοντέλα με D σύντομα,ή θα το γυρίσουν σε μονομπλόκ ..

Τον καταναλωτή τον ενδιαφέρει να παίζει καλά αυτό που ακούει. Η τάξη λειτουργίας του είναι αδιάφορη. Βέβαια όλα αυτά θα χρησιμοποιηθούν από το marketing των εταιριών, αλλά at the end of the day αυτό που μετράει είναι η ευχαρίστηση που λαμβάνεις.

Αν υπάρχει ανατροφοδότηση από την έξοδο στην είσοδο για να συγκριθεί το σήμα εξόδου με το εισόδου, τότε παίζει καλά ο class D. Μου φαίνεται οι Hypex είναι έτσι.

Της XTZ τον έχεις ακούσει; Στον τελικό αναφέρομαι..

Τον καταναλωτή τον ενδιαφέρει να παίζει καλά αυτό που ακούει. Η τάξη λειτουργίας του είναι αδιάφορη. Βέβαια όλα αυτά θα χρησιμοποιηθούν από το marketing των εταιριών, αλλά at the end of the day αυτό που μετράει είναι η ευχαρίστηση που λαμβάνεις.

Ποιος στραβός δεν θέλει να δεις φως...όμως πέρα απ την οδήγηση ,το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα (blend),φαίνεται να επηρεάζεται και από άλλα θέματα.
Μέχρι τώρα δεν φαίνεται να έγινε ήχος αναφοράς σε κανένα σχεδόν έντυπο,στην πλειονότητα των reviewers ο ήχος απ τις νέες τάξεις ´´

Δεν με απασχολεί ούτε εμένα η τάξη λειτουργίας. Αν παίζει καλά, παίζει καλά. Αν δεν παίζει καλά, δεν παίζει καλά. Δεν πα να είναι λάμπα ή class D, ελάχιστη έως καθόλου σημασία έχει για μένα. Δεν είμαι σχεδιαστής ενισχυτικών. :silly:

Εμένα με απασχολεί η τιμολογιακή πολιτική σε σχέση με την απόδοση..αλλά σ αυτήν την λέξη 'απόδοση' είναι αρκετά 'αθέατα' 'θέματα'με την πρώτη 'ματιά'..

Σ ένα τεστ συγκριτικό μεταξύ του Cyrous 1 hd class D με έναν ONKYO class AB ίδιας τιμής θα μπορούσε το verdict να οδηγήσει στην αγορά του πρώτου,διαβάζοντας όλο το τεστ,αλλά έλα που σε συγκεκριμένο χώρο και με συγκεκριμένα δείγματα,ένα απ τα οποία είναι και ένα που προσωπικά κουβαλάω σε σχεδόν όλες μου τις ακροάσεις...

Οι δύο λοιπόν από αντίστοιχο τεστ με ρώτησαν 'ποιος' τραγουδάει,ενώ ο τρίτος που άκουγε και είχε shazam-άρει,γυρίζει και μου λέει,μα αυτή είναι γυναίκα..
Επειδή λέγαμε για δύσκολα κομμάτια στο θέμα οδήγησης του ATC 40...

https://www.youtube.com/watch?v=j2OO3vuk3r4

Της XTZ τον έχεις ακούσει; Στον τελικό αναφέρομαι..

Όχι. Αλλά έχω ακούσει το DDFA που έβαλα πιο πάνω. Αξιοπρεπής ήχος που δεν προσβάλλει. Χρησιμοποιείται στα μικρά συστήματα της Denon, όχι χύμα στο κύμα όμως. Με καλό voicing που είναι το μεγάλο "αγκάθι" μέχρι στιγμής των class D. Που θα πάει όμως; Δεν θα το λύσουν κάποια στιγμή;

Οι κατασκευαστές θέλουν την αποδοτικότητα που έχει η τάξη Δ. Λύνει πολλά προβλήματα ενεργειακώς. Βλέπεις πλέον ότι το τολμούν όλο και περισσότεροι.

Α και η Cyrus μπηκε σ'αυτον τον δρομο ;

Βλεπω οτι ταυτοχρονα διευκολυνονται ενα σωρο συνδεσεις...USB και διαφορα που εχουν σχεση με υπολογιστες. Επειδη δεν εχω γνωση ρωταω, μηπως ειναι μεσα στο προγμαμμα αυτης της σχεδιασης ολες αυτες οι διαφορετικες συνδεσεις, και η νε λογω παρσχει καποια εyκολια ;
Ekτος της εξοικονομησης ενεργειας...(ειπαμε "πηρα τα ταδε "μαμιστερα" ηχεια αλλα...δεν κουνιουνται"..."Βαλε βαττ βαλε κι αλλα βατ")

Αλλα για να φτιαξουμε μια λιστα...

Εχουμε λοιπον

NAD
Cambridge
Cyrus
............

Marantz PM-12 OSE.

PM-12_OSE_01.jpg