Εγώ ευχαριστώ τον Παντοδύναμο ,που έστω στα γεράματα άκουσα την Θεία Λειτουργία και τις ευλογίες του Ποιμενάρχη από ...Crown..
Όχι στην Μητρόπολη όπως έγραψα το '18,αλλά στην Ενορία μου,αφού μεταφέρθηκε εκεί ο τελικός class D...λόγω γκρεμίσματος των υπόλοιπων τριών Εκκλησιών απ τον σεισμό.
Δεν είμαι σίγουρος ακόμα αν ακουγόταν καλύτερα οι φωνές μιας και σε κάποιες 'στροφές' οι ψάλτες ξελαρυγκιάζονται για να 'αναδυθεί' ο ψαλμός σε ψηλότερες οκτάβες,άρα και στα επουράνια,ούτε είμαι σίγουρος αν απ το τζαμί που παίζει σε ΑΒ μέσω κόρνας εποχής Ταμτάκου... οι χροιές είναι ..περισσότερο 'γήινες'...
Πάντως σε Γυναικείο Μοναστήρι οι D ,έτσι αχρωμάτιστα που παίζουν ,είναι ενοχλητικές περισσότερο και από βέλασμα...
Το παράδοξο είναι που 3 χρόνια τώρα ,όλες οι βαφτίσεις,γάμοι,εξόδιες και τα λοιπά Μυστήρια τελούνται σ έναν ναό και κάτι παρεκκλήσια ,λόγω έλλειψης κονδυλίων,ενώ στο νέο Hot Spot ,που μόλις ανακοινώθηκε επίσημα,βρέθηκαν αμέσως τα κονδύλια για ανέγερση λατρευτικού χώρου που θα είναι έτοιμος σε λιγότερο από 5 μήνες....απ τα άγραφα.
Στα σοβαρά τώρα έτσι στα πρόχειρα που άκουσα 2 χαμηλής κατηγορίας ολοκληρωμένους,εστιάσα τις διαφορές τους στα φωνητικά.