Το chat του δικάναλου

Ειναι ευκολο να γινει ρε παιδια.
Απο ιδιωτη εννοω σαν εμενα. Αν το παραγγειλω θα βρω ακρη, τοποθετειται δια μηχανικης οδου ; η θελει κολησεις σε πλακετες και τετοια ;

Re: Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Ο φακός στα φτηνά δηλαδή στα περισσότερα είναι πλαστικός και με τα χρόνια πολυμερίζεται και κάποια στιγμή δεν διαβάζει
Ακριβως αυτο που περιγραφεις γινεται.
Κατι σαν τα φαναρια των αυτοκινητων.
Τα πρωτα -πρωτα cdp της Φιλιπς ειχα φακο με κρυσταλο και επαιζαν μια 20ετια για πλακα (τουλαχιστον το laser)
Mετα το χαος.....

Ειναι ευκολο να γινει ρε παιδια.
Απο ιδιωτη εννοω σαν εμενα. Αν το παραγγειλω θα βρω ακρη, τοποθετειται δια μηχανικης οδου ; η θελει κολησεις σε πλακετες και τετοια ;
Ξεχνα το!!!
Ειδα πως αλλαζαν το δικο μου.
Μεχρι και το χερι του στην γειωση εβαλε να φυγει ο στατικος γιατι αν δεν ,εκανε τσαφ το laser (δεν κανω πλακα!!)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Κοιτα,Κινεζικα εξαρτηματα θα υπηρχαν φανταζομαι και στις χρυσες εποχες του cd απλα δεν το ξεραμε η δεν το λεγε κανενας κατασκευαστης.
Διαβαζα τις προαλλες μια συζητηση σε Αμερικανικο φορουμ για κινητα τηλεφωνα,και λεχτηκε κατι παρομοιο για τα Κινεζικα κινητα,και απαντησε ενα μελος "και το i-phone μου Κινεζικο ειναι και μια χαρα ειναι"....... !!!!!
Καποτε λεγαμε "made in Taiwan" και βγαζαμε ολοι σπυρια ....... σημερα η Τaiwan ειναι πολυτελεια :laugh:

αλλο το που κατασκευαζετε ενα προιον και αλλο ποιος το εχει σχεδιαση και εχει ζητησει να τηρηθουν οι προδιαγραφες που θελει ο κατασκευαστης

ας πούμε στα marantz( τυχαία βάζω την εταιρία) η αντικατασταση του μηχανισμού που περιλαμβάνει και και το λειζερ στο επισημο σέρβις ηταν πάντα γνήσιο ,δηλαδή αυτό που έδινε η εταιρία
τώρα στα μη επίσημα σερβις άλλαζαν το λειζερ εκει έβαζαν οτι έβρισκαν και τους έκανε

αποψη μου ειναι ότι αν δεν βρεις γνήσιο ανταλακτικο δεν προχωράς και σε παρα πολύ παλιά cdp μαλλον δεν εχει και νόημα γιατι θα εχει ξεπεραστεί σε αποδοση απο καποιο αλλο

Ξεχνα το!!!
Ειδα πως αλλαζαν το δικο μου.
Μεχρι και το χερι του στην γειωση εβαλε να φυγει ο στατικος γιατι αν δεν ,εκανε τσαφ το laser (δεν κανω πλακα!!)

A OK.
Πρεπει να βρω και τεχνικο εκτος απο λεηζερ. :music-smiley-004:

Έχω ένα sony xa50es. Το τι γίνεται με τα laser δεν περιγράφεται. Έχω ένα spare και έιχα και ένα δεύτερο χρησιμοποιημένο με λίγες ώρες. Το έβγαλα στο ebay και έκλεισε στα 200 ευρώ (πριν πέντε χρόνια). Το σφραγισμένο που έχω λογικά πωλείται ακριβότερα από το cdp :p .

Ένα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω. Πως είναι δυνατόν τα περισσότερα CD των κομπιούτερ να δουλεύουν χωρίς προβλήματα μετά από χρόνια, ακόμα και αν έχουν μείνει σε ακινησία για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ οι λιγότερο απαιτητικοί μηχανισμοί των απλών players να εγκαταλείπουν τα εγκόσμια τόσο γρήγορα.
Κάτι δεν πάει καλά.
Δεν συζητώ φυσικά για το απαράδεκτο να μην υπάρχει εναλλακτική λύση σε CD players χιλιάδων ευρώ.
Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά και αυτό είμαστε εμείς με την προβιά του καταναλωτή.
Παρεμπιπτόντως στα δέκα CD players με CDM 1 που έχω κατά καιρούς απολαύσει ή περιεργαστεί, μόνο ένα δεν δούλευε, αντίστοιχη είναι και η αναλογία με τα CD rom, rw, dvdrom κτλ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

....
Καποτε λεγαμε "made in Taiwan" και βγαζαμε ολοι σπυρια ....... σημερα η Τaiwan ειναι πολυτελεια :laugh:

Πολυτελεια λεει ;
Και τι πολυτελεια.
Εδω ενας χαϊεντας (καταστημα με φημη) τα εχει αναφορας....

violin4.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εχει "ξεφυγει" η Ταϊβαν.

Εχει αλαξει κανεις εδω φακο laser η ολοκληρο τον μηχανισμο laser στο CD του ;

Έχω κάνει και τα δύο μέσω φίλου ηλεκτρονικού ,αλλά και τεχνικού στην Αθήνα που είναι μεγάλο όνομα.
Επειδή στην περίπτωση του ενός cdplayer, βρήκα φακό,μου απάντησε ότι δεν το ξανα-αλλάζει και μου πήρε τα διπλά φιλικά απ όσο θα έπαιρνε για αλλαγή μηχανισμού leizer ,ενώ δεν λύθηκε το skipping...
Στην περίπτωση ενός Karik,δεν έβρισκα μηχανισμό,παρά μόνο φακό ,έμεινε έτσι αφού πέρασε από 3 'ειδικούς' του Κέντρου και ένα εξάρτημα έφυγε απ την θέση του, μ αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρεθεί η ακριβής θέση του...μηχανισμός δεν υπάρχει.

Θέλω να ξαναπώ ότι για τις περιπτώσεις Marantz κρατούσε ένα στοκ για καλούς πελάτες η Αντιπροσωπεία,αλλά έφυγε πολύ γρήγορα....όλα είναι μαϊμού,απλά κάποια παίζουν ,αν γίνεται ή όχι διόρθωση είναι το θέμα..

Η περίπτωση του να έχει κάποιος ένα Cd recorder είναι μια λύση.
Λόγω ισχυρής leizer δεν χάνει εύκολα bits...
Ένα Marantz εικοσαετίας το 700 ,δεν 'πηδάει' επίσης και αυτό,παρόλο που δεν κάνει finalize.

Στην αλλαγή πάντως μηχανισμού πρέπει ν αλλαχθούν κάτι πυκνωτές μικροί που δίνουν 'τάση' στην leizer.

Ω ρε μάνα ηχειάρες....πως να ακούγονται άραγε τα θηρία?
Πάρτε τώρα και κάτι πικαπάρες:music-smiley-005:
https://www.whathifi.com/features/12-weird-and-wonderful-turntable-designs

Hχειαρες απο Ταϊβαν παρακαλω :smash: ....

Ο τυπος που εχει το καταστημα ( Οpus51 λεγεται, το λεω γιατι πιστευω δεν θα θεωρηθει διαφημηση εφοσων ειναι Γαλλικο μαγαζι και δεν πουλαει "εξω") ειναι και μπλογκερ και και ρηβιουβερ. Συμβαινει μαλιτα να κριτικαρει μηχανηματα που πουλαει ο ιδιος (εκει μου μπηκαν οι ψυλοι στ'αυτια για τα καινουρια Nad τα ψηφιακα και κλασης D).
Λοιπον στο θεμα μας γιατι ξεφευγω...αυτος ο κυριος εγραψε ενα αρθρο με τιτλο "Σας λενε ψεματα" που ειναι πολυ ενδιαφερον, και αν εχω κεφια μπορει να κανω μια περιληψη. Μιλαει για ηχεια, για κατασκευες και κοστη, και καταληγει με τα Ταϊβανεζικα. Μη βιαστειτε να βγαλετε συμπερασματα, μπορει να κανει εμεση διαφημηση αλλα δεν ειναι πραγματικα διαφημηση...εξηγει καποια πραγματα με "μολυβι και χαρτι".

Έχω μια βάσιμη υποψία ,ότι με αλλαγή φακού και όταν δεν αλλαχθούν αυτοί οι μικροί πυκνωτές που τροφοδοτούν τον μηχανισμό,έχουμε αύξηση των συριστικών...

Universal είναι μια άλλη λύση...

Θυμάμαι ότι υπήρχε αρχές των 00ς μια τάση για Cd-Rom στα Cd Players..θέλει ψάξιμο πάντως να βρω το άρθρο αυτό.

Πριν από μισή ώρα άρχισε να παίζει το Tascam cd200li που αντικατέστησε (ανευ λογου και αιτιας ..έτσι,γιατι μου την εδωκε!) το θρυλικό marantz cd63kis .
Μου έτυχε λαχείο και το πήρα στην τιμή του απλού cd200.
Τρίχες δηλαδή ......αυτό έχει πάνω dock station για ipad που εγω δεν έχω!
Απλά δεν είχαν το απλό μου πρότειναν το li στην ίδια τιμή και το πήρα.
Το marantz το έβαλα στο κουτί του tascam και ή θα το πουλήσω ή θα το κρατήσω για να το δωκω στην κόρη μου σαν vintage.
Αν το θέλει κάνας φίλος ας μου στείλει pm να μην πέσει σε άσχετα χέρια.
Σε ξένο δεν το δίνω!
Οσο για το tascam. το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι με το vdac παίζει καλύτερα,κάτι που συνέβαινε και με το maramtz.
Άρα, χοντρικά παίζει μια η άλλη με το 63αρι.
Νοt bad.

Το cd player της Copland που είχα κάποια στιγμή, είχε για transport ένα plextor.
Ε, στην τελική, αν χαλούσε, το άλλαζες και μόνος σου.
Και δεν λες την Copland τυχαία εταιρία.

Πριν από μισή ώρα άρχισε να παίζει το Tascam cd200li που αντικατέστησε (ανευ λογου και αιτιας ..έτσι,γιατι μου την εδωκε!) το θρυλικό marantz cd63kis .
Μου έτυχε λαχείο και το πήρα στην τιμή του απλού cd200.
Τρίχες δηλαδή ......αυτό έχει πάνω dock station για ipad που εγω δεν έχω!
Απλά δεν είχαν το απλό μου πρότειναν το li στην ίδια τιμή και το πήρα.
Το marantz το έβαλα στο κουτί του tascam και ή θα το πουλήσω ή θα το κρατήσω για να το δωκω στην κόρη μου σαν vintage.
Αν το θέλει κάνας φίλος ας μου στείλει pm να μην πέσει σε άσχετα χέρια.
Σε ξένο δεν το δίνω!
Οσο για το tascam. το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι με το vdac παίζει καλύτερα,κάτι που συνέβαινε και με το maramtz.
Άρα, χοντρικά παίζει μια η άλλη με το 63αρι.
Νοt bad.

Με γεια,αν μπορείς δοκίμασε όχι γρατζουνισμένα,αλλά Pc Copied,CD-Recordable copied και ενημέρωσε μας.