Το chat του δικάναλου

Για ρίξτε μία ματιά:
https://www.hifi-advice.com/blog/uncategorized/cd-mechanism-masterpieces-pioneer/
Επειδή έχω κάνα δυό απο τα Pioneer με τέτοιους μηχανισμούς, και μέχρι στιγμής
δουλεύουν, και με ρώτησε και ένας γνωστός που έχει ένα φτηνό Pioneer με
τροποποίηση Trichord Genesis (clock ακριβείας τοποθετημένο σε ενα 505,
(που παίζει 15 χρόνια χωρίς βλάβη!!)
Από ότι διαβάζω έχουν καταργηθεί από την παραγωγή οι μηχανισμοί αυτοί.
Ασχετα από την ποιότητα ήχου, επειδή το cd παίζει ανάποδα και δεν ακουμπάει από
την κάτω πλευρά, τα έχω ολοκαίνουργια, χωρίς μικρογρατζουνιές..
αλλά κάποια στιγμή το laser τους θα παραδώσει το πνεύμα!
Εχει αλλάξει κάποιος laser σε αυτά?

Ψάχνοντας τα Tascam ,έπεσα πάνω σε αυτό..Φθηνότερο από το Cambridge με δυνατότητες για "μπαλιτσα"..

View attachment 168608

Καλή ιδέα,άραγε θα έχει συμβατότητα με τα υπάρχοντα cd-r?
Απ τα δύο εναπομείναντα,ακόμα και το CDR-RW Pioneer 609 που είναι σχετικά μέσης ηλιακής κατηγορίας,δεν κατάφερα να γράψω κανένα cdάκι εδώ και δύο χρόνια.
Μάλιστα παράγγειλα και τα professional Gold Ultra ,αλλά ένα που δοκίμασα δεν το έκλεινε,(finalize),ώστε να παίξει σε Cd Player.

Nα πω ότι το Pioneer 609 και 509 θυμάμαι πως διάβαζαν ΚΑΝΟΝΙΚΑ,ότι έγραφαν πριν να κάνω finalize,αλλά μιλώ για κανονικά και original άγραφα,(που δεν κυκλοφορούν πια),κάτι που δεν έκαναν τα παλιότερα Marantz DR 700 και Philips 751 μονό,αλλά και το διπλό που είχα.Αυτή η λειτουργία παρέπεμπε σε επαγγελματικό....νομίζω ούτε τα Sony είχαν, το 33 τουλάχιστον.

Μακάρι να μας διαφώτιζε κάποιος ,να ξεφύγω λίγο απ το Spotify Radio που ακούω αργά με συλλογές.
Δοκίμασα περίπου 30 διαφορετικά είδη cd r για να κάψω σε επιτραπέζιο ένα σόλο κιθάρας του μικρού,αλλά τίποτα.(Λέτε γι αυτό να επιστρέφει η κασέτα?).

Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Απ τα δύο εναπομείναντα,ακόμα και το CDR-RW Pioneer 609 που είναι σχετικά μέσης ηλιακής κατηγορίας,δεν κατάφερα να γράψω κανένα cdάκι εδώ και δύο χρόνια.
Μάλιστα παράγγειλα και τα professional Gold Ultra ,αλλά ένα που δοκίμασα δεν το έκλεινε,(finalize),ώστε να παίξει σε Cd Player.

Nα πω ότι το Pioneer 609 και 509 θυμάμαι πως διάβαζαν ΚΑΝΟΝΙΚΑ,ότι έγραφαν πριν να κάνω finalize,αλλά μιλώ για κανονικά και original άγραφα,(που δεν κυκλοφορούν πια),κάτι που δεν έκαναν τα παλιότερα Marantz DR 700 και Philips 751 μονό,αλλά και το διπλό που είχα.Αυτή η λειτουργία παρέπεμπε σε επαγγελματικό....νομίζω ούτε τα Sony είχαν, το 33 τουλάχιστον.

Μακάρι να μας διαφώτιζε κάποιος ,να ξεφύγω λίγο απ το Spotify Radio που ακούω αργά με συλλογές.
Δοκίμασα περίπου 30 διαφορετικά είδη cd r για να κάψω σε επιτραπέζιο ένα σόλο κιθάρας του μικρού,αλλά τίποτα.(Λέτε γι αυτό να επιστρέφει η κασέτα?).

Επειδή έχω το 66 τι ακριβώς θέλεις να δοκιμάσω ;

Για πες καμμία μάρκα να δοκιμασω.
Βέβαια εγω εχω αυτό ,οπότε ίσως δεν υπάρχει νοημα.....αλλά τι νόημα έχει και η αγορά τους πλέον?

Attachments

• marantz-professional-cdr631-1127695.jpg
    marantz-professional-cdr631-1127695.jpg
    92 KB · Views: 94
Όταν πήρα το cdr, μετά από ενα-εναμιση χρόνο βγήκαν τα plextor και ολα τελείωσαν .
Με ελάχιστα χρήματα έκανες την δουλειά σου αξιοπρεπέστατα και ταυτόχρονα έκλαιγες το σχεδόν μισό εκατομμύριο δραχμές που είχες δώσει .
Βγήκαν και τα cdp που έπαιζαν mp3 και καμάρωνες το marantz ανήμπορο να δικαιολογήσει την αγορά σου (άσε το πόση ώρα έπαιρνε να γράψει ένα δισκακι)
Απλά κοσμούσε το ρακ.

Το tascam παίζει κανονικά και με τίτλους τα σιντακια της verbatim (data οχι audio) γραμμένα από το κομπιούτερ, σε samsumg dvdrom και σε 16χ ταχύτητα .
Εξίσου κανονικά παίζει και τo σιντακι με mp3 που έγραψα που περιεχει και φακέλους και χύμα τραγουδια ,verbatim και αυτο σε 16χ ταχύτητα.
Οπότε βάλαμε άλλο νταλκα στα τέτοια μας.......άντε τώρα να κανεις τα flac mp3 για να γράψεις καμμία 10αρια cd για να εχεις να ακούς με τις ώρες ,αντί να ακους ράδιο.
Ωχ μανούλα μ';)

Αύριο θα κάνω και μια άλλη δόκιμη.
Θα γράψω ένα δισκάκι αλλά όχι στη λειτουργία μουσική του nero ,αλλά στο data.
Στο mode μουσική δέχεται να κάνει μόνο cd με mp3 ....κανένα άλλο αρχείο.
Θα το βάλω στο λειτουργία data και θα γραψω στο δισκακι mp3 και wav
Το tascam παίζει και mp3 και wav (όχι φλακ) οπότε να δούμε τι ψάρια πιάνει και εκεί!
Θα το παίξει?

Re: Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Αν έχεις την υπομονή...αν παίζει Pc copied σημερινά cd-r (αυτά που κυκλοφορούν Ηχοηλεκτρική κ.λ.π),σε τι ταχύτητες και αν κάνει skipping,σε παλιότερα copy protected...
Επίσης αντιγραμμένα μέσω παλιότερων Cd-R όταν υπήρχαν τα ' δικαιώματα' και βάζαμε ένα ακριβό για να το αναγνωρίσει ότι είναι προς εγγραφή και μετά τραβούσαμε το συρτάρι για να βάλουμε φθηνότερα..ελπίζω να κατάλαβες εννοώ εγγραφείς επιτραπέζιους του 90,όπως παρουσιάστηκαν απ τον Ήχο τότε ,Av Extreme κ.λ.π.

Όταν πήρα το cdr, μετά από ενα-εναμιση χρόνο βγήκαν τα plextor και ολα τελείωσαν .
Με ελάχιστα χρήματα έκανες την δουλειά σου αξιοπρεπέστατα και ταυτόχρονα έκλαιγες το σχεδόν μισό εκατομμύριο δραχμές που είχες δώσει .
Βγήκαν και τα cdp που έπαιζαν mp3 και καμάρωνες το marantz ανήμπορο να δικαιολογήσει την αγορά σου (άσε το πόση ώρα έπαιρνε να γράψει ένα δισκακι)
Απλά κοσμούσε το ρακ.

Το tascam παίζει κανονικά και με τίτλους τα σιντακια της verbatim (data οχι audio) γραμμένα από το κομπιούτερ, σε samsumg dvdrom και σε 16χ ταχύτητα .
Εξίσου κανονικά παίζει και τo σιντακι με mp3 που έγραψα που περιεχει και φακέλους και χύμα τραγουδια ,verbatim και αυτο σε 16χ ταχύτητα.
Οπότε βάλαμε άλλο νταλκα στα τέτοια μας.......άντε τώρα να κανεις τα flac mp3 για να γράψεις καμμία 10αρια cd για να εχεις να ακούς με τις ώρες ,αντί να ακους ράδιο.
Ωχ μανούλα μ';)

Aυτά που περιγράφεις κάνει θαυμάσια και το Marantz 6000 SE ,αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί με το Linn Karik 2/3 ούτε με το Meridian 506,20 που δεν κάνουν απλή αποστήθιση ψηφίων,αλλά είναι μουσικότατα και κάποιες φορές ακούγοντας μετά από τρέξιμο αργά,έχω την ψευδαίσθηση του αναλογικού μα ...τον Μανιτού..

Το θέμα είναι ότι οι αυθεντικές leizer των δύο τελευταίων,αλλά και οι μαιμού replacement,όπως και αυτή που άλλαξα στο 6000,υποτίθεται original γιατί τα παιξε κάποια στιγμή η δικιά του..και οι 3 αυτοί Red Book αναπαραγωγείς που έχω κάνοντας τελευταία και cap σκαντζάρουν,ξύνουν ..και δεν βρίσκω λύση.
Σκέφτηκα όπως προ-είπα να τα αντικαταστήσω με τα υπάρχοντα Cd-r recorders,που κάθονται ,δεν 'πηδάει' κανένα,όμως είναι υποδεέστερη η αναπαραγωγή απ τα υπόλοιπα..απλά δεν υπάρχει το ενοχλητικό skipping κ.λ.π. αλλά νομίζω ότι με ένα καλό dac θα παίξει καλύτερα..
Με το υπάρχον dac της Denon απλά δεν....για σοβαρές ακροάσεις,ειδικά τις μικρές ώρες.
Να σημειώσω ότι με το Nero ,Ashampoo,Eac copied ,foobar κ.λ.π. ποτέ δεν έχω ακούσει αντιγραφή όπως με το DR 700 και τα Gold της TDK (με τα πνευματικά κάπου 7-8 ευρώ έβγαιναν τότε),bit by bit και ακόμα οι εγγραφές αυτές στέκουν,χωρίς τις παρηχήσεις των Pc Copied σε ταχύτητες μέχρι 4Χ......Samsung και γω DVD burner.

Εδώ να σημειώσω κάτι που συνέβη σε γνωστό που δεν είναι γραμμένος,αλλά εκ μέρους του ζήτησα τα φώτα σας για πανάκριβο cd Player 12.500 και πήγε σε αντίστοιχο ακριβό άλλη μάρκας και μου κανε εντύπωση ότι κάτι δεν πάει καλά...
Τουλάχιστον αυτός μένει στα 1500 αναφοράς που έχει..αλλά εγώ live από συναυλίες ,από concerts από σπάνιο υλικό ,χέρι με χέρι..τα απολάμβανα όσο οι leizer των υπαρχόντων πηγών ήταν στα ντουζένια τους,εδώ και 3-4 χρόνια συμβιβάζομαι..κάποια που το ίδιο player τα έπαιζε ,λες και ξεθύμαναν ένα πράμα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Πολυτελεια λεει ;
Και τι πολυτελεια.
Εδω ενας χαϊεντας (καταστημα με φημη) τα εχει αναφορας....

violin4.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εχει "ξεφυγει" η Ταϊβαν.
:a0210:

Re: Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

For ever plus(λόγω reflectiveness layer) και maxell XL-II αν προσθέτουν μέσω χαμηλής ταχύτητας συριστικά...αυτά είναι τα 2 σύγχρονα που κάποια παίζουν.

Επίσης επειδή βρήκα έτσι 2 original με Copy protector ,αν το 'τσιμπήσεις' μέσω Nero ή άλλης Σουίτας,ή παρακάμψεις μέσω Digital στο επιτραπέζιο,η αναπαραγωγή 'ξυρίζει'?

Π.χ με Copy Protector από Ισραήλ αν θυμάμαι καλά, το Golddiggas των Beautifull South ,το κλασσικό Massive Attach - Danny the Dog,(τυχεροί οι του Κέντρου,γιατί έρχονται για συναυλία),AIR Pocket Symphony ...αυτά βρήκε έτσι πρόχειρα τέτοια ώρα..και τονίζω ότι η αναπαραγωγή τους με μη Original Leizer,ή μέσα από συλλογή με Pc Copied souite προσθέτει ενοχλητικά συριστικά...

Προσωπικά η bit by bit αντιγραφή με επιτραπέζιο,ομοαξονικό καλό π.χ. Canare και καλό CDr όπου και αν υπάρχουν ,δεν έχει ξεπεραστεί ...απ τα Pc Copied ..αν κατηγορούσαν τότε τον Pink Nose και το Jitter,τώρα πάνε με το κιλό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Αν έχεις την υπομονή...αν παίζει Pc copied σημερινά cd-r (αυτά που κυκλοφορούν Ηχοηλεκτρική κ.λ.π),σε τι ταχύτητες και αν κάνει skipping,σε παλιότερα copy protected...
Επίσης αντιγραμμένα μέσω παλιότερων Cd-R όταν υπήρχαν τα ' δικαιώματα' και βάζαμε ένα ακριβό για να το αναγνωρίσει ότι είναι προς εγγραφή και μετά τραβούσαμε το συρτάρι για να βάλουμε φθηνότερα..ελπίζω να κατάλαβες εννοώ εγγραφείς επιτραπέζιους του 90,όπως παρουσιάστηκαν απ τον Ήχο τότε ,Av Extreme κ.λ.π.

Οχι στο 66 δεν υπήρχαν τέτοια προβλήματα με <ξεγελάσματα> ,έγραφε κανονικά .Το ανέφερε και ο Ηχος όταν το είχαν παρουσιάσει .Αυτά που έχω αντιγράψει πριν πολλά πολλά χρόνια είναι όλα cd εταιριών μέσω ομοαξονικής ,με την χρήση ώς <πηγής> του 63 se

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Οχι στο 66 δεν υπήρχαν τέτοια προβλήματα με <ξεγελάσματα> ,έγραφε κανονικά .Το ανέφερε και ο Ηχος όταν το είχαν παρουσιάσει .Αυτά που έχω αντιγράψει πριν πολλά πολλά χρόνια είναι όλα cd εταιριών μέσω ομοαξονικής ,με την χρήση ώς <πηγής> του 63 se

Το χάρισμα το να ξεγελάς τον μηχανισμό,δεν το είχε και το Sony που πήρα μετά ..
Το είχαν τα πρώτα CD-R ,σχεδιασμού Philips ,751,DR 700 ,το διπλό,μ αυτόν το τρόπο γράφαμε και τα απλά,γιατί αλλιώς αν έγραφες επώνυμο,δεν συνέφερε,αφού πλήρωνες δικαιώματα.
Το κάψιμο εν τέλει με το Cd-r δεν δυσκολεύει μια λέιζερ όταν είναι 'πεσμένη',ή μαιμού..όπως του PC με ταχύτητα..
Kαι αν το αυθεντικό έχει Copy Protection και το τσιμπήσεις για αντιγραφή με τα γνωστά cheat ,αυτό το copy prot το βγάζει σαν παραμόρφωση ενοχλητική στα 'χειλικα' σύμφωνα κ.λ.π.μια μαιμού λέιζερ.
Εκτίμηση μου είναι ότι κάποια στιγμή ίσως ξαναδούμε νορμάλ λέιζερ ακριβές όμως σε σχέση με τις μαιμουδιές των Κινέζων.
Γι αυτό ας κρατάμε τα καλά μας player.
Επ ευκαιρίας θα προσπαθήσω να προχωρήσω 'το 37 χρόνια CD trip'...

Καλησπερα
Δεν ξερω αν ειμαι στο σωστο νημα.
Θέλω να σας ρωτήσω που θα βρω λάδι σιλικόνης για να βάλω στον μηχανισμό του arm lift στο marantz TT15S1 που κατεβαίνει ακανόνιστα. Δούλεψα το στέλεχος του μηχανισμου μερικές φόρες πάνω κάτω άλλα δεν λύθηκε το πρόβλημα. Πρώτα κατέβαινε μέχρι τη μέση και <<σκέφτονταν>> περίπου ένα λεπτό και μετά κατέβαινε. Τώρα μετά το <<δούλεμα>> κατεβαίνει με την μία ...και γρηγορα!!
Στο 3345 το έχει αλλά με καραβίσια τιμή!!
Ευχαριστω

Καλησπερα
Δεν ξερω αν ειμαι στο σωστο νημα.
Θέλω να σας ρωτήσω που θα βρω λάδι σιλικόνης για να βάλω στον μηχανισμό του arm lift στο marantz TT15S1 που κατεβαίνει ακανόνιστα. Δούλεψα το στέλεχος του μηχανισμου μερικές φόρες πάνω κάτω άλλα δεν λύθηκε το πρόβλημα. Πρώτα κατέβαινε μέχρι τη μέση και <<σκέφτονταν>> περίπου ένα λεπτό και μετά κατέβαινε. Τώρα μετά το <<δούλεμα>> κατεβαίνει με την μία ...και γρηγορα!!
Στο 3345 το έχει αλλά με καραβίσια τιμή!!
Ευχαριστω
Και εδω που που το ειπες,μια χαρα ειναι.Απ'ολα λεμε εδω :laugh:
Εκανες ξανα τετοιο πραγμα? Χρειαζεται λιγο λαδι σε καποια σημεια και καποιας πυκνοτητας.
Οχι να γεμισει λαδι ο μηχανισμος.