Το chat του δικάναλου

Re: Απάντηση: Το chat του δικάναλου

.....
β.Η επόμενη είναι συντήρηση των woofers, πιθανόν σε συνδιασμό με το α.
γ.Η πιο ακριβή προσέγγιση που περιλαμβάνει αλλαγή ηχείων ίσως χρήζει ηχεία βάσης δεδομένου του χώρου.
...

γ. Αυτο πιστευω και γω. ΚΑι υπαρχουν κατι ηχεια βασης σημερα...ΑΣΤΕΡΙΑ !

β. Και πως συντηρουμε τα γουφερ φιλε ;;;

Παντως τα προηγουμενα (πριν τα Ελακ) ηχεια του δεν τα ηξερα καθολου. Και εκανα μια ερευνα στο Ιντερνετ.
Μου αρεσε πολυ αυτο παυ εβλεπα. Σαν κατασκευη και αισθητικη. Μετα διαβασα και σχολια.
Θα θελα να το γνωρισω αυτο το ηχειο μια μερα. Αλλα και τα ηλεκτρονικα της μαρκας που φαινονται Waow !

Tελος μια γενικοτητα δικη μου. Δεν εχει καμμια αξια εκτος απο μια απλη εντυπωση.
Στα 80ς ακουγα ηχεια λιγα μου αρεσαν.
Στα 90ς ακουγα ηχεια ακομα λιγοτερα μου αρεσαν γιατι καποια ανεβασαν τετοια στανταρ που δεν αντεχα τα υπολοιπα.
Στα 00ς Μου αρεσαν αρκετα. Και καποια μου ηταν αδιαφορα.
Σημερα δυσκολα βρισκω "κακο ηχειο". Μπορει να μου αρεσει λιγοτερο απο αλλα, αλλα δεν συναντω ευκολα ηχειο που δεν στεκει. Τουλαχιστον σε καποιο ειδος.

Ενα απο τα πολυ γαματα ηχεια βασης που ακουσα προσφατα ειναι ενα Elac. Ti δυναμικοτητα, τι στακατο, τι σκηνη, τι ογκος ορχηστρας...σημερα

Σημερα δεν θα κολαγα να αγορασω ηχειο βασης.

Με τα Elac έχω πειραματιστεί όσο δεν φαντάζεστε..Ίσως περισσότερο απ' ότι έπρεπε...Έχω κλείσει τα bass reflex και τους έχω αλλάξει θέση άπειρες φορές..Η μεσαία περιοχή ειδικά δεν έρχεται με τίποτα...Πριν τα Xone είχα τα xero τα οποία ήταν επίσης καταπληκτικά ,παρόλα αυτά είναι ηχεία που δεν μπορούν να διαχειριστούν πολλές από τις μουσικές που ακούω και αυτό επειδή η εικόνα στενεύει σε πολύπλοκα θεματα..
Την επόμενη βδομάδα θα έχω τα Audio Physic στον χώρο μου..Αν δεν κάνουν θα στραφω σε βάσης,τα οποία συνήθως είναι πιο γρήγορα ...
Τι να κάνουμε ...Αυτά τα προβλήματα έχουν όσοι δεν ακούν audiophile ηχογραφήσεις. :)
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Πες μας νεα αν εκατσαν. Το ελπιζω γιατι αξιζουν.
Και καμμια φωτο (με γατα)

Εννοείται..Η γάτα είναι όλη μέρα στον καναπέ..Ζει καταστάσεις που δεν είχε ξαναζήσει έξω που ήταν τόσα χρόνια...Χουζουρευει όλη μέρα :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το chat του δικάναλου

β. Και πως συντηρουμε τα γουφερ φιλε ;;;
Ενα woofer συντηρείται ανάλογα με το υλικό του κώνου και τον τύπο του ηχείου.
Αν είναι χάρτινο μπορεί να γίνει πλαστικοποίηση των κώνων.
Αν είναι συνθετικό μπορεί να ενισχυθούν οι κόλλες του, γιατί σε μερικά υπάρχουν ξεκολλήματα
σε καίρια σημεία κυρίως στις ενώσεις που ταλαντώνονται.
Ετσι επανέρχεται η σκληρότητα του και τα πρωταρχικά χαρακτηριστικά του.
Η εμπειρία μου γιατί κάνω αρκετά χρόνια βελτιώσεις, είναι ότι ιδιαίτερα τα παλιά χάρτινα
woofer αν συντηρηθούν βγάζουν πολλά - πολλά χρόνια.
Στα καινούργια βλέπω μερικά μισοξεκολλημένα, ίσως γιατί οι κόλλες δυσκολεύονται
σε μη πορώδεις επιφάνειες όπως τα συνθετικά υλικά σήμερα.
Επίσης οι ενισχυτές σήμερα είναι πιο ισχυροί και τα woofer πιό μικρά σε διάμετρο
για λόγους αισθητικής, που σημαίνει μεγαλύτερες ταλαντώσεις των μικρών woofer,
άρα μεγαλύτερη καταπόνηση των υλικών.
-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το chat του δικάναλου

Ενα woofer συντηρείται ανάλογα με το υλικό του κώνου και τον τύπο του ηχείου.
Αν είναι χάρτινο μπορεί να γίνει πλαστικοποίηση των κώνων.
Αν είναι συνθετικό μπορεί να ενισχυθούν οι κόλλες του, γιατί σε μερικά υπάρχουν ξεκολλήματα
σε καίρια σημεία κυρίως στις ενώσεις που ταλαντώνονται.
Ετσι επανέρχεται η σκληρότητα του και τα πρωταρχικά χαρακτηριστικά του.
Η εμπειρία μου γιατί κάνω αρκετά χρόνια βελτιώσεις, είναι ότι ιδιαίτερα τα παλιά χάρτινα
woofer αν συντηρηθούν βγάζουν πολλά - πολλά χρόνια.
Στα καινούργια βλέπω μερικά μισοξεκολλημένα, ίσως γιατί οι κόλλες δυσκολεύονται
σε μη πορώδεις επιφάνειες όπως τα συνθετικά υλικά σήμερα.
Επίσης οι ενισχυτές σήμερα είναι πιο ισχυροί και τα woofer πιό μικρά σε διάμετρο
για λόγους αισθητικής, που σημαίνει μεγαλύτερες ταλαντώσεις των μικρών woofer,
άρα μεγαλύτερη καταπόνηση των υλικών.
-bye-

Ξερεις τα ηχεια μου ειναι εγγυημενα "εν ζωη". Και παιζουν παντα αψογα. Ευκρινια διαφανεια τρομερη δυναμικη...Αλλα χτυπα ξυλο...σκεφτομαι δεν κουραζονται ; Βεβαια οι εταιριες εχουν αλλαξει μανατζιν και ιδιοκτητες και πολιτικη. Δεν ειναι πια ετσι.
Αν συμβει κατι ποτε κατι θα στεναχωρηθω (ξαναχτυπα ξυλο)... οποτε σκεφτομαι διαφορες πιθανες εναλακτικες.
Αλλα απ'την αλλη...εδω φευγουν ανθρωποι, στα ηχεια θα κολησουμε.

Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Με τα Elac έχω πειραματιστεί όσο δεν φαντάζεστε..Ίσως περισσότερο απ' ότι έπρεπε...Έχω κλείσει τα bass reflex και τους έχω αλλάξει θέση άπειρες φορές..Η μεσαία περιοχή ειδικά δεν έρχεται με τίποτα...Πριν τα Xone είχα τα xero τα οποία ήταν επίσης καταπληκτικά ,παρόλα αυτά είναι ηχεία που δεν μπορούν να διαχειριστούν πολλές από τις μουσικές που ακούω και αυτό επειδή η εικόνα στενεύει σε πολύπλοκα θεματα..
Την επόμενη βδομάδα θα έχω τα Audio Physic στον χώρο μου..Αν δεν κάνουν θα στραφω σε βάσης,τα οποία συνήθως είναι πιο γρήγορα ...
Τι να κάνουμε ...Αυτά τα προβλήματα έχουν όσοι δεν ακούν audiophile ηχογραφήσεις. :)
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Από τα τεστ που μας κοινοποίησες ιδιαίτερα αυτό της σύνθετης αντίστασης,
βλέπω ότι και τα δύο woofer παίζουν μεσαίες ιδιαίτερα μέχρι τα 700ΗΖ,
που σημαίνει ότι αν δεν έχουμε τέλειο κουτί έχουμε θέμα στις μεσαίες,
που μου το επιβεβαίωσες.
Τώρα για μουσική ισχύει ότι αν ακούς δύσκολα είδη, τα δίδρομα δύσκολα ανταποκρίνονται
γιατί έχουν μεγάλο θορυβώδες συχνοτικό περιεχόμενο, οπότε τι να κάνει ένα η δύο woofer
που φορτώνονται όλη την δουλειά?
Η λύση είναι ισχυρό βάσεως ή τρίδρομο δαπέδου, γιατί και εγώ ακούω ανάλογη μουσική...

Re: Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Από τα τεστ που μας κοινοποίησες ιδιαίτερα αυτό της σύνθετης αντίστασης,
βλέπω ότι και τα δύο woofer παίζουν μεσαίες ιδιαίτερα μέχρι τα 700ΗΖ,
που σημαίνει ότι αν δεν έχουμε τέλειο κουτί έχουμε θέμα στις μεσαίες,
που μου το επιβεβαίωσες.
Τώρα για μουσική ισχύει ότι αν ακούς δύσκολα είδη, τα δίδρομα δύσκολα ανταποκρίνονται
γιατί έχουν μεγάλο θορυβώδες συχνοτικό περιεχόμενο, οπότε τι να κάνει ένα η δύο woofer
που φορτώνονται όλη την δουλειά?
Η λύση είναι ισχυρό βάσεως ή τρίδρομο δαπέδου, γιατί και εγώ ακούω ανάλογη μουσική...

Οπότε λες το Audio Physic να κάτσει καλύτερα; Όταν εστησα το Elac, ένιωσα ότι άδειασε όλη η μεσαία σε σχέση με το Leema..Όσο και αν τα πλησίαζα μεταξύ τους για να γεμίσει ,απλά δεν..Και έχανα άλλα πράγματα ταυτόχρονα όπως η στερεοφωνική εικόνα.

θα το καταευχαριστηθείς νομίζω , όπως δείχνει θα έχει και καλή μπότα και καθαρότερες μεσαίες σαν τρίδρομο που είναι
περιμένουμε εντυπώσεις ακροάσεων..και ότι θέλεις ενόχλησε ακόμα και pm

θα το καταευχαριστηθείς νομίζω , όπως δείχνει θα έχει και καλή μπότα και καθαρότερες μεσαίες σαν τρίδρομο που είναι
περιμένουμε εντυπώσεις ακροάσεων..και ότι θέλεις ενόχλησε ακόμα και pm

Και εγώ αυτό αυτό κατάλαβα όταν τα άκουσα..Επιδίωξα να τα ακούσω σε χαμηλές εντάσεις και είδα ότι δίνει από χαμηλά...Βέβαια το άκουσα με ψηφιακό που έχει θεωρητικά καλύτερο punch για αυτό κρατάω μια πισινή.

O δικός σου είναι καλύτερος ρε...Μια χαρά θα τα σπρώξει..

Βρε θα τα σπρώξει το ξέρω..Εδώ έσπρωξε τα Elac που είναι πιο αναίσθητα...Για τα χαρακτηριστικά των ηχείων ψάχνουμε...

Πρέπει να τα ακούσεις σπίτι.Τα γούφερ στο πλάι είναι λίγο tricky για χώρους σαν τους δικούς μας.
Αλλά έχεις ένα σχετικό "αέρα" οπότε μπορεί και να σου κάτσουν.Στο εύχομαι γιατί ένα πουλάκι μου είπε ότι σου άρεσαν...;)
Τα Physic είναι καλά ηχεία γενικά και γουστάρουν ροκ και μέταλ ειδικά (καθότι η προσέγγισή τους στον ήχο είναι in your face και όχι laid back).

Πρέπει να τα ακούσεις σπίτι.Τα γούφερ στο πλάι είναι λίγο tricky για χώρους σαν τους δικούς μας.
Αλλά έχεις ένα σχετικό "αέρα" οπότε μπορεί και να σου κάτσουν.Στο εύχομαι γιατί ένα πουλάκι μου είπε ότι σου άρεσαν...;)

Να στο εξηγήσω αλλιώς...Το παρακάτω κομμάτι τα Leema το έπαιζαν θαυμάσια...Απλά δεν ήταν για πολύ μεγάλες εντάσεις...Όταν το έβαλα στα elac,μου ήρθε να τα πεταξω και να πάρω δύο carwin vega να κάνω δουλειά μου...Ένα flat πράγμα ούτε δυναμικά ούτε τίποτα..Ξέρω,είναι ακραίο το παράδειγμα αλλά ακούω και τέτοια,τι να κάνουμε τώρα.

ΥΓ..Είναι το project του Inferno των Behemoth.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.