Το chat του δικάναλου

https://images.search.yahoo.com/sea.../s1600/blog-Hitachi_hs-330_7.jpg&action=click

Παίδες αυτά μάζεψα χθες απ τα σκουπίδια...δηλαδή πήγαιναν προς το πλάι του κάδου και είπα να τα μαζέψω.

Εισαι πολυ τυχερος... Τα Ηιτατσι ειναι αν δεν κανω λαθος... αληθεια μοιαζουν πολυ με τα θρυλικα χιλιαρια της Γιαμαχα. Για τον ηχο βεβαια δεν νομιζω να ειναι ισαξιος. Θα τα ακουσεις και θα μας πεις. Παντως αν τα "φτιαξεις" μπορεις ανετα να τα πουλησεις στο διαδικτυο, υπαρχει ζητηση για βιντεητζ Ιαπωνικα ηχεια.

παιδια.... στο chat πρέπει να κάνετε την κουβέντα για τα ΡΑ.
για τον west, τον geovar και τώρα τον Pleo το λέω...

Χμμμ.. και για τον sonus.
τα μεταφέρω εκει.
Ντεν έchο PA

Ντεν έchο PAA​

Ντεν έchο PAAA καρντιά μου! :guitarist: :drummer:​

Ειναι Κυριακη σημερα...

Παρτε κατι καλο να ερθετε στα ισα σας.

Β&W σε τελικη ευθεια με ενισχυτικα Copland (Η μαρκα του Tzimisce) με τραβελινγκ μεσα απο τουνελ με ενα σωρο καλουδια!!
Ειναι ενα μαγαζι στο Μιλανο. Εχει πολλα ωραια... επιπλεον η ληψη του ηχου ειναι καλη, με ακουστικα θα ακουσετε διαφορα ηχεια και πολυ καλα στησιματα στα διαφορα βιντεο.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Re: Dali Spektor 6

Μάλλον για τον ίδιο λόγο που συνεχίζουν να βγαίνουν ηχεία βασισμένα στο BBC Monitor του '59. Αλλά με τη λογική του μεγάλου κατασκευαστή εδώ (Harman Group, Yamaha) δηλαδή του γιατί όχι; Νοσταλγικά και μόνο θα πωληθούν κάποιες ποσότητες. Αν μιλάμε μάλιστα και για Ασία μεριά που μέχρι και η Onkyo αναβίωσε κλασικό μοντέλο βασισμένο σε μοντέλο του παρελθόντος, τότε και πάλι γιατί όχι;

https://av.watch.impress.co.jp/docs/news/1026913.html

http://www.hxoseikona.gr/nea/4661-onkyo-scepter-sc-3-diasthmiko.html

Απ τα κλασσικά BBC,θα προτιμούσα τα Dali,ειδικά με το tweeter ταινίας...αν θέλω ν ακούω μουσική εκτός από φωνές..(με περιορίζουν)
Ακόμα και τα Spectron...μοναδική εξαίρεση τα Linn Kans και τα Graham του Haita.
Γι αυτό πιστεύω άλλαξαν ρότα η B&W,η Monitor Audio,η Α.Ε ,η Mission,η Pmc,αλλά και η ίδια η Spendor με το μεγάλο μοντέλο της πέρυσι κ.λ.π.

Θα προσπαθήσω να βρω την D.Prive ugrade για τα Υamaha 1000,που όπως έχω ξανα-μοιραστεί στο φόρουμ,κάτι μ ενοχλούσε στα μεσο-υψηλά,όπου μου έδινε την εντύπωση κόρνας ...
Το δεύτερο ζευγάρι που βρήκα δεν ήταν σε καλή κατάσταση..
...αλλά δεν μπορώ να πω ότι τα δοκίμασα με αρκετούς ενισχυτές...τότε,ακόμα και με Sansui ολοκληρωμένο της καλής εποχής,ακουγόταν σκληρό.
Επ ευκαιρία να πω ότι έσωσα και τρία Dual 505-2/3 ,από πέταγμα στα σκουπίδια και τα έδωσα σ άλλους πριν καμιά 18αριά χρόνια.
Έμεινε ένα με χαλασμένο βραχίονα νομίζω.
Δεν είχε ξεκινήσει η μόδα με το βινύλιο...
Μια εποχή σ ένα Service ηλεκτρονικών έξω από Στοκχόλμη (και αλλού βέβαια) βρήκα έναν τύπο με μια τσάντα κεφαλές,αν γύριζα το χρόνο,θα έπαιρνα όλες τις Techniks εκείνες τις μακρόστενες,αλλά ..που μυαλά.

Θα προσπαθήσω να βρω την D.Prive ugrade για τα Υamaha 1000,που όπως έχω ξανα-μοιραστεί στο φόρουμ,κάτι μ ενοχλούσε στα μεσο-υψηλά,όπου μου έδινε την εντύπωση κόρνας ...
Το δεύτερο ζευγάρι που βρήκα δεν ήταν σε καλή κατάσταση..
...αλλά δεν μπορώ να πω ότι τα δοκίμασα με αρκετούς ενισχυτές...τότε,ακόμα και με Sansui ολοκληρωμένο της καλής εποχής,ακουγόταν σκληρό.
Επ ευκαιρία να πω ότι έσωσα και τρία Dual 505-2/3 ,από πέταγμα στα σκουπίδια και τα έδωσα σ άλλους πριν καμιά 18αριά χρόνια.
Έμεινε ένα με χαλασμένο βραχίονα νομίζω.
Δεν είχε ξεκινήσει η μόδα με το βινύλιο...
Μια εποχή σ ένα Service ηλεκτρονικών έξω από Στοκχόλμη (και αλλού βέβαια) βρήκα έναν τύπο με μια τσάντα κεφαλές,αν γύριζα το χρόνο,θα έπαιρνα όλες τις Techniks εκείνες τις μακρόστενες,αλλά ..που μυαλά.

μη μου λες τέτοια, ανατριχιάζω !!!!!!

μη μου λες τέτοια, ανατριχιάζω !!!!!!

Αν εννοείς την τσάντα ναι και εγώ χτυπάω το κεφάλι,ξέρεις πολλές απ αυτές πως θα 'μεταμορφωθούν' με SAS?
Έχω 17 περίπου σε μια μικρή κούτα και με ζαλίζει ο αριθμός που προκύπτει απ την 'εικονοποίηση' της ανάμνησης

Εισαι πολυ τυχερος... Τα Ηιτατσι ειναι αν δεν κανω λαθος... αληθεια μοιαζουν πολυ με τα θρυλικα χιλιαρια της Γιαμαχα. Για τον ηχο βεβαια δεν νομιζω να ειναι ισαξιος. Θα τα ακουσεις και θα μας πεις. Παντως αν τα "φτιαξεις" μπορεις ανετα να τα πουλησεις στο διαδικτυο, υπαρχει ζητηση για βιντεητζ Ιαπωνικα ηχεια.

'Λιγότερος' όγκος,πιο μαζεμένες χαμηλές.απ ότι θυμάμαι..αλλά μπορεί να φταίει κάποιο μέρος του κρος,που λόγω παλαιότητας τα 'φτυσε',δεν έπαιζαν καιρό και τα πήρα από εργάτη,που έκανε ανακαίνιση σε σπίτι παλιού ευκατάστατου μουσικόφιλου ,που και εκείνος τα πήρε επειδή ο ιδιοκτήτης τα πετούσε,αφού αγόρασε καινούρια 'θηρία' (ξέρει μόνο ονόματα μεγάλων Εταιρειών κατασκευής ηχείων για αυτοκίνητο) .
Επειδή είναι και γείτονας ,καμάρωνε για τον ήχο του νέου Home Cinema συστήματος του,'εξαίροντας' την πιστότητα του,επειδή τα sub του 'δονούσαν' την πολυκατοικία..

Έχει πάντως ηχητικές συγγένειες με το Yamaha 1000άρι.

Αν εννοείς την τσάντα ναι και εγώ χτυπάω το κεφάλι,ξέρεις πολλές απ αυτές πως θα 'μεταμορφωθούν' με SAS?
Έχω 17 περίπου σε μια μικρή κούτα και με ζαλίζει ο αριθμός που προκύπτει απ την 'εικονοποίηση' της ανάμνησης

στην "μεταμόρφωση" πήγε και ο δικός μου νους. δεν θέλω να το σκέφτομαι...

Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Πως σου ήρθε ρε Vladd πως έχω PA και μιλάω γι'αυτά. Ίσως κάτι να ανέφερα στο νήμα για τα spector, επειδή αρκετοί και εσύ εδώ μέσα μπερδεύουν,κακώς, "ΡΑ" με "Επαγγελματικά". Άρα για πες που να μιλάω για επαγγελματικά; Για τα ΡΑ δε ξέρω ούτε και με ενδιαφέρουν.

Φιλε geover ,αστο να παει στο καλο!
Εδω ο φιλος μου ο Λακης ,ισχυριζεται οτι οι επαγγελματικοι ενισχυτες παραγουν συχνοτητες ενω οι οικιακοι μουσικη.
Οποιος ξερει , ξερει.
Ο καθενας τοποθετει τον οβολο του ,εκει που αυτος θεωρει καλυτερα.
Αμα ακουσουν κανενα Martin audio ή κανενα Function one και τους ερθει ο ουρανος σφοντιλι, το ξανασυζηταμε.

Εδω ο φιλος μου ο Λακης ,ισχυριζεται οτι οι επαγγελματικοι ενισχυτες παραγουν συχνοτητες ενω οι οικιακοι μουσικη.
Οποιος ξερει , ξερει.
Αμα ακουσουν κανενα Martin audio ή κανενα Function one και τους ερθει ο ουρανος σφοντιλι, το ξανασυζηταμε.

ε γι'αυτο ρε δεν ακουμε,ειναι καιρος τωρα αυτος να μας ερθει ο ουρανος σφοντυλι;

Θα σου φερω ρε ατιμο πλασμα τον Crown σπιτι και σε βλεπω να κρατας τον Γερμαναρα, μονο για να καθεπτριζεις την αφεντομουτσουναρα σου:aetsch:

Οποιος ξερει , ξερει.
Αγαπητέ Μιχάλη μπορεί να έχεις δίκιο..αλλά:
-Επειδή αγαπάω αυτό το Φόρουμ,με το δικό μου τρόπο ίσως .
-Επειδή έχω αποφασίσει να "φωτίζω" όσα κατά τη γνώμη μου είναι αναληθή,στραβά,μεροληπτικά,συμφεροντολογικώς κατευθυνόμενα(ίσως)
Αποφάσισα λοιπόν να μην ακολουθήσω το "άστο να πάει στο καλό" που μου λες πιο πάνω,για όσο θα μου επιτραπεί ακόμα..Διαφορετικά θα μας φαν οι "μπακαλιάροι"** τύπου "οι επαγγελματικοι ενισχυτες παραγουν συχνοτητες ενω οι οικιακοι μουσικη"
ΥΓ.**Για να μη παρεξηγηθώ μπακαλιάρος κατά τον Βουλαρινο/Νικολάου

μάλλον θα πρέπει να μου διευκρινίσετε κάτι.. ΡΑ δεν είναι το Professional Audio;
το τι εμπειρία έχω σε αυτά, το είπα πριν. 3-4 ενισχυτές κόστους 300-400 ευρώ , παλιοί που θέλανε επισκευή.
απο αυτούς που έχουνε ένα μπουτον on-off και 2 ποτ (ένα για κάθε κανάλι) για το gain.
και ότι ηχεία έχω ακούσει ήταν σε σπίτια συναδέλφων που κάνουν 2η δουλειά με αυτά.
όλα τα άλλα (που έχω ακούσει) ήταν σε μπαρ, πάμπ, καφετέριες και ντάπα ντούπα κλαμπ..
άρα μάλλον έχω μπερδέψει κάτι Γιώργο...
και ακόμα περισσότερο με μπερδεύει ο Μιχάλης που λέει για τον Crown..
αν παίζει hifi με την απόλυτη έννοια του όρου, γιατί όλοι εδώ πέρα έχετε πανάκριβα ενισχυτικά και οχι τον Crown;;
ο Crown θα οδηγήσει καλύτερα τα ... ATC του Τζιμισκή πχ, απο τον copland του;
ή την δική μου Artemis απο το ζεύγος audiolab/advance;;

PA = Public Address.
Δηλαδή συστήματα που παίζουν χάλια (Pretty Awfull) για να γεμίσουν μεγάλους χώρους.
Αυτά αν τα βάλεις σπίτι σου θα είναι σαν να ακούς μουσική σε συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
Μην τον ακούς τον Μιχάλη, αυτός είναι κουφός...

:flipout:
Σε αγαπάω ρε Mike, για αυτό σε πειράζω!

PA = Public Address.
Δηλαδή συστήματα που παίζουν χάλια (Pretty Awfull) για να γεμίσουν μεγάλους χώρους.
Αυτά αν τα βάλεις σπίτι σου θα είναι σαν να ακούς μουσική σε συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
Μην τον ακούς τον Μιχάλη, αυτός είναι κουφός...

:flipout:
Σε αγαπάω ρε Mike, για αυτό σε πειράζω!

απο τι κόστος και πάνω ένας επαγγελματικός ενισχυτής μπορεί να μπει σε ένα σπίτι και να πάρει την θέση ενός κονσουμεράδικου;
τελικός φαντάζομαι θα είναι, αλλά πέρα απο την ρύθμιση του gain που κάποιος ίσως πει ότι κάνει και για ρύθμιση έντασης, θέλουμε και εισόδους...
προϋπόθεση ο ανεμιστήρας του να μην ακούγεται πέρα απο 0,5-1 μέτρο απο αυτόν.

Κάποιοι έπαιζαν αρκετά συμπαθητικά. Κάτι Behringer που έχω ακούσει.
Αλλά είναι σαν να ρωτάς από ποιο κόστος και μετά ένα τρακτέρ μπορεί να εκτελεί και χρέη οικογενειακού αυτοκινήτου.