Σωστά......
Ως αναφορά τα παραπάνω, αν και ξεφεύγουμε λίγο από το θέμα, υπάρχει άσχημη εμπειρία που δύσκολα ξεχνιέται:
Πριν κάποιους μήνες, ήμουνα με τα ακουστικά στο pc και κατά τύχη πέφτω στο youtube σε video που μεταδίδει τις συχνότητες 20-20000 hz. ;E τι ήθελα να το δοκιμάσω!!!
Ξεκινά λοιπόν το video και κάπου στις 12000-13000 και πάνω, νεκρική σιγή! Αμάν λέω και ανεβάζω τον ήχο στο pc.... εγώ συνέχιζα να μην ακούω ΤΙΠΟΤΑ, σαν να μην είχε καθόλου ήχο το pc!
Τα ακουστικά κανονικά στα αυτιά...... και ακούω ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ της την κόρη μου, να μου φωνάζει..... έ τι έπαθες! Κλείστο! Αυτά έχουν τα γεράματα! Και θέλω και μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας, τρομάρα μου! Εκείνη άκουσε τον ήχο που έβγαζαν τα ακουστικά μου, από το δωμάτιό της, και εγώ, τπτ, καταλαβαίνετε τι σας λέω??
Το 12 πάει στο cocktail ...Με όσο πιο λίγα λόγια γίνεται.
Η ποιότητα εξαρτάται:
Α) Από την ποιότητα του αναλογικού σήματος Εγγραφής.
=Ποιότητα >>
Πλατώ ->
Κεφαλής ->
Βραχίονα ->
Phono Stage ->
Καλωδίωση Interconnects >>+ >>B) Από την ποιότητα του Ψηφιακού Κυκλώματος Εγγραφής.
=Ποιότητα >>
A/D Converter ->
Recording Hardware ->
Recording Software ->
Mastering Software ->
Final Format (Lossless/Lossy)
Κανόνας: Κάθε προηγούμενος κρίκος καθορίζει τη μέγιστη δυνατή ποιότητα που μπορεί να φτάσει στον επόμενο κρίκο της αλυσσίδας εγγραφής.
Αυτά είναι όλα. Πώς υλοποιείται όμως συγκεκριμένα ο κάθε μεμονωμένος κρίκος της αλυσσίδας εγγραφής είναι ολόκληρο κεφάλαιο από μόνο του. Και αν θέλουμε να πετύχουμε τη μέγιστη θεωρητικά δυνατή ποιότητα Εγγραφής/Ψηφιοποίησης το κόστος μπορεί να φτάσει αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση. Επιπλέον κοστίζει. Γι' αυτό και παρατηρούμε τόσο μεγάλες διαφορές στο ψηφιακό υλικό που κυκλοφορεί ακόμα και από τις επίσημες εμπορικές πηγές. (Με μόνη τη διαφορά ότι εκεί για το υποσύνολο δίσκος+πικάπ μπορεί να έχουμε το υποσύνολο Master Tape+Tape Recorder).
Άλλες απορίες;
Υ.Γ. Γράφεις πιο πάνω 12 (!) Πικάπ. Έχει γούστο να μην είναι λάθος στην πληκτρολόγηση!!!![]()
Δυστυχώς δεν έχω καθόλου συλλογή με CDs ...μόνο βυνιλιαΔεν εχεις το ιδιο δισκο σε εκδοση cd ,να το δοκιμάσεις?
Για να σου πει κάποιος υπεύθυνη γνώμη,θα πρέπει να έχει ακριβώς το ίδιο σύστημα με το δικό σου.
Διαισθητικά θα έλεγα ότι αν έχεις ΙΔΙΑΣ ηχητικής ποιότητας cd με pickup(και ποιος θα το ορίσει αυτο), θα πάρεις καλύτερη ποιότητα από το cd λόγω λιγότερων μετατροπών.
Εννοώ το αποτέλεσμα που θα αποθηκεύσεις στο σκληρό του cocktail....εκτός και αν εννοείς κάτι που μου διαφεύγει :a0210:
Όχι Μάικ 12 πικάπ....cocktail 12 δηλ:......... 12 (!) Πικάπ. Έχει γούστο να μην είναι λάθος στην πληκτρολόγηση!!!![]()
Είπα κι' εγώ... 12 πικάπ! :bang:
Εννοείς εγγραφή μέσω EAC (=Exact Audio Copy) και μετά άμεση σύγκριση με το αντίστοιχο κομμάτι, όπως το ακούμε από Tidal;Ε..ολο και κάποιος απο δω μέσα θα έχει το ίδιο cd να στο δανείσει ,έστω για μια δόκιμη.
Για γράψε κανα δίσκο που εχεις και θα ήθελες να είχες και σε cd.
Όχι, δεν έχει νόημα να κάνεις κάποια σύγκριση με CD, ή με Tidal. Για χίλιους δύο λόγους, να μην επεκτεινόμαστε. Αν σου αρέσουν και αγαπάς τα βινύλια σου, γράψε τα, ψηφιοποίησε τα με τον τρόπο που προτείνω πιο πάνω, ένταξε τα στην ψηφιακή βιβλιοθήκη σου και θα τα καταευχαριστηθείς.Δυστυχώς δεν έχω καθόλου συλλογή με CDs ...μόνο βυνιλια
Αυτά που περιγράφεις είναι μπελάς. Το cocktail X12 που έχω έχει ένα κουμπί rec και γράφει το βυνιλιο στο σκληρό δισκο.Όχι, δεν έχει νόημα να κάνεις κάποια σύγκριση με CD, ή με Tidal. Για χίλιους δύο λόγους, να μην επεκτεινόμαστε. Αν σου αρέσουν και αγαπάς τα βινύλια σου, γράψε τα, ψηφιοποίησε τα με τον τρόπο που προτείνω πιο πάνω, ένταξε τα στην ψηφιακή βιβλιοθήκη σου και θα τα καταευχαριστηθείς.
Κάνε το και θα με θυμηθείς!![]()
Αυτά που περιγράφεις είναι μπελάς. Το cocktail X12 που έχω έχει ένα κουμπί rec και γράφει το βυνιλιο στο σκληρό δισκο.
Και εγώ αυτό πιστευωΑν σου γράφει 44khz το πιθανότερο είναι να στο γράφει σε ποιότητα cd (16bit/44khz).
Ερώτηση δεν ξέρω αν είμαι στο σωστό νήμα . Έχω ένα cocktail 12 πικάπ τεσπά ολόκληρο σύστημα . Εάν κάνω εγγραφή ένα δίσκο στο σκληρό δίσκο η ποιότητα που παίρνω τι είναι ? Εννοώ σε σχέση με ένα flac αρχείο ,με ένα cd , και με τα αρχεία του tidal . Ποια από τα 4 αρχεία είναι καλύτερο ? Την ώρα που γίνεται η εγγραφή το μόνο που γράφει στην οθόνη είναι record sample rate 44 khz .
Ευχαριστώ εκ των προτέρων .
Να πω ότι μιλάω για κάποιους καλούς δίσκους που είναι original master recordings ..
Αυτά που περιγράφεις είναι μπελάς. Το cocktail X12 που έχω έχει ένα κουμπί rec και γράφει το βυνιλιο στο σκληρό δισκο.
CD quality = 44.1KHz/16 bits ανάλυση.
- Load your vinyl and cassette tape colletions to the X12 in CD quality
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.