Το chat του δικάναλου

Παίζει ωραίο αυτό. Πάνε χρόνια που το είχα πιάσει στα χέρια μου για δοκιμή, αλλά θυμάμαι ότι έπαιζε πολύ όμορφα για το είδος του.

Ίσως είναι λίγο πίσω από πλευράς υποστήριξης format σε σχέση με πιο σύγχρονα (ΟΚ σιγά και τι έγινε, λες και δεν φτάνει π.χ. το flac σε 24/96 που υποστηρίζει για να το ευχαριστηθεί κάποιος) αλλά ως ασύρματο ηχείο για ένα δωμάτιο είναι πολύ καλό. Διαθέτει δε μουσικές αρετές που δεν είναι αυτονόητες πάντα σε τέτοια ηχεία. Το πιάνο θα ακουστεί σαν πιάνο και η μουσική θα έχει σώμα.

Είναι αγορασμένο με την προυπόθεση ότι θα συνδεθεί με τον υπολογιστή αλλίως θα το επιστρέψω.
Έχουμε γίνει κομπιουτεράδες για να ακούσουμε λίγη μουσική έτσι την χαρά του σεταρίσματος την αφήνω για άλλους.

Δεν θα άνοιγα θέμα αν δεν άρεσε και σε εμένα πολύ ο ήχος του. Ήμουν τόσο ευχαριστημένος που θα έκανα συνδρομή στο Sportify αλλά δεν προλαβαίνω να ακούσω τα δικά μου αρχεία.
Το Bluetooth του όμως είναι απαδέκτο. Ηχομπάρα των 50 ευρώ έχει καλύτερο Bluetooth.
Έτσι η μόνη λύση είναι το Wi-FI γιαυτό τον λόγο ερωτούσα.

Αντίστοιχα ηχεία όπως το Technics Οttava είναι αρκετά ακριβότερο και το Naim mu-so 2 έχει υπερδιπλάσια τιμή. Σίγουρα είναι καλύτερο αλλά υπερβαίνει τον προυπολογισμό μου. Αν προτείνεις κάποιο άλλο θα με ενδιέφερε να το ακούσω.

Ποιόν DLNA server προτείνεις γιατί κάποιους που δοκίμασα δεν αναγνωρίζουν τα dsd αρχεία.

Είναι αγορασμένο με την προυπόθεση ότι θα συνδεθεί με τον υπολογιστή αλλίως θα το επιστρέψω.
Έχουμε γίνει κομπιουτεράδες για να ακούσουμε λίγη μουσική έτσι την χαρά του σεταρίσματος την αφήνω για άλλους.

Δεν θα άνοιγα θέμα αν δεν άρεσε και σε εμένα πολύ ο ήχος του. Ήμουν τόσο ευχαριστημένος που θα έκανα συνδρομή στο Sportify αλλά δεν προλαβαίνω να ακούσω τα δικά μου αρχεία.
Το Bluetooth του όμως είναι απαδέκτο. Ηχομπάρα των 50 ευρώ έχει καλύτερο Bluetooth.
Έτσι η μόνη λύση είναι το Wi-FI γιαυτό τον λόγο ερωτούσα.

Αντίστοιχα ηχεία όπως το Technics Οttava είναι αρκετά ακριβότερο και το Naim mu-so 2 έχει υπερδιπλάσια τιμή. Σίγουρα είναι καλύτερο αλλά υπερβαίνει τον προυπολογισμό μου. Αν προτείνεις κάποιο άλλο θα με ενδιέφερε να το ακούσω.

Ποιόν DLNA server προτείνεις γιατί κάποιους που δοκίμασα δεν αναγνωρίζουν τα dsd αρχεία.

Δεν είμαι ούτε εγώ κομπιουτεράς.
Δοκιμές έκανα παλιότερα με το JRiver που από πλευράς format παίζει τα πάντα, αλλά κοστίζει. Επίσης μια και ανέφερες το DSD, για να παίξει στο συγκεκριμένο ηχείο, από τη στιγμή που δεν το υποστηρίζει το format, θα πρέπει για να αναπαραχθεί από το συγκεκριμένο ηχείο, να το μετατρέψεις σε κάτι άλλο.

Όμως εδώ δεν θέλω να σου προτείνω άλλο ηχείο όπως έγραψα και πριν, γιατί τα περισσότερα features ενός άλλου όπως η υποστήριξη περισσότερων format, δεν σημαίνει ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ανώτερο σε ήχο.
Δεν θέλω να το αδικήσω έτσι το cabasse γιατί παίζει πολύ ωραία. Άνετα θα ξεπερνούσα τον ψυχαναγκασμό της native αναπαραγωγής στις περιπτώσεις format που δεν υποστηρίζονται και θα άκουγα με μετατροπή, γιατί στο τέλος της ημέρας αυτό που έχει σημασία είναι ο καλός ήχος και όχι η ικανοποίηση ότι κάτι κάνει τα πάντα αλλά τα κάνει μέτρια.
Ειδικά σε αυτού του είδους τα ηχεία που ευθύς εξ' αρχής είναι πιο χαλαρές οι συνθήκες στησίματος για ακρόαση αλλά και η ίδια η ακρόαση είναι πιο χαλαρή.

Τελευταία άρχισα να πειραματίζομαι με το JRiver. Κάτι που έπρεπε να έχω κάνει από πολύ καιρό. Και όντως αξίζει. Το κόστος εάν κανείς το αγοράσει, είναι περίπου 60 ευρώ.
Δεν το θεωρώ ακριβό σε σχέση με όσα προσφέρει.

Και μπορεί να λειτουργεί ως εφαρμογή server.

Ένα από τα πλεονεκτήματα του, ότι μπορεί να αναπαράγει και βίντεο, αξιοποιώντας στο έπακρο τον ηχητικό μας εξοπλισμό. Πολύ σημαντικό, εάν θέλεις να βλέπεις και να ακούσεις μία συναυλία, μία όπερα, ένα μπαλετο. Ή και μία κινηματογραφική ταινία. Συνδυάζοντας ταυτόχρονα την όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα με τον αντίστοιχα καλύτερο ήχο.

Τελευταία άρχισα να πειραματίζομαι με το JRiver. Κάτι που έπρεπε να έχω κάνει από πολύ καιρό. Και όντως αξίζει. Το κόστος εάν κανείς το αγοράσει, είναι περίπου 60 ευρώ.
Δεν το θεωρώ ακριβό σε σχέση με όσα προσφέρει.

Και μπορεί να λειτουργεί ως εφαρμογή server.

Ένα από τα πλεονεκτήματα του, ότι μπορεί να αναπαράγει και βίντεο, αξιοποιώντας στο έπακρο τον ηχητικό μας εξοπλισμό. Πολύ σημαντικό, εάν θέλεις να βλέπεις και να ακούσεις μία συναυλία, μία όπερα, ένα μπαλετο. Ή και μία κινηματογραφική ταινία. Συνδυάζοντας ταυτόχρονα την όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα με τον αντίστοιχα καλύτερο ήχο.
Μπορείς να μου πεις τι είναι αυτό το jriver ?

Δεν είμαι ούτε εγώ κομπιουτεράς.
Δοκιμές έκανα παλιότερα με το JRiver που από πλευράς format παίζει τα πάντα, αλλά κοστίζει. Επίσης μια και ανέφερες το DSD, για να παίξει στο συγκεκριμένο ηχείο, από τη στιγμή που δεν το υποστηρίζει το format, θα πρέπει για να αναπαραχθεί από το συγκεκριμένο ηχείο, να το μετατρέψεις σε κάτι άλλο.

Όμως εδώ δεν θέλω να σου προτείνω άλλο ηχείο όπως έγραψα και πριν, γιατί τα περισσότερα features ενός άλλου όπως η υποστήριξη περισσότερων format, δεν σημαίνει ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ανώτερο σε ήχο.
Δεν θέλω να το αδικήσω έτσι το cabasse γιατί παίζει πολύ ωραία. Άνετα θα ξεπερνούσα τον ψυχαναγκασμό της native αναπαραγωγής στις περιπτώσεις format που δεν υποστηρίζονται και θα άκουγα με μετατροπή, γιατί στο τέλος της ημέρας αυτό που έχει σημασία είναι ο καλός ήχος και όχι η ικανοποίηση ότι κάτι κάνει τα πάντα αλλά τα κάνει μέτρια.
Ειδικά σε αυτού του είδους τα ηχεία που ευθύς εξ' αρχής είναι πιο χαλαρές οι συνθήκες στησίματος για ακρόαση αλλά και η ίδια η ακρόαση είναι πιο χαλαρή.

Οχι δεν έγινα κατανοητός.
Τρείς server έχω κατεβάσει στο κινητό και όταν ανοίγουν τον φάκελο dsd που βλέπουν στον υπολογιστή δεν βρίσκουν μέσα το αρχείο. Ο φάκελος εμφανίζεται σαν να είναι άδειος. Αυτό δεν συμβαίνει με τα αρχεία flack.
Αυτό εννοώ όταν γράφω δεν παίζει dsd μέσω Wi-Fi. Αντίθετα μέσω bluetooth μπορεί να παίξει dsd. Δεν χρειάζεται να υποστηρίζει το format απλώς το υποβαθμίζει ηχητικά πράγμα που δεν με ενδιαφέρει. Για κριτική ακρόαση έχω το στερεοφωνικό σύστημα.

Οχι δεν έγινα κατανοητός.
Τρείς server έχω κατεβάσει στο κινητό και όταν ανοίγουν τον φάκελο dsd που βλέπουν στον υπολογιστή δεν βρίσκουν μέσα το αρχείο. Ο φάκελος εμφανίζεται σαν να είναι άδειος. Αυτό δεν συμβαίνει με τα αρχεία flack.
Αυτό εννοώ όταν γράφω δεν παίζει dsd μέσω Wi-Fi. Αντίθετα μέσω bluetooth μπορεί να παίξει dsd. Δεν χρειάζεται να υποστηρίζει το format απλώς το υποβαθμίζει ηχητικά πράγμα που δεν με ενδιαφέρει. Για κριτική ακρόαση έχω το στερεοφωνικό σύστημα.

ΕΥΡΗΚΑ! :award:

Τη λύση στο πρόβλημα! :smile:

Το αστείο είναι ότι ήδη την ήξερα, την έχω εφαρμόσει με επιτυχία μήνες πιο πριν. Αλλά δεν την είχα συσχετίσει με το δικό σου θέμα. :cool:

Πολύ απλά υπάρχει η κατάλληλη εφαρμογή για κινητό, η οποία αντλεί μέσω Wi-Fi τα αρχεία από τους φακέλους του υπολογιστή σου, τα αποκωδικοποιεί και τα στέλνει μέσω Bluetooth στον αντίστοιχο δέκτη για αναπαραγωγή. Και ναι, βλέπει και παίζει DSD χωρίς πρόβλημα!

Η εφαρμογή αυτή για κινητό Android είναι το Neutron Music Player. Κορυφαίος Audiophile Player. Η τιμή είναι 8-9 ευρώ περίπου. Μηδαμινό ποσό για όσα προσφέρει. Έξάλλου δίνει το δικαίωμα να το δοκιμάσουμε πρώτα για λίγες μέρες πριν το αγοράσουμε.

Η προτεινόμενη λύση εφαρμοζεται σύμφωνα με το παρακάτω διάγραμμα:

PC (Κοινόχρηστοι Φάκελοι) =>
Wi-Fi =>
Κινητό Android =>
Neutron Player =>
Neutron (Decoding & Playing) =>
Bluetooth (Αποστολή) =>
Bluetooth Ηχείο (Λήψη &
Αναπαραγωγή)​

Υπάρχουν και άλλες λύσεις. Π.χ. εάν εξακριβωθεί ότι για το πρόβλημα στη λήψη πέραν των 2 μ. φταίει ο ενσωματωμένος transmitter (πομπός Bluetooth) του υπολογιστή, μπορούμε να βρούμε ένα πολύ καλύτερο που θα συνδεθεί με το PC/laptop μέσω USB.

Αν πάλι φταίει ο δέκτης Bluetooth από την πλευρά του ηχείου και εκεί υπάρχει λύση. Αλλά ας βρούμε πρώτα ποιο είναι το αδύναμο κομμάτι. :D

Αγόρασα τον Neutron music player. Είναι απόλυτα παραμετροποιήσιμος, με πάρα πολλές δυνατότητας. Απαραίτητος αλλά και άβολος.
Τα Bluetooth των laptop εμπειρικά είναι πολύ κατώτερα των κινητών. Φαντάζομαι ότι η βελτίωση του πρέπει να είναι δυνατή.
Πές μου όμως τι μπορεί να γίνει όταν ευθύνεται το Bluetooth του ηχείου.

Αγόρασα τον Neutron music player. Είναι απόλυτα παραμετροποιήσιμος, με πάρα πολλές δυνατότητας. Απαραίτητος αλλά και άβολος.
Τα Bluetooth των laptop εμπειρικά είναι πολύ κατώτερα των κινητών. Φαντάζομαι ότι η βελτίωση του πρέπει να είναι δυνατή.
Πές μου όμως τι μπορεί να γίνει όταν ευθύνεται το Bluetooth του ηχείου.
Από την πλευρά του υπολογιστή μπορεί να προστεθεί ένας καλός USB Bluetooth Transmitter: Avantree DG60 Long Range HD BT5.0 Bluetooth USB Audio Transmitter & Dongle

Από την πλευρά του ηχείου μπορεί να συνδεθεί ένας ποιοτικός Bluetooth DAC/Receiver.
Π.χ. Fiio BTR3K ή Fiio BTR5 Που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ανεξάρτητα για πολλές άλλες χρήσεις.

Υ.Γ. Το Neutron, αν και δύσκολο στο χειρισμό και στην εκμάθηση είναι κορυφαίο εργαλείο. Αν αντιμετωπίσεις πρόβλημα, στείλε π.μ. -bye-

Από την πλευρά του υπολογιστή μπορεί να προστεθεί ένας καλός USB Bluetooth Transmitter: Avantree DG60 Long Range HD BT5.0 Bluetooth USB Audio Transmitter & Dongle

Από την πλευρά του ηχείου μπορεί να συνδεθεί ένας ποιοτικός Bluetooth DAC/Receiver.
Π.χ. Fiio BTR3K ή Fiio BTR5 Που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ανεξάρτητα για πολλές άλλες χρήσεις.

Υ.Γ. Το Neutron, αν και δύσκολο στο χειρισμό και στην εκμάθηση είναι κορυφαίο εργαλείο. Αν αντιμετωπίσεις πρόβλημα, στείλε π.μ. -bye-

milles merci :lehrer:

......................................................
@Κώστας Γκαβάκος
Σε περίπτωση που στον υπολογιστή που έχεις στο δίκτυο είναι εγκατεστημένα Windows 10 υπάρχει περίπτωση το Neutron να μη βλέπει τους κοινόχρηστους φακέλους.
Είναι πρόβλημα ρυθμίσεων των Windows και διορθώνεται ακολουθώντας τις αναλυτικές οδηγίες από εδώ.
:smile:

Τι σημαίνει για σας ο όρος
《Αναλυτικός》
ή
《Υπεραναλυτικός》

Αφορμή η γλώσσα που χρησιμοποιούμε συχνά στο χώρο του Δικάναλου. Προσπαθώντας να περιγράψουμε και να αξιολογήσουμε πώς παίζει ή πώς ακούγεται ένα μηχάνημα, μία συσκευή, ένα εξάρτημα χρησιμοποιούμε διαφορές εκφράσεις ή επίθετα. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ χρησιμοποιούμε τις ίδιες λέξεις, δεν εννοούμε όλοι το ίδιο πράγμα. Τον ίδιο όρο άλλοτε αντιλαμβανόμαστε με θετική σημασία, ως, επιθυμητή ιδιότητα και άλλοτε αρνητικά, ως κάτι προς αποφυγή. Φυσικό επακόλουθο η σύγχυση και οι διαφωνίες στις μεταξύ μας συζητήσεις.

Κλασσικό παράδειγμα ο όρος "Αναλυτικός". Μου φαίνεται πως μέσα στο λεξιλόγιό του hi-fi δεν υπάρχει άλλος όρος που να δημιουργεί μεγαλύτερη σύγχυση! :D

Τι είναι τέλος πάντων τα αναλυτικά ηχεία; Καλά ή κακά; Τι σημαίνει αναλυτικό καλώδιο; Μήπως πάλι είναι καλά τα αναλυτικά ηχεία και ακουστικά, αλλά όχι τα υπεραναλυτικά; :rolleyes:

Σκέφτηκα να κάνουμε μία δειγματοληψία και να δούμε πώς το εννοεί ο καθένας. Να διασκεδάσουμε και λίγο μέσα στην καραντίνα.

Ας φτιάξουμε μερικά κουτάκια:
Τι σημαίνει κατά τη γνώμη σας ο όρος "Αναλυτικός" ή "Υπεραναλυτικός", όταν κρίνουμε τον ήχο ενός μηχανήματος;

Όλα ακούγονται καθαρά. Οι φωνές και όλα τα όργανα με όλες τις λεπτομέρειες.

Πολλά πρίμα. Ενισχυμένες υψηλές συχνότητες σε βαθμό που ενοχλεί.

Λεπτός ήχος. Χωρίς σώμα.

Μειωμένο ή αδύναμο χαμηλό σε σχέση με τις υπόλοιπες συχνότητες.

Κάτι άλλο. (Αναφέρετε ποιό).

Λοιπόν τι λέτε;​

πολύ ωραίο quiz Μιχάλη!!
αλλά η ώρα είναι περασμένη κ θα πω την άποψή μου άλλη στιγμή..
όντως ισχύουν όλα όσα είπες περί σύγχυσης με τους όρους αυτούς.

Αν μου επιτρέπετε κι εμένα παρέμβαση, στο δικό μου λεξιλόγιο η λέξη αναλυτικός περιγράφει την πρώτη συνθήκη, όλα ακούγονται καθαρά με λεπτομέρειες, υπεραναλυτικό θα χαρακτήριζα κάτι που περιγράφει τη δεύτερη συνθήκη, οξύς ήχος, δεν την χρησιμοποιώ όμως γιατί σαν έκφραση πίστεύω ότι είναι λανθασμένη, δηλαδή γίνεται να ξεπερνάει τον ίδιο της τον εαυτο η ανάλυση και να γίνεται υπερανάλυση; Δεν υπάρχει ορισμός για την υπερανάλυση, πιστεύω ότι ακούσια δημιουργήθηκε - χρησιμοποιείται ακριβώς γι αυτό, να περιγράψει τη δεύτερη συνθήκη, προσωπική άποψη βέβαια.

Απο τη στιγμη που ο χαρακτηρισμος ηχων ειναι υποκειμενικος και δεν χρησιμοποιουνται αποδεκτα τεχνικοι οροι για να τους περιγραψουν, ο χαρακτηρισμος αυτος ειτε ειναι σωστος ειτε ειναι λανθασμενος, παραμενει υποκειμενικος και μπορει να μεταφραστει απο καποιον , επισης υποκειμενικα. Πολλες φορες χρησιμοποιουνται αντιθετοι χαρακτηρισμοι απο δυο ατομα,που ακουνε το ιδιο πραγμα, την ιδια στιγμη,απο το ιδιο συστημα.Παραμενει δε γεγονος οτι η πλειοψηφια των ακροατων, δεν ηταν παροντες κατα την ωρα της ηχογραφησης, ωστε να γνωριζουν αν αυτο που τους αρεσει ή δεν αρεσει, ειναι οντως αυτο που ακουνε στο συστημα τους.
Ειναι σχεδον "κανονας" οτι η πλειοψηφια των ακροατων, θεωρει τους "πιο ευδιακριτους" ηχους και ως πιο "σωστους, ουδετερους" κλπ...

Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Υποκειμενικό είναι, αυτό θέλουμε να δούμε, πως το εννοεί ο καθένας! :D

Αναλογως του πως το ακουει θα ελεγα.......χαχαχα
Αν μια ηχογραφηση ενοχλει καποιον στις μεσαιες π.χ θα την χαρακτηρησει "φωτεινη, προβολικη " σε αντιθεση με καποιον αλλο που δεν τον ενοχλει και την χαρακτηριζει "καθαρη, αναλυτικη,ουδετερη". Το που ειναι η πραγματικη διαχωριστικη γραμμη μιας ηχογραφησης, δεν το γνωριζει κανεις (απο εμας)