Το chat του δικάναλου

Άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.
Κάποιος μπορεί να θεωρεί πως αφού μετράει καλύτερα θα ακούγεται και καλύτερα ή αφού μετράει το ίδιο ακούγεται και το ίδιο.
Λες και μπορεί κανείς να καταλάβει διαφορά μεταξύ του 0,001 και του 0,0001%

Το κακό είναι πως σε κάθε περίπτωση η απόδειξη βαραίνει αυτόν που υποστηρίζει πως υπάρχουν διαφορές.

Πόσες φορές έχουμε βιώσει μεγάλες διαφορές που νομίζουμε πως υπάρχουν και αν κάνουμε μια πιο επισταμένη σύγκριση δεν μπορούμε να τις εντοπίσουμε;

Όποιος έχει όρεξη ας παρακολουθήσει το παρακάτω βίντεο, όλο μέχρι το τέλος

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Not everything that can be counted counts and not everything that counts can be counted'

Ως γνωστόν αυτές οι μετρήσεις του sinad κλπ δεν έχουν καμία σχέση με το πώς ακούγεται ένα μηχάνημα.
Πλέον σχεδόν τα πάντα μετράνε τέλεια και οι διαφορές που έχουν μεταξύ τους είναι για να συντηρούν μια προσοδοφόρα για κάποιους συζήτηση.
Έχω ακούσει πολλά από τα "τέλεια" Κινέζικα μηχανάκια τα οποία μετράνε τέλεια αλλά δεν παίζουν μουσική...

Κατά την άποψη μου πάντα βέβαια μιας και δεν θέλω να πείσω κανέναν για τίποτα ούτε με ενδιαφέρει.

Έτσι λοιπόν για την κουβέντα.

Με τα δικά σου κριτήρια..
Όχι με των υπολοίπων κατόχων ,που αφού ακούσουν διά της ζώσης όμως, αφού σταθμίσουν το ακουστικό μέρος,μέσω εμπειριών,πολλών συγκριτικών ακροάσεων,αφού.. αφού ..καταλήγουν να έχουν πρώτο σε προτίμηση ενα πλατό τριών ελατηρίων με λαμαρίνες μπουρού μπουρού..για 45 χρόνια..
Σαν αμερόληπτος αγοραστής και με ψαλιδισμένα απ την κρίση τα οικονομικά,οφείλω να λάβω κάποια γεγονότα υπόψη μου..
Πρώτα απ' όλα τα ώτα μου που τα εξασκώ ,αλλά και τις εμπειρίες κάποιων γνωστών με τεράστια δισκοθήκη και τεράστιες γνώσεις από συνεχείς πολύχρονες ακροάσεις, από ταξίδια ,αλλά και σχέση μεγάλη με διάφορα όργανα.
Μάλιστα πριν το Πάσχα ήρθα σ επαφή Μ έναν κατασκευαστή που κάποια απ' τα προϊόντα του αφορούν την αναβάθμιση του Linn..και δεν διέκρινα στις πολλές ανταλλαγές mail κάποια υποτιμητική άποψη.
Στα σχέδια μου είναι η επίσκεψη στο εργοστάσιο,μιας και σε Linn Clinid days έχω παρεβρεθεί αρκετές φορές.
Έχω πάει στον χώρο της Ortophon στα 90ς,...
Αναπάντητο ερώτημα παραμένει γιατί καμιά τιμιότερη εταιρεία που παράγει αναλογικά δεν διοργάνωσε μια τέτοια ημερίδα στα καθ' ημάς,όπως το 2009 στην Τηλεοπτική η εν λόγω ,και ήταν τόσοι οι κάτοχοι που πήγαν χωρίς κάποιο αντίτιμο,να ακούσουν,να περάσουν από έλεγχο το πικάπ τους,να ενημερωθούν πως και αν, και γιατί και να πουν για τις εμπειρίες τους..
Σαν μια έκθεση ,που όμως ο εκπρόσωπος έδειχνε,εξηγούσε,μόνταρε, τσέκαρε ακόμα και με nirvana τροφοδοτικό πικάπ.
Για μένα το χειρότερο είναι να γίνεται κάποιος reviewer χωρίς να έχει ακούσει κάποιο προϊόν ,ούτε με 'ξεπέτα', αλλά κάποιο αρκετό χρόνο,που θα βοηθήσει να βγάλει συμπεράσματα.
Προσωπικά κάθομαι σούζα ακούγοντας τον Vlad να λέει για το SPA,για τις ακουστικές εκτιμήσεις του σχετικά με τα ATC,για το jimara και τα συγκριτικά..,για τον κάτοχο των νέων Lamm , που προσωπικά μ έκαναν και δάκρυσα κάποιες απ' τις φορές που άκουσα συγκρίνοντας οικείες εγγραφές με ότι τις έχω ακούσει...
νομίζω τα παιδιά διαμαρτύρονται για την τιμή του Linn που όπως και να το κάνουμε Γιάννη, είναι πολύ υψηλή.
θα μου πεις, -υπάρχουν πικάπ με 6ψήφια νούμερα...
-ναι φυσικά.. αλλά τα βλέπεις και τρομάζεις... όχι ότι δικαιολογούν την τιμή τους.

το SPA το άκουσα μόνο 2 μέρες στο σπίτι μου και μετά από αυτό έκανα μία βδομάδα να ανάψω μηχανήματα για να ακούσω κάτι..
δειλά δειλά άρχισα πάλι όταν ήρθε ένα ακρυλικό ματ από Αγγλία και μου έλυσε τα χέρια με κάποια δύσκολα headshells που με βασάνιζαν με την vta..
έκανα και μια τελική επέμβαση στον βραχίονα που είχε πολύ καλό αποτέλεσμα (και απορώ γιατί δεν την έκανα εξαρχής αφού το σκεφτόμουν).

Συνεχίζω να επιμένω,ότι τα συμπεράσματα που βγάζει κάποιος , πρέπει να έχουν βγει μετά από εμπειρία δια ζώσης.
Δεν μιλώ μόνο για μηχανήματα,που στην προκειμένη περίπτωση περικλείουν και προσωπική άποψη,taste,αλλά και κάποια άλλα θέματα , στα οποία κάποιος συμπερασματολογεί,κατόπιν όχι προσωπικής διά ζώσης γνώσης, αλλά μέσω σπασμένου τηλεφώνου..
Εμπειρία ζωής για μένα το μπανάρισμα ,που έφαγα πέρσι σε γειτονική ζώνη για πράγματα που ζούσα,ζω, βλέπω και ενόχλησαν , κρατώντας όλα τα σχόλια μέσω screen catching...και κατόπιν όχι μόνο επιβεβαιώθηκα, αλλά....
Ένα άλλο θέμα που έχει σχέση π.χ.με την Τουριστική Οικονομία και τις επιπτώσεις που επιφέρει το All Inclusive..
Χωρίς να έχει κάποιος ιδέα, π.χ. τι γίνεται ,τι σερβίρεται,πως τιμολογείται και με τι επιπτώσεις,το τι συμβαίνει πίσω απ' την βιτρίνα,όχι μόνο επιμένει,αλλά συμβάλει και στην διαμόρφωση γνώμης..
Για να επιστρέψω στο χόμπι μας,σε μια απ τις τελευταίες εκθέσεις υπήρχε άτομο που γνώρισα μέσα (συγκεκριμένα ακολουθούσαμε την σειρά εκθετών), έχοντας ο καθένας τα δικά του samples,που μου σύγκρινε την απόδοση των 'Παναγιών' από τους Lamm μ ένα πολύ φθηνότερο σύστημα..ενώ οι διαφορές ήταν χαώδεις

Να πω και την δικιά μου αλήθεια,από τη στιγμή που έφτιαξα ήχο που δεν με ενοχλεί σε όλες τις εντάσεις,δεν με ενδιαφέρει να αναβαθμίσω το οτιδήποτε..Τα περισσότερα μηχανήματα μεταχειρισμένα και κάτω του μετρίου σε σχέση με το τι μπορεί να υπάρχει εκεί έξω.
Αρκετά με τους εθισμούς,το μόνο που ενδιαφέρει είναι να μπορώ να συντηρήσω αυτά που έχω για να ακούω τη μουσικούλα μου.
Και αν κάτι χαλάσει σε σημείο που δεν φτιάχνεται,μάλλον θα πάω σε υποβάθμιση και όχι "αναβάθμιση".
Προτιμώ να τα κάνω κονσέρβες για τα αδέσποτα.
ακριβώς έτσι είμαι και γω, ..εκτός από το phono.
και με αυτό είμαι ευχαριστημένος και πολύ μάλιστα, αλλά όταν άκουσα το SPA (εδώ στο σπίτι) έπαθα σοκ!
ποτέ δεν περίμενα να ακούσω τέτοιο ήχο από τα μηχανάκια μου (εννοώ τους προ-τελικό στην ουσία) που μάλλον είναι φτηνότεροι από τον ενισχυτή σου και σίγουρα οι περισσότεροι εδώ δεν "φτύνουν" πάνω τους.
το πικάπ μου είναι "καραπειραγμένο" οπότε το αφήνουμε στην άκρη, ενώ τα ηχεία είναι από αυτά που αν σου κάτσουν καλά τα ερωτεύεσαι και δεν τα αλλάζεις ποτέ.
τώρα είμαστε σε κατάσταση μετακόμισης σε νέο σπίτι και επειδή δεν μας ζόρισε πολύ με τον χρόνο η ιδιοκτήτρια, μπορέσαμε και βρήκαμε ένα με καλύτερες ηχητικές προδιαγραφές.

• Like
Reactions: Haagenti
νομίζω τα παιδιά διαμαρτύρονται για την τιμή του Linn που όπως και να το κάνουμε Γιάννη, είναι πολύ υψηλή.
θα μου πεις, -υπάρχουν πικάπ με 6ψήφια νούμερα...
-ναι φυσικά.. αλλά τα βλέπεις και τρομάζεις... όχι ότι δικαιολογούν την τιμή τους.

το SPA το άκουσα μόνο 2 μέρες στο σπίτι μου και μετά από αυτό έκανα μία βδομάδα να ανάψω μηχανήματα για να ακούσω κάτι..
δειλά δειλά άρχισα πάλι όταν ήρθε ένα ακρυλικό ματ από Αγγλία και μου έλυσε τα χέρια με κάποια δύσκολα headshells που με βασάνιζαν με την vta..
έκανα και μια τελική επέμβαση στον βραχίονα που είχε πολύ καλό αποτέλεσμα (και απορώ γιατί δεν την έκανα εξαρχής αφού το σκεφτόμουν).
Το ξέρω,το δέχομαι και νομίζω απ το 2013, ακούγοντας πολλά Lp 12 με διαφορετικές βελτιώσεις,έγραψα πολλάκις ότι με την δισκοθήκη που έχω δεν θα πήγαινα εκεί.
Πόσες φορές να το γράψω;
Αν είχα τα 45.000 βινύλια γνωστού μου ,που είναι άρρωστος μπορεί να το σκεφτόμουν, αλλά ΤΟΝΙΖΩ ,ότι μέχρι τις 20/1/20 ότι άκουσα σε φίλο, γνωστό,στέκια, επισκέψεις δήθεν για να δώσω ούζο ,αλλά με σκοπό να ακούσω,εκπροσώπους κ.λ .π,θα διάλεγα άλλη οδό,που ακούγεται στ αυτιαμου πιο Linn και λιγότερο Clearaudio.
Όμως εγώ λέω ότι το πικάπ των 23.000 ευρώ,έχει φτάσει σε πολύ ψηλά επίπεδα λεπτομέρειας και ανάλυσης,ιδιαίτερης ουδετερότητας, χάνοντας κάποια στοιχεία τόσο που σε ένα φουλ Linn κορυφαίο σύστημα θα νομίσει ότι είναι άλλο πικάπ,αλλά όχι ότι δεν θα παίζει κορυφαία...
Για έναν κάτοχο όπως εμένα που είχα/έχω για 4 δεκαετίες με ξενίζει, αλλά όχι ότι δεν πιάνει ψηλά στάνταρ...
Επειδή κρατάμε όλοι μας αρχείο,πείτε μου ποιος φωνάζει για Tigerpaw,Mober,Pink Linn και εσχάτων για Lejonclou?
Περιμένω το Valhalla από HΠΑ,για αναβάθμιση,νομίζετε το έστειλα στην τύχη;μου περισσεύουν τα 200 ντολαρς;
Μιλάω σαν ακροατής που άκουσα κάτι ιδιαν

• Like
Reactions: vlad66
Το αν αξίζει ή όχι θα το κρίνουμε με σιγουριά όλοι μας,όταν ο Ορφέας το εισάγει πληρέστατο και το ακούσουμε σε αντιπαράθεση με τα κορυφαία πλατό που εκπροσωπεί.Master Clearaudio,Amazon,τότε θα κρίνουμε..
Εγώ δεν θα έδινα για κανένα πλατό τόσα λεφτά..και πολλά έδωσα απ το 1985..,όταν είχα στημένα στον ίδιο χώρο 4 Βρετανικά όπως είπα ,περνώντας και από Well Tempered,,δοκιμάζοντας kuzma πριν έρθει εδώ,Oracle Delphi και με τέσσερις χιλιάδες δίσκους.
Η δουλειά γίνεται και με πολύ λιγότερα και το έχω γράψει πολλές φορές.

• Like
Reactions: vlad66
Νομίζω υπάρχουν πολύ περισσότερα ρήγματα να σμικρύνουμε απ το αν αξίζει ή όχι.
Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι απ την ημερομηνία κρίσης που πέρασε η εταιρεία το 2008 που έφτασε στα πρόθυρα πτώχευσης και αλλαγής πλεύσης,οι αντιπρόσωποι αλλάζουν συχνά επειδή πρέπει να μένουν περισσότερο Γλασκώβη,να αφιερώνουν χρόνo πολύ περισσότερο απ' ότι στα 90ς,ώστε να είναι πολύ ενήμεροι και όχι μόνο στα του πλατό, αλλά κυρίως στα ψηφιακά.
Είναι η πρώτη εταιρεία που έβγαλε απ τους καταλόγους της τους προενισχυτές, φίλος που έχει πουλήσει πάρα πολλά εν μέσω ουζοποσιών μου είπε πολλά που δεν γράφονται..

Ούτε ήξερα ότι γίνονται μαζώξεις με 'διαφορετικά' Linn ,σαν κάτι συνευρέσεις με θέμα τον ιπτάμενο μοντελισμό για εξαγωγή συμπερασμάτων...
Το άκουσα,το διασταύρωσα,αλλά δεν κατάφερα να μπω στο club.
Μου θυμίζει λίγο την denon η όλη ιστορία.εχω ακούσει 2 ξύλινες,δεν μπορώ να καταλάβω πως μετατρέπεται σε koetsu red, αλλά ήταν του ποδιού η ακρόαση.

Not everything that can be counted counts and not everything that counts can be counted'

Ως γνωστόν αυτές οι μετρήσεις του sinad κλπ δεν έχουν καμία σχέση με το πώς ακούγεται ένα μηχάνημα.
Πλέον σχεδόν τα πάντα μετράνε τέλεια και οι διαφορές που έχουν μεταξύ τους είναι για να συντηρούν μια προσοδοφόρα για κάποιους συζήτηση.
Έχω ακούσει πολλά από τα "τέλεια" Κινέζικα μηχανάκια τα οποία μετράνε τέλεια αλλά δεν παίζουν μουσική...

Κατά την άποψη μου πάντα βέβαια μιας και δεν θέλω να πείσω κανέναν για τίποτα ούτε με ενδιαφέρει.

Έτσι λοιπόν για την κουβέντα.
Συμφωνώ, κουβέντα κάνουμε.

Θα σταθώ μόνο στο παρακάτω γιατί μου άρεσε σαν παράδειγμα:

"Έχω ακούσει πολλά από τα "τέλεια" Κινέζικα μηχανάκια τα οποία μετράνε τέλεια αλλά δεν παίζουν μουσική..."

Αν κατά τύχη βρισκόταν στο δρόμο σου ένα κινέζικο μηχανάκι που αντικειμενικά δεν είχε τίποτα να του προσάψεις.
η παραπάνω πεποίθηση δεν θα σε επηρρέαζε στην ηχητική αξιολόγησή του;

Το ίδιο ισχύει για όλους μας ανάλογα με τις εμπειρίες που έχει ο καθένας.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι το πόσο σημαντικές είναι η ψυχολογία μας και οι πεποιθήσεις μας και πώς μας επηρρεάζουν και κατά πόσο μας βοηθούν στο να είμαστε αντικειμενικοί.

Και μένα δεν μου αρέσει που ένα καλώδιο IC των 2€ μου ακούγεται ακριβώς το ίδιο με άλλα που μου κόστισαν από 10 ως και 100 φορές παραπάνω,
ή πως ένα απλό USB ακούγεται το ίδιο με κάποια οικονομικά "audio" καλώδια που κόστισαν από 20 ως και 50 φορές παραπάνω.
Και πάλι θα προτιμούσα το πιο ακριβό αλλά η επιλογή μου πλέον βασίζεται σε άλλα χαρακτηριστικά και όχι στον ήχο (εμφάνιση, ποιότητα κατασκευής κτλ).

Αυτό βέβαια δεν αποκλείει:
1. το να είμαι κουφός,
2. το γεγονός πως με΄άλλα μηχανήματα να μπορούσα να ακούσω διαφορά.

• Like
Reactions: Sonorus
μη με βάζεις να γκουγκλάρω... ηχεία είναι αυτά;;
Έπαιξαν φοβερά το 2019 με τα Sabrina Watt,ή ήταν το μικρότερο μοντέλο, πάντως έπαιξαν 'άπαικτα'..
Με ήχο που δυστυχώς δεν ξεπερνιέται με παρηγορίστρες..
Vlad και όπου τα άκουσα κεντούσαν..

@tonal

Προσπαθώ να είμαι πάντα αντικειμενικός και όχι μόνο στον ήχο.
Σε βάθος χρόνου εμπιστεύομαι τα αυτιά μου και λέω σε βάθος χρόνου διότι αποφεύγω τα βιαστικά συμπεράσματα.

Όσο για του φίλους μας τους Κινέζους να σου πω ότι και η πηγή και ο ενισχυτής μου είναι από Κινέζικες εταιρείες.

• Like
Reactions: tonal
Να πω και την δικιά μου αλήθεια,από τη στιγμή που έφτιαξα ήχο που δεν με ενοχλεί σε όλες τις εντάσεις,δεν με ενδιαφέρει να αναβαθμίσω το οτιδήποτε..Τα περισσότερα μηχανήματα μεταχειρισμένα και κάτω του μετρίου σε σχέση με το τι μπορεί να υπάρχει εκεί έξω.
Αρκετά με τους εθισμούς,το μόνο που ενδιαφέρει είναι να μπορώ να συντηρήσω αυτά που έχω για να ακούω τη μουσικούλα μου.
Και αν κάτι χαλάσει σε σημείο που δεν φτιάχνεται,μάλλον θα πάω σε υποβάθμιση και όχι "αναβάθμιση".
Προτιμώ να τα κάνω κονσέρβες για τα αδέσποτα.
Για τον ενισχυτή δεν θα δουλέψει το recap?

@Sonorus
Για να μην παρεξηγηθώ, δεν είναι σε καμία περίπτωση επί προσωπικού η κουβέντα.
Όλα θέλουν το χρόνο τους.

Έτσι από περιέργεια παρακολούθησε κανείς το βίντεο με τα διάφορα ψυχοακουστικά φαινόμενα;

@Sonorus
Για να μην παρεξηγηθώ, δεν είναι σε καμία περίπτωση επί προσωπικού η κουβέντα.
Όλα θέλουν το χρόνο τους.

Έτσι από περιέργεια παρακολούθησε κανείς το βίντεο με τα διάφορα ψυχοακουστικά φαινόμενα;
Θα το παρακολουθήσω με την ησυχία μου,όταν πέσει η δουλειά.