Το chat του δικάναλου

Κλασσική : Qobuz (οικογενειακή συνδρομή με 100 δολάρια για τρία χρόνια )
Όλα τα υπόλοιπα μουσικά είδη : Σποτιφάι (σύντομα και σε hifi version, αν και το 320αρι μια χαρά είναι), με εξαιρετικούς αλγόριθμους να σου μαθαίνουν φανταστικά πράγματα πάνω στο γούστο σου ... Σε οικογενειακό βγαίνει ένα παρόμοιο έξοδο .... Βασικά και για κλασσική, μόνον το Σποτιφάι είναι αρκετό, αλλά ας μπεί και μια χαι-ρες πινελιά, για τα μάτια ...

Αυτά είναι όλα όσα χρειάζεται ο μουσικόφιλος σήμερα και μάλλον είναι ο πιο ευτυχισμένος μουσικόφιλος όλων των εποχών ... με μηδαμινό κόστος έχει το σύνολο της δισκογραφίας του πλανήτη στην άκρη των δακτύλων του ... και έναν δάσκαλο να τον μαθαίνει , εργαλεία ανεύρεσης ,κλπ ... Απλά, τέλειο !!! [ Στα φοιτητικά μου χρόνια, δούλευα σε δισκάδικα, κλασσική εικόνα, τύπος ερχόταν, ''...φίλε ενα που πάει κάπως ταρατ-τραραρατ-λαλα..'' και εγώ (συνήθως) του έλεγα ποιο είναι ... ]

'Ολα τα παραπάνω, όταν το βασικό ζητούμενο ή χόμπυ είναι η αγάπη για την μουσική ...

Τα υπόλοιπα, είναι άλλα χόμπυ ( συλλέκτης, χαιφιντελίστας που θα πεθάνει ψάχνοντας την ουρά του και το sweet spot, και αν η υγρασία σήμερα έχει λογική να άλλαξε τον ήχο, μαστοράκι που του αρέσει να παίζει με κατσαβιδάκια, και πολλά άλλα).

Στο θέμα αυτό λοιπόν, είμαι ο ευτυχέστερος άνθρωπος - όντας ακραιφνής μουσικόφιλος- που κατόρθωσα μετά τα 50 μου (παραμένω βέβαια απίστευτα σέξυ) να απαλλαγώ από τα παράπλευρα χόμπυ (όλα αυτά που έγραψα τα έχω κάνει στον υπέρτατο βαθμό, εγώ πχ. είμαι ο παπάρας που είχα ανοίξει νήμα για την υγρασία, πανάθεμά με ) και να αφοσιωθώ, όσο ο χρόνος μου το επιτρέπει, στο θαύμα της μουσικής ΟΝΛΥ ....

Για την υγρασια που λες ισχυει απολυτα στο ακουσμα των ηχειων κυριως. Δεν ξερω αν το ειχα δει το νημα.
Και παει ακομα παραπερα απο την αλοιωση του ηχου αναλογα με την περιοχη...
Αν πας στην Πολυνησια για παραδειγμα, (εδω που βρισκομαι ειναι "αστροπορτα" για την Πολυνησια κατα ενα περιεργο τροπο που δεν μπορω να εξηγησω...και αυτο εδω και δυο αιωνες) οπου λεει ο θρυλος οτι αν φυτεψει ενα μπαστουνι στο χωμα αυτο θα ανθισει, ε λοιπον αν κανεις το λαθος και παρεις μαζι σου το στερεοφονικο σου παει... το εχασες οριστικα μεσα σε ενα χρονο εναμισυ χρονο το πολυ.

Το tonar,αλλά και το πιο flexible trisbury ,στα 170 παίζουν καλά
Προσωπική εμπειρία και με τα δύο.
Το trisbury ,εχει αναπτυχθεί για να παίζει με την 103 κάτι που θα τεσταρω μόλις γυρίσει από retipping.
Θυμάμαι το tonar ,προτάθηκε απ τον Πάνο πριν Τρία χρόνια..
Είναι κινεζιές, αλλά πιο 'ψαγμένα'.
Ακούγονται καλά και τα δύο, ανώτερα από πολλά ενσωματωμένα Phono.
Πήρα με φίλο πέρσι, μέχρι να βρεθεί χρήμα για καλύτερο.
Περιμένω απάντηση αν αναβαθμίζεται με εξωτερικό power supply.
Και αν πούμε ότι πήρα ένα Project T1, στα $429, τι Phono μπορούμε να πάρουμε με ένα κατοστάρικο που να'ναι αισθητά καλύτερο από αυτό που έχει ενσωματωμένο το κατά $20 ακριβότερο Project T1 Phono SB;

Αυτός ο tonar που έβαλε παραπάνω ο Audiolytic μάλλον δεν υπάρχει στις ΗΠΑ. Ρίχτε μια ματιά εδώ αν θέλετε για το τι υπάρχει στο κατάστημα με τη δυνατότητα επιστροφής στις 60 μέρες :D

Όλα τα υπόλοιπα μουσικά είδη : Σποτιφάι (σύντομα και σε hifi version, αν και το 320αρι μια χαρά είναι), με εξαιρετικούς αλγόριθμους να σου μαθαίνουν φανταστικά πράγματα πάνω στο γούστο σου ... Σε οικογενειακό βγαίνει ένα παρόμοιο έξοδο .... Βασικά και για κλασσική, μόνον το Σποτιφάι είναι αρκετό, αλλά ας μπεί και μια χαι-ρες πινελιά, για τα μάτια ...

Αυτά είναι όλα όσα χρειάζεται ο μουσικόφιλος σήμερα και μάλλον είναι ο πιο ευτυχισμένος μουσικόφιλος όλων των εποχών ... με μηδαμινό κόστος έχει το σύνολο της δισκογραφίας του πλανήτη στην άκρη των δακτύλων του ... και έναν δάσκαλο να τον μαθαίνει , εργαλεία ανεύρεσης ,κλπ ... Απλά, τέλειο !!! [ Στα φοιτητικά μου χρόνια, δούλευα σε δισκάδικα, κλασσική εικόνα, τύπος ερχόταν, ''...φίλε ενα που πάει κάπως ταρατ-τραραρατ-λαλα..'' και εγώ (συνήθως) του έλεγα ποιο είναι ... ]

'Ολα τα παραπάνω, όταν το βασικό ζητούμενο ή χόμπυ είναι η αγάπη για την μουσική ...

Τα υπόλοιπα, είναι άλλα χόμπυ ( συλλέκτης, χαιφιντελίστας που θα πεθάνει ψάχνοντας την ουρά του και το sweet spot, και αν η υγρασία σήμερα έχει λογική να άλλαξε τον ήχο, μαστοράκι που του αρέσει να παίζει με κατσαβιδάκια, και πολλά άλλα).

Στο θέμα αυτό λοιπόν, είμαι ο ευτυχέστερος άνθρωπος - όντας ακραιφνής μουσικόφιλος- που κατόρθωσα μετά τα 50 μου (παραμένω βέβαια απίστευτα σέξυ) να απαλλαγώ από τα παράπλευρα χόμπυ (όλα αυτά που έγραψα τα έχω κάνει στον υπέρτατο βαθμό, εγώ πχ. είμαι ο παπάρας που είχα ανοίξει νήμα για την υγρασία, πανάθεμά με ) και να αφοσιωθώ, όσο ο χρόνος μου το επιτρέπει, στο θαύμα της μουσικής ΟΝΛΥ ....
μπορεί να έχεις δίκιο σε ότι λες.. μπορεί τσάμπα να παιδεύομαι με το πικάπ και τα κόλπα του, μπορεί να έχω πετάξει στον αέρα όλα τα έξοδα που έχω κάνει μέχρι τώρα -που σε άλλη περίπτωση θα μπορούσα να είχα αλλάξει το αυτοκίνητό μου (μοντ 12/97)..
μπορεί τσάμπα να κάνω και τα μελλοντικά έξοδα, που λίγα δεν θα είναι.. το σύστημα που ετοιμάζω για ίσιωμα των στραβών δίσκων μόνο θα φτάσει κοντά 300€.
το phono, κοντά στα 3000€
όμως ξέρεις κάτι;; αυτό μου δίνει ευχαρίστηση.
άσε που δεν μπορώ να μην κρατάω στα χέρια μου το κάθε άλμπουμ που αγοράζω.. έστω και σε cd.

• Like
Reactions: kiriak

Εννοείται, ζούμε στη χρυσή εποχή της εύκολης μουσικής ακρόασης. Δεν το αλλάζω με τίποτα το streaming. Γι’αυτο κατεληξα στο σύστημα που κατέληξα, και γι’αυτο διευκρινίζω συνεχώς ότι τη φάση με το βινύλιο τη βλέπω προσωπικά λίγο σαν παιχνίδι, ή απωθημένο πες το, και δεν είμαι διατεθειμένος για υπερβάσεις.

ΥΓ: Δυστυχώς πλέον καθόλου ανέξοδο δεν είναι το streaming. Αυτή τη στιγμή στην οικογένεια, για μουσική και τηλεόραση σκάμε εύκολα ένα 100αρικο το μήνα. Αλλά σε επίπεδο του τι παίρνεις, συνεχίζει να είναι σαφώς οικονομικότερο.

Το qobuz πλέον κοστίζει 100$ το χρόνο. Αλλά τα αξίζει. Αυτό που ακόμα δεν έκοψα αλλά μάλλον θα είναι ο πρώτος υποψήφιος να φύγει είναι το Tidal. Πολύ καλή ποικιλία μεν, όχι πάντοτε πετυχημένο το mqa δε, και βέβαια, πανάκριβο στα 20$ το μήνα.

Το spotify σε σχεση με το tidal ειναι κλάσεις κατω.
Tο qobuz ειναι η μονη viable εναλλακτικη. Οταν το spotify σταματησει να ακουγεται σα spotify θα εξυπηρετησει και ανθρωπους με απαιτησεις. Μεχρι τοτε... και φυσικα τπτ δε συγκρινεται με το σωστο φλακακι στο σκληρο...
Το πικαπ εχει σα καβαντζα οτι εχει ηχογραφησεις και εκδοσεις που εχουν βγει αποκλειστικά σε αυτο το μεσο. Κατα τα αλλα πολυ ασυμφορο, δύσχρηστο και με περιορισμους.

μπορεί να έχεις δίκιο σε ότι λες.. μπορεί τσάμπα να παιδεύομαι με το πικάπ και τα κόλπα του, μπορεί να έχω πετάξει στον αέρα όλα τα έξοδα που έχω κάνει μέχρι τώρα -που σε άλλη περίπτωση θα μπορούσα να είχα αλλάξει το αυτοκίνητό μου (μοντ 12/97)..
μπορεί τσάμπα να κάνω και τα μελλοντικά έξοδα, που λίγα δεν θα είναι.. το σύστημα που ετοιμάζω για ίσιωμα των στραβών δίσκων μόνο θα φτάσει κοντά 300€.
το phono, κοντά στα 3000€
όμως ξέρεις κάτι;; αυτό μου δίνει ευχαρίστηση.
άσε που δεν μπορώ να μην κρατάω στα χέρια μου το κάθε άλμπουμ που αγοράζω.. έστω και σε cd.
Σου δίνει ευχαρίστηση . Είναι σίγουρο αυτό. Δεν αντιλέγω .

Ούτε και είπα το αντίθετο.

Απλά εξασκείς άλλο χόμπυ, όπως ήδη είπα. Δεν ακούς μουσική. Και όταν ακούσεις, συνηθέστατα θα είναι για δεις διαφορές με το άλλο βαρίδι.

Δεν το λέω με αρνητικό τρόπο. Ότι τον ευχαριστεί κανέναν.

Παλαιά που έγραφα αρκετά, θα δεις ότι έκανα συνεχώς παρουσιάσεις , κυρίως για κλασσική, αλλά και τζαζ, έθνικ, ροκ, ποπ, μέχρι και Κώστα Χατζή και Κώστα Καφάση.

Όταν κατά καιρόν άφηνα το χαιφαι μικρόβιο να παίρνει το πάνω χέρι, αντί να ακούω μουσική, άκουγα 5-6 κομμάτια, εμμονικά, για να δω διαφορές .

Έχω βρει την υγεία μου που απαλλάχθηκαν από όλα αυτά.

Όχι ότι δεν έχω και τώρα καλά μηχανάκια. Απλά είναι το όχημα και όχι ο σκοπός.

Το Qobuz όσο αφορά την κλασσική μουσική είναι πραγματική παγκόσμια θεματοθήκη.
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο και η προσφορά του δεν έχει να κάνει απλά με την ευκολία του streaming.
Είναι παρακαταθήκη στην ανθρωπότητα , οι άνθρωποι επιτελούν έργο όχι αστεία.
Βρίσκεις πλέον σχεδόν τα πάντα ακόμη και τα συλλεκτικά.
Πρόσφατα έκαμψαν και την αντίσταση της περίφημης Linn records.
Η μόνη μεγάλη που είναι εκτός είναι η Hyperion.
Το λυπηρό είναι πως επισήμως δεν είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά.

Και €30 το μήνα να ζητούσαν θα τα έδινα.
Κάποτε τις καλές εποχές αγόραζα περί τα €150 CD στον μήνα.
Τώρα που συμμετέχω σε ένα Family plan μέσω ΗΠΑ ντρέπομαι να πω πόσο στοιχίζει.
Κοροϊδία... ψίχουλα.

Last edited:
Ξέρει κάποιος αν μπορώ να κάνω εγγραφή μέσω Σουηδίας; Για το quobaz μιλώ και συγγνώμη αν μπερδεύτηκα...
Μέσω Τουρκίας ;

Το spotify σε σχεση με το tidal ειναι κλάσεις κατω.
Tο qobuz ειναι η μονη viable εναλλακτικη. Οταν το spotify σταματησει να ακουγεται σα spotify θα εξυπηρετησει και ανθρωπους με απαιτησεις. Μεχρι τοτε... και φυσικα τπτ δε συγκρινεται με το σωστο φλακακι στο σκληρο...
Το πικαπ εχει σα καβαντζα οτι εχει ηχογραφησεις και εκδοσεις που εχουν βγει αποκλειστικά σε αυτο το μεσο. Κατα τα αλλα πολυ ασυμφορο, δύσχρηστο και με περιορισμους.
Επειδή είμαι/ήμουν συνδρομητής και στα 3, κατά την δική μου γνώμη και με γνώμονα :

- την συνολική μουσική βιβλιοθήκη
-τον αλγόριθμο προσαρμογής στο γούστο σου και συνεπακόλουθα τις προτάσεις νέας μουσικής
-το όλο interface

το σποτιφαι είναι περίπου 200 κλάσεις πάνω από το tidal ... το τελευταίο έχει πολύ έντονο προσανατολισμό σε σύγχρονη μουσική που ακούει η αμερικανική νεολαία κι υπολείπεται αφάνταστα όταν ψάχνεις πιο ψαγμένα πράγματα, που απλά δεν τα βρίσκεις, ενώ στο σποτιφάι υπάρχουν κατά 98% όλα ...

Το tidal υποτίθεται ότι υπερτερεί σε ποιότητα ήχου, που αν αυτό είναι το βασικό που σε ενδιαφέρει, τότε ναι, παίρνει την πρωτοκαθεδρία ...

το qobuz το έχω μόνον για κλασσική ... σε υπόλοιπη βιβλιοθήκη υπολείπεται μακράν του σποτιφάι ... ωστόσο σε ήχο είναι ανώτερο από όλα ...

Τα πράγματα είναι απλά !

Δεν ξέρω για σας τους νεώτερους, αλλά, όπως είπε και ο Πέτρος, υπήρχαν εποχές που έδινα μεγάλο μέρος του μισθού μου σε δίσκους ( βρε βινύλια θέλεις, μετά cd, μετά dvd-audio και sacd, μετά πήρα σέρβερς και σκληρούς )... το να δίνω 15 ευρώ στο σπότι για εμένα και τα τρία παιδιά μου, και ένα χαζοποσό που συμμετέχω με τρίτους σε οικογενειακό στο qobuz μου φαίνονται ψίχουλα για την ανταπόδωση των υπηρεσιών που παίρνω ... το tidal το έκοψα, πραγματικά εμένα δεν μου χρειάζεται ...

Ούτε spotify έχω,ούτε τίποτα απ' όλα αυτά..
Η προσωπική διαδικασία που ακολουθείται είναι η εξής.
Στο Ινσταγκραμ υπάρχει τεράστια κοινότητα μουσικόφιλων.
Τα τελευταία χρόνια λοιπόν βλέπω κάτι εκεί,ύστερα πάω στο youtube να το ακούσω.
Αν μου αρέσει κάτι πολύ ,το επόμενο βήμα είναι να το αγοράσω,αν και τελευταία η αγοραστική δύναμη είναι below zero.
Αλλά δεν με πειράζει καθόλου.
Επίσης γίνεται "ανακύκλωση" στην ήδη υπάρχουσα δισκοθήκη η οποία δεν είναι αμελητέα.

Last edited by a moderator:
  • Like
Reactions: superfly
Δεν το ήξερα ότι απαγορεύεται ότι είναι δωρεάν. Σόρρυ.
Θα το κρατήσω προσωπικό μυστικό..Σαν ελεύθερο κάμπινγκ ένα πράγμα. :)

Σου δίνει ευχαρίστηση . Είναι σίγουρο αυτό. Δεν αντιλέγω .

Ούτε και είπα το αντίθετο.

Απλά εξασκείς άλλο χόμπυ, όπως ήδη είπα. Δεν ακούς μουσική. Και όταν ακούσεις, συνηθέστατα θα είναι για δεις διαφορές με το άλλο βαρίδι.

Δεν το λέω με αρνητικό τρόπο. Ότι τον ευχαριστεί κανέναν.

Παλαιά που έγραφα αρκετά, θα δεις ότι έκανα συνεχώς παρουσιάσεις , κυρίως για κλασσική, αλλά και τζαζ, έθνικ, ροκ, ποπ, μέχρι και Κώστα Χατζή και Κώστα Καφάση.

Όταν κατά καιρόν άφηνα το χαιφαι μικρόβιο να παίρνει το πάνω χέρι, αντί να ακούω μουσική, άκουγα 5-6 κομμάτια, εμμονικά, για να δω διαφορές .

Έχω βρει την υγεία μου που απαλλάχθηκαν από όλα αυτά.

Όχι ότι δεν έχω και τώρα καλά μηχανάκια. Απλά είναι το όχημα και όχι ο σκοπός.
ίσως έχω δώσει την εντύπωση ότι δεν ακούω "σκέτα" μουσική και συνέχεια κάνω συγκρίσεις.
όχι.. ακούω και χωρίς να "πειράζω" διάφορα όλη την ώρα.
απλά δεν το λέω εδώ στην κοινότητα ;) (δεν υπάρχει λόγος δηλαδή)
εδώ θα αναφερθώ σε τεχνικά θέματα που μπορεί να ενδιαφέρουν κάποιους..-λέμε τώρα...

καθαρά για μουσική δεν μου πολυαρέσει να συζητάω για τον απλό λόγο ότι κάτι που αρέσει σε κάποιον μπορεί να μην αρέσει σε μένα και το αντίστροφο.
για την ποιότητα εγγραφής όμως ναι, είναι άλλο θέμα που μάλλον πάει στα "τεχνικά"

Edit.. τα μηχανάκια μου είναι τόσο ταπεινά, που η συντριπτική πλειοψηφία εδώ μέσα δεν θα τους έριχνε βλέφαρο.
το λέω για να μην με θεωρείς "μηχανάκια" και όχι μουσικόφιλο

Last edited:
σε τι είναι ασύμφορο; στο κόστος αγοράς του; στις τιμές των δίσκων;
ίσως το 50% της δισκοθήκης μου είναι μεταχειρισμένοι με τιμές αγοράς και από 1€. σαφώς έχω πληρώσει και 30άρια.

το κόστος αγοράς ενός καλού πικάπ;; μόνο υψηλό δεν μπορείς να το πεις, αρκεί να διαβάζει προσεκτικά κάποιος τι λέμε μερικοί εδώ μέσα..
(σαφώς και δεν χρειάζεται να ξοδεύει κανείς ότι ξοδεύω εγώ πχ, -ή κάνα δυό άτομα ακόμα-, σε εξοπλισμούς, κατασκευές ή ότι άλλο.. ρωτάει, λέει τι έχει και του λέμε τι να κάνει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, με το μικρότερο κόστος)

το κόστος μιας καλής κεφαλής;; ακούω άνετα και με κεφαλή των 11 δολαρίων! ακούω άνετα και με ακριβότερες.
δεν ακούω το ίδιο άνετα με πολύ ακριβότερες, για τον φόβο της ζημιάς.. αλλά αυτό αφορά εμένα και μόνο εμένα. άλλος δεν φοβάται και μπορεί να μην έχει κάνει ζημιά ποτέ..

δύσχρηστο, αν πει κάποιος ότι πρέπει να σηκωθεί για να αλλάξει πλευρά.. οκ, αλλά να κάνουμε και καμιά κίνηση γμτ...

περιορισμούς ως προς τί;; το ότι δεν μπορώ να κουβαλήσω δίσκους στην δουλειά για να τους ακούω;;

• Like
Reactions: kiriak
Άσχετο, αλλά μια και ακούω πως κάνετε συλλογές από κεφαλές, με μια μόνο δε δουλεύει το σπορ;
Εξαρτάται από το σπορ.

Για την ακρόαση της μουσικής, φυσικά.

Για κάποια άλλα σπορ που μοιάζουν με το παραπάνω, αλλά δεν είναι ίδια, όχι.

Εκεί μάλλον πάει το σχόλιο του Δημοκηδή.

Όσο για το κόστος του υλικού. Με το κόστος 2 δίσκων (καινούριων) καλύπτεις την συνδρομή ενός έτους χαλαρά. Υπάρχει σύγκριση;

• Like
Reactions: Maestro
Άσχετο, αλλά μια και ακούω πως κάνετε συλλογές από κεφαλές, με μια μόνο δε δουλεύει το σπορ;
Για να ακους μουσικη σαφως μπορεις και με μια.
Οταν ασχολεισαι -επειδη σου αρεσει- με το χομπυ που αφορα ΚΑΙ την αναπαραγωγη της μουσικης απο δισκους, τοτε, οχι δεν δουλευει ετσι.
Και σε καμια περιπτωση δεν σημαινει οτι καποιος που εχει 4-5 κεφαλες, ακουει τον ιδιο δισκο συνεχως για να ακουσει διαφορες μεταξυ κεφαλων.
Αυτες , τις ακουει απο την πρωτη στιγμη που παιρνει μια κεφαλη. Μαθαινει πραγματα, μοιραζεται εμπειριες , συζητα , συμβουλευει,κανει λαθη.......
Και αποκτα το χομπυ περισοτερο νοημα (κυριως βεβαια για τον ιδιο).
Και οταν για παραδειγμα ο Maestro τον ρωτησει ποια η γνωμη του για κεφαλη σε αυτο το πικαπ και αυτη την τιμη, θα παρει απαντηση :)

Εννοείται με μια κανεις δουλειά.
Εγω πχ επι 6 χρονια σερί ακουγα στο πικαπ μου με μια ορθοφον 2m bronze και απολάμβανα μουσική.
Καποια στιγμή επειδή συνήθισα τον ηχο; ήθελα να ακουσω διάφορες το πως παίζει μια αλλη κεφαλή αγορασα την jico sas και με αυτήν θα μεινω μέχρι να λιώσει. Το υππλοιπο κομμάτι οπως ειπανε και τα παιδιά ειναι χόμπι

• Like
Reactions: Maestro