Cicadelic Ranger
AVClub Fanatic
- 16 December 2014
- 15,458
Κλασσική : Qobuz (οικογενειακή συνδρομή με 100 δολάρια για τρία χρόνια )
Όλα τα υπόλοιπα μουσικά είδη : Σποτιφάι (σύντομα και σε hifi version, αν και το 320αρι μια χαρά είναι), με εξαιρετικούς αλγόριθμους να σου μαθαίνουν φανταστικά πράγματα πάνω στο γούστο σου ... Σε οικογενειακό βγαίνει ένα παρόμοιο έξοδο .... Βασικά και για κλασσική, μόνον το Σποτιφάι είναι αρκετό, αλλά ας μπεί και μια χαι-ρες πινελιά, για τα μάτια ...
Αυτά είναι όλα όσα χρειάζεται ο μουσικόφιλος σήμερα και μάλλον είναι ο πιο ευτυχισμένος μουσικόφιλος όλων των εποχών ... με μηδαμινό κόστος έχει το σύνολο της δισκογραφίας του πλανήτη στην άκρη των δακτύλων του ... και έναν δάσκαλο να τον μαθαίνει , εργαλεία ανεύρεσης ,κλπ ... Απλά, τέλειο !!! [ Στα φοιτητικά μου χρόνια, δούλευα σε δισκάδικα, κλασσική εικόνα, τύπος ερχόταν, ''...φίλε ενα που πάει κάπως ταρατ-τραραρατ-λαλα..'' και εγώ (συνήθως) του έλεγα ποιο είναι ... ]
'Ολα τα παραπάνω, όταν το βασικό ζητούμενο ή χόμπυ είναι η αγάπη για την μουσική ...
Τα υπόλοιπα, είναι άλλα χόμπυ ( συλλέκτης, χαιφιντελίστας που θα πεθάνει ψάχνοντας την ουρά του και το sweet spot, και αν η υγρασία σήμερα έχει λογική να άλλαξε τον ήχο, μαστοράκι που του αρέσει να παίζει με κατσαβιδάκια, και πολλά άλλα).
Στο θέμα αυτό λοιπόν, είμαι ο ευτυχέστερος άνθρωπος - όντας ακραιφνής μουσικόφιλος- που κατόρθωσα μετά τα 50 μου (παραμένω βέβαια απίστευτα σέξυ) να απαλλαγώ από τα παράπλευρα χόμπυ (όλα αυτά που έγραψα τα έχω κάνει στον υπέρτατο βαθμό, εγώ πχ. είμαι ο παπάρας που είχα ανοίξει νήμα για την υγρασία, πανάθεμά με ) και να αφοσιωθώ, όσο ο χρόνος μου το επιτρέπει, στο θαύμα της μουσικής ΟΝΛΥ ....
Για την υγρασια που λες ισχυει απολυτα στο ακουσμα των ηχειων κυριως. Δεν ξερω αν το ειχα δει το νημα.
Και παει ακομα παραπερα απο την αλοιωση του ηχου αναλογα με την περιοχη...
Αν πας στην Πολυνησια για παραδειγμα, (εδω που βρισκομαι ειναι "αστροπορτα" για την Πολυνησια κατα ενα περιεργο τροπο που δεν μπορω να εξηγησω...και αυτο εδω και δυο αιωνες) οπου λεει ο θρυλος οτι αν φυτεψει ενα μπαστουνι στο χωμα αυτο θα ανθισει, ε λοιπον αν κανεις το λαθος και παρεις μαζι σου το στερεοφονικο σου παει... το εχασες οριστικα μεσα σε ενα χρονο εναμισυ χρονο το πολυ.