Το chat του δικάναλου

ρίξε μια ματιά Ιάσονα στον Thakker...
έχει το headshell ακόμα και σε Β-stock!
δεν αποκλείεται να υπάρχει μοντέλο με την ίδια γεωμετρία σε διαφορετικό βάρος.. όταν κολλήσεις το μικρόβιο και αρχίσεις να ψάχνεσαι με άλλες κεφαλές αυτό θα σε βοηθήσει πολύ.

• Haha
Reactions: Maestro
εκτός τα προφίλ στις ακίδες μπορεί να αλλάξει τα headshell wires, αργότερα να αγοράσει 2ο ανταλλακτικό headshell για να οπλίσει κάποια καλύτερη κεφαλή γιατί από ότι είδα ο βραχίονας δεν είναι παίξε-γέλασε... μου άρεσε πολύ!
τα headshell leads (όπως τα λένε) θα κάνουν μεγάλη διαφορά και με την ΑΤ95Ε.
όποια και να πάρει, δεν θα το μετανιώσει...
πχ: https://www.ebay.com/itm/233227182792?_trkparms=amclksrc=ITM&aid=1110006&algo=HOMESPLICE.SIM&ao=1&asc=20200818142055&meid=d1e97dd402d746b486f7a95b1f89be01&pid=101113&rk=9&rkt=12&sd=223603849464&itm=233227182792&pmt=0&noa=1&pg=2563228&algv=DefaultOrganicWeb&_trksid=p2563228.c101113.m2108
Χαλάρωσε Βλαδίμηρε, ο άνθρωπος μόλις πήρε το πρώτο του πλατώ, εσύ θες να τον ρίξεις κατευθείαν στα σκληρά ναρκωτικά; άστον να το πάρει, να ακούσει ένα δίσκο με την συμβία και μετά του λέμε και για τα περαιτέρω

Χαλάρωσε Βλαδίμηρε, ο άνθρωπος μόλις πήρε το πρώτο του πλατώ, εσύ θες να τον ρίξεις κατευθείαν στα σκληρά ναρκωτικά; άστον να το πάρει, να ακούσει ένα δίσκο με την συμβία και μετά του λέμε και για τα περαιτέρω
δεν μπόρεσα να κρατηθώ...... :LOL::LOL::LOL:

Τι θα προτείνατε για rca splitter?

Πόση χασούρα θα έχω ?

Έθεσες ένα σημαντικό θέμα εδώ: πρέπει να πάρω τουλάχιστον έναν δίσκο που να ξέρω ότι παίζει σωστά, για αναφορά. Ολοι όσοι έχω είναι από παλιατζίδικα, εκτός από έναν Ziggy που φαινόταν καινουριος αλλά δεν ξέρω αν πρόκειται περί σοβαρής κατασκευής. Ιδέες;

Αν συνδέσεις πχ 2 ακουστικά ή ενισχυτές με διαφορετική αντίσταση κλπ ?

Επίσης , επειδή κάνουν γωνία τα βύσματα και ίσως δεν με βολεύουν, το δεύτερο λινκ με τα Καλωδια είναι χειρότερο ?

Στα RCA splitter πως θα συνδέσεις ακουστικά;
Αν συνδέσεις ένα DAC σε δύο ενισχυτές δεν θα έχεις πρόβλημα εκτός αν οι ενισχυτές έχουν παρά πολύ χαμηλή αντίσταση εισόδου.
Τα καλώδια "αν πιστεύεις σε αυτά" θα βάλουν τον δικό τους χαρακτήρα.
Αν παίζεις με απλά RCA δεν σε νοιάζει αν όμως είσαι μερακλής τότε σε νοιάζει.

Κυρίως μ ενδιαφέρει να πάρω από το DAC topping e30 2 εξόδους, για 2 ενισχυτές, ακουστικών και κανονικό.

Θέλω μετά να βρω κι έναν τρόπο να έχω και 2 εξόδους από τον ενισχυτή ακουστικών, που έχει ένα jack …γίνεται με κάτι αντίστοιχο?

Έθεσες ένα σημαντικό θέμα εδώ: πρέπει να πάρω τουλάχιστον έναν δίσκο που να ξέρω ότι παίζει σωστά, για αναφορά. Ολοι όσοι έχω είναι από παλιατζίδικα, εκτός από έναν Ziggy που φαινόταν καινουριος αλλά δεν ξέρω αν πρόκειται περί σοβαρής κατασκευής. Ιδέες;
Μερικά άλμπουμ που συνδιάζουν και υψηλού επιπέδου συνθέσεις αλλά και παραγωγές ικανές να αναδείξουν ένα σύστημα:

Μερικά άλμπουμ που συνδιάζουν και υψηλού επιπέδου συνθέσεις αλλά και παραγωγές ικανές να αναδείξουν ένα σύστημα:

Το δευτερο το εχω ειναι εξαιρετικό παιζει φοβερα σαν ηχο

Μην πάρεις υπερτιμημένα βινύλια π.χ. mfsl

Από Jazz πάρε όποιο σου αρέσει από τη σειρά tone poet της blue note. Άκουσέ τους από spotify / tidal και διάλεξε.

Από rock πάρε κάποιο από τα remasters του Steven Wilson (π.χ. Jethro tull, King Crimson)

Από κλασσική, πάρε (αν μπορείς να βρεις) κάποιο βινύλιο της tacet.

Μην δώσεις πάνω από 30-40 $.

Δίσκοι αναφοράς στην Κλασική είναι οι επανεκδόσεις των Living Stereo, Decca απο τις Analogue Productions/Classic Records (παλιά) και Speakers Corner αντίστοιχα.
π.χ. αυτό

https://store.acousticsounds.com/d/...allet_Gala_Performances-180_Gram_Vinyl_Record

ή αυτό

https://store.acousticsounds.com/d/...monic-Holst_The_Planets-180_Gram_Vinyl_Record

• Like
Reactions: Maestro
Κάποια πρόταση για παχύρευστη βαλβολίνη για πλατό με ανάποδο πηγάδι?
Clearaudio έβαζα,αλλά δεν νομίζω ότ είναι το καταλληλότερο.
Linn άλλαξε προφανώς λάδι και είναι πολύ πιο ΄ρευστό' απ το παλιό οπότε χύνεται έξω.
Οπότε μάλλον με κάποιο λιπαντικό ίσως έχω καλύτερα αποτελέσματα.
Έχουν γραφεί προτάσεις,αλλά δεν θυμάμαι.

Linn άλλαξε προφανώς λάδι και είναι πολύ πιο ΄ρευστό' απ το παλιό οπότε χύνεται έξω.
δοκίμασε λάδι σιλικόνης.
έχει κάποιο μαγαζί μοντελισμού εκεί στην Κω;;

εγώ στους άξονες των ΜΚ2 βάζω ή βαλβολίνη για σασμάν ή λάδι κινητήρα 10w 40.
αν τύχει και έχω άλλο sae στο σπίτι , βάζω αυτό που έχω.. δεν τρέχει τίποτα.

• Like
Reactions: christos56
Teflon grease

δοκίμασε λάδι σιλικόνης.
έχει κάποιο μαγαζί μοντελισμού εκεί στην Κω;;

εγώ στους άξονες των ΜΚ2 βάζω ή βαλβολίνη για σασμάν ή λάδι κινητήρα 10w 40.
αν τύχει και έχω άλλο sae στο σπίτι , βάζω αυτό που έχω.. δεν τρέχει τίποτα.
Που τέτοα τύχη Vlad
Όλα μετατράπηκαν σε καφέ.
Ανάποδο πηγάδι όπως του Pink Triangle ,μετά το κλείσιμο της εταιρείας έβαζα το παλιότερο λιπαντικό για τα Sondek με λίγο γράσο μηχανουργικό,όπως μου είπε ο Ψυθάλης.
Τώρα το λπαντικό για τα Sondek είναι σαν αραιωμένο έλαιο.