Cicadelic Ranger
AVClub Fanatic
- 16 December 2014
- 15,458
Tην Εlys2 (την μπλε) και επειδη ακουω πολυ μουσικη αρχιζουν και με ζωνουν τα φιδια...ποιά rega έχεις Γιώργο;;
Tην Εlys2 (την μπλε) και επειδη ακουω πολυ μουσικη αρχιζουν και με ζωνουν τα φιδια...ποιά rega έχεις Γιώργο;;
Όταν χρειαστείς νέα, πήγαινε σε κεφαλή που αλλάζει η βελόνα, επιλογές αρκετές. Αυτές τις ιδιοτροπίες της Rega (και άλλων) δεν τις ανέχομαι.Εκτος αν εχεις κεφαλη που δεν αλλαζει βελονα οπως οι Rega που εχω εγω![]()
Mε 120 USD γίνεται ολοκαίνουρια,τα ξανάπα..τέρμα τα μονοπώλεια,υπάρχουν κ΄αλλού πορτοκαλιές που φτιάχνουνε βελόνες.Tην Εlys2 (την μπλε) και επειδη ακουω πολυ μουσικη αρχιζουν και με ζωνουν τα φιδια...
Με 120$ γινεται καινουρια ;;; Θα ηθελα να ηξερα πως.Mε 120 USD γίνεται ολοκαίνουρια,τα ξανάπα..τέρμα τα μονοπώλεια,υπάρχουν κ΄αλλού πορτοκαλιές που φτιάχνουνε βελόνες.
Λογικα την στελνεις για αμα το γραφω σωστα αναβελωνοσηΜε 120$ γινεται καινουρια ;;; Θα ηθελα να ηξερα πως.
Οταν ζουσε ο μακαριτης ο Ζωδιατης,πουλουσε τα Rega σε τιμες Αγγλιας και ακομη φθηνοτερα.Οταν πεθανε και αλλαξε ο αντιπροσωπος,η Elys 2,την οποια ειχα,επιασε την τιμη της Exact,την οποια επισης απεκτησα.Οσο για την Exact,η τιμη της αυξηθηκε αναλογως.Όταν χρειαστείς νέα, πήγαινε σε κεφαλή που αλλάζει η βελόνα, επιλογές αρκετές. Αυτές τις ιδιοτροπίες της Rega (και άλλων) δεν τις ανέχομαι.
Στα χρήματα που κοστίζει η Elys η ΑΤ προσφέρει Microline & Shibata βελόνες και με την ίδια γεννήτρια μπορείς να έχεις και κωνική/ελλειπτική για ταλαιπωρημένους δίσκους.
Μόνο ως πελάτης τον ήξερα αλλά ήταν ωραίος άνθρωπος. Δε θα πω ότι έχω εμπειρία με τις κεφαλές της Rega γιατί ποτέ δεν είχα τη περιέργεια να δοκιμάσω λόγω της πληθώρας των κεφαλών που υπάρχουν αλλά και των αναφορών από χρήστες που έχω διαβάσει online. Ακόμα και Rega βραχίονα να είχα, υπάρχουν αρκετές άλλες που είμαι περίεργος. Περισσότερο για MC αλλά όταν πήρα ΜΜ πήγα σε ΑΤ λόγω και ότι δίνει τη δυνατότητα να έχεις μια γεννήτρια και διαφορετικού τύπου βελόνες.Οταν ζουσε ο μακαριτης ο Ζωδιατης,πουλουσε τα Rega σε τιμες Αγγλιας και ακομη φθηνοτερα.Οταν πεθανε και αλλαξε ο αντιπροσωπος,η Elys 2,την οποια ειχα,επιασε την τιμη της Exact,την οποια επισης απεκτησα.Οσο για την Exact,η τιμη της αυξηθηκε αναλογως.
Σωστά..έχω πει για τις ,4 αναβελονώσεις που έκανα πρόσφατα, εκκρεμεί μια ακόμα..Λογικα την στελνεις για αμα το γραφω σωστα αναβελωνοση
Ειναι πολύ εύκολες στο στήσιμο και σκυλιά ,παρόλο που και εγώ όπως έχω πει πολλές φορές δεν είμαι φαν,αλλά με την τρίτη οπή και πάνω στο rega,η απόκλιση απ το ιδεατό μικρή και μεγαλύτερη απ' το λάθος .Audio Technica AT-VM95ML και θα είσαι μια χαρά. Δεν τρελλαίνομαι για τις κεφαλές της rega.
Και εγώ έχω ένα περίσσευμα 16 τεμαχίων..Μόνο ως πελάτης τον ήξερα αλλά ήταν ωραίος άνθρωπος. Δε θα πω ότι έχω εμπειρία με τις κεφαλές της Rega γιατί ποτέ δεν είχα τη περιέργεια να δοκιμάσω λόγω της πληθώρας των κεφαλών που υπάρχουν αλλά και των αναφορών από χρήστες που έχω διαβάσει online. Ακόμα και Rega βραχίονα να είχα, υπάρχουν αρκετές άλλες που είμαι περίεργος. Περισσότερο για MC αλλά όταν πήρα ΜΜ πήγα σε ΑΤ λόγω και ότι δίνει τη δυνατότητα να έχεις μια γεννήτρια και διαφορετικού τύπου βελόνες.
Έχω αναρτήσει 15 εναλλακτικές λύσεις στο σχετικό θέμα για τις υπηρεσίες αναβελονώσεις, υπάρχει στη Μ εκκρεμότητα με δύο ακόμα.
Ο λόγος που επέλεξα αυτόν είναι η σχέση τιμής με τα feedback και η σχεση μου με πρώην Linn dealers στην Σουηδία..μου είπαν ότι αν και υπάρχει ειδικός σε retippingκεφαλων Linn,που οι κάτοχοι δεν έχουν θέμα να δώσουν 1000 ευρώ που ζητούν, κάποιοι έμειναν ευχαριστημένοι απ την δουλειά του συγκεκριμένου..
Ακόμα και ο Torloi απ την γείτονα χώρα,που έκανε καλές δουλειές σύμφωνα με τον κ.Ρίτσο,είναι πολύ πιο ακριβός,αλλά δεν ασχολείται με MM.. θερμά.
Πιστεύω ένα retip με 3 διαφορετικά στελέχη 120,250,350 USD δίνει flexibility και συμφέρει για τύπους Mm,όπως οι rega που δεν αλλάζουν ακίδα όπως και Clearaudio Beta S για παράδειγμα που έφτιαξα.
Γνωρίζω τύπους που έκαναν retip στην original V15 !!!!
Φυσικά τέτοια ώρα (εποχή),τέτοια λόγια, ειδικά για την περίπτωση μου . αλλά..ας τα βρει ο μικρός και να αγοράζει δίσκους.
Πάντως ότι και να λέω,το streaming ανοίγει άλλους κόσμους,άλλον σύμπαν.
Hehe, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα! Παράλληλα με όλα όσα γράφεις, έχω και την αμείλικτη πραγματικότητα του ότι, την ίδια στιγμή, τα βινύλια που είναι σε κακή κατάσταση, τα βρίσκω στο Qobuz και τα παίζω σε ποιότητα που είναι παραπλήσια (αν όχι καλύτερη). Δηλαδή, ναι μεν, ενθουσιάζομαι από την εμπειρία του να αναζητάς κάτι, να βάζεις το δίσκο στο πλατώ, και του να ακούς μια συμφωνία από την αρχή ως το τέλος, αλλά σε βάθος χρόνο είναι αίνιγμα για το αν αυτό θα κερδίσει την καθημερινότητά μου.Πάντως σε ζηλεύω. Μόλις ξεκινάς το ταξίδι του βινυλίου με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Έχεις την οικονομική άνεση, ξεκινάς απο το μηδέν, χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς άλλα "μπαγκάζια" και είσαι και στη χώρα-παράδεισο των συλλεκτών. Για Κλασσική Μουσική υπάρχουν οι περίφημες audiophile εταιρείες RCA/Living Stereo, Mercury, Decca/London. H Columbia/Masterworks έχει λιγότερα audiophile Highlights, αλλά εκπληκτικό ρεπερτόριο. Για να προσανατολιστείς στον κυκεώνα των εταιρειών μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ, όσο υπάρχει ακόμα το blog αναρτημένο: https://web.archive.org/web/20040606055417/http://ronpenndorf.com/contents.html
Τώρα αυτό που λες το καταλαβαίνω σιγά-σιγά κι εγώ. Πριν λίγο καιρό τίγκαρε το ράφι με τα βινύλια και δεν χωράει τίποτα. Σκεφτηκα να πάρω καινούριο, αλλά υπάρχει πρόβλημα χώρου. Οπότε άρχισα να ψάχνω στη συλλογή για κομάτια που έχω διπλά, δε μου αρέσουν πλέον ή και δε μου άρεσαν ποτέ αλλά κρατάω για αρχειακούς λόγους (λες και είμαι μουσικοκριτικός, αλλά τέλος πάντων...) Και το αποτέλεσμα είναι αυτό:Ωραίος Ιάσωνα!
Ζηλεύω γενικά με την καλή έννοια...αν και πούλησα το πικάπ μου και τα βινύλια μου πριν 14 χρόνια, ακόμη χαζεύω με τέτοια πράγματα, μέχρι που είδα και το βιντεάκι για το ΑΤ.
Βέβαια, δεν συζητάω να γυρίσω πίσω, Qobuz για κλασσική και Spotify για όλα τα άλλα στα Kef ls50 w μου, ή στα Αnanda μου και είμαι τζετ. Στα 59 μου, υπάρχει αδήριτη ανάγκη να μείνω με τα βασικά, και θέλω να διώχνω / να ξεφορτώνομαι πράγματα, αντί να μαζεύω... Μου τα έλεγαν παλαιότερα ο Λύμπε και ο Υπερήχας, αλλά τότε δεν το καταλάβαινα... Εσύ είσαι στην αντίθετη φάση, οπότε απόλαυσε το !
Το πικάπ αντίθετα με όλες τις υπόλοιπες πηγές που δίνουν line έξοδο δεν έχει σταθερή έξοδο, η κεφαλή είναι αυτή που κάθε φορά καθορίζει την έξοδο του. Απ' ότι βλέπω στο manual η εταιρεία παραγωγής του πικάπ σου έχει δώσει (από το phono stage που έχει τοποθετήσει) ακριβώς την έξοδο που χρειάζεται η κεφαλή που έχουν βάλει. Το 15% που λες δε μπορώ να καταλάβω πόσο ακριβώς είναι, μου έχει συμβεί στο παρελθόν αναλόγως τη κεφαλή και το phono stage που την οδηγούσε να έχω χαμηλότερη αλλά και ίση ένταση με το CD player. Όλα είναι θέμα (σωστής) οδήγησης. Αν η ένταση είναι αρκετά χαμηλή τότε το phono δε matchάρει με τη κεφαλή πράγμα που στη περίπτωση σου δεν ισχύει....Για την ώρα, χτυπάω τον κύκλο Mahler (ένας από τους λόγους που πήρα πικάπ) και μάλλον παραγγέλνω και ένα Mani, έτσι για να μπαίνω σε σειρά μπας και παραλάβω σε 2 μήνες. Δεν έχω την εμπειρία να κρίνω το ενσωματωμένο phono stage του DROP-AT, αλλά παρατηρώ πως ακούω με 15% υψηλότερο volume σε σχέση με τα streaming για παραπλήσιες στάθμες. Οπότε είμαι περίεργος να δοκιμάσω κάτι καλύτερο (στην εισαγωγική κατηγορία τιμής φυσικά).
Αν σου πω ότι είμαι ήδη εκεί που είσαι; Από το 2012 που έφυγα απ'την Ελλάδα, μέχρι πριν ένα 6μηνο, η συλλογή μου σε φυσικά μέσα ήταν κάτι λιγότερο από 50 κομμάτια, και σ'αυτά μετράω CD, DVD, Bluray, μέχρι και παιχνίδια Playstation). Στην Αθήνα άφησα έναν ολόκληρο τοίχο με μουσική και ταινίες, που ουδέποτε σκέφτηκα να μετακομίσω εδώ, για λόγους πρακτικότητας. Τώρα που για πρώτη φορά ζω σε σπίτι (και μάλιστα αμερικανικό), ο χώρος είναι το τελευταίο constraint.Ωραίος Ιάσωνα!
Ζηλεύω γενικά με την καλή έννοια...αν και πούλησα το πικάπ μου και τα βινύλια μου πριν 14 χρόνια, ακόμη χαζεύω με τέτοια πράγματα, μέχρι που είδα και το βιντεάκι για το ΑΤ.
Βέβαια, δεν συζητάω να γυρίσω πίσω, Qobuz για κλασσική και Spotify για όλα τα άλλα στα Kef ls50 w μου, ή στα Αnanda μου και είμαι τζετ. Στα 59 μου, υπάρχει αδήριτη ανάγκη να μείνω με τα βασικά, και θέλω να διώχνω / να ξεφορτώνομαι πράγματα, αντί να μαζεύω... Μου τα έλεγαν παλαιότερα ο Λύμπε και ο Υπερήχας, αλλά τότε δεν το καταλάβαινα... Εσύ είσαι στην αντίθετη φάση, οπότε απόλαυσε το !
Το πικάπ αντίθετα με όλες τις υπόλοιπες πηγές που δίνουν line έξοδο δεν έχει σταθερή έξοδο, η κεφαλή είναι αυτή που κάθε φορά καθορίζει την έξοδο του. Απ' ότι βλέπω στο manual η εταιρεία παραγωγής του πικάπ σου έχει δώσει (από το phono stage που έχει τοποθετήσει) ακριβώς την έξοδο που χρειάζεται η κεφαλή που έχουν βάλει. Το 15% που λες δε μπορώ να καταλάβω πόσο ακριβώς είναι, μου έχει συμβεί στο παρελθόν αναλόγως τη κεφαλή και το phono stage που την οδηγούσε να έχω χαμηλότερη αλλά και ίση ένταση με το CD player. Όλα είναι θέμα (σωστής) οδήγησης. Αν η ένταση είναι αρκετά χαμηλή τότε το phono δε matchάρει με τη κεφαλή πράγμα που στη περίπτωση σου δεν ισχύει.
Ούτε τη ποιότητα του ενσωματωμένου phono γνωρίζω, μακάρι να πάρεις κάτι παραπάνω με το Mani. Προσωπικά θα αγόραζα δίσκους, πρώτα να δω αν μου αρέσει η όλη διαδικασία και μετά θα κοίταζα για αναβαθμίσεις. Δυστυχώς αναβάθμιση με το ίδιο κόστος σπάνια θα πάρεις, διαφορές ίσως ν' ακούσεις αλλά κάτι που θα φέρει μεγάλη διαφορά και θα αναβαθμίσει τον ήχο θα το πληρώσεις. Μη κάνεις το λάθος με τη πάροδο του χρόνου να μαζέψεις 3-4 μέτρια π.χ. phono stage όταν μπορείς να πάρεις ένα πολύ καλό, ειδικά μεταχειρίσμενο. Το λέω γιατί έχω κάνει το λάθος και έμαθα, τώρα πια οι αλλαγές στο σύστημα μου γίνονται μετά από πάροδο χρόνων και πάντα αν είναι να με πάνε προς τα πάνω.
Η αγορά και συλλογή δίσκων δε νομίζω ότι έχει σχέση με την ηλικία αλλά με την επιθυμία/θέληση του καθενός. Εγώ όσες φορές το χω σκεφθεί έχω καταλήξει ότι αν οι δίσκοι μου καταστρέφονταν για κάποιο λόγο, δε νομίζω να ξανάρχιζα. Αυτούς που έχω κουβαλάνε αναμνήσεις και δε μπορώ να τους αποχωριστώ με αποτέλεσμα η δισκοθήκη μου να μεγαλώνει, αργά πια αλλά μεγαλώνει. Πρόσφατα που μετακόμισα κατάλαβα πόσο χώρο πιάνουν και καταλαβαίνω όσους λένε ότι θέλουν να ζουν με τα βασικά, με ελκύει σαν ιδέα αλλά δε μπορώ να αποχωριστώ ούτε τους δίσκους ούτε τα πικάπ και τα περιφερειακά.
Αν σου αρέσει και θέλεις στο μέλλον να αναβαθμίσεις το αναλογικό σύστημα σου συνιστώ διάβασμα. Είσαι στη χώρα των ευκαιριών που εμείς ούτε να διανοηθούμε μπορούμε. Το second hand market και τα yard sales είναι απίστευτα, εγώ δε θα κοίταζα καινούρια μηχανήματα. Μπορεί να μην είναι πια όπως προ internet αλλά ακόμα βρίσκεις ευκαιρίες. Χθες διάβαζα για τύπο που πήρε ένα από τα κλασικά μοντέλα Thorens $50 σε yard sale και το μόνο που έκανε για να παίξει ήταν να το καθαρίσει και να βάλει τη ζώνη στη θέση της γιατί είχε φύγει!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.