Το chat του δικάναλου

φαντάζομαι ναι.
δεν έχεις στο σπίτι μια τυπική βενζινόκολλα μήπως ξεκολλήσει καμιά σόλα;; :LOL:

Το θέμα είναι να καταλάβω τι είναι η βενζινόκολλα, για να σου πω αν έχω :D. Anyway νομίζω ότι αυτή θα κάνει, τι σκατά, πλαστικό έιναι και έχει και ένα κάρο επιφάνειες να πιάσει σωστά.

Το θέμα είναι να καταλάβω τι είναι η βενζινόκολλα, για να σου πω αν έχω :D. Anyway νομίζω ότι αυτή θα κάνει, τι σκατά, πλαστικό έιναι και έχει και ένα κάρο επιφάνειες να πιάσει σωστά.
Ιδού.. :)

• Haha
Reactions: vlad66
Έχω σπίτι μια super glue που υποτίθεται ότι είναι γενικής χρήσης, με cyanoacrylate.

Δε φαντάζομαι να έχει πρόβλημα, σωστά; Δεν έχω ξανασχοληθεί με κόλλες ποτέ στη ζωή μου, τελευταία φορά πρέπει να έπιασα στα καλλιτεχνικά του δημοτικού. 🥳

Θα έπαιρνα Uhu να είμαι σίγουρα συμβατός με αυτά που λέτε αλλά δε βρίσκω πουθενά, θέλει μια βδομάδα για παραγγελία.

Last edited:
Έχω σπίτι μια super glue που υποτίθεται ότι είναι γενικής χρήσης, με cyanoacrylate.

Δε φαντάζομαι να έχει πρόβλημα, σωστά; Δεν έχω ξανασχοληθεί με κόλλες ποτέ στη ζωή μου, τελευταία φορά πρέπει να έπιασα στα καλλιτεχνικά του δημοτικού. 🥳

Θα έπαιρνα Uhu να είμαι σίγουρα συμβατός με αυτά που λέτε αλλά δε βρίσκω πουθενά, θέλει μια βδομάδα για παραγγελία.
Εγώ θα σου πρότεινα αυτή..
Η κάτι παρόμοιο με βάση το καουτσούκ.

Μια άλλη συμβουλή. Τώρα που γύρισε το πικάπ, είχα την ευκαιρία να κάτσω να ξεψαχνίσω μια μεγάλη παραγγελία που είχε φτάσει τη μέρα που το έστειλα πίσω, μεταξύ των οποίων και το γνωστό θρυλικό boxset Mahler με Haitnik.

Δυστυχώς, το αφρολέξ που έχει μέσα έχει καταστραφεί από τα χρόνια, το οποίο ήταν μέσα στην περιγραφή του πωλητή και δε με ενδιέφερε. Αυτό που δεν είχα συνειδητοποιήσει, και φυσικά και μ'ενδιαφέρει, είναι ότι τα ψιχουλάκια που έχουν γεμίσει μέσα το κουτί είναι ιδιαίτερα κολλώδη, και έχουν μπει μέσα σε πάνω από τα μισά sleeves και έχουν καταστρέψει (???) τους δίσκους. Επειδή είναι ιδιαίτερα κολλώδη, με φύσημα σκούπισμα φυσικά δεν κουνιούνται καν, ενώ με βρεγμένο πανί που δοκίμασα, είναι τόσο κολλημένοι που πρέπει να πιέσεις πολύ, κάτι το οποίο οδηγεί σε γρατζουνιές.

Επειδή η παραγγελία είχε έρθει εδώ και πάνω από 2 βδομάδες, και μάλιστα από το Βέλγιο, θεωρώ ότι το να τα γυρίσω πίσω είναι μάλλον μεγάλη φασαρία. Το είπα στον πωλητή και του ζήτησα μερικό refund, θα δούμε τι θα γίνει μ'αυτό, η ερώτηση είναι ωστόσο πως μπορούμε να τους σώσουμε; Πληντύριο προφανώς δεν έχω, ενώ το πλύσιμο στο χέρι με τρομάζει λίγο ακόμα (δεν έχω πάρει και label protectors κλπ).

IMG_0721.jpeg

Μια άλλη συμβουλή. Τώρα που γύρισε το πικάπ, είχα την ευκαιρία να κάτσω να ξεψαχνίσω μια μεγάλη παραγγελία που είχε φτάσει τη μέρα που το έστειλα πίσω, μεταξύ των οποίων και το γνωστό θρυλικό boxset Mahler με Haitnik.

Δυστυχώς, το αφρολέξ που έχει μέσα έχει καταστραφεί από τα χρόνια, το οποίο ήταν μέσα στην περιγραφή του πωλητή και δε με ενδιέφερε. Αυτό που δεν είχα συνειδητοποιήσει, και φυσικά και μ'ενδιαφέρει, είναι ότι τα ψιχουλάκια που έχουν γεμίσει μέσα το κουτί είναι ιδιαίτερα κολλώδη, και έχουν μπει μέσα σε πάνω από τα μισά sleeves και έχουν καταστρέψει (???) τους δίσκους. Επειδή είναι ιδιαίτερα κολλώδη, με φύσημα σκούπισμα φυσικά δεν κουνιούνται καν, ενώ με βρεγμένο πανί που δοκίμασα, είναι τόσο κολλημένοι που πρέπει να πιέσεις πολύ, κάτι το οποίο οδηγεί σε γρατζουνιές.

Επειδή η παραγγελία είχε έρθει εδώ και πάνω από 2 βδομάδες, και μάλιστα από το Βέλγιο, θεωρώ ότι το να τα γυρίσω πίσω είναι μάλλον μεγάλη φασαρία. Το είπα στον πωλητή και του ζήτησα μερικό refund, θα δούμε τι θα γίνει μ'αυτό, η ερώτηση είναι ωστόσο πως μπορούμε να τους σώσουμε; Πληντύριο προφανώς δεν έχω, ενώ το πλύσιμο στο χέρι με τρομάζει λίγο ακόμα (δεν έχω πάρει και label protectors κλπ).

View attachment 192661
Εδώ θα συνιστούσα ακραία μέτρα, και συγκεκριμένα ξυλόκολλα.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εδώ θα συνιστούσα ακραία μέτρα, και συγκεκριμένα ξυλόκολλα.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Και εξηγώ πιο αναλυτικά: η ξυλόκολλα έχει το καλό ότι αφαιρεί τα πάντα, είναι ιδανική για τόσο χοντρές ακαθαρσίες. Έχει βέβαια το μειονέκτημα ότι είναι της υπομονής-θέλει κάπου 12 ώρες μέχρι να στεγνώσει εντελώς. Το καθαρό οινόπνευμα αντιδρά χημικά με το βινύλιο, οπότε αν χρησιμοποιείται συχνά και σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να βλάψει το δίσκο. Γι αυτό είναι καλό να αποφεύγεται.

Εχω χρησιμοποιήσει ξυλόκολλα ως πειραμα σε ένα δίσκο που είχε φθαρεί απο μούχλα και όπου η συσκευή καθαρισμού δεν έκανε δουλειά. Το αποτέλεσμα ήταν αρκετά ικανοποιητικό. Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι ο δίσκος δεν έπαθε ζημιά, οπότε δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Τυχόν υπολείματα κόλλας μπορείς να τα απομακρύνεις μετά με ζηλοτέιπ.

μια φορά θα καθαρίσει με οινόπνευμα.
αν δεν φύγουν με την μια, δεν χρειάζεται να κάνει δεύτερη προσπάθεια
Σωστό κι αυτό, απλά με την ξυλόκολλα θα καθαρίσει σίγουρα, και θα είναι πραγματικό βαθύ καθάρισμα.

Εγω θα δοκιμαζα και χαρτοταινια , πιστευω θα μαζεψει αρκετα αν οχι ολα. Το εκανα μερικες φορες και δουλευει. Δεν βρεθηκα σε παρομοια περιπτωση, αλλα οταν χρειαστηκε, δουλεψε.

• Like
Reactions: Maestro
Μπας και μπορει κανενα παληκαρι, να βοηθησει?? :)

Μπας και μπορει κανενα παληκαρι, να βοηθησει?? :)
Σου έστειλα μνμ με νόμιμες λύσεις Μιχαλιό !