Το chat του δικάναλου

διάβασα λίγο το νήμα ακούγοντας το 45άρι.. πήρε το μάτι μου κάτι (στο 45άρι)
σαν να ίσιωσε αρκετά!!
η ανάρτηση δεν κάνει υπερωρίες, πρέπει να πας κοντά στην κεφαλή για να δεις ότι πάει λιγάκι πάνω κάτω..
το λέω γιατί όταν τον αγόρασα, ήταν θεόστραβος!
κάπου το κάναμε θέμα αυτό με τις νέες παραγωγές και τις "στραβομάρες" τους.. :LOL:

είχα "ζουμπίξει" το άλμπουμ σφιχτά (στο όρθιο φυσικά) με μπόλικα άλλα για κάτι μήνες.. λέτε να βοήθησε;;
να γλιτώσω και τα φράγκα της κατασκευής που σκέφτηκα για αυτή την δουλειά.. 240€ μου ζήτησαν... :LOL:
Εδω υπάρχει πρόβλημα κατανόησης κειμένου από πλευράς μου.

Το 45αρι του David Pajo (aka Papa M) έπαιξε proχθες και τα πήγε μια χαρά κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής..
Στην περίπτωσή μου όμως υπάρχει ένα ευτύχημα..Για την ώρα έχω μια κεφαλή ο καψερός και αυτή εισαγωγική.
Εσύ έχεις δέκα διαφορετικές που αλλάζεις , με αποτέλεσμα να έχουν στραβωσει ακόμα και τα βινύλια απ' το κακό τους. 🤣

• Haha
Reactions: superfly
Εδω υπάρχει πρόβλημα κατανόησης κειμένου από πλευράς μου.

Το 45αρι του David Pajo (aka Papa M) έπαιξε proχθες και τα πήγε μια χαρά κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής..
Στην περίπτωσή μου όμως υπάρχει ένα ευτύχημα..Για την ώρα έχω μια κεφαλή ο καψερός και αυτή εισαγωγική.
Εσύ έχεις δέκα διαφορετικές που αλλάζεις , με αποτέλεσμα να έχουν στραβωσει ακόμα και τα βινύλια απ' το κακό τους. 🤣
κανένα πρόβλημα κατανόησης.. απλά εκεί που διάβαζα, σήκωσα τα μάτια μου στο πικάπ, 1ον γιατί είναι δισκάρα το άλμπουμ που έπαιζε (και παίζει ακόμα)
και 2ον θυμήθηκα ότι ήταν στραβός του κερατά και γι'αυτό δεν τον έβαζα να τον ακούσω...

γιατί βρε να στραβώσουν τα βινύλια από το κακό τους;; ίσα ίσα που χαριεντίζονται με πολλές γκομενίτσες... :ROFLMAO:

η grado green που έχεις δεν είναι εισαγωγική για "νορμάλ" ...βινυλιολάτρεις.. εισαγωγική είναι μια ΑΤ 3600L, μια 91/91R, μια 95Ε και ένα σωρό άλλες κάτω από 100 φράγκα.. τι 100.. και πολλά είπα

Ας βάλω λοιπόν μια ολόσωμη να σας τρέξουν τα σάλια (με το συμπάθειο).
Μαέστρο μίλα..Ενδιαφέρεσαι αν το σενιάρουμε ή να το βγάλουμε σε κλήρωση;

View attachment 193270
εσένα είναι καλύτερο από του τύπου στο βίντεο.. έχει το καπάκι εκεί πάνω αριστερά που κρύβει το "κόλπο" για την αλλαγή 33/45..
μπράβο ρε συ!!
λες να ρίχνει στο project σου;;;

• Like
Reactions: Haagenti
η grado green που έχεις δεν είναι εισαγωγική για "νορμάλ" ...βινυλιολάτρεις.. εισαγωγική είναι μια ΑΤ 3600L, μια 91/91R, μια 95Ε και ένα σωρό άλλες κάτω από 100 φράγκα.. τι 100.. και πολλά είπα
Προχθές κάθησα και σήκωσα τον βραχίονα με σκοπό να μειώσω το βάρος ανάγνωσης..(όρθιος το έκανα αλλά λέμε τώρα)..Ο τύπος που δεν γουστάρεις από την Σιγκαπούρη την είχε στις 92 μοίρες και κάτι άλλοι που διάβασα μια από τα ίδια..Θέλουν κλίση λένε..Αυτοί θα ξέρουν εγώ είμαι άσχετος..
Anyway μια από τα ίδια..Είναι επιλεκτική σε βινύλια (παλιά καινούργια) και στα βινύλια που δεν γουστάρει της βγάζεις λεπτομέρειες με το τσιγκελι..
Ανεξάρτητα από είδος. Αύριο θα ανεβάσω χαρακτηριστικό παράδειγμα δίσκου.
Μου λείπει ήδη η Sumiko.

Last edited:
Προχθές κάθησα και σήκωσα τον βραχίονα..(όρθιος το έκανα αλλά λέμε τώρα)..Ο τύπος που δεν γουστάρεις από την Σιγκαπούρη την είχε στις 92 μοίρες και κάτι άλλοι που διάβασα μια από τα ίδια..Θέλουν κλίση λένε..Αυτοί θα ξέρουν εγώ είμαι άσχετος..
Anyway μια από τα ίδια..Είναι επιλεκτική σε βινύλια (παλιά καινούργια) και στα βινύλια που δεν γουστάρει της βγάζεις λεπτομέρειες με το τσιγκελι.. Ανεξάρτητα από είδος.
Μου λείπει ήδη η Sumiko.
η sumiko είναι άλλης κατηγορίας.. ίδια λεφτά έχουν;;
και η gold θα "κλάσει" σε μέτριες παραγωγές -και όλες στην ίδια κατηγορία και κάτω, ενώ η zyx θα μαμίσει στον ίδιο δίσκο.. η jico sas κάπου ενδιάμεσα, πιο κοντά στην zyx.

η κλίση (SRA αν θυμάμαι καλά το ακρώνυμο) του στελέχους και της ακίδας σε σχέση με τον δίσκο είναι σταθερή και είναι επιλογή του κατασκευαστή.
εμείς το μόνο που κάνουμε είναι να φτιάχνουμε σωστά την VTA και η SRA έρχεται εκεί που πρέπει.
αν αλλάζουν όπως τους κατέβει την VTA για να έχουν διαφορετική SRA , τόσα ξέρουν, τόσα κάνουν...

αν τον πετύχαινα κάπου μπροστά μου αυτόν τον σιγκαπουριανό θα τον πλάκωνα στις φάπες και ας ξέρει και καράτε.. όσες φάω και όσες ρίξω!
τι μλκας τύπος γμτ;; δεν υπάρχει αστυνομία διαδικτύου να τον μαζέψει;; :mad:

Last edited:

View attachment 193270

Με τα χίλια. Μέχρι να το φτιάξετε, και μέχρι να το καταφέρω να το κουβαλήσω εδώ, θα τα'χει φτύσει και η 12 αντικατάσταση του Drop. :ROFLMAO:

Πέρα απ'την πλάκα, τούμπανο θα φαίνεται όταν φτιαχτεί, και δε βλέπω και το λόγο να μην παίζει άψογα.

• Like
Reactions: Haagenti

View attachment 193270
Αυτα τα κραταμε. Οταν φυγουν ειναι που καταλαβαινουμε οτι κακως τα διωξαμε ;)

• Like
Reactions: vlad66
η κλίση (SRA αν θυμάμαι καλά το ακρώνυμο) του στελέχους και της ακίδας σε σχέση με τον δίσκο είναι σταθερή και είναι επιλογή του κατασκευαστή.
εμείς το μόνο που κάνουμε είναι να φτιάχνουμε σωστά την VTA και η SRA έρχεται εκεί που πρέπει.
Η SRA δεν ειναι παντα στις 92 μοιρες οταν ο βραχιονας ειναι παραλληλος με το δισκο. Αυτο για να γινει, πρεπει ο κατασκευαστης της κεφαλης να το εχει υπολογισμενο,ωστε με το σωστο βαρος αναγνωσης η ακιδα να παει στις 92 μοιρες οταν ο βραχιονας ειναι παραλληλος με το δισκο.
Υπαρχουν κατασκευαστες κεφαλων, που σου λενε να ειναι ο βραχιονας παραλληλος με το δισκο, ή , ακομη και λιγο πιο χαμηλα στη βαση του.

Η κλιση του στελεχους/ακιδας που λενε πολλοι κατασκευαστες κεφαλων, ειναι η VTA του στελεχους της κεφαλης τους.Αυτη συνηθως ειναι καπου στις 20-23 μοιρες.

Οσο για τον Σιγκαπουριανο, κι αυτος τη δουλεια του κανει................

Last edited:
έχει ωραίο κόλπο για την αλλαγή 33/45.
μου άρεσε πολύ.. όχι σαν κάτι άλλα που πρέπει να βγάλεις ολόκληρο πλατώ.... :ROFLMAO:
Αυτό δεν το κατάλαβα ποτέ, θυμάμαι πόσο περίεργο μου φαινόταν όταν το πρωτοείδα. Σε αυτά που έχουν το μοτέρ εκτός πλατώ είναι εύκολο αλλά όταν πρέπει να σηκώσεις το πλατώ μου τη δίνει στα νεύρα. Άλλος ένας λόγος που δεν συμπαθώ κάποια δημοφιλή πικάπ. Ευτυχώς η Pro-ject το κατάλαβε και βάζει το κομβίον πια σε πολλά μοντέλα της, η Rega μόνο αν τα σκάσεις για τα άνω μοντέλα με το εξωτερικό τροφοδοτικό.

...τους θυμάμαι όποτε λέω κάτι σχετικό για 45άρια.. όταν πήρα τον δίσκο τους (πριν χρόνια), τον βάζω να παίξει και δεν μπορούσα να καταλάβω τι είναι αυτό που άκουγα..
τι σκ@τ@ Radiohead είναι αυτοί;; τόσο διαφορετικά ακούγεται το ραδιόφωνο από το πικάπ;;
1-2 φορές προσπάθησα να τελειώσω άκουσμα έστω στον έναν από τους 2 δίσκους του άλμπουμ και ποτέ δεν τα κατάφερα.. αηδία!!
μετά από κανα δυο χρόνια τον ξαναβάζω και τρώω φλασιά.. πατάω το κουμπί 45 και να το φως το αληθινό!!
μα από δω, μα από κει, πουθενά δεν έλεγε 45σαλ.. ούτε στο label, ούτε εξώφυλλο, ούτε εσώφυλλο.. τίποτα!
έπρεπε να μυρίσω τα νύχια μου...
από τότε πολλοί τέτοιοι μυστήριοι έσκασαν μύτη αλλά δεν την πατάω πλέον..
Το ίδιο έπαθα με αυτόν, μου πήρε μήνες να καταλάβω ότι κάτι δε πάει καλά...😕

xZrsgvs.jpg

• Like
Reactions: mparaxir and vlad66
Η SRA δεν ειναι παντα στις 92 μοιρες οταν ο βραχιονας ειναι παραλληλος με το δισκο. Αυτο για να γινει, πρεπει ο κατασκευαστης της καφαλης να το εχει υπολογισμενο,ωστε με το σωστο βαρος αναγνωσης η ακιδα να παει στις 92 μοιρες οταν ο δισκος ειναι παραλληλος με το δισκο.
Υπαρχουν κατασκευαστες κεφαλων, που σου λενε να ειναι ο βραχιονας παραλληλος με το δισκο, ή , ακομη και λιγο πιο χαμηλα στη βαση του.

Η κλιση του στελεχους/ακιδας που λενε πολλοι κατασκευαστες κεφαλων, ειναι η VTA του στελεχους της κεφαλης τους.Αυτη συνηθως ειναι καπου στις 20-23 μοιρες.

Οσο για τον Σιγκαπουριανο, κι αυτος τη δουλεια του κανει................
αν έπραξε σωστά να τα πάρω πίσω αυτά που είπα.. να αρχίσω να τον συμπαθώ.

Αυτα τα κραταμε. Οταν φυγουν ειναι που καταλαβαινουμε οτι κακως τα διωξαμε ;)
Εγώ έχω πικάπ,με τα καλά του και τα στραβά του την κάνει τη δουλειά.

Αν το κρατήσω θα χαίρομαι μόνο εγώ..Αν το χαρίσω θα χαιρόμαστε δύο... 😉

Αυτό που μένει τώρα είναι να μάθω αν το έχει ακόμα,μέχρι το βράδυ λογικά θα ξέρω.

αν έπραξε σωστά να τα πάρω πίσω αυτά που είπα.. να αρχίσω να τον συμπαθώ.
Αν επραξε σωστα, δεν ξερω. Οσο για τη συμπαθεια, μια χαρα ειμαστε και τωρα :LOL::LOL::LOL:

Last edited:
τους θυμάμαι όποτε λέω κάτι σχετικό για 45άρια.. όταν πήρα τον δίσκο τους (πριν χρόνια), τον βάζω να παίξει και δεν μπορούσα να καταλάβω τι είναι αυτό που άκουγα..
τι σκ@τ@ Radiohead είναι αυτοί;; τόσο διαφορετικά ακούγεται το ραδιόφωνο από το πικάπ;;

Να ακούς 45άρι των Radiohead στις 33 στροφές και να μην έχεις κόψει ακόμη τις φλέβες σου το λες και επιτυχία.
Μάλλον σε πέτυχε σε καλή φάση της ζωής σου.

Σε άλλα νέα, έβαλα στο πικάπ ενός φίλου (Project primary) την ΑΤ vm95en και την άκουσα από το λαμπάτο phono stage του copland.
Το σετ project primary -> AT vm95en -> Copland Phono stage αξιοπρεπές, με καθαρό ήχο, χωρίς προβλήματα στην απόκριση.
Μετά έγινε hostile takeover του σαλονιού από τα πιτσιρίκια για ταινία, οπότε δεν έκανα την αλλαγή στο δικό μου, να βγάλω την Benz και να βάλω την AT όπως επιθυμούσε ο αγαπητός @vlad66 αλλά θα το παλέψω.
Εντύπωση μου έκανε το ότι ο φίλος είχε πάει το πικάπ υποτίθεται για service πριν από κανένα εξάμηνο και του είπαν ότι λάδωσαν τον ιμάντα :oops:.
Υπέθεσα ότι του λάδωσαν το πηγάδι, πράγμα που μόλις το έβαλα μπροστά κατάλαβα ότι ούτε αυτό είχε γίνει.
Πιθανόν απλά το έβαλαν σε μία άκρη και όταν πήγε να το πάρει τον χρέωσαν κανένα 20άρικο έτσι φιλικά.
Δηλαδή ok ρε γραφικέ τύπε, σου φέρνει ένας άνθρωπος ένα πικάπ να του κάνεις service και βαριέσαι να στάξεις τρεις σταγόνες λάδι στο πηγάδι;

• Like
Reactions: mparaxir
Εντύπωση μου έκανε το ότι ο φίλος είχε πάει το πικάπ υποτίθεται για service πριν από κανένα εξάμηνο και του είπαν ότι λάδωσαν τον ιμάντα :oops:.
Υπέθεσα ότι του λάδωσαν το πηγάδι, πράγμα που μόλις το έβαλα μπροστά κατάλαβα ότι ούτε αυτό είχε γίνει.
Πιθανόν απλά το έβαλαν σε μία άκρη και όταν πήγε να το πάρει τον χρέωσαν κανένα 20άρικο έτσι φιλικά.
Δηλαδή ok ρε γραφικέ τύπε, σου φέρνει ένας άνθρωπος ένα πικάπ να του κάνεις service και βαριέσαι να στάξεις τρεις σταγόνες λάδι στο πηγάδι;
Αυτους τους τυπους πρεπει κατα τη γνωμη μου να λετε και ποιοι ειναι.

• Like
Reactions: Kostas P.
Η γραμμη επαφης μιας ακιδας δεν ειναι η ιδια σε ολα τα σχηματα ακιδων. Η micro ridge εχει διαφορες απο μια shibata, elliptical, fine line , conical ................
Αυτο, πρεπει να λαμβανεται υπ'οψιν απο καποιον που θελει να πετυχει τις 92 μοιρες. Δεν ρυθμιζεις απλα 92 μοιρες με οτι ακιδα και να΄χεις.
Αλλοι παραγοντες που πιθανον να μη λαμβανονται υπ'οψιν ειναι το παχος του δισκου, οι 200γρ,180γρ , συνηθισμενοι με οποιο παχος και να εχουν, θα αλλαξουν την αρχικη ρυθμιση. Το βαρος αναγνωσης που μπορει να αλλαξει καποιος με την ιδια κεφαλη. Ασε που και οι δισκοι αν ειναι και λιγο στραβοι, ................
Εν ολιγοις ..................... καληνυχτα ................

• Like
Reactions: mparaxir and vlad66
Η γραμμη επαφης μιας ακιδας δεν ειναι η ιδια σε ολα τα σχηματα ακιδων. Η micro ridge εχει διαφορες απο μια shibata, elliptical, fine line , conical ................
Αυτο, πρεπει να λαμβανεται υπ'οψιν απο καποιον που θελει να πετυχει τις 92 μοιρες. Δεν ρυθμιζεις απλα 92 μοιρες με οτι ακιδα και να΄χεις.
Αλλοι παραγοντες που πιθανον να μη λαμβανονται υπ'οψιν ειναι το παχος του δισκου, οι 200γρ,180γρ , συνηθισμενοι με οποιο παχος και να εχουν, θα αλλαξουν την αρχικη ρυθμιση. Το βαρος αναγνωσης που μπορει να αλλαξει καποιος με την ιδια κεφαλη.
Εν ολιγοις ..................... καληνυχτα ................
Το συγκεκριμένο είναι η ρύθμιση για την Grado green.
Όχι δική μου. Του Σιγκαπουριανού που αγαπάει o Vlad.

Το συγκεκριμένο είναι η ρύθμιση για την Grado green.
Όχι δική μου. Του Σιγκαπουριανού που αγαπάει o Vlad.
Ασχετα για ποια κεφαλη ειναι, ισχυουν αυτα που εγραψα imo. Και θα εχει κι αλλα που ισως μου διαφευγουν τωρα.