Το chat του δικάναλου

αυτό είναι μακράν το καλύτερο "μικρό" phono που έχω ακούσει !!
και είναι εκνευριστικά φτηνό στην τιμή.....

IMG_20220530_131045[1].jpg

και να πεις ότι του έβαλα εύκολα;;;;

IMG_20220530_131104[1].jpg

τρύπα να κρυφτούν οι μεγάλοι και τρανοί του χώρου που φαίνονται στην φωτογραφία πιο πάνω..!!
ντροπή τους!!

περισσότερα στο άμεσο μέλλον.....
προς το παρόν κλαίω από τα νεύρα μου...

Last edited:

View attachment 198205

View attachment 198206

τρύπα να κρυφτούν οι μεγάλοι και τρανοί του χώρου που φαίνονται στην φωτογραφία πιο πάνω..!!
ντροπή τους!!

Πολύ ενδιαφέρον αναμένω την συνέχεια.
Το πλαστικό κάλυμμα του πικάπ δεν μπορείς να το κάνεις αποσπώμενο ή είναι μια από τις ιδεοληψίες μου ?

Πολύ ενδιαφέρον αναμένω την συνέχεια.
Το πλαστικό κάλυμμα του πικάπ δεν μπορείς να το κάνεις αποσπώμενο ή είναι μια από τις ιδεοληψίες μου ?
αποσπώμενο είναι Κώστα και μάλιστα απλά τραβηχτό προς τα πάνω.
δεν επηρεάζει σε τίποτα, τουλάχιστον όσο η ένταση του ήχου είναι σε νορμάλ επίπεδα και όχι "καγκουριά".
όταν δεν είναι κάποιος φίλος στο σπίτι, δεν το βγάζω ποτέ γιατί τα γατιά μου είναι απρόβλεπτα..
όταν είναι κάποιος ξένος εδώ, φοβούνται και κρύβονται άρα δεν υπάρχει πρόβλημα να "σαλτάρουν" πάνω στο πικάπ.

αν προσέξεις καλά την φωτογραφία θα δεις μια μαύρη ημικυκλική γραμμή στο καπάκι.. είναι σημάδι από την μέσα μεριά, όταν ακούμπησε το καπάκι στο κλαμπ του δίσκου ενώ έπαιζε.
πήδηξε ο χοντρούλης γατούλης μου πάνω, λύγισε το καπάκι -ακούμπησε το κλαμπ-, ισχυρό το μοτέρ συνέχισε να γυρίζει τον δίσκο και έμεινε σημάδι.
δεν είναι κάτι σοβαρό, θα το βγάλω για πλάκα και δεν θα φαίνεται τίποτα..
σοβαρό θα ήταν αν δεν είχα καπάκι και έριχνε το γατί καμιά φάπα στην κεφαλή.....

View attachment 198205

View attachment 198206

ντροπή τους!!

να σου στείλω και το δικο μου dino να το κάνεις σαν αυτό ;

να σου στείλω και το δικο μου dino να το κάνεις σαν αυτό ;
μα δεν μιλάω για το dino, ούτε φυσικά για το ασημί mf Lx2..για το tonar μιλάω στο κέντρο της φωτογραφίας.

το dino βελτιώθηκε με αυτά που του έκανα μέχρι τώρα και γι'αυτό το κράτησα.
Αλλιώς θα το έδινα πίσω στον φίλο μου Τζίμη από την πρώτη στιγμή.
Μακάρι με salas τροφοδοτικό να παίξει ακόμα καλύτερα μπας και πλησιάσει το tonar....

η ντροπή για το dino είναι μεγαλύτερη από του Lx2 γιατί τα 550€ που ζητάει με το βασικό AC τροφοδοτικό δεν τα λες λίγα....

Συγγνώμη, αλλά ένα phono stage που δεν έχει ρυθμίσεις αντίστασης για τις mc και χωρητικότητας για τις mm δεν με πείθει με τίποτα.

Και δεν χρειάζεται να το ακούσω καν.

Οι ακουστικές εντυπώσεις είναι υποκειμενικές και η αξία τους μηδαμινή.

Οπότε μισή ντροπή του trichord, μισή δική τους.

Πόσο μάλλον όταν δεν μπορούν να γράψουν σωστά τη λέξη "pre-amplifier" στην πρόσοψη.

Συγγνώμη, αλλά ένα phono stage που δεν έχει ρυθμίσεις αντίστασης για τις mc και χωρητικότητας για τις mm δεν με πείθει με τίποτα.

Και δεν χρειάζεται να το ακούσω καν.

Οι ακουστικές εντυπώσεις είναι υποκειμενικές και η αξία τους μηδαμινή.

Οπότε μισή ντροπή του trichord, μισή δική τους.

Πόσο μάλλον όταν δεν μπορούν να γράψουν σωστά τη λέξη "pre-amplifier" στην πρόσοψη.
και ακόμα δεν την γράφουν σωστά.
και τα νέα μοντέλα δεν έχουν τυπωμένο το "p"

σαφώς οι ακουστικές εντυπώσεις είναι υποκειμενικές , καμία αντίρρηση.. αλλά το πως κατάφεραν να φτιάξουν κάτι τόσο φθηνό χωρίς την παραμικρή ρύθμιση και να παίζει έτσι, είναι για μένα άξιο θαυμασμού.
θα το ακούσω στο μέλλον και με άλλες φθηνότερες κεφαλές για να σχηματίσω καλύτερη γνώμη, όμως ήδη τα κατάφερε υπέροχα με την πιο δύσκολη που έχω.
το mf από κάτω έχει Load για την αντίσταση και την Zyx την ακούω στο ιδανικό.. και όμως είναι μακριά....
το dino από την άλλη έχει κάποιες ρυθμίσεις που δεν φτάνουν στο ιδανικό για την κεφαλή, χώρια που έχει κάπως ενοχλητική έξοδο.
η ιδανική για αυτό είναι η denon DL160 που έχω και εκεί το dino μου άρεσε πολύ.
μένει να την ακούσω και στο tonar...

όμως καμία ντροπή για το tonar όταν έχει αυτό το αστείο κόστος... εδώ δεν σηκώνει κουβέντα και αντιρρήσεις.

έχε υπόψη σου ότι τα 2 της "ντροπής" είναι δικά μου, ενώ το tonar όχι.
φυσικά θέλω να το αγοράσω και αν ο φίλος που μου το έδωσε να το ακούσω το ζητήσει πίσω, θα αγοράσω ένα καινούργιο.
ούτε φυσικά θα πουλήσω κάποιο.. ένα χούι όπως με τις κεφαλές να καταλάβεις.. μόνο αγοράζω ;)

View attachment 198205

View attachment 198206

ντροπή τους!!

Tonar MM/MC phono stage gain 53dB για MC κεφαλές... αρκετά ικανοποιητικό (ανάλογα και με το συνολικό gain του υπόλοιπου συστήματος). To κύκλωμα του Tonar είναι ίδιο με του Phono stage Vincent PHO-111

Χαζεψα λιγο το tonar στο ιντερνετ, βρε βλαδημιρε πολυ λιγο τα 32 gain στην mm δεν δίνει; θα παιζει εξαιρετικά χαμηλά ουτε καν 40 gain που ειναι να το πω το βασικο gain.

Χαζεψα λιγο το tonar στο ιντερνετ, βρε βλαδημιρε πολυ λιγο τα 32 gain στην mm δεν δίνει; θα παιζει εξαιρετικά χαμηλά ουτε καν 40 gain που ειναι να το πω το βασικο gain.
πραγματικά θέλεις να το σχολιάσω αυτό;;;
όλα τα συστήματα τις ίδιες ανάγκες έχουν;;;

Tonar MM/MC phono stage gain 53dB για MC κεφαλές... αρκετά ικανοποιητικό (ανάλογα και με το συνολικό gain του υπόλοιπου συστήματος). To κύκλωμα του Tonar είναι ίδιο με του Phono stage Vincent PHO-111
δεν το ήξερα αυτό.. άραγε ποιό σχεδιάστηκε πρώτο;;
σαφώς ούτε που ασχολήθηκα σε βάθος 😂

Δεν είπα να σχολιασεις κατι εξέφρασα την γνωμη μου αναφέροντας απλα εσένα.
Εγω το βρίσκω εξαιρετικά χαμηλά τα gain για mm
έλα να το ακούσεις παρέα με τα άλλα και να μου πεις ποιό πλησιάζει περισσότερο στο spa one.....

To PHO-111 "κατηγορηθηκε" για ενοχλητικες μεσαιες/ψηλες, κατι που δεν ισχυει για το tonar. To κυκλωμα μπορει να μοιαζει, αλλα η επιλογη των εξαρτηματων μπορει να διαφερει. Βλεποντας ενα ΡΗΟ-111 μεσα, δεν μου φαινεται να ειναι το ιδιο με το tonar, αλλα μπορει να κανω και λαθος.. Πιθανον να φτιαχνονται και τα δυο οπως και αλλα παρομοια , στην Κινα, και απο τον ιδιο κατασκευαστη. Η τιμη και η εξωτερικη εμφανιση, κατι τετοιο δειχνουν. Υπαρχουν και μερικα με πιο "κομψη" εξωτερικη εμφανιση , ισως απο τον ιδιο Κινεζο. To PHO-111 κυκλοφορει ακομη ?

έλα να το ακούσεις παρέα με τα άλλα και να μου πεις ποιό πλησιάζει περισσότερο στο spa one.....
Αμα δεν το ακουσω οκ εδώ έχεις δίκιο δεν μπορω να πω απλα το λεω ξανα μου φαντάζει πολύ λιγα gain για mm.
Οπως ειπες ολα τα συστημα ναι δεν εχουν τις ιδιες ανάγκες πχ στο δικο μου θα έπαιζε εξαιρετικα χαμηλά

To PHO-111 "κατηγορηθηκε" για ενοχλητικες μεσαιες/ψηλες, κατι που δεν ισχυει για το tonar. To κυκλωμα μπορει να μοιαζει, αλλα η επιλογη των εξαρτηματων μπορει να διαφερει. Βλεποντας ενα ΡΗΟ-111 μεσα, δεν μου φαινεται να ειναι το ιδιο με το tonar, αλλα μπορει να κανω και λαθος.. Πιθανον να φτιαχνονται και τα δυο οπως και αλλα παρομοια , στην Κινα, και απο τον ιδιο κατασκευαστη. Η τιμη και η εξωτερικη εμφανιση, κατι τετοιο δειχνουν. Υπαρχουν και μερικα με πιο "κομψη" εξωτερικη εμφανιση , ισως απο τον ιδιο Κινεζο. To PHO-111 κυκλοφορει ακομη ?
από τις γλυκύτερες μεσαίες/υψηλές, ένα, βία δύο κλικ κάτω από το spa..
μη σου πω ότι αν κλείσω σε κάποιον τα μάτια , αφού δει και τα 4 phono εδώ αναμμένα, δύσκολα θα πει ότι παίζει τρανζιστορικό.
και το mf έχει γλυκές μέσες κ υψηλές.. αλλά μοιάζει "ψόφιο" στην mc.
το dino από την άλλη είναι πολύ δυναμικό και πεντακάθαρο φυσικά, αλλά του λείπει η γλύκα.
κάνει μπαμ ότι είναι solid state..
βασικά η τιμή του είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημά του.. κακό δεν το λες, απλά το tonar το ξεβράκωσε....

Αμα δεν το ακουσω οκ εδώ έχεις δίκιο δεν μπορω να πω απλα το λεω ξανα μου φαντάζει πολύ λιγα gain για mm.
Οπως ειπες ολα τα συστημα ναι δεν εχουν τις ιδιες ανάγκες πχ στο δικο μου θα έπαιζε εξαιρετικα χαμηλά
θα το δώσω σε φίλο που έχει λαμπάτο ενισχυτή με παθητικό στάδιο προ και θα μου πει αν το βρίσκει πολύ χαμηλοέξοδο.
αυτός που δοκίμασε το dino είναι και έχει 2m blue...
αργότερα από το σπίτι θα βάλω με εντιτ φωτογραφία του ενισχυτή του.
ή σε νέο πόστ.

εδώ Διονύση ο ενισχυτής του φίλου που με Αρτεμις και καινούργιες λάμπες, δεν χορταίνεις να τον ακούς....

IMG_20220522_212757[1].jpg

IMG_20220522_212823[1].jpg

καθαρόαιμος τελικός made in Hellas
ο φίλος ζήτησε από τον Μιλτιάδη Λογοθέτη (Audio Technologies) να του βάλει ένα ποτενσιόμετρο και έναν διακόπτη επιλογής για 3 πηγές

Last edited:
  • Like
Reactions: mparaxir
εντωμεταξύ το ...ανορθόγραφο tonar συνεχίζει το κρεσέντο του με grado prestige gold και με έχει λιώσει πραγματικά!
Αβίαστος κυριολεκτικά ήχος, δεν "στρεσάρεται", δεν τσιρίζει.. απίστευτο μπάσο!

Μου θυμίζει το thorens TD810 με vpi JMW-9 που είχα για μια βδομάδα περίπου στο προηγούμενο σπίτι.

Νικόλα6699, ο δίσκος σου με το ελληνικό ροκ τα σπάει !! :ROFLMAO:

IMG_20220601_011821[1].jpg

tonar/grado απίθανο ζευγάρι, θα έλεγα ότι με ικανοποιεί το ίδιο αν όχι περισσότερο από τον συνδυασμό tonar/zyx bloom
ίσως λόγω της ...υποσυνείδητης αντιπάθειας που έχω στις ακριβές κεφαλές;; ίσως γιατί ταιριάζει καλύτερα στα ..κυβικά του;;;

IMG_20220601_005751[1].jpg

ξέχασα να αναφέρω την αθορυβία του.
τυπική στην θέση mc με την zyx, πρέπει να ανέβει το ποτ στο "και τέταρτο" για να ακούσω κάτι από τα ηχεία, ενώ με ΜΜ -και grado μάλιστα, το απόλυτο 0 !!
στο τέρμα του ποτ για έναν πολύ απαλό ψίθυρο!
ίσως λίγο καλύτερο δηλαδή και από το πιο αθόρυβο phono που έχω δοκιμάσει.. το mf V-LPS με μπαταρία, το οποίο ναι, στον τομέα αυτόν ρίχνει στο μεγαλύτερο Lx2 LPS (πάλι με μπαταρία)

Last edited:
@Nikos6699

φίλε, τι σου είπα -χτες νομίζω- στο τηλ;;
ότι αυτός ο δίσκος είναι άμπασος;;

IMG_20220601_014606[1].jpg

χμ.... γκουχου γκουχου....
1000 συγνώμη μάγκα μου, αλλά έκανα λάθος....

επίσης προσπαθώ να εντοπίσω το πρόβλημα που μου είπες ότι έχει στο αριστερό κανάλι.. μέχρι τώρα, Μητσ... σόρυ, πρόβλημα γιοκ !
αύριο θα τον ξανακούσω και υπόσχομαι να στους επιστρέψω.

ΥΣ..
ΔΙΣΚΑΡΑ ΜΕΓΑΛΗ !!!!!!!!