analog-jimaras
AVClub Addicted Member
- 16 February 2012
- 2,939
+1Αν ισχύουν οι γενικότητες, δεν υπάρχει κανένας λόγος συζήτησης επι των επιμέρους. Και το αντίστροφο
+1Αν ισχύουν οι γενικότητες, δεν υπάρχει κανένας λόγος συζήτησης επι των επιμέρους. Και το αντίστροφο
Δεν μας εχεις γραψει ποιο clearaudio έχεις ?
Για να σου πούμε αν αξίζει.
Για να έρθω λίγο δύσκολο ,είμαι εκτός Αθηνών εδώ και δύο χρόνια κοντά.Έχω ακούσει το plus και δεν έχει καμία σχέση είναι σε άλλο επίπεδο.
Τώρα αυτό δεν το ξέρω έλα να τα ακούσουμε δίπλα δίπλα να βγάλουμε συμπέρασμα.
Ναι φυσικά για αυτό δεν κάνουμε όλη την κουβέντα το v-lps σε σχεση με το δικό σου αλλά το plus, ψαξε να δεις αν το δικο σου και το plus έχουν μεγάλες διαφορές. Αν όχι δες αλλού.Για να έρθω λίγο δύσκολο ,είμαι εκτός Αθηνών εδώ και δύο χρόνια κοντά.
Όταν λες άλλο επίπεδο σε σχέση με ποιό;
Το musical fidelity φαντάζομαι.
τους "παπάδες" τους έβαλα σε εισαγωγικά.. άρα ήταν "ποιητική αδεία" -ας μου επιτραπεί....Βλαδιμηρε, αλλο δυο συστηματα διαφορετικης φιλοσοφιας, και αλλο το αν υπαρχουν κοινοι αποδεκτοι κανονες στο πως στηνεται ενα πικαπ (που οπως το βλεπω αυτο ,αυτοι , - οι κοινα αποδεκτοι κανονες - ελαχιστοι ειναι , ασχετα αν τηρουνται ή οχι.
Τα πλειστα απο οσα αναφερε ο Γιωργος πιο πανω, δεν εμπιπτουν σε αυτους τους κανονες ,ασχετα με το αν ακουγονται ή οχι.
"οι αλλαγές βιδών συγκράτησης της κεφαλής
το υλικό του headshell,
τα καλωδιάκια,
το υλικό και το πάχος του mat
το υλικό του πλατώ
ο βραχίονας
το αντίβαρο και η καλωδίωση του βραχίονα
ο τρόπος τερματισμού της καλωδίωσης
ο πλίνθος,
ο τρόπος μετάδοσης της κίνησης
η ανάρτηση
η έδραση"
Αν τα πιατινια στου Τζιμη ακουγονται σαν "κατσαρολες" , " και κοντα σου παζει παπαδες" , τοτε καποιο απο τα δυο συστηματα καπου εχει προβλημα.
Εκτος κι αν κατι αλλο εννοουσες που δεν καταλαβα.
Βασικα καταλαβαινεις οτι περιγραφεις για το clear audio κάτι θετικό έτσι; χαχαχα, τουλάχιστον στα δικά μου ακούσματα και γούστα. Όταν μπαίνει "ζέστη" στο μυαλό μου σημαίνει οτι γλυκαίνει κάτι και μάλλον χάνουμε "πληροφορία".Το basic δεν μου αρεσε μα καθόλου το εχω ακουσει τουλάχιστον δύο ημέρες σε σπιτι φιλου.
Με ενισχυτη harman cardon αμα το γραφω σωστά και κεφαλή 2m black.
Δοκιμαζε ο φίλος phono ειχε παρει και ενα Vincent.
Λοιπον το clear audio ναι μεν έπαιζε κρύσταλλο τον ηχο αλλα τι να το κάνεις που επαιζε σαν να ακουγες cd ολα πολυ καθαρά και στρογγυλά εκει που ηταν η απογοήτευση βέβαια μπορεί και με συνδιασμο της κεφαλης ηταν οταν βαλαμε να παίξουμε τζαζ του 60 ε σαν να ακουγες καινούργια παραγωγή του 2021 δεν σου έβγαζε κατι ζεστο οπως ειναι τα τζαζ και το βαθος της παλιας παραγωγής ενώ το Vincent ηταν πολυ καλυτερο σκηνη ποιο μεγάλη και εβγαζε τις εγγραφές οπως πρέπει να είναι.
Θυμάμαι οταν ειχα παρει για ενα μηνα το phono του βλαντ το μεγάλο music fidelity με εξωτερική μπαταρία και το κοντραραμε αφου τελικα ο φιλος αγορασε το Vincent ηταν ισάξια σε πολυ λίγα σημεια νικαγε το ενα το άλλο.
Οποτε για εμενα ηταν ισάξια
@vlad αυτο πραγματικα θελω να το ακουσω γιατι η αποψη μου για το dino ειναι αλλη.με την λογική ότι κοστίζει 120€ περίπου και παίζει καλύτερα από το trichord dino των 550€ με το ac τροφοδοτικό.
όταν και ..αν πάρω πίσω το tonar από τους φίλους μου, θα το ακούσεις.@vlad αυτο πραγματικα θελω να το ακουσω γιατι η αποψη μου για το dino ειναι αλλη.
Ολα θα τα ακουσω σιγά σιγά.όταν και ..αν πάρω πίσω το tonar από τους φίλους μου, θα το ακούσεις.
αν και τι θα πρωτοακούσεις εδώ μέσα........
Η διαφορα πραγματικου κοστους για εναν κατασκευαστη μεταξυ 150 και 550 ευρω μηχανηματων, ειναι τοσο μικρη , που αυτο που λεει ο Βλαδιμηρος δεν ειναι καθολου απιθανο. Θα ελεγα οτι ειναι συνηθες φαινομενο. Στη διαφορα κοστους, υπολογισε και το αν ο κατασκευαστης ειναι π.χ Κινεζος, Αγγλος κλπ , αν ειναι "επωνυμος" η ανωνυμος ΟΕΜ κατασκευαστης, αν διαφημιζει στα περιοδικα ή οχι και ενα σωρο αλλα τετοια. Το γουστο και οτι αλλο ειπαμε εδω , ας τα αφησουμε/προσθεσουμε τελευταια .@vlad αυτο πραγματικα θελω να το ακουσω γιατι η αποψη μου για το dino ειναι αλλη.
Για το γουστο σου οκ αφου το λες. Για το δικο του, το αντιθετο εννοουσε.Βασικα καταλαβαινεις οτι περιγραφεις για το clear audio κάτι θετικό έτσι; χαχαχα, τουλάχιστον στα δικά μου ακούσματα και γούστα.
Αυτη η συζητηση, κραταει ( απ' οσο μπορω να θυμηθω) πανω απο 40 χρονιαΌταν μπαίνει "ζέστη" στο μυαλό μου σημαίνει οτι γλυκαίνει κάτι και μάλλον χάνουμε "πληροφορία".
Αυτό το έχεις ακούσει δηλαδή;όταν και ..αν πάρω πίσω το tonar από τους φίλους μου, θα το ακούσεις.
αν και τι θα πρωτοακούσεις εδώ μέσα........
Εγω δεν ειμαι παλιος στο χομπυ (για τα 40 χρονια εννοω χαχα), παλιος στο θεμα μουσικη ναι ,στα μηχανηματα καινουριος ειμαι και σιγουρα δε διυλιζω τα πραγματα γιατι ειμαι απο αυτους που δεν ακουνε διαφορες ευκολα. Ειτε σε καλωδια ειτε σε αλλα. Μονο οταν μετακινω ηχεια καταλαβαινω διαφορα ειτε καλυτερα ειτε χειροτερα. Ενιγουει, δεν ειναι της παρουσης.Για το γουστο σου οκ αφου το λες. Για το δικο του, το αντιθετο εννοουσε.
Αυτη η συζητηση, κραταει ( απ' οσο μπορω να θυμηθω) πανω απο 40 χρονια![]()
Χωρις καμια παρεξηγηση αγαπητε για να καταλάβεις χροιες και κεντήματα οπως γράφεις θες ποοοολες ακροάσεις σε ποοοολα διαφορετικά συστήματα.Εγω δεν ειμαι παλιος στο χομπυ (για τα 40 χρονια εννοω χαχα), παλιος στο θεμα μουσικη ναι ,στα μηχανηματα καινουριος ειμαι και σιγουρα δε διυλιζω τα πραγματα γιατι ειμαι απο αυτους που δεν ακουνε διαφορες ευκολα. Ειτε σε καλωδια ειτε σε αλλα. Μονο οταν μετακινω ηχεια καταλαβαινω διαφορα ειτε καλυτερα ειτε χειροτερα. Ενιγουει, δεν ειναι της παρουσης.
Απλα αυτο με το ζεστη και τις χροιες και τα κεντηματα δε τα καταλαβαινω...αν κατι ειναι αναλυτικο ειναι και καλο. Ετσι το χω στο μυαλο μου. Garbage in garbage out και γενικα αυτο προσπαθω να πετυχω. Τωρα αν το χω καταφερει ειναι αλλο πραγμα!
Σε πιασα νομίζω. Αλλά και πάλι θεωρώ οτι για να το πετύχεις αυτό, θα χεις "επέμβει" και "παρέμβει". Γιατί τυπικά αν έχεις φτιάξει ένα σωστό σύστημα και ακούς κάτι και ξυρίζει σημαίνει οτι έτσι πρέπει να ναι, ξυραφιστό χαχαχα! Θέμα παραγωγής δηλαδή.Και ομως φαντάσου να εχεις τοση υπερανάλυση που σε κάποια κομάτια να σου δημιουργεί συριστικά και να καταφέρεις χωρις να μειωθει καθολου η αναλυση να μετατρεψεις το συριστικό σε αρμονικιό σβησιμο νότας. Αυτο κι εγω το ονομάζω ζεστη.![]()
![]()
Καμία παρεξήγηση! Μάλλον έχω μία έμφυτη αποστροφή στις ορολογίες αυτές!Χωρις καμια παρεξηγηση αγαπητε για να καταλάβεις χροιες και κεντήματα οπως γράφεις θες ποοοολες ακροάσεις σε ποοοολα διαφορετικά συστήματα.![]()
Αντιθετος κάθε γνωμη μετραει και ειναι πολυτιμηΣε πιασα νομίζω. Αλλά και πάλι θεωρώ οτι για να το πετύχεις αυτό, θα χεις "επέμβει" και "παρέμβει". Γιατί τυπικά αν έχεις φτιάξει ένα σωστό σύστημα και ακούς κάτι και ξυρίζει σημαίνει οτι έτσι πρέπει να ναι, ξυραφιστό χαχαχα! Θέμα παραγωγής δηλαδή.
Τι να πω...μπορεί να μαι τελείως λάθος. Αλλωστε τα αυτιά μου μάλλον έχουν καταστραφεί από αυτά που ακούω οπότε μην με παίρνετε και πολύ τοις μετρητοίς!
Οχι καλιτεχνικά δεν ειναι κάτι το εξαιρετικο το album οπως ακριβως εγραψες παραπάνω, απλα εγω ηθελα να ακουσω κατι mint μιας και δεν ειχα διαθεση για κανενα χρατσ αλλα ουτε για ψηφιακα.Καμία παρεξήγηση! Μάλλον έχω μία έμφυτη αποστροφή στις ορολογίες αυτές!
Μόλις φύγω από δουλειά κοπανάω Nostradamus. Για να δουμε
Και καλά κάνεις. Αυτες δεν ειναι ορολογιες που ακουγοντας τες καταλαβαινουν ολοι τι εννοει αυτος που τις λεει.Μάλλον έχω μία έμφυτη αποστροφή στις ορολογίες αυτές!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.